cumanız mübarek olsun arkadaşlar
rabbim cumanın hürmetine burada dertlerini sevinçlerini paylaşan tüm arkadaşlara gönlünün muradını tez zamanda versin inşaallah.amin amin amin..
Merhaba Hope;
Ailelere söylememe kararınızı destekliyorum, iyi yapmışsınız canım. İnşallah hep birlikte alırız bu güzel haberi. Hiçbir zaman umudunu kaybetme. Bizim ikimizde de sorun vardı, eşimde ve bende. Benim yaş 38'i geçmek üzereydi. Şimdi bakıyorum da geriye, neredeyse imkansızmış. Tabii, o zaman bu kadar detaylı araştırmıyordum bu konuları. Sizdeki sorun ne, tam olarak bilmiyorum; ama benim tüplerde tıkanıklık vardı, küçük bir operasyonla tüplerim açıldı önce. Eşimin sperm morfolojisinde bozukluk vardı, yani sağlıklı sperm sayısı. Buna rağmen, şükürler olsun Allahıma, bize tatlı bir bebiş verdi. Ben de çok bunalıma girdim, çok zor günler yaşadım. Mutluluğunu herkesle paylaşmak isteyen ben, mutsuzluğumu tek başıma taşıyordum hep. Tahmin edersin ne sıkıntılar, stresler yaşadığımı. Biliyorsun, yalnız değilsin; birçok çift bizim gibi, benzer sorunları yaşıyor, benzer bunalımları yaşıyor. Eminim ke, sen de bu sıkıntılı günleri şu veya bu şekilde atlatacaksın. Bir de hayal kurarken, isterken, dilerken, sonuca çok bağlanma. Bunu nasıl anlatırım, pek bilemiyorum; ama bir deneyeyim. Yine bebiş üzerinden anlatmaya çalışayım. Mesela, bebişin olmuş, sen onu kucağına alıyorsun, emziriyorsun, altını değiştiriyorsun, banyo yaptırıyorsun vesaire; ama bunları hayal ederken, bir zaman sınırı koyma, "Şu kadar ay sonra bebişim olacak" gibi yani. Bebiş olmuş ve onunla vakit geçiriyorsun gibi yaşa bu hayali, mümkün olduğu kadar ayrıntı kat hayaline; yani aktif, canlı canlı olsun hayalin, durağan olmasın. Bunları yaparken de, "Ama nasıl olacak ki, şu kadar yıldır deniyoruz, olmadı işte. Ben kendimi kandırıyorum, yine olmayacak işte" gibi düşünceleri aklından çıkar.
Sana bunları tavsiye edebilirim hayatım.
Görüşürüz. sevgiyle kal
Merhaba Hope;
Ailelere söylememe kararınızı destekliyorum, iyi yapmışsınız canım. İnşallah hep birlikte alırız bu güzel haberi. Hiçbir zaman umudunu kaybetme. Bizim ikimizde de sorun vardı, eşimde ve bende. Benim yaş 38'i geçmek üzereydi. Şimdi bakıyorum da geriye, neredeyse imkansızmış. Tabii, o zaman bu kadar detaylı araştırmıyordum bu konuları. Sizdeki sorun ne, tam olarak bilmiyorum; ama benim tüplerde tıkanıklık vardı, küçük bir operasyonla tüplerim açıldı önce. Eşimin sperm morfolojisinde bozukluk vardı, yani sağlıklı sperm sayısı. Buna rağmen, şükürler olsun Allahıma, bize tatlı bir bebiş verdi. Ben de çok bunalıma girdim, çok zor günler yaşadım. Mutluluğunu herkesle paylaşmak isteyen ben, mutsuzluğumu tek başıma taşıyordum hep. Tahmin edersin ne sıkıntılar, stresler yaşadığımı. Biliyorsun, yalnız değilsin; birçok çift bizim gibi, benzer sorunları yaşıyor, benzer bunalımları yaşıyor. Eminim ke, sen de bu sıkıntılı günleri şu veya bu şekilde atlatacaksın. Bir de hayal kurarken, isterken, dilerken, sonuca çok bağlanma. Bunu nasıl anlatırım, pek bilemiyorum; ama bir deneyeyim. Yine bebiş üzerinden anlatmaya çalışayım. Mesela, bebişin olmuş, sen onu kucağına alıyorsun, emziriyorsun, altını değiştiriyorsun, banyo yaptırıyorsun vesaire; ama bunları hayal ederken, bir zaman sınırı koyma, "Şu kadar ay sonra bebişim olacak" gibi yani. Bebiş olmuş ve onunla vakit geçiriyorsun gibi yaşa bu hayali, mümkün olduğu kadar ayrıntı kat hayaline; yani aktif, canlı canlı olsun hayalin, durağan olmasın. Bunları yaparken de, "Ama nasıl olacak ki, şu kadar yıldır deniyoruz, olmadı işte. Ben kendimi kandırıyorum, yine olmayacak işte" gibi düşünceleri aklından çıkar.
Sana bunları tavsiye edebilirim hayatım.
Görüşürüz. sevgiyle kal
güzel sürttün mü portakall bak biz sirada bekliyoruz. insallah 2013 hepimize ugurlu gelir meleklerimizi bize getirir.
toana ben Almanya'da (Heidelberg sehri) yasiyorum. bizde aileden uyak öyle bir basimizayiz esimle. sadece yari alman agabeyim var burada. babamin annemden önceki minik kazasionun ve esinin de cocugu yok ama bu tamamen onlarin tercihi. bize cok destek oluyorlar ama cok da fazla anlayamiyorlar kendileri istemedikleri icin. onlar icin varsa yoksa minik kedileri. benim ikinci evliligim. ilk esim pek sicak bakmiyordu cocuk isine ve ben hala diyorum ne büyük eseklik edip de daha önce ayrilik karari almamisim diye. 11 yil evli kaldik ve ben simdi cocuk diye inim inim inliyorum. neyse her iste bir hayir vardir. belki de o zaman bebek sahibi olsaydim simdiki esimi asla bulamayacaktim. kismet. komsumun iki kizi bize sürekli resimler ciziyor ve ben her tüp denemesi yaptirdigimda sans getirecek birseyler hediye ediyorlar. cok seviyorum onlari. gurbetcilik zor birtanem hele aileden uzak daha da zor. anasiz babasiz kalmak ise en zor sinavlardan biri. ben gene de her aksam telefon acip seslerini duyuyorum. Allah uzun ömür versin. ben ne kadar üzülüyorsam onlar 5 kati üzülüyor. ben Almanya'ya geleli 3 yil oldu babam cok agladi gitme diye ama güzel bir terfi almistim ve herseye yeniden baslamak istiyordum. iyi yapmisim Yüce Rabbim bana esimi buldurdu gurbet ellerde. ama aile ve dostlari geride biraktim.
öffffff neyse ic karartmaca yok. hersey olacagina varir. su akar yolunu bulur. kaderimiz buysa güzel yasamak da gerekli. bu aksam cadilar bayrami gelsin cocuklar kapiya doldursunlari cepleri sekerlerle. bir kova dolusu bende hazirlik yaptim.
sevgilerle,
Z.
Merhaba hanimlar. Biraz sessiz kalip dinlendim, konudan da uzaklastim, iyi geldi. Sezonun ilk karini gecen haftasonu gorduk Orta Avrupa'da, lapa lapa yagdi.
Bir hareketlenme var burada :) Huli cok tebrik ederim, co sevindim, saglikla buyusun bebegin insallah.
Kizlar enerjimizi yuksek ve temiz tutmak konusuna ben de katiliyorum ama boyle hayal kirikliklari sonucunda kapaniyormuyuz ne?! Bu aralar enerjimi nasil duzeltirim diye ugrasiyorum.
Alkan moralini bozma sekerim, bak ben de 43'u bitiriyorum yakinda ve hic inanamiyorum, sanki 18-19 gibi yasiyorum ve hissediyorum. Bize de verecek Allah oyle veya boyle guzel birer cocuk.
Hepinize sevgiler.
merhaba kızlar :)
öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum..
.... ve tabi CUMHURİYET bayramımızda kutlu olsun.
Rabbim hamile arkadaşlara hayırlısıyla kucaklarına almayı,
hamile kalmaya çalışanlara da tez zamanda hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
portakal ve huli hem güzel bir ÖRNEK hemde birer MUCİZESİNİZ tebrik ediyorum sizi
2. testim 325 çıktı..
dr. betül hanım arayıp değerimin iyi oldğunu söyledi.beklemedeyim 10 kasımda görüşmemiz var kısmetse...
Canım ben başladım tedaviye... Cumartesiden çarşambaya kadar gel git yaptık, çarşamba gecesi de yollara düştük.Eğer bir aksilik çıkmazsa transfere kadar İstanbulda olacağız canım... Görünüşe bakılacak olursa durum orta şeker devam ediyor... Çok büyüyen yumurtam da var arkadan yetişmeye çalışanlarım da var... Umarım hepsi Opu''ya kadar doğru düzgün bir boyuta ulaşırlar ve umarım adam akıllı, kaliteli yumoşlarım olur ...
Herkese iyi akşamlar
Bugün 5. gün geçince kan testini yeniledim ve sonuç BHCG 170 çıktı Bebiş geliyor kızlarrrrrrr
heheheh takvim bile ekledim allahım yüreğimizi kara çıkarmasın yarabbim :)
Umarim iyisindir ve hersey yolunda. Ne guzel yazmissin...tek diyecek sey AMIN, AMIN....insallah bu yolda olan hepimiz muradimiza eririz, sende sag selim bebegini dogurursun.
Ben 2 gundur felaket hastayim, vucutumun her yeri agriyor, ses hic yok, persembe gunu derse girdim ama hic konusmadim, yanima yardimci verdiler...
Saat 4'den beri ayaktayim, uyuyamiyorum, ....neyse iyi olur herhalde vucut iyice herseyi biriktirmisti, elimden geldigince ilac almamaya dikkat ediyorum, essential Oil'larla tedavi ediyorum kendimi...insallah yarin daha iyi olurum.
Ben akupunktura basladim, 2 seans yaptim, akupunturcum genelde IVF lerle ilgileniyor....ve bayada basarili bu konuda, hayirlisi bakalim, insallah banada iyi gelir...ama ben baya bir tirsdim, gecen hafta felaket acidi, kalbe bagli olan yermis, ve ben cok duygusalim ( kendisi oyle soyledi. baya bir seyler birikmis..onlari disa vermeme yardimci olacak, vucutu dengeleyecek) bence bu hasta olmamda onunla ilgili bence...vucut boyle disa atitms oluyor.
Tedavi konusunda hic kendimi hazir bulmuyorum, her zaman baska bir aya atiyoruz, ...hemde benim kayin valideler gelecek TR'den aralikta bizde ya kasimin sonunda yada araligin sonunda gidelim diyorduk...Ama ben yilbasini Fransada ailemle gecirelim diye dusunuyorum bayadir onlari gormedim, ozledim buralarda hic kimsemiz yok... boylece kayinvalidelerle buradan Fransaya gideriz ve tedaviye ondan sonra diye dusunuyorum....hayirlisi bakalim
Herkesi sevgi ile kucakliyorum
Hopeful 72 insallah hersey yolundadir, kacirdim galiba hic haber okumadim hakkinda.
Insallah yumurtalarin dollenmisdir ve transfer olmustur, simsikida sana tutunuyorlardir.
Sevgiler
Kızlarrrrrrrrrr!!!!!!!
Ya ben şimdi bu hafta tüp bebek doktora gitmek için gün sayıyorum. ama dün adet olmam gerekiyordu olmadım. Bende dayanamadım gittim kan testi yaptırdım.
şimdi sonuç diyor ki BHCG 22.64 çıktı ne yani şimdi hamilemiyim ben ya.............. kafam karmakarışık oldu. sizce ne düşünmeyim.:18::18::18::18:
Canım ben başladım tedaviye... Cumartesiden çarşambaya kadar gel git yaptık, çarşamba gecesi de yollara düştük.Eğer bir aksilik çıkmazsa transfere kadar İstanbulda olacağız canım... Görünüşe bakılacak olursa durum orta şeker devam ediyor... Çok büyüyen yumurtam da var arkadan yetişmeye çalışanlarım da var... Umarım hepsi Opu''ya kadar doğru düzgün bir boyuta ulaşırlar ve umarım adam akıllı, kaliteli yumoşlarım olur ...
Hayırlı Cumalar..
Rabbim bu mübarek günün hürmetine edilen tüm duaları kabul etsin inşallah
innemâ emruhû izâ erâde şey’en en yekûle lehu kun fe yekûn (Yasin/82)
O (Allah), bir şey irade ettiği (dilediği) zaman O'nun emri, sadece ona: "Ol!" demektir. O, hemen olur.
Canım benim, öncelikle sorduğun için çok sağol...Benim opum oldu ve hem yumurta sayısı olarak hem de kalite olarak güzel şeyler söyledi doktorum ve embriyolog.Transferim de oldu ve şimdi beklemedeyim...
Canım benim, öncelikle sorduğun için çok sağol...Benim opum oldu ve hem yumurta sayısı olarak hem de kalite olarak güzel şeyler söyledi doktorum ve embriyolog.Transferim de oldu ve şimdi beklemedeyim...
Herkese iyi geceler.Umarım iyisinizdir.Taze anneler topiğe hareket ve bereket getirdiler ne güzel valla ya.Sadece bize değil,bu topiği sessiz sessiz okuyan bir sürü misafire de büyük umut oluyor bence.40 larda hamile kalmak bundan 15,20 yıl önce çok doğalken şimdi neredeyse mucize.Biz şanssızız ama ya bizden sonrakiler.Onların durumu ne olacak bilemiyorum artık.Bu kadar hormonlu gıda,radyasyona maruz kalma vs vs... Sonuç çocuksuz yuvalar olacak vah ki ne vah vah...Bu satırları size yazarken benim zavallı eskimiş yumuşlar kucağımdaki alet sayesinde bol radyasyon alıyorlar mesela.Durum vahim yani.
Neyse ben cuma günü öğleden sonrayı izin aldım.İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım( arkadaşım diyorum ama kardeşim sayılır)ciddi bir operasyon geçirdi.Öğleden sonra ameliyatı vardı.Bana sen sakın gelme dayanamazsın sonra gel dedi ama duramadım gitti.O sabah ta okulun civarındaki eczaneden klomeni alıp çantaya atmıştım.Ucuzcana bir hapmış yeni tanıştım.Bu ay planım öyle bir tedavi uygulamak kendime.Aslında bir de femara'yı duymuşluğum vardı.Yaşı geçkin olan kadınlarda hem rahimi hazırlamak hem de yumurtaları kaliteli bir şekilde büyütmek gibi bir özelliği varmış mış...30 tablet olarak satılıyor ama bizim tedavimizde sadece 10 tane gerekiyor.Sabah akşam ikişer tane 5 gün içiliyor. Hastanenin tam karşısındaki eczanelere gözüm takıldı.Girdim sordum var mı diye.Var dediler.Peki 10 tane almam mümkün mü çünkü öyle de satışı varmış dediler.Yok o şekilde satışları tüp bebek merkezlerindeki eczanelerde bulabilirsiniz dedi kalfa.Peki dedim çıktım.Doktor bana git ilaç al,yumrta takibi filan yapalım demedi ki.Denemeye devam et,hamile kalabiliyorsun belki iyisine denk gelir dedi sadece.Neyse biraz yürüdüm caddede sonra kızım git al yaaaa dedim.Sen ki taktın buna bi kere şimdi almasan yarın eve dönecek eczaneden istetecek bi de gelsin diye bekleyeceksin gir al kuzu kuzu...Anlıycanız şekerler,benim çantada bir kutu klomen,bir kutu da femara hazırda bekliyor.Arkadaşım ameliyatını oldu.Çok da güzel geçti.Hatta bu akşam evine de çıkmış.Ben de evime döndüm.Anneciğimin bilmem kaçıncı yardımcı kadını işi bırakıp sürekli dayak yediği için ayrılıp geldiği kocasına geri döndü.Anacığım şimdi bende.Kendini misafir gibi görüyor ama gerçekten de o bu dünya da artık misafir.Yaşasa yaşasa hepi topu ennnn uzun 20 yıl yaşar ki zor ihtimal.100 yaşını gören kaç fani var artık aramızda.Umarım görür benim pamuk anam,şeker anam aminnnn...Konudan konuya atlıyorum.Hemen toparlayıp kaçayım Birazdan kociş gelir.
Kampa cım,konudan uzaklaşayım demişsin ama cicm ne yazık ki öyle bir şey yok.Annem der ki "gülerim oynarım ama aklım hep oynaşımda"Şimdi sen de,ben de hepimizde naparsak yapalım taaaa ki menopoza kadar aklımız hep bu konuda.Şahsen ben eskiden yani 2 yıl öncesine göre kendimi değil olaydan uzaklaşmak gırtlağına kadar içine batmış görüyorum.Vakit daraldıkça panik büyüyor.Bu yılı kendime hedef olarak koymuştum.Yani 44 yaşımdayım.45 yaş son sınır benim için.Ondan sonrasında ne uğraşmayı ne de her hangi bir tedaviyi düşünmüyorum.Oldu oldu olmadı bakacağız bir sümüklü böcek de bize verirler mi diye.Verirlerse alır sever bakar büyütürüz.O bize evlat biz ona anne baba oluruz.Hemen al ne bekliyorsun diyeniniz olursa,abicim daha 2 yılımızı yeni bitirdik evliliğimizde.Biraz daha doyalım birbirimize sonra derim...Neyse henüz hastalanmadım.Adetimin 3.gününde başlayacağım ilaçlara.Hangisine olduğuna henüz karar veremedim.Gelişmelerden tabiki de haberdar edicem sizleri.Ben size siz de bana dualarımızı eksik etmiyelim dostlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Hamişler kendinize ve bebekler aman çok dikkat edin.Herkes kendine çok dikkat etsin.Mai tatilden bu gün dönüyor.Yarın okur artık bizi.Herkese sevgiler ve iyi geceler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?