38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Serap'çım,

Bunlara takılma bence. Ben bir tüp denemesi yaptım, progesteron iğnesi, yok vitamini, yok bantı, şusu busu, tutmadı. Ben daha sonra aşılama ile hamile kaldım, hamile olduğumu öğrendikten sonra da senin kullandığın vajinal jeli kullandım günde bir kere (buralarda okumuştum kimine göre jel iğneden daha iyiymiş, rahim tarafından daha direkt absorbe edilebildiği için, kimi de diyor ki iğne en iyisi. Bunun tek bir doğrusu yok yani. Aşılamada bir sürü doktor hemen aşılama sonrası verir jeli, benimki hamile olduğumu teyit etmeden bu jeli vermedi bile, ki bu beni hiç rahatsız etmedi. Hoşuma bile gitmişti açıkçası). Doktoruna güvenip harfiyen dediklerini uygulamak lazım. Bol bol dinlenmek, yediğine içtiğine dikkat etmek, mümkünse -imkansız ama- stressiz bir dönem geçirmeye gayret etmek filan. En önemlisi de eğer doktorun güven vermiyorsa da yeni bir doktor bulmak.Kendi adıma söyleyeyim, yöntemin ne olduğunun hiçbir öneminin kalmadığı bir nokta bu, doktoruma güvenip onun dediği şekilde devam edicem. Sana kolaylıklar ve bol şanslar diliyorum arkadaşım, inşallah güzel haberlerinle şenleniriz.

Son düzenleme:
Heradacım çok doğru söylüyorsun

inşallah bizimde yüzümüz güler,

yılmak yok canım, yola devam inşallah senin hamileyimmmmmmmmmm, haberlerini alırız en yakın zamanda.

omega 3 çok önemliymiş

Serap'çım,

ınşallah hep beraber bu güzel haberleri vereceğiz birbirimize. Çok sağol güzel dileğin için de. Omega 3'ü ben de duydum ama sağlıklı, dengeli beslenmeye gayret ediyorum, doktorum kullan derse onu da kullanırım. Şimdilik bana sadece folic asit'e devam dedi, ben de mutlu oldum açıkçası bende hala umut var diye

Arkadaşlar dinlenme dönemine daha fazla dayanamadım.Yarın için marmara ünv. prof . fatih Durmuşoğlu 'ndan randevu aldım. Bakalım 2 tüp denemesinden sonra yumurta takibi veya aşılamaya olumlu bakacak mı? Yarın tetkiklerimi de yeniden yaptırcam. Gelişmeleri paylaşırım.

canım tabiki umudumuz var , o biterse bizde biteriz.

Harikasın. Evet, lütfen bizi de haberdar et. iyi haberlerinizi bekliyoruz. Sevgiler.

çok kibar ve çok akıllı bi bayansın tabi bunu sanki senden daha olgunmuşum gibi söylemek benim haddime düşmez ama aynen sizin gibi düşünüyorum. bir noktadan sonra doktorumuza güvenmek zorundayız. evet bunu suistimal eden doktor çok ticari bakan insan çok ama napcaksın bunu kabul etmek zorundayız. benim doktorumun arkasında arkadaşlarının yolladığı çiçeğin üstünde aynen şöyle yazıyor inşallah tüp bebek merkeziniz hergün dolar taşar. garip değilmi insanların dilekleri ne tuhaf elbet sıkıntısı olan insan çoktur ve doktorlar bu işten para kazanıyor ama temenni olarak bence garip bir temenni. buna rağmen doktorumun bunu oraya rahatlıkla koymasına rağmen ben olaya madem onlar bu şekilde bakıyor bende kendimi arızası olan bir model olarak görüp oraya tamire gidiyorum basit. tamir etsin parayı kapsın dimi ama. :))

Sevgili Alabama,

Sağolasın canım benim, mutlu ettin beni Son lafına da kahkahayla güldüm. Açıkçası çok ihtiyacım vardı bugün gülmeye, Allah razı olsun senden. Ben de piyanonun akordu bozuk diyordum Vücuduma hiç doğurgan sıfatını yakıştıramıyordum ben, gelişmeyen bu kalibiliyetini bir uzman vasıtasıyla geliştirmeye çalışmak ya da herşey yolundaysa bile şu 'timing' denen zımbırtıyı yakalamaya çalışmak bence yaptığımız.

Doktorunla ilgili anlattığın enteresan gerçekten ama ister göz önünde olsun ister geri planda, yapılan iş bir ticaret. Allah insaflılarının eline düşürmüş olsun bizi. Gerçi nankörlük etmeyeyim ben, tüpten sonra doktoruma geri döndüğüm için Allah'a şükrediyorum hala. İyi sonuçlara varalım, hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklayalım da, bu ticari alışverişe razıyız di mi

aman ne güzel eğer seni moralin bozukken güldürdüysem ne mutlu bana allah senden de razı olsun heradacım demek bu alemde yanlız değilmişiz ben bunu kk da öğrendim çünkü aynı şeyleri bende düşünür dururum hala da düşünürüm benim doğurganlığımda bir sorun var ama ne ? gidiyoz geliyoz tamir edilcek noktayı bulamıyorlar. takık olmamaya çalışıyorum ama takmadan olmuyo çünkü etrafdaki insanlar unutturmuyor malesef. çok derin bi konu ayrıntılı düşünecek olursan. ben diyorum ki kader mi kısmet mi yoksa matematik mi? neden üç yıldır uğraşıyoruz herşey normal denirken olmuyor. ama bi bakıyorsun ilişkiye ilk girdiği gün hamile kalan bir kuzenim var o kadar ki mümkün olmamasına rağmen evlenir evlenmez hamile kaldığı için insanlar acaba diye sordular öncesi mi var diye şüphelendiler. ama yok yani dakka bir gol bir. yaş desen ona da pek inanmıyorum başka bir kuzenim benden bi yaş küçük 37 lik hatun o da korundu evleneli bi yıl olmadı sekinci ayda hapı bıraktı çat o da hamile ee nedir yani biz niye zaman bekliyoz onu bi türlü anlamıyorum. tamam elbet herşeyin bi zamanı var ama insan neden diye sormadan edemiyo işte. neyse uzun ve derin mevzu kafalarınızı şişirmiyim beni anlıyosunuz biliyorum :icecream:

Arkadaşlar sabah bir kadın doğumcuya tahlillerimi yazdırmak için gittim. 40 yaşında olduğumu ve tüp bebek yaptıracağımı söyledim. Adam bana demediğini bırakmadı. Ne işim olurmuş tüp bebekle, aklımı başıma alamalıymışım. Bu yaşta şansım % 10 lardaymış. Düşük yapmama şükretmeliymişim yoksa özürlü doğururmuşum. Boşuna paranızı oraya buraya saçmayın, artık doğurganlık yaşınız geçti, ya kendiliğinden olurmuş yada olmazsa zorlamayacakmışız. Çok ağlattı çok içim acıdı yaa. Kızdım bende neden umutlarımızı köreltiyosunuz dedim. Bunlar gerçekler diyo, cıda olsa böyle, Para almak için herkes yapıyor ama 10 kişiden 1 kişi hamile dedi. Ben elimden geleni yapmak zorundayım dedim, allahtan umut kesilmez, ama çok kırdı beni.40 yaş üstü hamile kalan birsürü insan var dedim, birsürüde masada kalan, sakat doğuran var dedi. Saat 2 de doktorumla randevum var ama nasıl gideceğimi bilmiyorum.

bana zamanı gelince olcak diyeceksiniz biliyorum yada diyenler olacak ben denmeden bişi daha eklicem bizmi zamanı denk getiremiyoruz yani benim kuzenler bebeğin ne zaman gelceğini biliyo da ben mi bilmiyorum. biri evleniyo çocuk istiyo korunmuyo çat kalıyo diğeri hapı lanettayin bırakıyo oluyo öteki kuzenler ikinciyi hadi yapalım diyolar ikiside hamile eeee hani bana hani bana yazık yani bize gelince hımm herşeyin bi zamanı var bekle

buyur burdan yak allah allah sen bana şu doktorun özelden mailini atsana ben ona birkaç satır mail atayım. öyle bile olsa bu böyle söylenmez ki. ki öyle olduğu da tartışılır. garip çok garip doğurganlık yaşının top olduğu nokta 35 zaten tamam 35 den sonra eğri hızla düşüyor eyvallah ama kırkta taban yapmıyo sonuçta ve teknoloji diye birşey var o teknoloji allah korusun negatif sonuç riskini söylemek için elinden geleni yapıyo. ayrıca kaderde varsa üzülmek neye yarar üzülmek çekilecek çileyi de o amca bu şekilde engelleyemez o gitsin önündeki riskleri azaltsın da görelim doktorluğunu. anca kitaba baksınlar anca herkesin bildiğini söylesinler anca düzelcek hastayı düzeltsinler anca bi haltı beceremeyince allahtan umut kesilmez desinler valla Herada çok haklısın allah insaflısının eline düşürsün bizleri.

Canım benim, takma kafanı sen şu doktora. Boşversene, bizim tek ihtiyacımız moral. Tüp bebekte 25 yaşında birine %100 denebiliyor mu ki, 40'tan sonrasına zor deniyor. Gerçekten bu işlerde yaş ya da istatistiklerin hiçbir halta yaramadığını bizzat tecrübe ettim ben. Boşver, genellemeler bu konuda hiç ama hiç belirleyici değil. Daha önceki düşük, bir sonrakinin de düşük olacağının göstergesi de değil. Bence bu sabah görüştüğün doktor başka birşeye sinirlenip acısını senden çıkarmış. Sen güvenebileceğin bir doktorla yoluna devam et, lütfen diğer seslere de kulaklarını tıka. Az önce Alabama ile konuşuyorduk, bu işler ticari evet ama sonunda benim bebeğime kucağıma verebilecek bir ticaretse, gönüllüyüm ben bu alışverişte parayı ödeyen taraf olmaya. 20 yaşında değiliz evet, bu da bize güvenebileceğimiz bir doktoru daha az deneme ve yanılma ile bulabileceğimiz anlamına geliyor bence. Hayatta bu kadarcık olsun tecrübe biriktirmişizdir herhalde, değil mi canım benim? Üzülme lütfen, bak bu topiğin önceki sayfalarına, hamile bir sürü arkadaşımız var, bizler de o yollardan geçiyoruz işte. ınşallah bugünkü randevunla moralin toparlayacak. Yolumuz uzun bizim, bebeklerimiz nazlı, pes etmeyip yola devam etmekten de başka çaremiz yok. Çok öperim seni.

Eh ne yapalım, sonunda yüzümüz gülecekse buna da amenna Haklısın canım ya, isyan etmemek mümkün değil gibi geliyor bazen de keşke değiştirebileceğimiz birşey olsa. Bu anlattığın her örnekte şu var; hani hep derler ya 'hiç düşünmediğim ummadığım ay hamile kaldım. Vazgeçmiştim ben bu fikirden, aaaaaaa bi baktım hamileyim". Nasıl oluyor bu kardeşim, bilen beri gelsin anlatsın yani. En az kafama taktığım aşılama idi, onda bile içten içe 'olsa ne güzel olur ha' diyordum, hiç kafama takmamıştım diyemeyeceğim. Yıllardır hayalini kurarım; her sene check-up'a giderim ben, karın ultrasonu çekilirken müjdeyi versinler, ben böyle hazırlıksız filan yakalanayım bu güzel habere filan diye. Ne mümkün kardeşim, bizimki acaba tuttu mu, tüpte mi şu an, yerleşiyor mu? Yok yani, Allah hepimize akıl sağlığı da versin diyorum ben, şu bir aylık tecrübe ile gördüm ki hamilelik de öyle rahat geçirilecek bir dönem değil, endişe, endişe, merak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eminim bebekleri kucakladığımızda, bu yaşadıklarımızın hiç ama hiçbir önemi kalmayacak

Son düzenleme:

işte zaten benim en çok kafama takılan da bu sonunda güleceksek bak burda üç harf çok önemli "sek" biz bu eki kullanır durumdayız. aynı duyguları bende yaşadım yaşıyorum görünen yaşamaya da devam edeceğim. öyle bir süpriz yaşayacak mıyım? şu an içimde mi? birgün bende bebeğimi kucağıma alacak mıyım? yoksa hiç bu duyguyu yaşamayacak mıyım? ben bu ay hamile kalırsam aşılama yapmasaydım da kalır mıydım? aynen bende aynı düşünüyorum dokuz ay taşıyıp sağlıkla dünyaya getirmek ikinci etap bu etabı geçmekde kolay değil. umarım o günler gelir ve bu günler geride kalır canım inşallah demekten başka çare umudu kaybetmeden yola devam etmekten başka yol yok. ne diyim herkeslere rastgele...

Aynen öyle arkadaşım. Ben bu aralar sadece biyolojik saati erken çalan -ya da vaktinde çalan diyeyim- bayanlara gıpta ediyorum. Yani niye 10 sene önce aklımda yoktu ki böyle şeyler. Yine de Allah'a şükür, hiçbirimiz doktordan elimiz boş, kalbimiz kırık dönmüyoruz. Hala umut var bizim için. Eski mesajlarımda da var, aklıma geç düştü ama pes etmek yok vallahi. Birgün benim yumurtalar tükenirse, yumurta donasyonuna kadar gidermişim gibi geliyor. Hem nazlı hem pek kıymetli olacak bizimkiler Allah'ın izniyle. Başka topic'lerde var, insanlar hamile kalınca buluşuyor filan. Belki biz de yaparız yahu. Neticede 20'li yaşlardaki bayanlarla anlaşıyorum ben ama ortak nokta hamilelik olursa, kendimi çok da iyi hissetmem gibi geliyor. Yaşdaş hamilelerle daha keyifli olur sanki bu ortak muhabbet. (Bakınız sohbeti nerelerden taaaaaaaa nerelere sıçrattım). Bu tür hayaller iyi geliyor bana bu aralar. 3 gün önce kürtaj oldum, 2 gece önce hayatımdaki ilk defa rüyamda bir bebek gördüm, ben doğurmuşum, kucağıma verdiler filan. Vardır zamanlamasının da bir manası dedim, bir haftadır hiç hissetmediğim kadar kötü hissettim kendimi ama bu hayaller işte yüzüme bir gülümseme oturtuyor. Biz umut etmeye devam edelim bence. Güzel günler de gelecek.

insan neler düşünüyor değil mi canım ya. bide o düşündüğün şeyleri başka bir kader dostunun ağzından duyunca vay yanlız diilim bu kadar mı olur dedirtiyor muhabbet. güzel sıçramalar bunlar ama merkez aynı canım yada varılmak istenen nokta da aynı. şu rüyan mesela bende çok istememe rağmen hiç bebek görmedim rüyamda hem de kendi bebeğim. bence sen bunu bir tılsım işaret olarak almalısın kesinlikle sana bir güç birşey anlatmaya çalışıyo çok yakında umuduna sevincine kavuşacaksın. mutlaka yaşdaş hamilelerle tadı bir başka olacaktır çünkü sen onları çok iyi anlıyorsun onlar da seni. senden küçüklerle tek yönlü olur sen onları anlarsın onlar da seni anlamaya çalışır. benimde benden küçük dostlarımla ilişkilerim sağlamdır. ama onlar her daim bana yaşca büyük olduğum için bakış açıları ancak bu orantıda olur. kendileri gibi değil büyükleri gibi bakarlar. tam anlamıyla böyle olmadığını ancak bizim yaşımıza gelince anlayacakdırlar. ve eğer bugün hayatı geç yakalayıp bu duyguları yeniyeni yaşıyorsak biraz kendimizi bu mutluluğa geç bıraktıysak da mutlaka geçerli sebeplerimiz ve yerine koyduklarımız birşeyler vardır. bu şeylerin bir hacimleri vardır. bu hacimler belki de bizim için bebeklerimiz için daha hayırlı sonuçlara vesile olacaktır kimbilir. hem ben sana bişi daha diyim mi gül biraz. etraftaki çıtırların hepsinin çocuğu oldu ammma bizim çıtırlar gelince çıtırların ki büyük kalcek bizimkiler çıtır olcek :lepi:

Beni bugün güldürüyorsun Alabama, Allah da seni güldürsün arkadaşım Benim ahdım var gerçi, o çıtırı doğurduğum gün poposunu ısırmazsam ne olayım. Isırıklı çıtır olacak yani Güzel mesajlarla içimi ısıttın, tekrar sağolasın. ınşallah Melilayda'dan da güzel haberler alırız bugün, sık sık girip bakıyorum buraya gelmiş mi diye.

amacım da seni güldürmek canım amin hepimizi güldürsün. ısırmak serbest vallahi bende orasını burasını sıkıştırıcam inşallah bebişim olursa. nedemek her zaman birbirimize destek için burda olmalıyız yoksa kim bizim derdimizi dinler değil mi ama? inşallah herkes için mutlu sonlar olsun. sen de saol canım.

Alabama,

Sen aşılama tedavisinde miydin? Nasıl gidiyor, haber verir misin? Allah gönlüne göre versin, tez zamanda kavuştursun seni bebeciğinle inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…