Karamel'cim,
Verdiğin linke ben de bakacağım. Özellikle takmamak konusunda almam gereken dersler var açıkçası. Bu arada yarınki doktor randevundan keyifli haberlerle döneceğine eminim ben. Sevgiler, kolaylıklar canım.
Karamel'cim bu arada, her ne kadar tedaviye güvenemesem de, istesem de çok umutlanamasam da bana da sanki ilk bebeğim tedaviyle olur, bir sonraki de 45'e varmadan kendiliğinden (hani hep derler ya hiç düşünmediğim bir zamanda kendisi gelmeye karar verdi bebeğim filan diye) gelir diye hayal kuruyorum bazen. Gerçi hep hayırlısıyla ikiz diye dua ediyorum, neticede ben isteyeyim de Allah neyi uygun görürse kabulüm.
Birden fazla çocuk sahibi olma fikri de 3 aydır kafamda, bakalım, istemek çağırmak yetmiyor tabii ki ama üzerimize düşeni yapalım di mi
ya arkadaşlar çok özür diliyorum belki de şimdi bu da nerden çıktı da ahkam kesiyor deyip bana kızabilirsiniz ama sonuçta burası bir form ve hepimizin saygı sınırlarını aşmadan birbirimizde hatalı gördüğümüz hususları eleştirmek hakkına sahibiz diye düşünüyorum. Eşlerinizle ilgili muhtelif sorunlar yaşadığınızı anlıyorum ama bana yine de şu yazdıklarınız karnınızda taşıdığınız bebekler düşünüldüğünde korkunç ve affedilemez geliyor. ne yani bu adamları niye bu kadar hunharca eleştirdiğinizi de anlayabilmiş değilim. çok uzatıp kısaltmaya gerek yok, siz sadece sonuç kısmıyla ilgileniyorsunuz ama başlangıç niyetiniz o kadar kötü ki, bu kadar plancı ve fırsatçı bir girişimin sonuçlarını bir şekilde yaşıyor olmanız sizi niye bu kadar kötü etkiliyor ki? Yani apaçık yazmışsınız zaten biz bu evliliği severek, isteyerek değil yolun sonuna geldik diye ya da sırf çocuk yapabilmek için yaptık diyyosunuz bu niyet herşeyi açıklamaya yetmiyor mu zaten, lütfen biraz da kendinizi eleştirin, siz hedeflerinizi gerçekleştirmek için kobay seçiyorsunuz, sonra da kobaylarınız planladığınız gibi davranmıyor diye adamlara ateş püskürüyorsunuz, herkesin sevgiye, samimiyete, sıcaklığa ihtiyacı vardır, sadece yolun sonuna gelindiği için ya da bebek sahibi olmak için evlendiğiniz insanlara ne kadar sevgi ve samimiyet göstermiş olduğunuz konusunu düşünemiyorum ne yazık ki.
hayat düşündüğünüz kadar matematiksel değil canlarım, hayat insana öyle şeyler yaşatır ki, kendi hesaplarınızla başbaşa kalırsınız, tanıyamazsınız, kendinizi de, yaşadıklarınızı da... biz bunları haketmedik derken karşınızdaki insanların hakettiklerini düşünüyormusunuz acaba? sizler sevilmeden sadece birisi yolun sonuna geldi diye sya da sadece çocuk sahibi olmak için sizinle evlenseydi bu size ne kadar içten, ne kadar hoş gelirdi acaba? ayrıca nasıl olsa hedefimize ulaştık ne demek yahu? şu soruyu sammiyetle sorun kendinize ve iyi niyet derecenizi tekrar ölçün, iyiniyetli insan sözleri mi bunlar? hamile kalmayı başarabilmek bir erk değil Allahın bir takdiridir. ve kimin neyi başardığını sadece Yaradan bilir ve herkes kaderini niyetlerine göre yönlendirir. litfen bu gerçeği sakın unutmayın. hamile kalırsınız doğuramazsınız, doğurursunuz sağlıklı olmayabilir, sağlıklı doğar, hayırlı evlat olmayabilir, ömür boyu seni doğuracağıma taş doğursaydım diyebilirsiniz, lütfen hayatın sizi adam etmesi için hayata büyük konuşmayın...
bu adamları tanımıyorum , sizleri de ama lütfen biraz daha iyiniyet, biraz daha sakinlik, masumiyet ve sabıra davet ediyorum sizleri. karnınızda şekillenen bebek sizin her anınızdan sizden aldığı elektrikle besleniyor çocuğu nefretle ve hesaplarla mı besliyorsunuz yani? ayrıca hamile kalabilmek için kendinizi tek başına paralayıp, planlayıp çok zorluk çekmiş olabilirsiniz ama bu size o çocuğa tek başına sahip olma hakını vermez, çocuk kendinizi tamamıyla ona adasanız da, yarı yarıya babanın genlerini ve genetik mirasını da taşır ve o da sizinle aynı hakka ve paylaşıma sahiptir bu doğasal bir paylaşımdır sizin izin vermenizle alakası yoktur, herkes hata yapabilir herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır, hiç kimse kötüyüm demez ama herkes anlaşılamıyorum diyebilir o yüzden odun dediğiniz adamları biraz anlamaya çalışın onlar karnınızdaki bebekten daha fazla bebekler bunu unutmayın, evlenebilmek adına kullandığınız bu zaaflarını ve keriz taraflarını biraz da onların gönlünü almak ve evliliğinizi kurtarmak için kullanın ltf?
sağlıcakla ve sevgiyle kalın lütfen, ve insanları sevmeye devam edin....
Dtekin,
Mesajını hayretle okudum diyeceğim. Bence biraz saygı sınırlarını zorlamış, tanımadığın arkadaşlarımıza haksızlık etmişsin. Yapılan tüm konuşmalar bir başlangıç değil, belli bir sürecin içerisinde yapılan konuşmalar. Görüşlerin seni bağlar ama senin de hamileliğinin son günlerine gelen arkadaşlarımızı üzmeye hiç hakkın yok. Herkes nasıl düşünmek isterse öyle düşünür sonuçta, herkesin hayatı kendini bağlar. Sen de sağlıcakla ve sevgiyle kal.
sevgili herada neden mesajımı hayretle okumana ve değerlendirmelerine şaşırdım, çünkü yazdığım mesaj içerisinde saygı sınırlarını zorlayan ve kendi yazdıklarından başka ifadelere asla yer vermedim, tanımadığım insanlara haksızlık etmiş olmamla ilgili yorumuna da katılmıyorum, çünkü mesajımda da belirttiğim üzere ne kendilerini ne de eşlerini tanımam ve burası ortak bir forum, senin de belirttiğin gibi herkesin görüşü kendini bağlar kimse kimseyi farklı düşünmeye zorlayamaz, kaldı ki benim de kimseyi zorlamak ya da üzmek gibi bir düşüncem yoktu. düşünceleriyle kendilerine ve bebeklerine zarar veren insanları sevgiye, paylaşıma, karşıdakini de anlamaya yönelik bir dostluk çağrısında bulunmam seni niye bu kadar rahatsız etti ben de seni anlayamadım doğrusu.
ben bu siteye yaş grubundan dolayı aklı başında olgun, eleştirel, paylaşım oranı yüksek en önemlisi hayatta pek çok şeyi sindirmiş ve olgunlaşmış insanların çoğunlukta olduğu bir forum olduğunu düşüerek girdim ve bahsi geçen konuşmalar beni şaşırttığı ve üzdüğü için arkadaşlara kendi yorumumu belirtmek istedim, ayrıca burası sadece iki üç kişinin değil bir çok kişinin katıldığı katılmasa da izlediği bir platform, herkes ffikirlerini belirtebilir, önceki mesajımda da belirttiğim gibi saygı sınırları aşılmadığı sürece,
hamile arkadaşların üzülmesi konusuna gelince, neden onların adına konuştuğunu anlayamadım, belki onlar üzülmemişlerdir a.s.
Gerçekten sizi ayakta alkışlıyorum hanımefendi. Bilip bilmeden konuşmak aynen buna denir işte. Benim ya da evliliğinde mutsuz olan arkadaşların iyi niyetini ölçmek size düşmez sanırım. Ateş düştüğü yeri yakar diye bir söz vardır. Evet ben eşimle çocuk sahibi olmak için evlendim ama evlenirken tek hedefim tabii ki bu değildi. Hayallerim vardı elbette. Ama yanılmışım hakkında. Siz yaşamadığınız bir şey hakkında bize "AHKAM KESME" hakkını nereden ve nasıl buluyorsunuz acaba çok merak ediyorum. Öyle bir tasvir etmişsiniz ki bizleri sanki tek suçlu, kötü niyetli bizleriz. Bu şekilde yazmış olmanız ne kadar bilinçsiz olduğunuzu gösterir, ki önceki konuşmalardan da bihaber olduğunuzu da gösteriyor maalesef. Benim eşimle ilgili paylaştığım şeyler buradaki beni tanıyan ve kim olduğumu bilen arkadaşlarımladır. Sizi tanımıyorum ve bu şekilde yorum yapma hakkını kendinizde nereden bulduğunuzu da ayrıca gerçekten merak ettim. Sizi ilgilendirmeyen konulara neden burnunuzu soktuğunuz da anlayamadım. Evet, burası bir forum ortamı, paylaşım alanı. İnsanlar içindekilerini dostlarıyla paylaşmak ister, sizin gibi yabancıların yorumu için paylaşmaz. Tanıştığımızı ya da arkadaş olduğumuzu hiç hatırlamıyorum hanımefendi. Bu yaptığınız yorumun içinde geçen ve bizlere ithamlarda bulunduğunuz herşeyi siz iade ediyorum. Bilip bilmeden de kimsenin, özellikle de tanımadığınız kimselerin işine burnunuzu sokup, "UKALALIK" yapıp, "AHKAM" kesip kendinizi böyle saçma bir duruma düşürmeyin. Bu şekilde yorum yapana "sen kimsin ki bizi yargılıyorsun, sen ne biliyorsun?" der. Söylediklerime alınırsınız ya da alınmazsınız bu sizin probleminiz, bundan sonra daha dikkatli yorum yapmanızı dilerim. Ha bu arada benim bebeğimin elektriğini düşünmüşsünüz ama sizin ithamlarınızla şu an bebeğime nasıl bir elektrik yolladığımı hiç düşünmemişsiniz anlaşılan. Bu da sizin nasıl önyargılı ve yanlı birisi olduğunuz hakkında bana çok net bir cevap verdi.
İnsanları sevmeye devam edin diye bitirmişsiniz, umarım siz de seversiniz!
hey hey biraz sakin olalım ltf
bu forumda görüş belirtmek ve objektif fikir sunabilmek için arkadaş olmak gerektiği gibi bir kural olduğunu ilk defa duyuyorum, fikirler paylaşıldıkça çoğalır, verdiğiniz amiyane tepkilerden size daha fazla birşey söylemenin gereksizliğini daha iyi anlıyorum, polemiğe girmekle işim olmaz benim, ayrıca "siz ne kadar güzel anlatırsanız anlatın, anlattıklarınız en fazla karşınızdakinin anlıyab ileceği kadardır" lafının doğruluğunu da daha iyi anlıyorum sayenizde.
insanları sevmekle ilgili bir sorunum olmadığı için sevgi ile ilgili temennilerinizi kendiniz için kullanmanızın daha doğru olduğunu düşünüyorum, sevgiyle kalın
Dtekin, arkadaşım düşüncelerine saygı duyarım ama hiç hoş olmamış.
Kişilerin neyi elde etmek için, ne yapacakları sadece kendilerini ilgilendirir.
Bunu yargılamak yada eleştirmek bize düşmez. Benim hayatımda sevdiğim adam olmasaydı hiç düşünmeden sperm bankasına giderdim.
Çünkü benim amacım anne olmak (hayırlısıyla tabi) babası benim için önemli değil ama allahın sevgili kuluymuşum ki sevdiğim birinden olacak (olursa tabi)
O yüzden boşverelim bunları tedavimizi, bebeğimizi, bekleme sürecimizi keyifli yaşayalım.
Umutlanalım, umut olalım
ayrıca beni hiç ilgilendirmez bu insanların sorunları ama bu iki insan arasındaki bu anlamsız ve kendi ifadeleri gereği özel konuşmaları o kadar uzun ve o kadar gereksiz yere uzamış ki geçmişi okurken ister istemez onların özelinde buldum kendimi ve gecenin bir yarısı ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim hepsi bu. madem bu kadar özel madem bu kadar duvarla çevrili ise özel hayatları lütfen böyle ortak herkese açık forumlarda tartışmasınlar özel hayatlarını ve birbirlerinin özeline mesaj atsınlar, yok eğer orta yerde tartışıyorlarsa ben gecenin bir yarısı foruma girdiğimde sürekli onların özel hayatları ile ilgili yorumlarını okumak zorunda kalıyorsam sonuçlarına katlanmak zorunda herkes.
benim mesajlarımda herhangi bir küfür hakaret var ise bu sitenin kurallarını belirleyen moderatör buna müdahale edebilir diye düşünüyorum.
Arkadaşlar, bu kadar keskin yazdığım için kusura bakmayın. Hepinizden özür diliyorum (yorumda bulunan şahıs dışında). Ancak bu topik yorum topiği değil benim bildiğim kadarıyla. Ben sorunlarıma çare aramak için değil, sizleri dostum, arkadaşım ve de kendime yakın hissettiğim için dertleşmek amacıyla paylaştım. Aranızda gerçekten bu şahıs kadar rahatsız olan olduysa gerçekten çok özür diliyorum. Bu şahıs kendini okumak zorunda hissettiği için yorum yapmak zorunda hissetmiş kendini. Sanırım kimse kafasına silah dayayıp bunları okuyacaksın diye zorlamadı. Okumayıp geçebilirdi ve gecenin bir yarısı sinirleri bozulmazdı. Allah kimseye yaşatmasın bizlerin yaşadığını. Ben hiçbir zaman eşim kötü bir insan demedim. Aksine çok çok iyidir ama bazı huyları var, ki ben bunları evlenmeden önce bilmiyordum ve evlenince çıktı ortaya, hemen boşanmak yerine sabretmeye çalıştım. Detaylara girmediğim için (ki çok meraklı olduğu belli ama ben yine mehremiyetime saygı duymasını bekleyerek açıklamayacağım neler olduğunu) kendi kafasınca yorumlar yapmış. Boşuna zaman harcamış bu şekilde. Hakaret etmedim diyor ama satır aralarına bakınca hakaretin ne kadar üst düzeyde oldu açıkça belli oluyor. Bunu sizler de farketmişsiniz ki cevap vermek zorunda kalmışsınız. Benim nerede ve nasıl, kimlerle konuşacağım da bu şahısa düşmez. Beğenmiyorsa okumadan geçebilir. Şahıs sanırım topiğin amacının ne olduğunu anlayamamış. Yorum yapılacak konular forumun başka bölümlerinde, sanırım oraların farkında değil. Alay eder gibi bir de hamile arkadaşlar belki de üzülmemiştir diyebilmiş ya, helal olsun diyorum kendisine. Tek başına bir hamileliği yaşamak nasıl bir duygu yaşanmadan bilinmez. Allah kimseye de yaşatmasın. Kendi mutlu hayatında uzaktan ahkam kesmek çok kolay. Herkes kendi yaşadığını bilir. Her neyse daha fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü ben böyle polemiklere bugüne kadar hiç girmedim, canım yanmadığı sürece de girmem. Hamileliğimin son günlerinde böyle acımasız bir yorumla karşılaşmak canımı yaktığı için tüm bunları yazmak zorunda hissettim kendimi. Tekrar hepinizden özür diliyorum arkadaşlar. Gereksiz konularla başınızı şişirdik, topik konusunun amacını aştık sanırım. Hepinizi çok seviyorum ve beni anladığınızı da çok iyi biliyorum. :1hug:
canım ben dün okuyunca oturup ağladım. hiçbirşey yazmayacaktım çünkü biliyorum yazsan cevap geliyor ve sadece canın daha fazla sıkılıyor. aslında burada kendini ne kadar anlatmaya çalışşan herşeyi anlatamadığın için bazılarının yanlış anlatması normal. belki çok özel şeylerimizi paylaşmamalıyız. ama zaten pek paylaşamıyoruz burada oturup yazınca da biraz olsun rahatlıyoruz. şimdi yazacaklarımı da sana ve yine kendime yazıyorum. ben bu arkadaşın dediği gibi bebek için evlenmedim. daha doğrusu resmi nikahı tüp yaptırmak için kıydık ama zaten beraber yaşıyorduk ve bunun imza dışında evlilikten farkı yok. ben salak gibi hayatımda 2. kere aşık olduğum için birlikte oldum ve aslında sadece bu nedenle çocuk istedim. ama kumar bağımlılığı gibi kaybetse de sonuna kadar giden ve sadece işte mutluluğu arayan erkek arkadaşımın başka hiçbirşey umrunda olmadı. aşık olduğum için başta güvenip reddedemeyip destek oldum kredi çektiğim ve daha çok çektim ve 1 yıl önce inanılmaz kötü günler yaşadım. hatta 41 yaşında doğal yoldan gelen hamileliğimin sonlanma nedeni de bu yaşadıklarımdır. bunların telafisinde eşim asla yanımda olmadı. ne bekledin derseniz salak gibi belki işleri düzgün gitse az düzelir mutlu oluruz aile oluruz diye bekledim. tüm bu kendi salaklıklarıma rağmen aramızda azıcık iletişim olsa ve herhengibir konuda konuşabilsek belki daha da dayanabilirdim. ben bu ilişkimde maddi ve manevi herşeyi çok fazla vermiş ve en ufak bir karşılık alamamış biri olarak (hatta ilişkinin yürümeme nedenin de bu olduğunu anladım iş işten geçince baştan sınır koyamamak) dün akşam oturup kendi halime bir kere daha ağladım. sen de yazıp daha fazla sinirlerini bozma hayatım
Arkadaşım illa birinin canını yakmak için, küfür yada hakaret gerekmiyor.
Tanımadığın insanlar ile ilgili, sadece yazılanlara göre gereksiz (bence) yorum yapmakta insanın canını yakar.
Evet bu forumun (KK nın) genelinde hakaret, aşağılama, çevresine grup yapıp gelenle gidenle dalga geçme var. Herkes herkesin ahlak ve namus bekçisi.
Ama bu topic bir başka, zaten gelen giden yok, ahkam kesen yok, insanları belli.
KK nın içinde ama özerk gibi, huzursuzluğumuz yoktur, hep iyi dileklerimiz vardır, üzüntülerimiz gerçektir.
Birbirimizi daha iyi anlayabilmek için özelimizi de dahil edebiliyoruz ancak anlayamadığın biz özelimizi tartışmıyoruz / paylaşıyoruz dolayısıyla yazdıklarımız tartışmaya değil / paylaşmaya açık.
Şaşırmamız normal, 700 küsür sayfada ilk kez böyle birşey başımıza geldi.
Denizler tamam ama üzülmek yok. Boşverin lütfen
tamam hayatım konu kapanmıştır :) ayrıca imzandaki ifadenin sonuna kadar katılıyorum, çok doğru :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?