İyi geceler kızlar
Denizbulut sanırım hamilelik geçmişimiz benziyor.12.gün 61,15.gün 95,18.gün değerim 180 çıktı.Ama doktorum yine umutlu değil.Tecrübelerine dayanarak bunun sağlıksız bir gebelik olduğunu iddia ediyor.Kese rahim içinde görülse bile sağlıksız olduğunu söyledi.İlaçları sakın alma dedi.Ben de kan pıhtılaşmamdan dolayı aspirini alayım bari deyince kahkahayı patlattı." Ne umuyorsun ki ölmüş bebeği canlandırmayı mı? dedi.Beynimden vurulmuşa döndüm .Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar anlamıyorum.
2 sağlıksız gebelikten sonra tüp bebekte de aynı sonucu alınca anladım ki benden bir halt çıkmıyor.Bir daha asla ne tüp ne bişey denemeyeceğim.Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Kendiliğinden hamile kalırsam ne ala.
Dilerim sizler sağlıkla evlatlarınıza kavuşursunuz.İyi dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler.Ben bunu da atlatır kendimi onarmayı başarırım biliyorum.Hepinizi kucakluyorum.Güzel günlerde görüşmek ümidiyle...
Kızlar 1 yıl içerisinde 4. kez hamileyim...birincisi aşılama ile oldu ve düştü, ikincisi klomen+çatlatma iğnesi ile oldu ve düştü, üçüncüsü doğla yolla oldu ve düştü..( şimdi yine hamileyim ama çok umutlanmak istemiyorum..yaş kemale erdi, 42 yaştan gün alıyorum:) bu sefer doktorumun överek bahsettiği FEMARA hapı ile hamile kaldım yada kısmet diyelim..bakalım, gelişmeleri paylaşırım sizlerle..sevgiler
benim de ilki boş gebelikti, "kese büymüş sanki" demiştim ultrason kontrolünde, doktorum da bana "haa evet büyümüş, yakında okula gidecek" demişti. kalktım, giyindim, doktorun odasına gittim ve "sizinle bir daha asla çalışmayacağım ve etrafımdaki insanların da çalışmamasını sağlayacağım" deyip çıkıp gittim ve derhal doktorumu değiştirdim. işlerini adam gibi yapsınlar. kendileri hergün bu işle uğraşıyor olabilirler ama para kazanmayı bildikleri gibi hasta ruh halinden anlamayı da öğrenecekler. geçmiş olsun tekrar.
çok sevindim ALLAH bu kez tamamına erdirsin inşallah.42 yaşımdayım diye üzülme bak 4 kez hamile kalabilmişsin bu sana umut olmalı olumlu düşün olumlu olsun.bende 42 imden gün alıyorum ve tüp denemeyi düşünüyorum.RABBİM hepimizin kucaklarını hayırlı sağlıklı bebeklerle doldursun.banada 1 yıl kadar önce gittiğim bir doktor femera vermişti ben ilacı aldım ama kullanmamıştım,nasıl kullandığını bana yazarsan bende kullanayım ben doktorun reçetesini kaybettim.bebek konusundada bu kez tamam doğru zaman de öyle olsun.öptüm canım.[/QUOTE
Merhaba,
Femara aslında meme kanseri tedavisinde kullanılan bir ilaçmış ama bu işlerde fayda sağladığı görülünce kullanılmaya başlanmış. Etkisi şöyle, östrejen seviyesini düşürerek hamileliği olumlu etkiliyormuş. Adetin 3., 4. yada 5. günü başlayıp sabah 1 - akşam 1 içiyorsun, 5 gün kullanıp bırakıyorsun. Ama benim şöyle oldu, doktora gittiğimde adetimin 7. günüydü, 7. gün başlatıp 5 gün süreyle içmemi söyledi..ben de ne dediyse yaptım ve yine hamileyim ama kalp atışı duymadan inanmayacağımİnan bana, kalıp düşürmek de çok zor, hele benim kendiliğinden düşmüyor kanamayla, her seferinde kürtaj oluyorum, psikolojim bozuldu..umarım en yakın zamanda sen de hayırlı haberler alırsın..sevgiler
izmirdesin sanırım,bende aydındayım izmirde hangi doktorlara gittin?bu bahsettiğin doktor kim?
merhaba, ben aranıza yeni katıldım ve dün 39'dan gün aldım, 38 bitti yani:)
8 ay önce evlendim ve ilk 6 ay bişe olmayınca doktora gittik. İlk ay tek yumurta gelişti (rezerv düşük) ve aşılama denedik Ataşehir memorial da... Olmadı....
Bu ay da 2 yumurta gelişti ve 2 si de döllendi.
Biri 6 biri 7 hücreli (fotolarını da verdiler) ve 3. gün transferi.
Yani geçen çarşamba (29 Şubat) transfer oldu ve dünden beri ağrılarım başladı. Kasıklarımda ağrı var.
Ben işe gitmedim evden çıkmadım ama sürekli de yatmıyorum. Dikkat ediyorum elbette ama eve dolaşıyorum sürekli. Bu arada bugün göğüslerim büyüdü ve acımaya da başladı.
Normalde bu bebek olmazsa ne zaman adet olmam gerkiyor biliyor musunuz arkadaşlar? Test günüm 12 Mart ama testte çıkmazsa adet günü nedir?
merhaba, ben aranıza yeni katıldım ve dün 39'dan gün aldım, 38 bitti yani:)
8 ay önce evlendim ve ilk 6 ay bişe olmayınca doktora gittik. İlk ay tek yumurta gelişti (rezerv düşük) ve aşılama denedik Ataşehir memorial da... Olmadı....
Bu ay da 2 yumurta gelişti ve 2 si de döllendi.
Biri 6 biri 7 hücreli (fotolarını da verdiler) ve 3. gün transferi.
Yani geçen çarşamba (29 Şubat) transfer oldu ve dünden beri ağrılarım başladı. Kasıklarımda ağrı var.
Ben işe gitmedim evden çıkmadım ama sürekli de yatmıyorum. Dikkat ediyorum elbette ama eve dolaşıyorum sürekli. Bu arada bugün göğüslerim büyüdü ve acımaya da başladı.
Normalde bu bebek olmazsa ne zaman adet olmam gerkiyor biliyor musunuz arkadaşlar? Test günüm 12 Mart ama testte çıkmazsa adet günü nedir?
İyi geceler kızlar
Denizbulut sanırım hamilelik geçmişimiz benziyor.12.gün 61,15.gün 95,18.gün değerim 180 çıktı.Ama doktorum yine umutlu değil.Tecrübelerine dayanarak bunun sağlıksız bir gebelik olduğunu iddia ediyor.Kese rahim içinde görülse bile sağlıksız olduğunu söyledi.İlaçları sakın alma dedi.Ben de kan pıhtılaşmamdan dolayı aspirini alayım bari deyince kahkahayı patlattı." Ne umuyorsun ki ölmüş bebeği canlandırmayı mı? dedi.Beynimden vurulmuşa döndüm .Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar anlamıyorum.
2 sağlıksız gebelikten sonra tüp bebekte de aynı sonucu alınca anladım ki benden bir halt çıkmıyor.Bir daha asla ne tüp ne bişey denemeyeceğim.Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Kendiliğinden hamile kalırsam ne ala.
Dilerim sizler sağlıkla evlatlarınıza kavuşursunuz.İyi dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler.Ben bunu da atlatır kendimi onarmayı başarırım biliyorum.Hepinizi kucakluyorum.Güzel günlerde görüşmek ümidiyle...
Rieuse, bazi doktorlar boyle geri zekali konusan, empatik olmayan, kendilerini bir halt zanneden tipler. Doktor olmussun, karsindaki insan senden yardim bekliyor, her kelimen onemli onun icin. Git dalgani disarida gec, egonu baskasinda tatmin et. Zarp hakli, terapist destegi almalari lazim ki biraz psikolojiden anlasinlar. Buradaki arkadaslardan birine de 'senin soyun cok mu guzel, osmanli soyumu neden kendi cocugunu istiyorsun' demisti doktoru. Bozma moralini, hemen doktorunu degistir, bir gorus daha al. On yargili bir doktor ne kadar cabalar senin icin?
Rieuse, bazi doktorlar boyle geri zekali konusan, empatik olmayan, kendilerini bir halt zanneden tipler. Doktor olmussun, karsindaki insan senden yardim bekliyor, her kelimen onemli onun icin. Git dalgani disarida gec, egonu baskasinda tatmin et. Zarp hakli, terapist destegi almalari lazim ki biraz psikolojiden anlasinlar. Buradaki arkadaslardan birine de 'senin soyun cok mu guzel, osmanli soyumu neden kendi cocugunu istiyorsun' demisti doktoru. Bozma moralini, hemen doktorunu degistir, bir gorus daha al. On yargili bir doktor ne kadar cabalar senin icin?
Rieuse, canim hic keyfini kacirmasaydin, doktorun sanki bunun icin biraz erken ilaclari kestirmis! Bugun mu tekrar test yaptiracaktin? Nedir cikan deger? Beklenen 2 katinin cikmasi ama senin degerin de iyi bir deger, bize yaz lutfen cok merak edecegim, hakkinizda hayirlisi olsun canim.
Alkan, oyle hemen pes edilmiyor canim yaaa...Olumsuz sonuc alinca insan " tamam bu son " diyor ama sonra icinde birseyler seni tetikliyor, yeniden basliyorsun. Hadi yeni gebelikle ve bebekle sonuclanacak tedavine kendini hazirla canim.
Toana, kizimin ismi Clarissa Ela canim, ama biz ilkini kullaniyoruz. Cinsiyetleriniz bir belli olsun isim konusu icin bayagi bir vaktiniz var, saglikla gelsinler.
Cans, ben de hep gebeligimde ilk 3 ayi bekledim canim, ondan sonra nispeten hafif endiselerim biraz azalmisti. Zor elde edilen gebelikler yasadigimiz icin endise kacinilmaz oluyor maalesef ama evrene lutfen cokkk olumlu mesajlar gonder bak bebesin kendiliginden sen operasyona hazirlanirken gununu bile almisken geldi, bu buyuk bir nimet canim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Lenova, sen Avrupa yakasindaki hastanelere gidemiyorsan Anadolu yakasindaki Memorial'e git bir gorus istesen. Icin kaynarsa merkeze ve doktorlara belki orada baslayabilirsin. Benim tedavim Atasehir Memorial'de olmustu, doktorum da Cem Demirel.
Nckurt, Istanbul'a gelmeden once bir yaptirmadigimiz co-culture kalmisti! Bir de ilk kez spermler 9000 kat buyutulup en hareketli ve kaliteli olanlari da yine burada secilmisti. Yurtdisindaki doktorum co-culture icin bunun artik bir arastirma icin kullanildigini buna gerek olmadigini soyleyip durmustu. Istanbuldaki doktorum da hikayemizi ve basarisizliklarimizi dinleyip bunun bizde yararli olabilecegi gorusune vardi, bu sefer ben onermemistim cunku ilk kez Istanbul'da yapilacakti. Ama diger doktoruma IVF ile ilgili ne okusam ne duysam paylasiyordum, bana da yapilsin istiyordum. Reglin yanlis hatirlamiyorsam 18-21. gunleri arasinda lokal anestezi ile rahimden bir doku alinip, bu doku lab. ortaminda korunup, OPU sonrasi embriyolar bu dokunun uzerinde dollendiriliyor ki embriyolar senin dokuna transferden once alissinlar. Bizde faydali olduguna inaniyorum, cok sukur bu tedavi sonunda kizimiza kavustuk. Merkez, doktor, lab. ve ortami, embriyolog bunlarin hepsi bir butun, umarim tedavin kucagina bebegini almanla sonuclanir.
Deniz Bulut, Badenurdan haberler verdigin icin sagol canim. Daha iyi olmasina sevindim, umarim birkac hafta daha dayanirlar, hem Badenur hem de bebisler saglikla kavusurlar birbirlerine. Umarim Badenur iyi bir hastanededir, burada bir tanidigimin ikiz gebeligi 24.haftada dogumu gerceklestiriliyor, bebeklerden birisi su an 11 aylik, cok guzel mavis bir kiz bebek....ama hastanenin ve yenidogan ekibinin cokkkk iyi olmasi lazim, umarim emin ellerdediler.
Maiumut, mavisacli kiza bayildim!
NarMik, ne hos ikizlerin olmus, saglikla buyusunler.
Alabama ve Baharnaz, Hurre, ben 4 kilo verdim ama orada takildim, duraklama devrine girdim sanirim.Zayif olmak varmis, herseyden keyiflice yemek varmis...
Hurre, bana da Sislidekiler cevap yazmamislardi, en iyisi telefon et yada gidebiliyorsan yuzyuze gorus derim.
2012'de duydugum bebeklerin cogu erkek bebek...Bakalim gebelerimizin cinsiyetleri belli olunca kac kizimiz kac oglumuz daha olacak...Saglikla gelsinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?