Alkan bendim o, evimin onunden gecmissindir diyen. Cek'deyim ben. Prag'da Karlov (Charles) koprusunden yurumussundur kesin, baska yolu yok merkezi gezmenin. Iste oralardayim. Diger gittigin sehirleri de iyi biliyorum. Aynen dedigin gibi, mimarisi ve insanlarin sehre, birbirlerine saygilari bizim ulkemizden coook ileride. Fakat yine de bizim tasimiz topragimiz derim ben. Kopekler her yere kabul ediliyor, hemen su canaklari geliyor en luks yerlerde bile, ama yagmurda islansan taracalarina siginsan, disari iterler. Yani insan iliskileri cok bireysel ve uzak. Cek icin boyle tabi, diger saydigin ulkeler biraz daha sicak. Ama bizde oylemi, iliskiler gercek, yemeklerimiz, havamiz, denizimiz. Dedigin gibi elimizle ulkemizi cirkinlestirmisiz, ozensiz, bakimsiz hale sokmusuz. Bunlar sadece para da degil yani. Koye gidiyorsun, herkesin bahcesi cicek icinde, adam ugrasmis, temiz yasamak istemis. Biz niye yapamiyoruz bilmem.İlk Avrupaya gidişimiz ikimizinde.Kızlar inanırmısınız ben şok oldum şok.Oysa resimlerini de kaç kez görmüşlüğüm vardı şehirlerin.Sanki ilk birinci ikinci sınıflarda öğrencilerime okuduğum masal kitaplarının görselleri.Kendimi o masalların içinde hissettim yemin ederim.Bu kadar mı güzel olur büyüleyici ve ışıl ışıl olur şehirler.Adamlarda deniz yok bir Tuna nehri var.Kenarlarını dantel dantel binalarla,üstünü harikulade köprülerle bezemişler.Şehirler bir nizam.Tepeden bakıyorsun en ufak bir çıkıntı yok.Varsa da kendi tarihi yapıları,kuleleri kaleleri.Gerisi eşit.Her hafta en tepeden fotoğraf çekiyorlarmış eğer olurda bir uyanık çıkıp bi çıkıntı yapmaya kalkarsa anında tepesine biniyorlar yıkıyorlarmış.Muazzam bir sahip çıkma ve koruma.Ayyynı bizdeki gibi yani((Sokaklarda bir tek başı boş hayvan yok.Ellerinde cins cins köpekler geziyorlar.Bizim Tekrdğ da belediye sokak köpeklerini topladı.sözüm ona kısırlaştırmış kulaklarına birer küpe takıp saldı ortalığa 2 yıldan beri.İnsanların peşine takılıyor torbalarını kokluyorlar açlıktan.Çocuklar okula gelip giderken korkuyorlar.At gibi köpekler her bir yanda.Yazdık defalarca söyledik.Barınaklara alın karnı da doysun zavallıların.Böyle başı boş aç sefil.Neyse ya.bizde böyle onlarda öyle.Lokantaya gidiyorlar köpekleriyle.Garson önce hayvanın mama tasını koyuyor suyunu veriyor sonra sahibine bakıyor.Oto yolların üzerine üst geçit yapmışlar hayvanlar için.Yurtdışında yaşayan arkadaşlar okuyorsa bu yazdıklarımı gülüyorlar biliyorum ama napiim çok etkilendim.Olurda yola geyik,inek köpek vs.bir hayvan çıkar diye zaten önlemlerini almışlar yolun kenarları çevrili ama hayvan karşıdan karşıya geçmek isterse diye bir de onlara özel üst geçit yapmışlar üstüne de ağaç çalı ot çimen ekmişlerki hayvan doğal yol sansın rahat rahat geçsin diye.Yuhhhhh dedim,dedik hepbirlikte.Ağzımız açık kaldı.Biz insan kullansın diye,çocuklar yaşlılar ezilmesin diye ülkemizde bir üst geçit alt geçit yaptırmak için göbek çatlatır,yollarda onlarca can verdikten sonra pankartlarla eylem filan yapardık bilirsiniz.Bir zat bir üst geçit yaptırırsa törenle açar adını da üstüne yazdırır bizde.Elalem hayvanına yapıyor üstüne de doğal olsun diye ağaç dikiyor vay anam ki vayyyy.
Daha anlatacak yazacak bir çok şey var ama vakit geceyarısını geçti şekerler.Sonra tabi ki de yine yazacağım izlenimlerimi benden kolay kolay kurtuluş yok:)))Geçmiş sayfalarda bu topiğe yeni katılan bir arkadaş sormuş nerelere gittiğimizi.Evimizin yakınından geçmiş olabilirsin demiş.Haberim olsaydı bir kahve içerdik demiş.Sağol canım benim.Keşke demekten başka bir şey diyemiyorum.Önce macaristana,slovakya ya,avusturyaya çek cumhuriyetine ve en son da almanyaya gittik.Toplamda 8 gündü.Oralar çok soğuktu çok donduk,çok üsüdük.Ama ne yağmur vardı ne de kar.Ben burda kar kar diye yırtınıyordum orda yoktur inşallah tatil zehir olmasın dedim yoktu.Benim şehrime yağmış, biz dönmeden de kalkmış burdan kar.3 saat önce ablamla konuştum istanbulda lapa lapa yağıyormuş ne güzel.
Sakın yazdıklarımdan yanlış şeyler çıkarmasın kimse.Ben ülkemin dört bir yanını bilirim ,taşını toprağını insanını hayvanını kendim bilir kendim gibi severim ancakkkkkkk ne yazık ki bu güzel ülke bilerek isteyerek mahvedilmeye çalışılmış arkadaşlar.En son örneği Taksim meydanı projesi.Onada yuhhhhh demekten başka bir şey geliyorsa elimizden yapalım da yapmasınlar inşallah ne diim.
Hepinize kucak dolusu sevgiler.Kendinize iyi bakın iyi geceler...
Aaaaa cok sevindim.... Ne harika haber, supersin toana! nasil cok bunlar boyle, aslanlar siki tutunun anneye. Nefis nefiiiis... insallah tamamina erecek.kizlar ben geldim..ultrasyonum oldu suanda 5 taneside tutmus birinin ici bos birinin kalbi durmus birinin icinde 3 tane bebek olusmus..ikisinde de normal bebekler var dedi dr ..3.de kal;bi yavas atiyor ve daha ufak dedi..ama istegimiz ikitane olsun digerlerini alabiliriz diyede ekledi..hakkimiza hayirlisi dedik bakalim..ama sok oldum kizlarkalplerinin atisini gorunce tuaf oldum..rabbim dedim ben bu ani 4 senedir bekliyordum dedim gozlerim doldu..simdi 2 hafta sonra tekrar istediler ozaman hersey daha meydana cikar dedi..kan sonuclarimda cok sukur iyi cikti..bir problem yok dedi..ama 1 ay sonra yine kan istiycem dedi,,rabbim saglikli sihhatli versinde 1 tane ikitane farketmez yetrki anneli babali olsun tamamina erdirsin insallahh..bel agrilarim kalp carpintip hepsi cogul gebeliktenmis..yerim ben onlari..rabbim isteyen butun arkadaslarima..nasip etsin insallah dilerim ..benden haberler bu kadar hepinizi optm...
kizlar ben geldim..ultrasyonum oldu suanda 5 taneside tutmus birinin ici bos birinin kalbi durmus birinin icinde 3 tane bebek olusmus..ikisinde de normal bebekler var dedi dr ..3.de kal;bi yavas atiyor ve daha ufak dedi..ama istegimiz ikitane olsun digerlerini alabiliriz diyede ekledi..hakkimiza hayirlisi dedik bakalim..ama sok oldum kizlarkalplerinin atisini gorunce tuaf oldum..rabbim dedim ben bu ani 4 senedir bekliyordum dedim gozlerim doldu..simdi 2 hafta sonra tekrar istediler ozaman hersey daha meydana cikar dedi..kan sonuclarimda cok sukur iyi cikti..bir problem yok dedi..ama 1 ay sonra yine kan istiycem dedi,,rabbim saglikli sihhatli versinde 1 tane ikitane farketmez yetrki anneli babali olsun tamamina erdirsin insallahh..bel agrilarim kalp carpintip hepsi cogul gebeliktenmis..yerim ben onlari..rabbim isteyen butun arkadaslarima..nasip etsin insallah dilerim ..benden haberler bu kadar hepinizi optm...
kampa..darisi sana insallahh arkadasim sende boyle ol ve yaz bize..guzel dileklerin icin cok tessekur insallahh canim..
Denizgeldi .... Allah muhabbetinizi arttırsın.İnşallahsenın de dediğin gıbı Allah bu guzel duyguları ısteyen herkese tattırsın ...
Canım ben de şimdilik bır gelışme yok . Gecen hafta dr gıtmıstım 7+ 3 gunluktum Allahın izniyle her şey yolunda gozukuyordu .. 2 hafta sonra tekrar kontrole cagırdı. Agrılarım bıraz hafıfledı . Aslında sevındırıcı bır gelısme yasandı ;kullandıgım tıroıd ılacları karacıger enzımlerımı bozmustu ... Allah'ın yardımıyla karacıger enzımlerı ve tıroıd degerlerı normal degerlerıne dönmuş .. Aslında dr un kullanmak ıstegı kan sulandırıcı ıgneyı bu degerler yuzunden kullanamıyordum . İnşallah haftaya kadar her şey yolunda gıderse haftaya kullanabılecegım . Önlem amaclı ... Çunku ben de cıddı bır kan pıhtılaşma problemı yoktu ...Ama 3 kayıptan sonra yapabılecek başka bır sey yok gıbı ...
Butun bunlar işin fızyolojık tarafı .. Bır de psıkolojık tarafı var kiii ... Sanki ateşten gömlek .. Ne yazık ki kaygılar ,endişeler,hezeyan fırtınaları bıtmıyor ...Ama her şeyın hayırlısını ALLAHTAN dılemekten başka çarem yok....( Hatta gun çabuk bıtsın bır gun daha gecsın dıye akşam 9 da yatıp gece sureklı uyanık evde dolaşmak benı ruhen epey yordu)
TOANA..... .İnşallah yarın her şey yolunda gıdecek ve guzel haberlerle doneceksın.. Butun kalbımle dılıyorum . Çok emek verdın . Her şey cok guzel olacak inşallah... Tıroıd tahlılını yaptırmakla ıyı yaptın . Çunku hamılelıkte az calışan tıroıd bıraz daha yavaslıyor . Buyuk bır ıhtımalle ılac baslatacak hatta dozunu da yukseltecek . Çarpıntı olayı da tıroıdden ya da hamılelıkte artan kan basıncından kaynaklanabılr.Yanı hamılelıkte kalp artan kan hacmı nedenıyle daha hızlı çarpıyor... Sevgıyle kal
Topıgımızın tum sevgılı bıreylerı hepınızı sevgıyle sarıyorum ....
bahar,toana,evim canlı selam kızlar
bahar..benden de mucks...anneler aynı değil mi
merye uğramamış epeyidir....herkese çok selam
denizim uyuyor az takılayım nete..
kizlar ben geldim..ultrasyonum oldu suanda 5 taneside tutmus birinin ici bos birinin kalbi durmus birinin icinde 3 tane bebek olusmus..ikisinde de normal bebekler var dedi dr ..3.de kal;bi yavas atiyor ve daha ufak dedi..ama istegimiz ikitane olsun digerlerini alabiliriz diyede ekledi..hakkimiza hayirlisi dedik bakalim..ama sok oldum kizlarkalplerinin atisini gorunce tuaf oldum..rabbim dedim ben bu ani 4 senedir bekliyordum dedim gozlerim doldu..simdi 2 hafta sonra tekrar istediler ozaman hersey daha meydana cikar dedi..kan sonuclarimda cok sukur iyi cikti..bir problem yok dedi..ama 1 ay sonra yine kan istiycem dedi,,rabbim saglikli sihhatli versinde 1 tane ikitane farketmez yetrki anneli babali olsun tamamina erdirsin insallahh..bel agrilarim kalp carpintip hepsi cogul gebeliktenmis..yerim ben onlari..rabbim isteyen butun arkadaslarima..nasip etsin insallah dilerim ..benden haberler bu kadar hepinizi optm...
baharcim..sagol canim benim allah razi olsun ..
alabama..canim benim 3 tane kalbi atanim var..bu 3 tanenin ikisinin kalbi daha iyi carpiyor biri biraz daha az ve ufak o ikisine gore..birde bir kesenin icinde 3 tane bebek oldugunu soyledi dr ama cok ufaklar ve kalp atimlarida iyi deyil dedi,,yani su an 3 uz ama biri gidebilir oyle dedi dr um..iki hafta sonrada yine gidicem ve daha iyi anlatacaklarmis..guzel dileklerin icin sagol kele rabbim senin yavrunuda burdaki butun cocuklu arkadaslariminda ve benimde yavrularimi allah bagislasin insalllahh..
cans..sagol guzel dualarin icin allah razi olsun..seninde yavrunu sana bagislasin insallah tatlim benim simdi 3 tane diyor dr bakalim hakkimiza hayirlisi olsun sag selim olsunda 1 2 si fark etmez yetrki hayirlisiyla anneli babali hayirli uslu evlat olsunlar insallah.. canimbenim sagol cok iyisin ..
hepinizi opuyorum allah duaciniz olsun ..
Canım sağol ama pozitifi görmeden pozitif olmam mümkün diil.Görsem de pozitif pozitif gezsem keşke:))Mısırın kokusunu sana hangi kokuyu söylesem de hayal edebilsen diye düşündüm bir an.Yok be gülüm eşi benzeri yok o kokunun.Ama herşeye rağmen kesinlikle değer diyorum.selam
Toana İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz canım.
DenizGeldi bedenin yat, beynin kalk diyo aynı beni anlatmışsın :) mucukhs
Alkan yine bir yıkıma doğru demene kızdım canım ya birazcık pozitif ol. Herşey kısmet , ne zaman nerde olacağı belli olmaz ki.
yaşınada takma.
Bu arada hem Mısır, hem Avrupa gezini anlatırken özetle güzel cümleler kurup benim gözümde canlandılar. Demek Mısır o kadar kötü kokuyordu hı :)
Ne güzel ne çok yere gitmişsin canım Maşallah. Avrupa gezindeki izlenimler, gözlemlerin süper.Paylaşım için tşkler.
Wanna hoşgeldin İnşallah bu topikle bbeğine kavuşursun.
Toana canım,nasıl sevinçle okuyorum haberlerini bilemezsin.İçimdeki solmuş çiçeğe can veriyor umut oluyorsun.Rabbim sağlıcakla bebeklerine kavuşmanı nasip etsin inşallah.Düğün bayram yap yüreğinin içinde.Seni ve eşini çoook çoook tebrik ediyorum.kizlar ben geldim..ultrasyonum oldu suanda 5 taneside tutmus birinin ici bos birinin kalbi durmus birinin icinde 3 tane bebek olusmus..ikisinde de normal bebekler var dedi dr ..3.de kal;bi yavas atiyor ve daha ufak dedi..ama istegimiz ikitane olsun digerlerini alabiliriz diyede ekledi..hakkimiza hayirlisi dedik bakalim..ama sok oldum kizlarkalplerinin atisini gorunce tuaf oldum..rabbim dedim ben bu ani 4 senedir bekliyordum dedim gozlerim doldu..simdi 2 hafta sonra tekrar istediler ozaman hersey daha meydana cikar dedi..kan sonuclarimda cok sukur iyi cikti..bir problem yok dedi..ama 1 ay sonra yine kan istiycem dedi,,rabbim saglikli sihhatli versinde 1 tane ikitane farketmez yetrki anneli babali olsun tamamina erdirsin insallahh..bel agrilarim kalp carpintip hepsi cogul gebeliktenmis..yerim ben onlari..rabbim isteyen butun arkadaslarima..nasip etsin insallah dilerim ..benden haberler bu kadar hepinizi optm...
Kampa,masal ülkesinin kadını.Kıskandım seni çoook.Demek o büyülü yerlerde yaşıyorsun ne mutlu sana keyfini çıkar canım.İnsanca muammele gördüğün,hakettiğin gibi yaşadığın her toprak kıymetli.Ben vatanıma aşığım.Minicik Tekirdağı mı dünyanın en güzel şehirlerine değişmem ammaaaa görünce kıyaslayınca tası tarağı toplayıp kaçasın geliyor.O yüzden de gerçekten çok şanslısın.Bireysel yaşıyorlar demişsin ah be cicimmm bizde de öyle değil mi artık.Annelerimizin devri bitti gitti.Bir hafta evde hasta yat,koca apartmandan bir allahın kulu çalmaz kapını.Herkes işinde gücünde.Herkes kendine bir küçük çerçeve çizmiş girmiş içinde yaşıyor.Şehir hayatı ne yazık ki bizim memelkettede aynı olmaya başladı.Bir on yıl sonra bizim saçaklardan da iteleyecekler.Sen de ne güzel moral depolamışsın gezmişsin.Orda ülkelerin öyle birbirlerine çok yakın olmaları büyük avantaj seyahat için.Neyse olurda bir daha yolum düşerse ki inşallah düşer seninle mutlaka kahve içeriz birlikte.Ama yok sen buraya tedaviye gelirsen gel kahveleri bende içelim.Süper keyifli olur.Kucak dolusu sevgiler....Aaaaa cok sevindim.... Ne harika haber, supersin toana! nasil cok bunlar boyle, aslanlar siki tutunun anneye. Nefis nefiiiis... insallah tamamina erecek.
Evimcim inşallah güzel haberlerle dönersin.Aslında herşey yolunda da sen evham ediyorsun.Neyse bu günler geçecek.Sen yola çıkmış gidiyorsun.Allah sağ sağlim sonuna kadar devam ettirsin.Tayf gibi senin de doğumunu burda birlikte yaşıycaz ne güzel...Masallah. Allah kucagina almayi nasip etsin. Insan kendi bebegini gorunce orada oyle daha bir icten dua ediyor isteyip de henuz olmayanlara. Ben de bugun gidecegim daha kalp atisi icin erken ama kese iyi buyuyormu diye gormek istedi doktor. Cok endiseliyim. Dunden beri ne bas donmesi kaldi ne de goguslerimdeki aci. Midem zaten bastan beri bulanmiyordu. Tekrar basa donucem diye korkuyorum.
Alabama sen var ya sennnn...Tiyoların Allahını veriyorsun hemde yemin ederim.Ayyynen tatbik edicem söylediklerini.Kurdum bile zaten.Son diycem,son denemem.Yolamıyacaklarını hissettircem.Bu ne böyle diycem aynı doz ilaçları verirlerse.tayfcım gelmişsin cyrixus la spartakusu kokla benim için uleynnn. yerim onların götlerini ben. allah sağlıkla sıhhatle büyütmenizi nasip kısmet etsin. tekrar tebrik ederim seni ve aileni canım.
toana canım ya harikassınız çok sevindim senin adına. bi kalabalık bi kalabalık olmuşsun sen. allah diyorum ben başka birşey demiyorum. şimdi sen kaç bebe taşıyosun bana tek bi rakam söyle yahu ben anlamadım keleeee mi diodun 4 mü 5 mi kafam karıştı.
Cans sana hocam diyorlar eğer sen de öğretmensen meslektaşımsın ne güzel...Nerdeyse 9 haftalık olmuşsun doğumun yaklaşmış bırak kuruntuları be canım.Allaha dua et keyfini çıkar.Acık Larç ol Sağlıcakla geçsin gitsin günler.Toana cok sevındım canım . Allah tamamına erdırsın ,saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın...İnan merak ıcındeydım.. Guzel haberlerın hep daım olsun ınşallah... Yalnız Alababama'nın dedıgı gıbı ben de anlayamadım .. Bır kesenın içinde 3 bebek mı var ? Dıger ıkısı normal keselerınde 2 bebek mı? ... Butun kalbımle annelerıne sımsıkı tutunmalarını dılıyorum...
Denızgeldı........ Sevgılı arkadaşım .. Bııyorum haklısın ama Şairin de dedığı gıbı '' GÖNUL FERMAN DINLEMIYOR '' Neyse huzur bulacagım inşallah ...Biz bugun ıtıbarıyla 8+ 4 olduk maaşallah
Baharcım canım sagol .... Sakınım aslında ama zaman zaman gelen hezeyanları saymazsak ...Yaşanmış kayıplar ,elınden kayıp gıdıveren mutluluklar,yarım kalan hayallerı unutmak bıraz zaman alıyor ... Ama buna da sukur ....Enes'e kocaman opucukler
Evımıcın senı cok ıyı anlıyorum canım .... Sen de bendensın ama korkunun ecele faydası yok ... Sana tek tavsıyem bol dua . Ben cok faydasını gordum .. Belırtıler ıcın henuz erken dıye dusunuyorum .. Gogus gergınlıgı akşamları daha cok oluyor ama degıskenlık gosterıyor merak etme ... Canım cok merak edıyorsan progestron hormonuna baktır .. hamılelıgın gıdışatı hakkında bıgı verebılıyor ... İnşallah her şey cok guzel olacak...
Alkan Kampa .... Ne guzel tatılde cok ıyı enerjı ve moral depolamışsınız ...Bence bunları boşa harcamayın ... İnşallah her şey cok guzel olacak... Gonullerdekı gercek olacak..
Alabama taçsız yazarım benım .. Ne guzel anlatmışsın... Senı gormeden tanıyor gıbıyım .. Haklısın ... Insanlara faydalı olmak bır şeylere vesıle olmak degerlı bır duygu ... Sevgıyle kal ...
Topıgımızın tum sevgılı bıreylerı hepınızı sevgıyle sarıyorum....
baharcim..sagol canim benim allah razi olsun ..
alabama..canim benim 3 tane kalbi atanim var..bu 3 tanenin ikisinin kalbi daha iyi carpiyor biri biraz daha az ve ufak o ikisine gore..birde bir kesenin icinde 3 tane bebek oldugunu soyledi dr ama cok ufaklar ve kalp atimlarida iyi deyil dedi,,yani su an 3 uz ama biri gidebilir oyle dedi dr um..iki hafta sonrada yine gidicem ve daha iyi anlatacaklarmis..guzel dileklerin icin sagol kele rabbim senin yavrunuda burdaki butun cocuklu arkadaslariminda ve benimde yavrularimi allah bagislasin insalllahh..
cans..sagol guzel dualarin icin allah razi olsun..seninde yavrunu sana bagislasin insallah tatlim benim simdi 3 tane diyor dr bakalim hakkimiza hayirlisi olsun sag selim olsunda 1 2 si fark etmez yetrki hayirlisiyla anneli babali hayirli uslu evlat olsunlar insallah.. canimbenim sagol cok iyisin ..
hepinizi opuyorum allah duaciniz olsun ..
amin hocam..bütün güzel dileklere dualara aminnnnn..
hocam;bir gelişme yok demişsiniz bir sürü güzel haberi sıralamışsınız.7+3sünüz maşallah.değerler düzelmiş.ağrılar hafiflemiş.belki şimdi okuduğunuz sıra hiç kalmadı.
işin fizyolojik tarafına birşey yapamıyoruz beklemekten başka.ama psikolojik tarafından iyi olmaya çalışmak elimizde.herşeyinde yolunda olduğunu düşünmeye çalışmak gerisini Allaha bırakmak.sadece dua edelim...benim duam herkese..aminnn.
o bitmeyen,olmayan sabahları da iyi bilirim.sürekli çamaşıra bakılarak yaşanan korkuyu da..Allahım uzak etsin o korkulardan...inşallah bu sefer tamam..tamam inşallah.AMİNNN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?