civanperçemini içersen adetin ilk 14 günü içeceksin unutma. ama hayıt tohumunu sürekli içebilirsin. adetleri düzenlemeye adet öncesi gerilime falan da faydalıymış. benim şu ara bitti kestim ama yarın aktara gidip alacağım. incir ile uğrsamazsan sen de benim gibi günde 2-3 tane ye bu da faydalıymış. aktardan arısütü bal polen alıp 1 tatlı kaşığı çörekotu ekleyip yiyebilirsin. herkes faydalı diyor en azınedan zararı yok a.s
doktordan geldim.
muayene etti herşey normal dedi konuşalım diye ilave etti.
yanına geçtim 2 aydır olmadı bu ay size aşılama yapalım mı dedi.. Bende olabilir dedim
(Ancak bir yandanda 2 kere denemenin az olduğunu düşünüyordum. Çünkü geçen gittiğim
doktorda (benim doktorum tatildeydi) size en az 6 ay hiçbir önermem sadece klomen yeter, çatlatma iğnesine bile gerek yok hele hele aşılamaya hiç gerek yok demişti. )
Cumartesi gelirsiniz muayene ederiz, pazartesi eşiniz verir onlar hazırlanır dedi. Pazartesi değince bahanem hazır oldu. ( Eşim pazartesi - perşembe 3 aylar orucu tutuyor.) Vermez dedim çünkü oruç olacak.
Allahtan eski sohbetlerimizden biliyor. Ben ona benim adam sağcı, ben solcu oğlan olursa adınızı koyamam babaya gıcıklığına Devrim koyacam demiştim.
Son cümle vurucu geldi ama niyeyse takmadım " herşey çok güzel ama yaş var ve gidiyor"
Ne dersiniz kızlar 2 deneme az değilmi aşılamaya geçmek için. İyi mi yaptım kötü mü ?
Deniz'cim,
Süpersin yahu. Maşallah diyorum. Ne güzel. Bak kardeşim, bu hazırlıkla tek çocuk gelmez, kendini kalabalığa alıştır, bak şimdiden diyeyim ben sanaGüzel haberlerini yakında alacağız inşallah.
kalabalık beni boğar tek iyi kaydirigubbakcemile2zaten ben bu gidişle allaha bırakacağım ama tamamen de ona bırakmaktansa yardımcı olayım diyorum. 42-43 yaşında kendiliğinden hamile kalanlar var. geçenlerde bir arkadaşım dedi arkadaşı 42 yaşında hamile kalmış doğal yoldan üstüne evli değilmiş ailede sorun olmuş ama doğuruyor. yani olasılık düşük ama allaha havale şimdilik
Denizciğim yorumun için teşekkürler. Bende çok şaşırdımdeğerlerim çok düşük anlamadım gitti. Ama zaten dr tahlilden çok muayeneyi önemsiyo ama soracağım yinede tabiki.
Arkadaşlar belki içinizde benim durumumda olan vardır. Ben 3. gün tahlil yaptırdım sonuçlar 40 yaş için çok garip çıktı. fsh = 3,77 e2 = 19,60 lh = 1,57 prolaktin = 10,73 trigliserit ise 309 acaba bunun bir sonucu olabilir mi ?
Canım arkadaşım, çok sevindim, artık keyifle bebişinin doğmasını bekle diyeceğim ama yine keyif yok, çünkü endişeler yine bırakmıyor peşini, düne kadar bebişimin hareketlerinde yavaşlık bazen de durgunluk vardı, yüreğime indi, çok şükür dün geceden beri ve bugün yien hareketlendi... bitmeyecek bu endişeler offffffffffKızlar hepinize merhaba,
Epeydir giremedim nete. Daha doğrusu KK'ye. Bunda biraz moral bozukluğunun da etkisi oldu. Balance ve Roni negatif sonuç aldığından bu yana girmemiştim. En son Herada'nın negatif sonuç alması ve sonrasındaki pozitif enerjisi ise beni olumlu etkiledi açıkçası. Tekrar ara ara girmeye çalışacağım.
Bu arada boya-badana dolap vs. yapıldı. O işlerle uğraştık. Üçlü testte risk çok yüksek çıktığı için amniyosentez yaptırmıştım 7 Temmuz'da. Nihayet sonuç belli oldu.Temiz çıktı. Sabahtan beri seviçten ağlıyorum. Az önce Moniş'le konuştuk. Hepiniz çok sıkıntı çektiniz ve çekiyorsunuz. Umarum ki Allah sizlerin de yüzünü güldürür ve sizlerle sevinçten ağlarsınız en kısa zamanda. Hepiniz için dua ediyorum. Abuk subuk insanlar anne olacağına inşallah sizler anne olursunuz. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
(Bu arada Defne'ciğim ve Serpil'ciğim de epeydir nette yok. İnşallah herşey yolundadır kızlar. )
işte ben de bu yüzden ikili üçlü testleri yaptırmadan amniyosentez yaptırdım canım, bu riskleri bile bile tekrar tekrar endişe yaşamak istemedim :) Allah hepinize nasip etsin canım :) ama endişelere hazır olun :)denizkarayurt acaba amniosentez kesin yapılacaksa 2 li 3 lü testleri hiç yapmasalar mı? böyle risk yüksek çıkınca amniyosentez sonucu çıkana kadar kafayı yiyorsundur. sonucun iyi çıkmasına çok sevindim hayatım. nasıl sevindiğini tahmin edebiliyorum. inşallah allah hep sevinçten ağlamak nasip etsin hepimize. sen de inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişini az kaldı kaydirigubbakcemile5
canım ben bal, çörek otu ve tarçını sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı karışım şeklinde içiyordum, bir bardak suyla, hayıt tohumu+civanperçemi çayını ise yapmadım hiç, o yüzden bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim :) inciri de bal, çörek otu ve tarçınından 1saat sonra falan içiyordum... yok karıştırmadım suya, bir kaşığı ağzıma atım suyu dikiyordum :) sana da sevgiler canım, kolay gelsin :) Allah emeklerini boşa çıkartmasın inşallahRÜZGAR DENİZ meraba canım
umarım bebeciğin ve sen iyisinizdirrrr
canım ben incir kürüne başladım bu gün 3. günüm
21 gün yapıcam bitiminde 7 gün soğan kürü yapıcam
sorum şu bunu yaparken bal+çörekotu+tarçın
ve
hayıt tohumu+civanperçemi çayı da içmek istiyorum
ama hangi zamanlarda içeyim ve aç karnamı tok karnamı onu bilmiyorum
bilgin varsa canım yardımcı olurmusun
incir suyunu akşam yemeğinden 20 dk önce içiyorum
diğerlerini ne zaman içeyim bilmiyorum
çok soru sordum ama
birde bal çörekotu ve tarçını bir bardak suyun içine atıp karıştırıpmı içiliyor?
sevgilerrrr canımmm
mesela örnek olarak ben :)kalabalık beni boğar tek iyi kaydirigubbakcemile2zaten ben bu gidişle allaha bırakacağım ama tamamen de ona bırakmaktansa yardımcı olayım diyorum. 42-43 yaşında kendiliğinden hamile kalanlar var. geçenlerde bir arkadaşım dedi arkadaşı 42 yaşında hamile kalmış doğal yoldan üstüne evli değilmiş ailede sorun olmuş ama doğuruyor. yani olasılık düşük ama allaha havale şimdilik
ayyyy doğursun tabi 42 yaşında çocukmu aldırılır keyfi olarak. Deniz çok güldüm herşeyi allaha bırakmaktansa yardımcı olayım sözüne, aynısını bende eşime diyorum. O oluruna bırak diyor, bende yardımcı oluyorum diyorum :))))
evet canım ya yaş 40 ve 2 adet dönemi çok geç değil bıraktım gitti. ılk kez bir doktor birşey dedi ve ben yapmayacağım.
ıyiki varsınız kızlar, heradaaaaa seninde fikrini istiyorum
Dualarım sizlerle Serap'cığım... Zaman zaman nasıl umutlanıp, zaman zaman da nasıl bir umutsuzluğa düşüldüğünü o kadar iyi biliyorum, o kadar çok yaşadım ki, sizleri çok çok iyi anlayabiliyorum... Bazen herşeyi bırakıp vazgeçmek, bazen de bir umuda sımsıkı sarılmak istiyor insan, önemli olan o umudu kaybetmeyip, istekle ve azimle o umuda asılmak... ışte o zaman bu yaramaz bebişler geliveriyor :) Son iki gecedir uykular haram oldu bana ama olsun ben razıyım, ilerideki günlere hazırlıyor beni oğluşum diyorum. Tekmeleri yüzünden geceleri uyutmuyor, inşallah Rabbim sizlere de gösterecek bugünleri... Eğer ben bu yaşta doğal yoldan hamile kalabildiysem sizler de kalabilirsiniz... Yeter ki moralinizi yüksek tutun ve olacağına inanın, ben bunu yaptım :) Sizlere umut ışığı olmak ne güzel :) Ben her zaman dualarımla yanınızdayım... BU ıŞ YA OLACAK YA OLACAK!!! Başka alternatif yok... Hadi bakalım herkes yapması gerekeni yapsın... Kürler konusunda haklısınız, çok meşakkatli şeyler ama düzenli olarak yaparsanız, üşenmezseniz, bebeğim için deyip yaparsanız gerçekten işe yarıyorlar, bende işe yaradığına göre sizlerde niye yaramasın? Hadi bakalım çalışmalara devam arkadaşlar :)tşk ederim Rüzgar Deniz
inşallah emeklerimiz boşa çıkmaz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
senin yaramaz ne yapıyor baya bir tekmeliyordur
bizim yaşımızdakilere çok güzel bir örnek ve umut ışığısın
Canımcım,
Çok uzun bir süre ertelemiyorsun ki. Bir aydan birşey olmaz hem hala deneyebileceğin bir ay. Hepimizin denemek için bir sürü zamanı var önümüzde, cidden deneyip asılıcaz buna, şart o. Yaşa gerçekten de takılmamak gerekiyor. ınşallah bu sonbahar bu topic bir sürü müjdeli habere gebe olacak diyorum ben. :lepi:
denizkarayurt acaba amniosentez kesin yapılacaksa 2 li 3 lü testleri hiç yapmasalar mı? böyle risk yüksek çıkınca amniyosentez sonucu çıkana kadar kafayı yiyorsundur. sonucun iyi çıkmasına çok sevindim hayatım. nasıl sevindiğini tahmin edebiliyorum. inşallah allah hep sevinçten ağlamak nasip etsin hepimize. sen de inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişini az kaldı kaydirigubbakcemile5
Karamel canım, çok sağol. Yakında hepiniz bu güzel duyguyu yaşayacaksın hiç merak etme. Ben arı sütü içmiştim tüp yapılırken ve pekmez. Bence denemelisiniz.sonucun iyi olmasına çok sevindim arkadaşım
Hoşgeldin Deniz,
Gözün aydın arkadaşım. Çok sevindim güzel haberine. Allah analı babalı, sağlıklı, mutluluk dolu ve bol kısmetli bir hayat nasip etsin sevgili bebeğine. Haydi artık rahatla, hamileliğinin tadını çıkar.
Pozitif olmaya çalışmaktan başka çare var mı? Hele azıcık da olsa bir hamilelik yaşadıktan sonra? İnşallah isteyen herkese ve bana da hayırlısıyla bu duyguyu doyasıya yaşama imkanı tanır Rabbim.
Aralarda uğra, keyifli haberlerini paylaş bizle.
Herada canım,
Canım çok teşekkür ediyorum. Dualarım sizlerle.
Sevgiler,
Canım arkadaşım, çok sevindim, artık keyifle bebişinin doğmasını bekle diyeceğim ama yine keyif yok, çünkü endişeler yine bırakmıyor peşini, düne kadar bebişimin hareketlerinde yavaşlık bazen de durgunluk vardı, yüreğime indi, çok şükür dün geceden beri ve bugün yien hareketlendi... bitmeyecek bu endişeler offffffffff
Yerim ben senin oğluşunu.
Dualarım sizlerle Serap'cığım... Zaman zaman nasıl umutlanıp, zaman zaman da nasıl bir umutsuzluğa düşüldüğünü o kadar iyi biliyorum, o kadar çok yaşadım ki, sizleri çok çok iyi anlayabiliyorum... Bazen herşeyi bırakıp vazgeçmek, bazen de bir umuda sımsıkı sarılmak istiyor insan, önemli olan o umudu kaybetmeyip, istekle ve azimle o umuda asılmak... İşte o zaman bu yaramaz bebişler geliveriyor :) Son iki gecedir uykular haram oldu bana ama olsun ben razıyım, ilerideki günlere hazırlıyor beni oğluşum diyorum. Tekmeleri yüzünden geceleri uyutmuyor, inşallah Rabbim sizlere de gösterecek bugünleri... Eğer ben bu yaşta doğal yoldan hamile kalabildiysem sizler de kalabilirsiniz... Yeter ki moralinizi yüksek tutun ve olacağına inanın, ben bunu yaptım :) Sizlere umut ışığı olmak ne güzel :) Ben her zaman dualarımla yanınızdayım... BU İŞ YA OLACAK YA OLACAK!!! Başka alternatif yok... Hadi bakalım herkes yapması gerekeni yapsın... Kürler konusunda haklısınız, çok meşakkatli şeyler ama düzenli olarak yaparsanız, üşenmezseniz, bebeğim için deyip yaparsanız gerçekten işe yarıyorlar, bende işe yaradığına göre sizlerde niye yaramasın? Hadi bakalım çalışmalara devam arkadaşlar :)
Rüzgar Denizcim canım benim negüzel şeyler yazmışsın
aynen söylediğin gibi bazen vazgeçiyor insan bazen sımsıkı sarılıyor,
ben şu anda sımsıkı sarılmış durumdayım hiçbişeyi atlamadan ekim ayına kadar bütün
hazırlıklarımı sırasıyla tamamlayıp ekimdede transferim olacak , bu sefer çok umutluyum
sizler gibi arkadaşların destekleri ve dualarıyla canım olacak inşallah , hiçbirşeyi üşenmeden harfiyen yapıyorum allahında yardımıyla çok umutluyum,
Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin, inşallah
sevgilerrrrrr canım
kaydirigubbakcemile5
Rüzgar Denizcim canım benim negüzel şeyler yazmışsın
aynen söylediğin gibi bazen vazgeçiyor insan bazen sımsıkı sarılıyor,
ben şu anda sımsıkı sarılmış durumdayım hiçbişeyi atlamadan ekim ayına kadar bütün
hazırlıklarımı sırasıyla tamamlayıp ekimdede transferim olacak , bu sefer çok umutluyum
sizler gibi arkadaşların destekleri ve dualarıyla canım olacak inşallah , hiçbirşeyi üşenmeden harfiyen yapıyorum allahında yardımıyla çok umutluyum,
Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin, inşallah
sevgilerrrrrr canım
kaydirigubbakcemile5
günaydın kızlar,
Gene bir pazartesi ve gene umut dolu bir hafta. Haftasonu iyice düşündüm hazır eşimde burada yoktu.
doktorun aşılama teklifinin beni korkuttuğunu anladım. Çünkü ben ooooo daha biz deneyeceğiz, olmadı bunu aşılaması var, tüpü var derken, doktorun 2,ayda aşılama demesi beni korkuttu.
Seçeneklerimden biri azalmıştı ya aşılamada tutmazsa moralim iyice bozulacak vs diye düşünmeye başladım.
o yüzden aşılamadan kaçtığımın farkına vardım.
kusura bakmayın kafanızı şişirdim. beni sizden daha iyi anlayan yok, arkadaşlarım fazla taktığımı oluruna bırakmam gerektiğini söylüyor, eşim ben 3 çocuk yaptım böyle saatle dakikayla olmadı bu nasıl iş, böyle çocuk mu olur diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?