- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
canım Istanbul'dayım.. Daah oncekı doktorum Engın Oral'dı. Memorıal'da yapıyordun ıslemlerını ama hıc memnun kalmadım sonra Mustafa Bahcecıye gıttım. Benı mahfettı kovmaktan beter ettı 40 yasına gelmıssın senın neyıne Anne olmak demeye getirdi. Aynen soyle dedı hemde hıc muayene etmeden senın cocugun falan olmaz bosuna ugrasma nereye gıdersen gıt anne olamazsın.. Uzun sure kendıme gelemedım. sonra şimdiki doktoruma tavsıye uzerıne gıttım cok tecrubelı cok candan bır kadın. Halden anlayan Amerıkan hastanesının doktoru aynı zamanda Şifaya zıyaretcı doktor olarak gelıyor Bana Şifa'da bakıyor.. Onunla tek embrıyo elde ettık ama hamıle kalamadım. sonra mıyom ve polıp amelıyatı oldum hersey duzeltı tamam dedım ve basladık ama sonuc yıne husran. Dün doktorum senı hastam gıbı gormuyorum senden daha cok ıstıyorum senı anne yapabılmeyı 3-eger ıstersen 2-3 deneme daha var kafamda dedı onlarlada olmazsa donasyonu dusunmelısın dedı.. Ben sımdı cok kararsızım acaba bu defterı toptan mı kapatsam yoksa denesem mı bır daha ama 2 yıldır 5-6 tedavıye basladım 2 yumurtadan fazla olmadıgı gıbı hepsıde kalıtesız cıktı. Sadece 1 tane oldu o da negatıf sonuclandı. Yanı bılemıyorum ne yapacagımı vakıt gecıyor ve ben cok umıtsızım ....
peki hormonların ne durumda? fsh ve e2 bakıldı mı? yüksek mi? bahçecinin öyle bir huyu var. galiba merye için de ümitsiz konuşmuşlardı. ilki ilk denemede oldu. ikinci kendi geldi. yani ümitsiz konuşanlara da fazla takılmamak lazım. ben madem yumurtan az doktoruna söyle bir kere de çok az bir hormonla kendi halinde 1-2 yumurta toplamayı denesin diyeceğim. okuduklarım ve kendi başıma gelen yüksek oranda ilaç verilince bunların olan yumurtaların da kalitesini bozduğu. eğer bozuk kaliteli yumurta döllenmeyi başarsa bile devamı gelmiyor düşük oluyor. kısaca bence memorial daki bir doktora (nur hanım aynur hanım veya başka biri) görüşmeye git. eğer böyle bir tedavi planlarlarsa onlarla dene. engin oral sonunda dışarıdan onlarla çalışan biri. memorial a gitmeyeceksen de kendi doktorunla devam edeceksen de ilaçsız veya düşük doz ilaçla tedavi talep et. nasılsa yüksek doz ilaç verse de 5-10 yumurta toplanmıyor ki.
1,5 ay once FSH 20 E2 27,8 LH 6,8 PROGESTRON 0,38 PROKLATIN 7,8 İdi Reglının ıkıncı gunu yaptırmıstım. Dediğini yapıp bır baska doktora daha gıdıcegım sanırım. Dun buradan bır arkadasım daha yumurta kalıtesını kan testı ıle anlıyorlar dedı. Bunu aslında bılıyordum ama ıste ınsanın agız dili baglanıyor bu gıbı durumlarda neden tek yumurtamın kalıtesıne kan testı yapmadan anestesı altında aldı ve sonuc husran ve tabı hastaneye dunyanın parasını bayıldık.. Yanı anlayacagım bıraz mıdem bulanmadı dersem yalan olur. Ama nereye gıdersem gıdeyım suratıma bır tokat gıbı vurulacakları bılıyorum yumurta yetmezlıgı ve yas 42( duymaktan usandım bunları ben gec evlendım ve daha once hıc hamılelık yasamadım yanı hamıle kalıp kalamayacagımı bıle bılmıyorum. Bırde nısantasında bır dr varmıs FARUK BUYRU diye acaba bılgısı olan var mı bu doktor hakkında?
meraba arkadaslar..yarin buyuk gun benim icin bebikimi gorucem insallahh hayirlisiyla..hakkimiza hayirlisi olsun yanliz heycanliyim kalp carpintim basladi mahvediyor beni birde su problemmim atabilsem ustumden insallah bebegime zarar vermez diye dua ediyorum..
peki hormonların ne durumda? fsh ve e2 bakıldı mı? yüksek mi? bahçecinin öyle bir huyu var. galiba merye için de ümitsiz konuşmuşlardı. ilki ilk denemede oldu. ikinci kendi geldi. yani ümitsiz konuşanlara da fazla takılmamak lazım. ben madem yumurtan az doktoruna söyle bir kere de çok az bir hormonla kendi halinde 1-2 yumurta toplamayı denesin diyeceğim. okuduklarım ve kendi başıma gelen yüksek oranda ilaç verilince bunların olan yumurtaların da kalitesini bozduğu. eğer bozuk kaliteli yumurta döllenmeyi başarsa bile devamı gelmiyor düşük oluyor. kısaca bence memorial daki bir doktora (nur hanım aynur hanım veya başka biri) görüşmeye git. eğer böyle bir tedavi planlarlarsa onlarla dene. engin oral sonunda dışarıdan onlarla çalışan biri. memorial a gitmeyeceksen de kendi doktorunla devam edeceksen de ilaçsız veya düşük doz ilaçla tedavi talep et. nasılsa yüksek doz ilaç verse de 5-10 yumurta toplanmıyor ki.
canım üzüldüm demekten başka birşey gelmiyor elden. ben alabamanın da bu konuda bir yerlerini yırttığı şeyi tekrar söyleyeceğim. neden aynı merkez aynı doktor? hangi şehirdeydin? başka bir merkeze gitsen? bak mesela herada nın 1 kere bahçecide sonra 2 kere başka doktorda denediğinde önce negatif sonra döllenecek yumurtası olmadı. son deneme diye memorial a gitti kızını kucağına aldı. ekipi geçtim labaratuarı çok iyi. bedenur da daha önceki denemelerimde daha çok yumurta vardı ama kaliteli değillerdi 3. güne ancak 2-3 tanesi gelebiliyordu memorial daki denemede yaş ilerlemişti daha az yumurta vardı ama dondurulacak aşamaya kadar geldiler demişti. bir de bu merkezi denese? başka şehirdeysen bile şehir değiştirmeyi denesen imkanların elverirse. tabii bu arada 4 kere memorial da denedim olmadı diyene de başka merkeze bir şans ver derim yine. yani kısaca memorial olmasa da bir kerelik başka merkeze başka doktora bir şans versen?
güzelim çok güzel anlatmışsın yaaa. erkekseniz teker teker gelin uleeen diye.allah kolaylık versin büyüdükçe kolaylaşacak ama şimdi işiniz oldukça zor. allah danalarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
deniz canlı canlı günaydın hala buradaysan
DENIZGELDI... İnan şu satırları dudagımda bır tebessum gozlerımde yaşlarla okudum.... Allah sevgınızı arttırsın .. Çok guzel bır ıletısımınız var maaşallah....Harıkasın ama Denız senden de harıka.....eee ne de olsa annesıne çekmiş...
evdeki kaka ve mama fabrikalarından başımı kaldırıp iki satır yazamıyorum bir türlü...yukarıdaki başlık spartaküs ve crixus için bestesi babasına,güftesi bana ait eserimiz...yahu nasıl bu kadar çok acıkıp mıçabiliyolar bunlar böyle inanılır gibi diil...ama çok tatlılaaaar...darısı başınıza olsun inşallahhh...iş,kariyer vb. herbişeyin anlamsızlığını bana keşfettiren bu danalara çok ama çok teşekkür ediyorum,iyiki varlar ve iyiki yanımdalar,hayatın anlamı değişti,bi güzelleşti ki sormayın gitsin...
şöyle doya doya yazmak istiyorum ama malum hiç zaman kalmıyor...zazu cans toana evimicin bebişleriniz sağlıkla gelsin inşallah...yeni katılan arkadaşlar inanın bebklerinizi kucağınıza aldığınızda iyi ki mücadeleden vazgeçmemişim diyeceksiniz..lenova senin bebişinde gelecek canım merak etme lütfen ve üzme kendini,kısmetin bakalım ne zamanda gizli,öpüyorum çok..denizgeldi,denizbulut,alabama,baharnaz,zarpdeniz,merye,altınyunus,herada,mai,alkan ve isimlerini sayamadığım tatlı kızlar herbirinizi ve sohbetlerinizi özledim çok...yine gelicem...
DENIZGELDI..ne haber baciim nasil gidiyor annelik yoruyo seni kizin anladigim kadariyla eee..yorsun yorsun bu gunleri cok bekledin demi ama ..rabbim bagislasin insallahh..
hocam... gözyaşınız yavrunuzun sevincine olsun....evet iletişim çok güzel ama faturası çok yorucu(
ama olsun... anne öyle olunuyor.Allahım sizi de ve tüm isteyenleri yorsun.AAAAAAAAAAMİNNNN..
evet.evet..bir ben daha yetişiyoooooooor
hocam ;sizde son durum ne ...herşey yolunda inşallah...
Insallah hersey guzel olacak. Buraya katildigim siralar hamile kaldin galiba, hayirli olsun, tamamina ersin insallah.cans..sagol canim guzel dileklerinden dolayi sagol arkadasim..heycanliyim ondanda carpiyor bu kalbim..buyuk ihtimal bakalim troittense de tabiki ilacimi kullanicam insallah rahatlatsinda beni icerim onemli deyil..insallah yarin sizede vericem guzel haberi..birseyden korkmuyorum bebeyime zarar vermesinden korkuyorum carpintimin..rabbim korktugumuza ugratmaz insallahh..guzel haber verebilirim sizlere insallahh..bu arada sen nasilsin agrilarin varmi hala ..insallah hersey yolundadir..kac haftalik oldu bu arada bebeyin..canim sende sevgiyle kal..
38'şekerlerine kucak dolusu sevgiler....Hepinizi çoook özledim valla billa ya...Tatilden döndük ertesi gün okul başladı.Annemin yardımcı kadını izine gittiı.Ben daha valizleri doğru dürüst açıp yıkayıp paklayıp yerleştiremeden anneme geçtim.Evlenince ordaki internet bağlantımı iptal etmiştim.Çok kızdım kendime bırak dursun ne var.Git yenisini al onu da evine bağlat di mi ama yuh bana.Böylece hiç uğrayamadım buraya.Geçen temmuzdan beri giriyorum topiğe ve hiç 2 günden fazla ayrı kalmışlığım okumamışlığım yazmamışlığım olmamıştı.Özlemekte haklıyım kendimce.Ayrı kaldığım günlerde umarım her şey yolundadır demiştim ama lenovada ve bir de nckurtta sorun olmuş sanırım.İnşallah yanlış yazmamışımdır isimleri.Lenova cım ve nckurtcum yaşanan negatiflere üzülmeyin diyemem üzülmemek mümkün değil biliyorum ama bu bir süreç.Önce üzülüp sonra zamanla normale dönüyorsun.Kiminde uzun kiminde kısa sürüyor.Ben ilk negatifte depresyonun dibine vurmuş leyla leyla geziyordum.Hatta burayı da o leylalığım sürerkenki dönemimde bulup 40 yaşının hikayesini yazan arkadaşın yazısını bağıra bağıra ağlayarak okumuş ve depresyondan tık diye çıkmıştım.Sonraki denemede işin iyice moka sardığını farkedip negatifi büyük bir pişkinlikle bekleyip sonucu öğrendiğimde de pek iplememiştim.Her şey bir yana maddi ve manevi yıkımı çok pis bu işin.Bunları niye yazıyorum?Büyük ihtimalle şundan ki, ben de yeni bir yıkımın eşiğine yaklaşıyorum.Bu hafta sonu doktor randevum var.Başlayalım derse önümüzdeki hafta başlarız sanıyorum.Adete 3 gün kala gidiyor olacağım.Adetle birlikte başlarsa haftaya bende start verilmiş olacak.Gelsin iğneli,umutlu,dualı,stresli günler.Kızlar ben kesinlikle hazır değilim.Yani kendimi psikolojik olarak bu tedaviye hazır hissetmiyorum.Yol gözümde büyüyor.Git gel git gel.Bir de hava çok soğuk.Zaten 2 aydan beri de ne vitamin ne kür ne mür yok.otu motu saymıyorum onlardan da uzaklaştım.Erteleyim baharda son denememi yapayım diyorum.Yaş bu ayın 15inde 44 olacak.Drlar da suratıma bön bön bakacak biliyorum.Neyse gidicez el mahkum.Bu benim son denemem olacak.Allah keşke verse.Hem bana hem de isteyen tüm arkadaşlarıma ve bütün kadınlara Aminnnnnn...
Biraz da size gezimizden bahsedeyim kafalar dağılsın.Şekerler ben bundan önce mısır a gitmiştim.Daha dönmeden oralarda demiştim ki ne şamın şekeri ne arabın yüzü.Öyle bi beter memleketti orası.Tarih ve eserler muhteşemdi ama ülke çok pisti insanlar çok ilkeldi ve yemekler iğrençti.Bir hafta boyunca otelden aldığımız ekmeği kemirip durmuştuk ki o da kurban olsun bizim ekmeğimize.Dönüşte uçağa binmiştik.Hostesler yemek servisi yaparken benim ellerim titremeye kalbim çarpmaya başlamıştı açlıktan.Günlerce ülkenin kokusu burnumdan gitmedi.Herşeyi yıkadık bir tek valizlerii sildik yıkayamadık da olmadı.En sonunda onuda küvete sokup yıkamıştık.Gördüğümüz mükemmel eserlerin yapıtların haricinde Anlayacağınız ilk yurtdışı izlenimimiz berbattı.(ben ve 2 ablam gitmiştik sevgili olayı da yoktu:))
Böyle kötü bir açlık deneyimi yaşamış olan ben ,ek bir valizi yiyecek içeceklerle doldurmakla başladım hazırlığa.Konserve yemekler,konserve balıklar,mısırlar,zeytin,peynir ekmek ne ararsanız artık.Valiz taşşş.Boşuna hamallık yaptırdım kocişime çoook pişmanım çok.İlk Avrupaya gidişimiz ikimizinde.Kızlar inanırmısınız ben şok oldum şok.Oysa resimlerini de kaç kez görmüşlüğüm vardı şehirlerin.Sanki ilk birinci ikinci sınıflarda öğrencilerime okuduğum masal kitaplarının görselleri.Kendimi o masalların içinde hissettim yemin ederim.Bu kadar mı güzel olur büyüleyici ve ışıl ışıl olur şehirler.Adamlarda deniz yok bir Tuna nehri var.Kenarlarını dantel dantel binalarla,üstünü harikulade köprülerle bezemişler.Şehirler bir nizam.Tepeden bakıyorsun en ufak bir çıkıntı yok.Varsa da kendi tarihi yapıları,kuleleri kaleleri.Gerisi eşit.Her hafta en tepeden fotoğraf çekiyorlarmış eğer olurda bir uyanık çıkıp bi çıkıntı yapmaya kalkarsa anında tepesine biniyorlar yıkıyorlarmış.Muazzam bir sahip çıkma ve koruma.Ayyynı bizdeki gibi yani((Sokaklarda bir tek başı boş hayvan yok.Ellerinde cins cins köpekler geziyorlar.Bizim Tekrdğ da belediye sokak köpeklerini topladı.sözüm ona kısırlaştırmış kulaklarına birer küpe takıp saldı ortalığa 2 yıldan beri.İnsanların peşine takılıyor torbalarını kokluyorlar açlıktan.Çocuklar okula gelip giderken korkuyorlar.At gibi köpekler her bir yanda.Yazdık defalarca söyledik.Barınaklara alın karnı da doysun zavallıların.Böyle başı boş aç sefil.Neyse ya.bizde böyle onlarda öyle.Lokantaya gidiyorlar köpekleriyle.Garson önce hayvanın mama tasını koyuyor suyunu veriyor sonra sahibine bakıyor.Oto yolların üzerine üst geçit yapmışlar hayvanlar için.Yurtdışında yaşayan arkadaşlar okuyorsa bu yazdıklarımı gülüyorlar biliyorum ama napiim çok etkilendim.Olurda yola geyik,inek köpek vs.bir hayvan çıkar diye zaten önlemlerini almışlar yolun kenarları çevrili ama hayvan karşıdan karşıya geçmek isterse diye bir de onlara özel üst geçit yapmışlar üstüne de ağaç çalı ot çimen ekmişlerki hayvan doğal yol sansın rahat rahat geçsin diye.Yuhhhhh dedim,dedik hepbirlikte.Ağzımız açık kaldı.Biz insan kullansın diye,çocuklar yaşlılar ezilmesin diye ülkemizde bir üst geçit alt geçit yaptırmak için göbek çatlatır,yollarda onlarca can verdikten sonra pankartlarla eylem filan yapardık bilirsiniz.Bir zat bir üst geçit yaptırırsa törenle açar adını da üstüne yazdırır bizde.Elalem hayvanına yapıyor üstüne de doğal olsun diye ağaç dikiyor vay anam ki vayyyy.
Daha anlatacak yazacak bir çok şey var ama vakit geceyarısını geçti şekerler.Sonra tabi ki de yine yazacağım izlenimlerimi benden kolay kolay kurtuluş yok:)))Geçmiş sayfalarda bu topiğe yeni katılan bir arkadaş sormuş nerelere gittiğimizi.Evimizin yakınından geçmiş olabilirsin demiş.Haberim olsaydı bir kahve içerdik demiş.Sağol canım benim.Keşke demekten başka bir şey diyemiyorum.Önce macaristana,slovakya ya,avusturyaya çek cumhuriyetine ve en son da almanyaya gittik.Toplamda 8 gündü.Oralar çok soğuktu çok donduk,çok üsüdük.Ama ne yağmur vardı ne de kar.Ben burda kar kar diye yırtınıyordum orda yoktur inşallah tatil zehir olmasın dedim yoktu.Benim şehrime yağmış, biz dönmeden de kalkmış burdan kar.3 saat önce ablamla konuştum istanbulda lapa lapa yağıyormuş ne güzel.
Sakın yazdıklarımdan yanlış şeyler çıkarmasın kimse.Ben ülkemin dört bir yanını bilirim ,taşını toprağını insanını hayvanını kendim bilir kendim gibi severim ancakkkkkkk ne yazık ki bu güzel ülke bilerek isteyerek mahvedilmeye çalışılmış arkadaşlar.En son örneği Taksim meydanı projesi.Onada yuhhhhh demekten başka bir şey geliyorsa elimizden yapalım da yapmasınlar inşallah ne diim.
Hepinize kucak dolusu sevgiler.Kendinize iyi bakın iyi geceler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?