38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Serpil'cim,

Sağlıklı doğum haberlerini alacağız inşallah. Allah bir avazda kurtarsın arkadaşım.

Kizlar selam. Su siralar cok yogunum pek giremiyorum kusura bakmayin.
Doktora haftaya p.tesi randevum var defnecim. Daha gecen persembe gitmistim. Bu p.tesi doktorumla son randevum bakalim baska bir yere tasiniyoruz. Yeni doktor bulmam lazim. Inan o kadar yogunum ki her seyi ayni anda yapmak bazen zor geliyor. Sinirlerim de cok bozuldu. Zavalli esimi cok payliyorum. Allahtan melek gibi adam da hep beni alttan aliyor.
Kizlar bazilarinizin kocalarini duyunca en azindan koca konusunda sansli oldugumu anliyorum. Benim ki gercekten bir melek. Cok dusunceli, sevecen. Ama ben hormonlardanmidir, strestenmidir cok cadaloz oldum vallahi. Canina okuyorum zavalli adamin.
Hepinizin guzel haberlerini bekliyorum.

Çok haklısın Defne'cim, ben de Serpil'i ve diğer hamilelerimizi merak ediyordum. İnşallah peşi sıra güzel doğum haberlerinizi alıcaz. Sen nasılsın, bebişin nasıl?
HERACIM merhaba:)bende gun sayiyorum serpille sanirim 2 hafta aramiz var son gunler gercekten zormus haftaya belki doktorum gun verir ..sen nasilsin?
merhaba arkadaslar,

Henuz dogum yapmadim..bugun doktordaydim,hersey zor devam etsede yolunda..gelecek hafta tekrar kontrolum var umarim o kontrole kadar dogururum:)
SERPILCIM gercekten son gunler bir ayri zor her sabah hasta gibi kalkiyorum..ecz.de kendimde degil gibiyim...sanki atesim var gibi..belki artik haftaya ecz. gitmem...islerimi duzene sokmaya calisiyorum bir yandanda acil birsey olursa hersey hazir olsun istiyorum..
RONIYAMcim kendini sakin yorma..ev tasima isler falan derken senin encok dinlenmen gereken donem unutma...kendini iyi hissetsende dinlenmeye calis...ben gittikce yaklasan zamana inanamiyorum hayatimin gercek bir donem noktasi olacagina eminim...biryandanda korkuyorum bukadar bu noktaya gelip ters birseylerin olmasi ihtimali ronicim bu domuz gribi hakkinda neler dusunuyorsun?tr de hamileleer cocouklar ilk risk grubu diye ayrilmis asi icin cagrilacak ben olmayacagim asi..ama cok korkuyorum hem doguma kadar yakalanmaktan hem dogumdan sonra bulasmasindanABD de tedavisi nedir?tamiflu kullniliyormu?

Defnecim maalesef burda daha yaygin. Gecen ay 29 tane hamile kadin hayatini kaybetti. dedigin gibi hamileler ve bebekler daha cok risk altinda. doktorum bana tamiflu recete etti. bir belirti yasarsan hemen al dedi. gerci ben bir yakinimizin bebegini sevmistim 3 gun sonra o bebekte domuz gribi cikti. cok korktum. ama bir haftayi gecti cok sukur bir sey olmadi. tamiflu da grup C de guvenlik acisindan. Ilaci almadim. yalniz burda benim doktorum bana asiyi oneriyor. hem normal grip asisi hem de H1N1 i. ama ben yaptirmak konusunda kararsizim. sonucta yeni bir asi henuz etkilerini bilmiyoruz.
anlayacagin benim de kafam karisik.

sevgili deniz karayurt nerlerdesin erkenden doğurmaya mı karar verdin yoksa :uhm:daha vardı ama?

Günaydın kızlar,

Birde bu domuz gribi çıktı. Allah herkesi korur inşallah.

Aşı konusuna gelince, hamileler ve çocuklara uygulamak istiyorlar. Peki soru şu, hamile de demek için yeter sayıda test, deney yaptınız mı ? Aşı yeni bir aşı piyasaya sürülmesiyle ülkeye gelmesi aynı anda. Hastalık yeni bir hastalık ne zaman aşı ürettiler, gerekli denemeleri yaptılar, piyasaya sürdülerde biz aldık.

Bu işte bir şey var gibi, ısrarla aşılamak isteniyor ancak ölüm oranı normal gripten daha düşük. Ben o aşının içinde ne olduğunu ne bileyim, ya zayıflatılmamış mikrop varsa.

Biliyorsunuz radyasyonlu çaylar içirildi, yurt dışında kabul görmeyen domatesler yedirildi. Peki bu da bize bir kazıksa Türk halkı kobay yapılıyorsa ?????

Valla ben asla ve asla düşünmüyorum, biraz komplo teorisi gibi oldu ama başımızdakilere güvenim yok onlar yaptıracağız diyorsa bir iş vardır bunda

ya kızlar SAT'a göre 4+6 ama aşılamam 30 Eylül'de oldu 6-7 günde tutunsa gerçek hesapla 14-15 günlük.

Ama hiç belirtim yok (( Sadece çok sık acıkıyorum, gögüs uçlarım sütyeni çıkarırken biraz acıyor. Dünde bir kere başım döndü o kadar.

Genemi olmadı ki bu iş ((

bak belirti yok diye 2 hafta yırtındım. dr verdiği tarihten önce kese görmeye gittim. kese vardı ama küçüktü haliyle ben tamam kese de küçük belirti de yok olmadı bu iş dedim ama bunlara rağmen kalp atışını gördüm! belirti 7. haftaya kadar az göğüs ağrısı zaman zaman az kasık ve bel ağrısı sadece 1-2 gün şiddetli bel kasık ağrısı oldu. bu belirtiler de bazen hafifliyor geçti gibi oluyor bazen geri geliyor. şimdi 8. haftamdayım. göğüsler hafif sızlıyor. kasıklar daha çok ağrımaya başladı. şükür mide bulantısı hiç yok gaz çok çok az var. yani gerçekten de belirtiler herkeste olacak diye birşey yokmuş ve belirtisiz veya çok az belirti ile de hamilelik oluyormuş. endişe etme opuyorumnanaktan

endişe etme diyene bak diyesim geldi :))))))))))))

yok yok az ediyorum çok etmiyorum hatta bebekle bağ kurmadım bile yokmuş gibi davranıyorum daha onunla konuşmaya başlamadım bile , konuşmayacağımda 3 aylık olsun öyle.

Susma hakkımı kullanıyorum.

Deniz Bulutcuğum inşallah sağlıkla geçirirsin tüm hamilelik dönemini

RONIYAMCIM ya senin yazdiklarindan sonra daha da bir korktum((bugun tv da mehmet oz un programi vardi..israrla asi ve bazi bunyeyi kuvvetlendirici ilaclardan bahsetti..ozellikle d vit uzerinde durdu..ama hamileyken bunlar alinirmi?ben 3 ayi gecmis olmama ragmen bile hala ilac alirken korkuyorum..tamifluyu dr vermesine sasirdim virutik bir ilac hamileyken alinabilirmi?heleki 3 ayi doldurmadan..peki o hayatini kaybeden 29 tane hamile kadin tedavi olmadimi?ya ne feci(of hayat nekadar zorlasti...ben yarin doktorumdayim bakalim bunlari soracagim..benimkide asiri large bir adam:))gerek yok diyecek yada tam tersi asi ol bile diyebilir...

KARAMELCIM ben bebegin hareketlerini hissedene kadar hergun supheyle uyanip supheyle uyudum..kasiklarim agriyorken tamam hersey ters gidiyor diyordum agri yoksa belirtiler bitti diyordum...senin bhcg degerin nasil?saglikli bir degerin varsa hic suphelenme saglikla birkere bile ikiye katladiysa hersey alalhin izniyle saglikla devam ediyor korkma sakin:)

defneciğim

ben 26 günde bir adet oluyorum ama arada27 ve 28 i buluyor. 29 gün yaptırdım 160 çıktı , 2 gün sonra 412 oldu.

Doktorum çok iyi dedi %60- 100 arası katlarmış. Cumartesi kontrolüm var.

karamel cumartesi katlanan değerden 1 hafta sonraysa erken bile çağırmış. benimki 412 gibi çıkan değerden tam 2 hafta sonra çağırmıştı ancak bebeği ve kalp atışını görebilmiştik. ben kendim arada 1 hafta sonra bir doktora gitmiştim ancak küçük bir kese gözüküyordu daha. yani çok birşey görmezsen endişe etme. değerin de güzel.

anladım canım sağol. katlanan değerden 6 gün sonra oluyor. Minik birşey gördü ama net görmek lazım deyip (salı gitmiştim) cumartesi çağırdı.

senin kontrol ne zaman , bana o zaman kalp atışını duyunca bir ay sonra demişti.

valla yükselen değerden 2 hafta sonra giitigimde 6 hafta 5 gün diye ölçtü ve kalp atışını gördük. duyduk diyemiyorum çünkü sesi açmadı. 2 hafta sonraya yani 2 kasıma çağırdı o zamana büyür daha net olur dedi

Kızlar iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim canlarım.Benim transferim dün yapıldı.1 tanesi blastokist,1 tanesi birkaç saat sonra blastokiste gidecek durumda,bir tanesi de daha geride olan 3 embriyo transfer edildi.Gerçi ben 2 tane istedim ama dr'um ısrarla 3 tanesi de koyalım dedi.Ben de sonunda kabul ettim.ılkinde de çok kaliteli 3 tane transfer yapılmıştı zaten sonuç biyokimyasl gebelikti.Dr bu kalitedeki embriyo yine tututnamazsa histeroskopi yapılması lazım dedi.Tabi kısmet bakalım.Bu kez ilk denemeye göre daha dikkatliyim.Daha çok dinleniyorum.Ve daha rahatım.ınşallah sonuna kadar da böyle gider.ışten 7 gün izin aldık eşimle beraber.Benim özürlü oğlum var biliyorsunuz işte sadece onu besliyorum.Kucağıma falan almıyorum.Tatlım ben yattıkça o da hep bana bakıyor.Alışık değil annesini yatmasına tabi.Test günüm 31 ekim.ıyi haberi veririm inşallah sizlere.Hepinizi öptüm.Moralleri yüksek tutalım lütfen...... (özellikle bu laf hamilelere)

merhaba arkadaslar,

Henuz dogum yapmadim..bugun doktordaydim,hersey zor devam etsede yolunda..gelecek hafta tekrar kontrolum var umarim o kontrole kadar dogururum:)

İnşallah yakında doğum haberlerini alırız. Belki de doğurmuşsundur bile, belli mi olur, oh ne güzel topic bebekleri arka arkaya geliyorlar. Allah analı babalı, bol kısmetli, mutlu hayatlar nasip etsin.

Allah eşinin yardımcısı olsun canım. Böyle günde kaprisini çekmeyecek de ne günde çekecek, senin önceliğin bebeğini düşünmek. Hayırlı ve güzel haberlerle dön doktordan canım, Allah kolaylıklar versin.

ya arkadaşlar çok özür diliyorum belki de şimdi bu da nerden çıktı da ahkam kesiyor deyip bana kızabilirsiniz ama sonuçta burası bir form ve hepimizin saygı sınırlarını aşmadan birbirimizde hatalı gördüğümüz hususları eleştirmek hakkına sahibiz diye düşünüyorum. Eşlerinizle ilgili muhtelif sorunlar yaşadığınızı anlıyorum ama bana yine de şu yazdıklarınız karnınızda taşıdığınız bebekler düşünüldüğünde korkunç ve affedilemez geliyor. ne yani bu adamları niye bu kadar hunharca eleştirdiğinizi de anlayabilmiş değilim. çok uzatıp kısaltmaya gerek yok, siz sadece sonuç kısmıyla ilgileniyorsunuz ama başlangıç niyetiniz o kadar kötü ki, bu kadar plancı ve fırsatçı bir girişimin sonuçlarını bir şekilde yaşıyor olmanız sizi niye bu kadar kötü etkiliyor ki? Yani apaçık yazmışsınız zaten biz bu evliliği severek, isteyerek değil yolun sonuna geldik diye ya da sırf çocuk yapabilmek için yaptık diyyosunuz bu niyet herşeyi açıklamaya yetmiyor mu zaten, lütfen biraz da kendinizi eleştirin, siz hedeflerinizi gerçekleştirmek için kobay seçiyorsunuz, sonra da kobaylarınız planladığınız gibi davranmıyor diye adamlara ateş püskürüyorsunuz, herkesin sevgiye, samimiyete, sıcaklığa ihtiyacı vardır, sadece yolun sonuna gelindiği için ya da bebek sahibi olmak için evlendiğiniz insanlara ne kadar sevgi ve samimiyet göstermiş olduğunuz konusunu düşünemiyorum ne yazık ki.

hayat düşündüğünüz kadar matematiksel değil canlarım, hayat insana öyle şeyler yaşatır ki, kendi hesaplarınızla başbaşa kalırsınız, tanıyamazsınız, kendinizi de, yaşadıklarınızı da... biz bunları haketmedik derken karşınızdaki insanların hakettiklerini düşünüyormusunuz acaba? sizler sevilmeden sadece birisi yolun sonuna geldi diye sya da sadece çocuk sahibi olmak için sizinle evlenseydi bu size ne kadar içten, ne kadar hoş gelirdi acaba? ayrıca nasıl olsa hedefimize ulaştık ne demek yahu? şu soruyu sammiyetle sorun kendinize ve iyi niyet derecenizi tekrar ölçün, iyiniyetli insan sözleri mi bunlar? hamile kalmayı başarabilmek bir erk değil Allahın bir takdiridir. ve kimin neyi başardığını sadece Yaradan bilir ve herkes kaderini niyetlerine göre yönlendirir. litfen bu gerçeği sakın unutmayın. hamile kalırsınız doğuramazsınız, doğurursunuz sağlıklı olmayabilir, sağlıklı doğar, hayırlı evlat olmayabilir, ömür boyu seni doğuracağıma taş doğursaydım diyebilirsiniz, lütfen hayatın sizi adam etmesi için hayata büyük konuşmayın...

bu adamları tanımıyorum , sizleri de ama lütfen biraz daha iyiniyet, biraz daha sakinlik, masumiyet ve sabıra davet ediyorum sizleri. karnınızda şekillenen bebek sizin her anınızdan sizden aldığı elektrikle besleniyor çocuğu nefretle ve hesaplarla mı besliyorsunuz yani? ayrıca hamile kalabilmek için kendinizi tek başına paralayıp, planlayıp çok zorluk çekmiş olabilirsiniz ama bu size o çocuğa tek başına sahip olma hakını vermez, çocuk kendinizi tamamıyla ona adasanız da, yarı yarıya babanın genlerini ve genetik mirasını da taşır ve o da sizinle aynı hakka ve paylaşıma sahiptir bu doğasal bir paylaşımdır sizin izin vermenizle alakası yoktur, herkes hata yapabilir herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır, hiç kimse kötüyüm demez ama herkes anlaşılamıyorum diyebilir o yüzden odun dediğiniz adamları biraz anlamaya çalışın onlar karnınızdaki bebekten daha fazla bebekler bunu unutmayın, evlenebilmek adına kullandığınız bu zaaflarını ve keriz taraflarını biraz da onların gönlünü almak ve evliliğinizi kurtarmak için kullanın ltf?

sağlıcakla ve sevgiyle kalın lütfen, ve insanları sevmeye devam edin....

http://www.kadinlarkulubu.com/duyuru-hamileyimmm/324068-annem-hamileymis-soktayim-bakin-olur.html

kızlar günaydın , süper bir topic buldum :))))

bir kardeşimiz, ben 20 annem 40 yaşında hamile ne olacak şimdi diyor.

Sıkı durun gelen mesajlar süper, kimi annem beni 43 de doğurdu diyor, kimi dayım dünyaya geldiğinde anneannem 45 miş diyor. Bir sürü şey :))))

Çok keyifliydi , aslında insanların etrafında ne kadar çok 40 yaş ve üstü anneler varmış.

Demek sorun takmamak

Dtekin,

Mesajını hayretle okudum diyeceğim. Bence biraz saygı sınırlarını zorlamış, tanımadığın arkadaşlarımıza haksızlık etmişsin. Yapılan tüm konuşmalar bir başlangıç değil, belli bir sürecin içerisinde yapılan konuşmalar. Görüşlerin seni bağlar ama senin de hamileliğinin son günlerine gelen arkadaşlarımızı üzmeye hiç hakkın yok. Herkes nasıl düşünmek isterse öyle düşünür sonuçta, herkesin hayatı kendini bağlar. Sen de sağlıcakla ve sevgiyle kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…