38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

elıfcım acaba bu agrılar placentanın yukarı cıkması ılemı ılgılı?doktorun sana ne demıstı?amnıon sıvısı 13 haftadan ıtıbaren gorulebılırmıs cok onemlıymıs bende sneın gıbı snaıyordum
balancecım elbettekı kızdımbak hepımız neler neler gecırdık eger pes etseydım suan hamıle olmazdım lutfen benı ornek al..bak kenarda 2 tane donmusun var degerın dusse bıle bır pozıtıfı yakalamak bıle coook olumlu devam edeceksın yılmak yok lutfen canım

canım sonucuna çok üzüldüm ama,,,hemen pes etmene tabiki bende KIZDIM,,,,tüp bebek tedavisi içinde AZİM-UMUT-İNATÇILIK,,,,,,,da barındırıyor bunlardan biri eksik olursa zaten çekil kenara otur ,milletin çocuğunu sev,gizli gizli ağla,kocam ne zaman başkasını bulacak diye bekle,,,,,,,,şu an sen bunları kabul etmiş görünüyorsun ÖYLEMİ?????düşün ve kendini topla

DEFNE'ciğim,
Öncelikle senin ve bebeğinin iyi olmasına sevindim canım. Bu arada, 4'lü tarama testini ilk kez duyuyorum. 3'lü biliyordum ama. Amniyo tam olarak hangi hafta yapılmalı. Ben de senin gibi düşünüyorum bu konuda. 3'lü test yaptıaracağım, risk çıkarsa amniyo düşünüyorum: ama doktorumda bu yaşlarda risk çıkma ihtimali yüksek demişti. Of bilmiyorum yani.
Bu arada tırstırdın beni. Bu su olayı bende sık oluyor. Ne anlama geliyormuş. O sıvınon amniyon sıvısı olup olmadığını nasıl bir testle anladı doktorun.

BALANCE'ciğim
Yapma lütfen. Evet çok çok zor durum seninkisi. Ama ne olur hemen pes etme.

MONİŞ'im,
Gene doğru söylemişsin canım. Bu iş gerçekten dirayetli olmayı gerektiriyormuş. Aksi halde hakikaten insanın köşesine çekilmesi lazım.

Balance canim cok uzuldum. lutfen kendini suclama bu senin hatan degil. seni cok iyi anlayabiliyorum. biliyorsun ben de kotu haberi alinca burdan cikmaya karar vermistim cunku cocuk defterini kapatip hicbir seyin bana bebek olayini hatirlatmasini istemiyordum. Ama sonra burda dertlesmenin bana daha iyi geldigini anladim. sen simdi ne istiyorsan onu yap. acin daha cok taze. ama bir sure sonra buna da alisirsin. nelere alismiyorzu ki. Kendini hic bir sey icin zorlama. tabii ki biz seni aramizda gormekten mutluluk duyariz.
hem senin dondurulmuslarin var. bu sanssizlik bir daha olacak diye bir sey yok. ama lutfen bu defa erkenden tahlil yapma. dusun gununu beklesen bugunku degerin olacak ve sen once sevinip sonra uzulmeyecektin.
kendine cok iyi bak. seni cok opuorum ve cok iyi anliyorum..:teselli:

Kizlar bizim topige bir sessizlik geldi ya. Ne zamandir nesemiz yok. Dilarem de bizi birakti. yok artik o keyifli sohbetlerimiz. Ne zamandir bir hamile haberi de alamadik.

Benim gogus agrim bugun bicak gibi kesildi ve adet olacakmisim gibi agrilarim var. Anlayacaginiz galiba hamile degilim (

kesildi mi cidden çok üzüldüm :1no2: bak belki biz yanılıyoruzdur bu her zaman bir belirti değildir benneyaptımki belki aşılamada ilaçların etkisi azalınca geçiyordur sonra hamileysen tekrar sertleşiyordur?CADIARZU benim normal hamileliklerimde hep adet tarihi gelince veya geçince göğsüm ağrıyordu. bu da aşılma normal hamilelik gibi?

balance gerçekten çok üzülüm. hamile olup kaybetmek ne onu da biliyorum ama pes etmek yok canım. roniyam da senin gibi demişti başta ama sonra vazgeçti allahtan. inşallah acın hafifleyince yine girersin. bak canım hem senin dondurulmuşların da varmış. hele dondurulmuşlar varken vazgeçmek ne demek? çok sinirlenim. klava: hem senin yumurtalar 5. güne kadar geliyor ve kaliteli oluyor. bu durumda vazgeçmek ne demek. topla lütfen kendini yola devam :teselli:

defne genel olarak iyi olmana sevindim. inşallah herşey daha da iyi gider. sizleri okudukça bu işin ne kadar zor olduğunu da anlıyorum. inşallah bizler de hamile kaldığımızda tecrübenizle bize yol gösterirsiniz hihoyyyt

ya progesterona bagli ise hala almama ragmen neden kesildi/
aman bilmiyorum vallahi. cok zor isler bu isler. zaten pek umutlu degildim ama yine de insan uzuluyor iste

üzülme canım. evet çok ümitli değilin aşılama ile olmasa bile lütfen 1 kere daha dene birkaç ay sonra :1hug:

kızlar ben bugün 3 dr dolaştım. geçen haftaki ile toplamda 4 etti.
ilki brüksel tüp bebek ben daha birşey demeden histeroskopi dedi ve ben yapışıklık var rahimde deyince rahim filmine bakıp her türlü yapışıklık kimyasal gebelik veya düşük nedeni dedi acil yarın histeroskopi ve 3000 lira sonraki ay da kısa protokol başlarız dedi onu eledim.
bu sabah ist cerrahi sami bey yapışıklık kimyasal gebelik nedeni değildir dedi (mail ile bir prof da bunu demişti) sizin durumunuzda şart gözükmüyor isterseniz yaparız ama çok şey değiştirmez dedi. muayenede uzun uzun rahmin durumunu açıkladı. 1-2 ay daha ilk tüpün etkileri geçsin eylül gibi gelin dedi. kısa protokol ve menagon kullanacağım dedi. diğer ilaçları sordum. gonal f pureon gibi. sizin gibi rezerv azlığı olanlara monegon daha iyi dedi. ilk tedavimdeki fostimon için de aynı grup ilaç (monegon ile) ama monegon daha iyi dedi.
ist tüp bebek merkezi aret kamar yapışıklık kimyasal nedeni değil sizinki çok önemli değil histeroskopi gerekli değil dedi. 2 ay sonra yeniden yapabiliriz. ama isterseniz bir sonraki ay 2. 3. gün gelin. eğer yumurta sayınız falan iyiyse hala ilk tüp bebek tedavisinin etkilerinden dolayı, folikülleri kaçırmamak için yapabiliriz dedi. ilaç gonal f dedi (zaten kılinikte kocaman reklamı vardı). fostimon menegon sordum. fostimon olmamış zaten dedi. gonal f daha etkili ve yeni ilaçtır ama pahalıdır sizin durumunuzda fiyatı için diğer ilaçla monegon gibi dengelerim dedi.
son memorial histeroskopi için kararsız kaldı ama sonra muayene edince yine de yeni tedaviye başlamadan tanısal amaçlı yapalım dedi (2000 lira bunlar beni koçun veya sapancının akrabası sanıyor). sizin antral folikül sayınız yaşınıza göre çok iyi (adet 23. gün 5 adet sağda antral 1 tane de gelişmiş 5 adet de solda antral folikül vardı) uzun protokol uygulayacağım. adet olunca 21. gün lucrin ile başlaylım sonra da 2 ilaç (başka şeyler sorduğum için artık isimlerini soramadım) ile devam ederiz dedi. ilk tedavim için sanırım etik değil diye açık açık doktorunuz tuhaf iyi netice alamadığı halde sonun kadar fostimon ile devam etmiş diyemedi ama bununla iyi netice alamamışsınız ben uzun protokolle daha başarılı olacağımıza inanıyorum size inşallah 3 hatta 4 embriyo yerleştiririz dedi. ben de tabii 5 tanede yerleştirebilirsiniz yeterki o kadar döllensin dedim.:roflol:
uzun anlatım ama durumun anlaşılması için sonuçta türkiye nin en iyi tüp bebek merkezleri ve hepsi başka telden çalıyor. ben tek farklı şey söyleyen olduğu ve cerrahi sami bey gibi uzun muayene yaptığı ve açıkladığı için memorial hale hn i seçtim. o olmasa sami beyi seçecektim. sadece haftaya hale hanımı arayıp madem şart değil histeroskopi yapmasak ben de 2000 lira daha vermesem diyeceğim hayırlısı :Saruboceq:

canim isin zor ya. ben bile okuyunca kafam karisti. daha once de dedigigim gibi hastanin doktoruna guvenmesi cok onemli. hangisi sana daha guven verdiyse ve kendini rahat hissettirdiyse ona git.

roniyam bu kadar şey arasında yazmayı unuttum ama endometrium 23. gün 7.2 mm yani ince çıktı. tüpte ne kadardı bilmiyorum ama sanırım memorial hist yapıp hem rahmi hem kalınlığı hem yapışıklıkları görmek istiyor. bir zararı da yok. bunu daha fazla para almk için istemiyorlar. tek sonun ben nasıl 2000 lira daha vereceğim. eşimi razı edeceğim :1shok:

canim benim fikrimi sorarsan yaptri derim cunku onemli bir test. yaptirmassan tup bebek paran bosa gidebilir. allah korusun bir yapisiklik ya da anomali varsa tup bebekle hamile kalsan bile kaybedebilrisin. bana burda ivf yapilmadan once yapildi. rutin olarak yapiliyor burda. tabii bu benim fikrim ama karar yine senin. Insallah hersey yolunda gider. umarim esini razi edebilirsin

Benim gogus agrim bugun bicak gibi kesildi ve adet olacakmisim gibi agrilarim var. Anlayacaginiz galiba hamile degilim (
ronıcım gogus agrısına hıcc takilma asılama olan bır arkadasim basindan sonuna hic gogus agrısı hıssetmedı ve hamıleydı ben bu hamılelıgımde hıc bır sekılde hıssetmedım...belıtıler bence cok yanıltıcı..ben ınanıyorum ıcıme guzel seyler doguyor salı gunuydu degılmı?ınsallah mutlu haberı alırız:)

ınsallah sız bır hamıle kalın ben ne vaqrsa yasıyorum sıze muthıs bır kaynak olurum sanırım:)

canım ya benım okurken bıle aklım karıstı..sana tek bıldıgım soyleyebılecegım bızler ıcın uzun protokol dogru degıl antral folıkulun yeterı kadar olsada yasımız geregı onemlı olan sayıları degıl gelısmelerı buyumelerı...tavsıye etmıyorum lucrınlı tedavıyı...sonrasında rahım kalınlıgın tutunması ıcın bence cok ıyı degıl ve benım anladıgım bunun sebebı olası bır yapısıklık olabılır...negatıf bır tup deneyıp tekrar hıst olacagına ben bastan hıst gecır dıye dusunurum...tabı benım nacızane fıkrım...ınsallah allah sana yol gosteırır..sonu mutlu haberlere cıksın:)
DENIZ KARAYURTCUMMMcanım artık kanamaya alısmıs gıbı yazmıssın:)ınsallah en kısa surede bıter canım hıc ılac kullanıyormusun kanama ıcın?bu arada amnıo sıvısı ıcın vag muayne ıle sıvı alındı ve test yapıldı cok sukur cıkmadı ama doktorum bunu cok onemsedı...neyse ıcım rahat..4 lu test 3 lu teste ılave sanırım bır hormonun daha degerıne bakılan bır test hoc yas rıskı yıne cıkacak ama doktorum bıle bırsey olmaz dıyemedı kı daha hıc dusuk vakası yasamamıs bu konudayanı benı ger4cekten rısklı buldu...allah yardımcım olsun bakalım artık...

canim isin zor ya. ben bile okuyunca kafam karisti. daha once de dedigigim gibi hastanin doktoruna guvenmesi cok onemli. hangisi sana daha guven verdiyse ve kendini rahat hissettirdiyse ona git.

peki hiç 38 yaş üstü uzun prookol uygulanan hasta duydun mu sen orada?yine yanlış karar vermek istemiyorum :1no2:
bu arada internetten bulduğum yazılar 40 yaş üstü uzun potokol daha başarılı diyor ?
Bioline International Official Site (site up-dated regularly)

long protocol age 40 - Google'da Ara=

bu da 35-39 yaş arası için

["Long protocol" for ovarian stimulation using D-T...[Ginekol Pol. 1996] - PubMed Result

yakında tüp bebek konusunda master tezimi veririm :roflol:

Son düzenleme:

Canim bana burda 2 defasinda da anladigim kadariyla uzun protokol yapildi. ama bu son defa yumurtalaarim buyumeyip islem iptal edilince doktorum bir dahaki sefere eger denersen ya da istersen baska bir protokol uygulayabiliriz dedi. sanirim onda lucrin kullanilmiyor. ama onda da cok iyi sonuc alabilecegimizi tahmin etmiyorum dedi.
canim bu isler gercekten zor isler. insan cok sey bildikce kafasi karisiyor. en iyisi aslinda deniz karayurt gibi olmak. hic bir seyi sormadan doktoruna teslim olmak.
Daha once de soyledigim gibi bence histeroskopi yaptir. o sitelete girip okuyayim ben de bakayim

evet canım araştırdıkça kafan karmakarışık oluyor. ama internette de araştırdım yurtdışında uzun prookol uygulanan 40 yaş üstü kadınlar var (senin gibi) 21. gün lucrin ile başlayan özellikle fsh 10 un altındaysa ve 8-10 civari antral folikülü varsa (benim gibi) memorialdaki uzmanın özgeçmişi çok iyi deneyimi de. ilisi ve bilgilendirmesi de iyiydi. o tedavi etmek için histeroskopiye şart emedi ama içi rahat olsun temiz bir şekilde başlamak için istedi. 2000 lira fazla verip ona yaptıracağım histeroskopiyi. bnim de içim rahat olsun sonra keşke demeyeyi. kısa prookolü uyguladım olmadı. bu sefer uzunu deneyebilirim o zaman. kader kısmet meselei gerçekten de. ben de önümüzdeki hafta adetten sonra kendimi memorial hala hn a teslim edeceğim. önce histeroskopi 21. gün lucrin. hayırlısı inşallah alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…