canende coık gecmıs olsun..yazıdıgn ınan ıcımı sızlattı..bu surec cok zor...fetal problemlerın turlu sebepleri olabiliyor...rahim anormallikleri;pıhtılasma sorunları;bazen eslerdekı sperm morfolojı problemlerı..arastırmanı yaptınmı canım?bence sebebplerını takıb et ondan sonra tedavıne devam et...Selam kızlar iki kimyasal gebelik üç tüp bebek denemem var son tüp bebeğim oldu derken kalbi çalışmadı bebeciğimin, yaş biraz geç olunca daha umutsuzluğa kapılıyor insan, benim durumuma benzer olan arkadaşlar var mı aranızda, onlar yola nasıl devam ettiler.?
canende coık gecmıs olsun..yazıdıgn ınan ıcımı sızlattı..bu surec cok zor...fetal problemlerın turlu sebepleri olabiliyor...rahim anormallikleri;pıhtılasma sorunları;bazen eslerdekı sperm morfolojı problemlerı..arastırmanı yaptınmı canım?bence sebebplerını takıb et ondan sonra tedavıne devam et...
cogu seyı cozumlemıs gorunuyorsun yas konusunu takma aklına doktorlar her sorunda once yası one atıyorlar ama bızden cok genc kadınlarda olan cogu problemlerı yasamıyoruz bıle..yasla ılgısı yok benımle bırlıkte aynı fetal problmeı onceden yasayan daha genc arkadaslarımda heparın ıgnesı ıle saglıklı gebelıkler gecırdıler..yalnız dozununda cok ıyı ayarlanması lazım..bence hıc korkma bu sefer saglıklı olacaktır:)Birçok inceleme yapıldı, rahim içinde anomali yok, histereskopi konusunda çok iyi bir dr'um var, genetik incelemde de yapıldı orda da bir problem yok, pıhtılaşma sorunu olabileceğini düşünerek iğne de verdi dr'um o iğnelerden sonra gebelik oldu zaten , aslında yumurta sayım da çok iyi, hatta bir kısmını dondurdular, tek değiştiremeyeceğimiz şey yaş. Bir de bağışıklık sistemi geliyor aklıma ama sanırım onun için de yapılacak pek bir şey yok.
Elifsu arkadaşım ben daha önce doğum yaptığını okumuştum.Hem de ikizlerine.çünkü benim ikiz fobim var.Ama Allah isteyene versi tabiki.Analı babalı büyüsünler arkadaşım.Allah hep iyiliklerini göstersin.Ama ben senin hikayeni bilmiyorum tabi daha yeni olduğum için.Canım senin yaş kaç?kaçıncı tüp denemende hamile kaldın?sizde sorun neydi?
cogu seyı cozumlemıs gorunuyorsun yas konusunu takma aklına doktorlar her sorunda once yası one atıyorlar ama bızden cok genc kadınlarda olan cogu problemlerı yasamıyoruz bıle..yasla ılgısı yok benımle bırlıkte aynı fetal problmeı onceden yasayan daha genc arkadaslarımda heparın ıgnesı ıle saglıklı gebelıkler gecırdıler..yalnız dozununda cok ıyı ayarlanması lazım..bence hıc korkma bu sefer saglıklı olacaktır:)
selam herkeze
bana cevap verdiğiniz ve iyi temennileriniz için tşklr.buradaki yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı daha iyi anlıyorum ve daha çok umutlanıyorum öylesine bağlısınızki birbirinize bende sizlerin bir halkası olmak istiyorum.benim 4 tüp bebek denemem oldu ayni hastanede tüplerimde sorun vardı başarı oranı sizin için yüksek diyordu doktor ama mahlesef olmadı.benim sizlerden bir farkım eşimin 2 oğlu var benimle hastaneye bile gelmiyor onun için babalık önemli değil bu acıyı hasreti tek başıma yaşıyorum böyle işte hayat tekrar deniyeceğim şartlarım çok zor maddi yönden ama bakalım
Canım, en zor günlere girdik anlaşılan, hamileliğimin ilk 6 ayı muhteşem geçti... ne mide bulantısı, ne tansiyon, ne yorgunluk, yani yaşanan olumsuzlukların hiçbirini yaşamadım 6. ayımın sonuna kadar ama 7. aya bir girdim pir girdim diyebilirim... Bu gün kabus gibi bir gün geçirdim. Tuvalete çıkamıyorum bir türlü, bugün tam 45 dakika tuvalette bekledim ve ağladım resmen. Ne kuru kayısı işe yaradı, ne kabızlık için verilen ilaç. En sonunda yarım çay bardağı zeytinyağı içtim. Gözüm o kadar karardı yani. Sonunda bu yaptıklarımdan birisi ya da hepsi işe yaradı ve milli oldum. Aman Allahım ne zor bir şeymiş meğerse, ben bugüne kadar çok az peklik çekmiştim, hamilelikten önce ise saat gibiydim. Mahvoldum resmen. Neyse şikayet etmek için anlatmadım, burada hamile kalan ve kalacak olan arkadaşlara da neler yaşayacaklarına dair tecrübe olacak inşallah. Çok şükür tansiyon problemim yok, imşallah olmaz da. Ben henüz NST'ye girmedim. Kontrolüm yarın sabah, bakalım ne diyecek. Muhtemelen bu şişmelerim yüzünden bana biraz diyet uygulayacak. Aslında bol miktarda su içmem lazım ama ihmal ediyorum işte. Bakalım yarın neler diyecek doktorum.ruzgardenızcım hıc sorma dun gece okadar fecı bır gun ve gece gecırdımkıhavada basıncmı vardı neydı bılmem gece hep nefessız kalıp uyandım camı actım oturdum..sırtustu bende yatamıyorum sola dogru yatmaya calısıyorum..benımde sag ayagım sısıyor..maydanoz yıyorum ama artık son gunlerde tans bır derece artacak sanırım gunde 4-5 kere olcuyorum...odemde normaldır sanırım gecen muaynede tans 14 e cıktı doktor stresten dedı gercekten oylemymıs sonra dustu..artık herhafta kontrollere gıdıyoruz..bu haftada persembe kontrolumuz bakalım yaramaz kızım ne halde:)dun gece resmen allahım yardım et dıye dua ettım..hep hareket etsın dıye bakarken gece okadar cok dondu tekme attıkı tum bedenım sarsılmaya basladı resmen ben yoruldum ...gecen hafta nst ye gırmedım bu hafta gırerım belkı ben 25 haftadan berı ara ara gırıyorum sen gırdınmı ?senın kontrolun ne zaman denızcım?
Ahhh Roniyam ahhh... Ben de bulantısız bir hamilelik geçirdim. Dua et bu tür sıkıntıların yok, hatta olmaması için dua et hayatım. Daha önceki hamileliklerimde de bulantılarım olmamıştı. Bu hamileliğimde de olmadı. Yukarı da Defne'ye de anlattığım gibi hamileliğimin ilk 6 ayı çok güzel ve sorunsuz geçti. 7. aydan itibaren sorunlar başlıyor. Bırak tadını çıkar hamileliğinin. Çünkü 7. aydan ititbaren senin de sıkıntıların ister istemez başlayacak. Bence şimdiden enerjini toplamaya bak canım, son üç ay çok ihtiyacın olacak :)kizlar sagolun moral verdiginiz icin.
Defnecim ya sikintili gunler gecirdigini tahmin edebiliyorum ama cok az kaldi mutlu sona. hepsi o yaramaz ve nazli kizini kucagina aldiginda gececek.
deniz bulut dun butun gun ben de bulantisiz gebeliklere bakip durdum. Benim onceki 2 gebeligimde de bulanti yoktu ve kotu sonuclandi sanirim bu ben de bir takinti oldu herhalde. Daha relax olmaya calismaliyim biliyorum.
Hulyacim ben kan sulanadirici igne hergun yapiyorum 5000 U, ayrica aspirin aliyorum
Aman çok dikkat et Deniz'ciğim. Çünkü en riskli günlerdeyiz. Erken doğum ihtimali her zaman için var. O yüzden kesinlikle ve kesinlikle kendini yormaman gerekiyor canım. Dediğin gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Lütfen arkadaşım çok dikkat et. Ne kadar içerde durursa bu veletler onların sağlığı için o kadar iyi :)Kızlar,
Önce hepinizi tek tek öpüyorum. Ben dün epey bir rahatsızdım. Benim fikirsiz odayı hala derleyip toplamadığı için iş bana kalıyor. Sağ olsun aileler yardımcı olsa da evin düzenini ben bildiğim için yine iş bana kalıyor. Dünde yine epey bir şeyler yaptım. Sonra aniden öyle kötü bir sancı bastırdı ki anlatamam. Vücudumun sol tarafını da kıpırdatamıyordum. Erken doğum olacak filan diye korktum. En çok da bunun gece olmasından korkarım. Neyse ki bugün iyiyim. Bir daha böyle yorulmamaya çalışacağım. Allah korusun yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi. Bundan sonrası bize emanet.
RÜZGAR DENİZ'ciğim,
Neyse, hayırlısı olsun. İnşallah Rüzgar bebek sağlığı, şansı ve bereketiyle gelir. Öyle olacağına da inanıyorum. Herhalde maddi olarak bu topicteki herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı. Benim de eşimin maaşı ne yazık ki çok az. Sadece onun maaşı ile hakikaten ev dönmüyor. Üstelik de bir lüksümüz filan da yok. Faturalar, mutfak filan. Ama Allah razı olsun ailem çok destekl oluyor. Evimiz de neyseki kendi evimiz. Öyle olmasa zaten mümkün değildi. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu devirde zor gerçekten. Daha şimdiden kışı düşünüyorum. Doğalgaz faturaları nasıl olacak diye..Allah bebek isteyenleri bebek, kiracıları ev sahibi yapsın.
İnşallah bebeğin şansıyla gelir de senin şubatta çalışmana gerek kalmaz. Ondan ayrılman eminim çok çok zor olacaktır senin için. Hem emzireceğine göre yine yarım gün çalışırsın herhalde. Hayırlısı.
Bu arada senin eşin de benimki gibiymiş ya çok güldüm. Ben de tipi benzesin huyu benzemesin diyorum. Annemin "Bu damatları düşmana gösterip çekeceksin" demekteki kastı da bu zaten. Görüntü var başka bir mok yok.
Rüzgar'ıma iyi bak. Çok öpüyorum.
Profile birazdan bakacağım.Ben hep ihmal ediyorum. Eminim çok hoştur. Allah nazardan saklasın seni ve Rüzgar’ımı canım.
Çok teşekkürler canım :) amiiiiiiiiiiiinnnnnnn cümlemizinki inşallah :)Rüzgar'cığım minik Rüzgar'ın odası çok tatlı olmuş. 41 kere maşallah. İnşallah sağlıkla mutlulukla büyür güzel odasında.
Yatağı çok şrin. Ama özellikle dolap ve etajerine bayıldım bayıldım.
Benim fikirsiz odayı yeni badana yaptırdığı için maalesef dolap ve tül filan gelmedi daha. 1 hafta 10 gün içinde dediler bakalım. Bekleyeceğiz artık.
Aramıza hoşgeldin Bulut'cuğum. Valla burada bir çoğumuzun eşinden yana sıkıntısı var canım, yalnız değilsin yani. Maalesef o kadar bencil ve egoistler ki, dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanırlar. Kendisi babalık duygusunu tattığı için maalesef senin duygularının farkında değil, bu da erkeklerin empati kuramama yönünden ne kadar eksik olduklarını gösteriyor. Allah yardımcımız olsun :)selam herkeze
bana cevap verdiğiniz ve iyi temennileriniz için tşklr.buradaki yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı daha iyi anlıyorum ve daha çok umutlanıyorum öylesine bağlısınızki birbirinize bende sizlerin bir halkası olmak istiyorum.benim 4 tüp bebek denemem oldu ayni hastanede tüplerimde sorun vardı başarı oranı sizin için yüksek diyordu doktor ama mahlesef olmadı.benim sizlerden bir farkım eşimin 2 oğlu var benimle hastaneye bile gelmiyor onun için babalık önemli değil bu acıyı hasreti tek başıma yaşıyorum böyle işte hayat tekrar deniyeceğim şartlarım çok zor maddi yönden ama bakalım
Allah yardımcın olsun canım, söyleyecek başka bir şey bulamadım doğrusu :sm_confused:gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
alti ay hap kullandim,sonra esime söylemeden biraktim ve 5 ay sonra hamile kaldim ve düsük oldu,esime hapi unuttmustum icmedim bu ay dedim,inandi,ama malesef düsük oldu,sonrasinda yine hap icmedim ve 2 yil sonra tekrar hamile kaldim,iki yil boyunca her ay hap icmis gibi yaptim,allaha yalvardim.oda 2,5 aylikken kalbi durdu,yine kürtaj oldum...bu sürec beni cok yordu,cok bunalimlar yasadim...Bazen Allah esimin yaninda diye bile düsündüm,esim hic destek olmadi,su an yine hap iciyorum saniyor---düsük yapali 6 ay oldu hala birsey yok
tüp bebek,asilama sansimda yok cünkü esim asla istemez...daha bu gün bile bana hapini unutma,hamileligide unut,yoksa ayrilalim baskasiyla evlen cocok yap dedi...bazend laf arasinda bana cocuk doguramiyorsun,rahmin tutmuyor diyor,bu durum onu memnun ediyormus,ama yarin öbür gün bana ben cocuk istiyorum,ayrilaimda der...esimin ilk esi alman bir bayan,kadin bunu birakip,kacarcasina uzaklasmis.cocugunuda larak tabi...anliyorum o kadini...cok zalim bu adam....
kocasindan destek görenler cok sansli..........
Artık yalnız değilsin canım, hoşgeldin aramıza :) Allah gönlüne göre versin inşallah :Saruboceq:doktora israr ederek klomen yazdirdim bu ay,bugün 3.yü ictim,insalla ise yarar,tabi yine tek basima,yalniz,isteklerimi,özlemlerimi gizleyerek,allaha yalvararak,cok yalnizim buralarda,bir cocugum olsa,onunla yasasam günümü ne olur sanki..offfffffffffffffffffff offffffff
doktora israr ederek klomen yazdirdim bu ay,bugün 3.yü ictim,insalla ise yarar,tabi yine tek basima,yalniz,isteklerimi,özlemlerimi gizleyerek,allaha yalvararak,cok yalnizim buralarda,bir cocugum olsa,onunla yasasam günümü ne olur sanki..offfffffffffffffffffff offffffff
gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
alti ay hap kullandim,sonra esime söylemeden biraktim ve 5 ay sonra hamile kaldim ve düsük oldu,esime hapi unuttmustum icmedim bu ay dedim,inandi,ama malesef düsük oldu,sonrasinda yine hap icmedim ve 2 yil sonra tekrar hamile kaldim,iki yil boyunca her ay hap icmis gibi yaptim,allaha yalvardim.oda 2,5 aylikken kalbi durdu,yine kürtaj oldum...bu sürec beni cok yordu,cok bunalimlar yasadim...Bazen Allah esimin yaninda diye bile düsündüm,esim hic destek olmadi,su an yine hap iciyorum saniyor---düsük yapali 6 ay oldu hala birsey yok
tüp bebek,asilama sansimda yok cünkü esim asla istemez...daha bu gün bile bana hapini unutma,hamileligide unut,yoksa ayrilalim baskasiyla evlen cocok yap dedi...bazend laf arasinda bana cocuk doguramiyorsun,rahmin tutmuyor diyor,bu durum onu memnun ediyormus,ama yarin öbür gün bana ben cocuk istiyorum,ayrilaimda der...esimin ilk esi alman bir bayan,kadin bunu birakip,kacarcasina uzaklasmis.cocugunuda larak tabi...anliyorum o kadini...cok zalim bu adam....
canım durumuna çok üzüldüm.bizler bu yolculukta yalnızız bebek isteyen çiftler olarak.sen daha da yalnızmışsın.inan çok üzüldüm ama ,sevgili ferfecir.benim düşüncem adamın kötü olduğunu söylüyorsun ilk önce hayatına nasıl bir şekilde devam etmek istediğine karar vermelisin.böyle saklı gizli nereye kadar.hem hamile kalsan bu adamı n sana kötülük yapmayacağı ne malum.hem çocuk istemiyor.çocuk olmayınca da seni aşağılıyor be nebiçim tezat böyle.bence tatlı bir bebekten önce zalim dediğin bu kişiden kurtulmalısın.çaresizlikten mi evlendin bu kişiyle?söyleyecek daha çok şeyim var neyse canım özeline arkakadşlık gönderirim hoşçakal kendine iyi ama kendine iyi bakgecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?