38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Denizkarayurt,

Guzel dileklerin icin tesekkurler.Evet artik her an dogum yapabilirim.Hergun diyorum bugun gelecek kizim ama gelmiyor
Eger zamaninda gelmez ise 1 hafta kadar daha bekleyecegiz ondan sonra dogum sancilarinin baslamasi icin biseyler yapilacak ama insallah bunlara gerek kalmadan gelir.
Kizimin adi Hayat Mona olacak ama ben ona Monis diyecem:)
Benim cevremde cok sukur islerime burnunu sokacak kimsecikler yok,esim sagolsun cok anlayislidir ne istersem tamam diyor..gerci bazen insan ozluyor fikirlerini paylasacak birelerini..bende o zamanlar ailemle internetten baglantiya geciyorum...Ama bu bebek icin en cok biz cirpindik ve soz hakkida bizde olmali bence de..:1rolleyes:

hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşallah

Canlarım,
Yine sırayla başlayayım yazmaya,

DEFNOŞ'UM,
Vay be. "Sayılı gün gelir geçer" derler ya ne kadar doğru bir laf. Şu geçmiş dönemlerdeki konuşmalarımızı filan hatırlıyorum, çok şükür Allah'a bugünlere kadar geldik. Doğumuna gerçekten az kalmış Defne'ciğim, heyecanlanmakta haklısın tabi ki. Ama hiç merak etme herşey sandığından da güzel olacak Allah'ın izniyle. Hamileliğinin son günlerinin tadını çıkarmaya bak.
Eczane senin kendi eczanen o zaman. Aklının eczanede kalması çok normal tabi. Ama sonuçta kendi işin olduğu için gene de çok güzel bir duygudur eminim. Ama sen yine de şimdilik eczaneyi çok fazla düşünmemeye çalış. Zor olsa da. Bir şekilde öyle ya da böyle işler yürür. Şu an için önemli olan bebeğin ve sensin.
Evet benimki bugün itibariyle 33 hafta 2 günlük oldu. Rahim boyu galiba ölçülmedi. Aslında sen bunun özellikle bütün arkadaşlara hatılatmıştın önemli olduğunu. Ama bilmiyorum gerçekten. Bu arada siz diyince hatırladım bana toksoplazma testi yapmayı unutmuşlar. Artık yapacak bir şey yok tabi bu saatten sonra. İnşallah bir sorun olmaz. Kan testi yapılalı en az 15 gün olmuştur bana. Çünkü doktora en son gittiğimde kan testi istemediler. NST'ye de henüz hiç girmedim. 10 Kasım'dan sonra gel demişlerdi. Belki o zaman girdirirler.
Defnoş'um ne badireler atlatarak bugünlere geldik. Sizin doğum yaklaştıkça ben de çok heyecanlanıyorum. Allah bir an önce sağlıkla ve çok kolay bir şekilde kavuştursun güzel Ceylin'ine.

HÜLYA'cığım,
Sağolasın canım benim. Darısı sana ve tüm dostlarımıza olsun inşallah. Of maalesef kayınvalidem hiçbir şeye karışmıyor gibi gözükür ama çaktırmadan baskı yapar insana. Dün illa kendi zıbınını hastanede giydirmek istediği için "Hayır hastane çantana benim yaptığım zıbını koyacağız" diye tutturdu. Tamam eline sağlık güzel yapmış ama kimano gibi model olarak eski tip bir zıbın. Onu hemşireler bile anlamaz nasıl giydireceğini.
Bir de geçen gün beni iyice deli etti. Çok sinirlendim. Anemleri biraz kıskanıyor galiba. "Oraya fazla gitme bu ara. Biliyorsun domuz gribi var. Ablanlara söyle seni arabayla almaya geldiklerinde ellerini yıkasınlar" filan diye. Öyle tepem attı ki anlatamam. "Çok ayıp" dedim. Sanki biz (köylüleri küçümsediğim için söylemiyorum) ama sanki köyden gelmişiz gibi davrandı. Ayrıca da ablamlar doktor. Sen de tahmin ediyorsundur onlar işi gereği ellerini çok sık dezenfekte etmeye alışmış insanlar. Bizimkiler kendisine böyle bir şey dese ne kadar ayıp olurdu. İnsan biraz konuştuğuna dikkat eder. Daha bebek doğmadan da (önce hiç ilgilenmezken) "Misafire çıkartma, öptürme" filan diye ders vermeye başladı. Aynen öyle bir kere taviz verince ardı arkası kesilmiyor. Hele isim konusunda "Tarkan olmasın ben istemiyorum" demesine fıttırıyorum. Ya sana ne. Müsade et de ona ben karar vereyim.
Neyse coştum gene. Boşver bu kayınvalide modelleri böyle oluyor genelde. Fikirsiz 2'ler. (jaws 2 gibi oldu)

KARAMEL'ciğim,
Kız alemsin sen. Güldürdün beni gene. Eşinden intikam almak için Devrim ismini koymak istiyormuşsun ya. Valla pes. Adamcağız kalpten gider herhalde Allah korusun. O da Alparslan filan koymak ister. Valla işin zor. İsim deyip geçmemek lazım. Valla zormuş gerçekten.
Bu arada doktoruna bence de güvenmelisin. O gerek görmediyse mutlaka bir bildiği vardır. Hiç endilşelenip kendini boş yere üzme. Minik Karamel yavaş yavaş büyümeye çalışıyor sana düşen onu rahatlatmaya çalışmak.

SERPİL'ciğim,
Ay canım benim ya. Sende telaş doruktadır haklısın. Dediğim gibi, hayırlısıyla ve sağlıyla gelsin önemli olan bu. Hiç acele etme. Hem biliyorsun, bebek anne karnında ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi.
Sancın hiç olmuyor mu senin. Benim şimdiden ara ara oluyor. Dediğim gibi özellikle stresli olduğumda ya da yorulduğumda. Hatta dün gece uykuda oldu. Gece olunca özellikle korkuyorum haliyle. Ama kısa sürüyor Allah'tanki.
Sen normal yapacaktın. O zaman galiba doğumu başlatmak için suni sancı veriyorlar değil mi. Kasılmalar artsın diye. Ama bence bunlara gerek kalmaz. Çok şükür şu ana kadar herşey yolunda gitti. Bundan sonraya işin kolay kısmı kaldı. Şimdiden bol şans. Sağlıkla ve kolayca kavuşursun inşallah Moniş'ine.
Evet. Tabi ki destek olacak insanlara ihtiyaç oluyor. Özellikle sen ve Roni ailelerinizden uzaktasınız. Allah yardımcınız olsun. Ama alileler çok tepesinde olunca da tamam destek çok oluyorlar ama bazen de insanı kapris yaparak bunaltıyorlar.

Rüzgar'cığım,
Güzeller güzeli neredesin.

Karamel arkadaşım sen bunlara hiç takılma.Çünkü her hamilelik farklıdır.Değerlere bakıp da birşey çıkarmaya çalışma.Ben de ilk tüp denememde çok takmıştım.Hergün dr'u arıyordum.Hiç rahat olamamıştım.Hep daha önceki kendikendime hamile kaldığım hamileliklerimle kıyasladım.Sonunda olmadı tabi.Şimdi daha rahatım tabi de.Senin takıcak fazla birşey de yok aslında ama.Bence bu diğer gebeliğine göre bir iki gün sonra tutunmuş rahime.Hem bütün hamilelikler bir olsaydı o kadar geniş arlık verimezdi beta hcg değerlerinde canım.Sen rahat ol.En kısa zamanda kalp atışını da göreceksin zaten.Haftaya cumartesi mi gidiceksin kalp atışını duymak için canım?

hayırlısı olsun hülyacım inşallah hakkında hayırlısı olur dualarım seninle canım.

büyüklerimiz doğru söylemiş dışardan gazel okumak kolay dört duvar arasında kim ne yaşıyor kimse bilemez. bizler mutluluklarını ve üzüntülerini paylaşan samimi dostlarız. birilerinin istekle içeri girip iyi niyetle derdini paylaşması durumunda herkes iyi niyetle yorum yapar ancak ön yargılı savunma ve saldırı dolu ifadeler hemen kendini ayırıyor ve belli ediyor. bencede boşverin özellikle anne adayları kendinizi hiç üzmeyin zaten de kendini bilen insanlarsınız sizi seviyorum. yanlız şunu birkez daha gösterdiniz ki kadın milleti gerçekten akıllı yaratıklar asla onları kimse kandıramaz. nasılda hemen herkes köfteyi çaktı. bravo alkışlıyorum sizi. ve o kadar belliki o kişinin erkek olduğu ve sırf kendi benliğini savunmak için yazdığı... neyse geçelim bu konuyu yine hatırlatmış olmuyum..

gözün aydın hayatım çok sevindim harika. hamişim karışık yazabilirsin bu senin ne kadar mutlu olduğunu gösterir. keyfini sür yersiz kuruntu yapma lütfen için rahat olacaksa haftaya gidersin. bence hiçbirşey için kasma canın nasıl istiyorsa öyle davran.

canım hayırlısı olsun çok sevindim umarım muradına kavuşur mutlu haberlerini verirsin. şimdiden gözün aydın diyelim :)

canım az kaldı çok güzel lütfen stres olma ve relax olmaya çalış bu kez mutluluğuna kavuşacaksın ya bunun hazırlığını yap bence.

maşallah sana da oğluna da hayatım günler çabucak geçsin oğluşunu kucağına al misler gibi kokla allah bir avazda kucağına almanı nasip etsin canım

evet isterdi hayatım lütfen için rahat olsun.

allah bir avazda kucağına almanı nasip etsin canım heyecan dorukta bu güzel heyecanları en kolay şekilde yaşamanı bebeğini kucaklamanı misssler gibi kokusunu içine çekmeni dilerim canım.

bu arada ben tam sınfta kaldım kızlar itiraf ediyorum. dün maça gittik elklasiko yine yeniden 6alatasarayı yendik :)) nihoohhooo maçtan önce rakı içtik kebap yedik bağırdık çağıırdık sigara da içtim. rakının üstüne bira da içtim. kür mür hakgetire başladım ama kaldı. ben zaten konstantre eksiği bi kadınım. kocamda salla gitsin aman boşver filan dedi. 90 dakika boyunca ıslık çaldım bağırdım çağırdım. 2009 bizim için uğursuz bir yıldı bu yıl bitene kadar bebekle ilgili hiçbirşey yapmayalım dedi. 2010 da tekrar tüp dener diyete girer kür vs ne yapmamız gerekiyosa yaparız dedi bende 2009 un uğursuzluklarını kafamdan liste yaptım ve tamam dedim. bu tabi bizim için geçerli kızlar bize iyi gelmedi bu yıl her yönden. o yüzden rafa kaldırdım herşeyi benden bi numara çıkmaz o yüzden Hayatımı Yaşıyorum. psikolojimde iyi ama hep destek için yine burdayım merak etmeyin :)

HULYAcim sagol arkadasim evet benim sezeryan o yuzdende dogum gununu planlayabiliriz..suan itibariyle en fazla 15 gunum var sat a gorede 21 gunum kalmisti zaten ben hala saskin gibiyim:)allahim saglikla kucagima aldigim gunleri bir gostersin baska bir dilegim yok:)
SERPILcim ben senden daha once dogurursam sasma:)tabi sen dogal yoldan bekliyorsun biz planli dogum yapacagiz..bende preeklamsi riski var..idrarda protein cikti gerci dusuk duzeyde ama doktorum tehlikeye atmak istemedi ..karaciger degerlerime falanda bakilsin istedi..carsamba ona gore karar verecek ..olabilecek en son gun almak istiyor..gelissin diyor ..cok sukur kilosu falan iyi bakalim sanirim haftaya gun verecek:)kizinin adi cok guzel adiyla saglikla dunyaya gelsin yasasin insallah:)
DENIZKARAYURTcum sana hala mail yazamadim maili yeni duzeldi sana kizimin sepetinin resmini gonderecegim insallah:)evet ecz. benim kendi isim olmasi cok guzel ama bir okadarda zor bu hamileleigim boyunca heo keske maasli bir isim olsaydi dedim durdum..suan dogumdan cok ecz. yi ve odemeleri ayarlamaya calisiyorumtoxoplazmadan korkma sanirim artik tehlikeli olmaz zaten sende olsaydi simdiye kadar belirti verirdi..rahim boyu erken dogum icin risk tasiyor ben 16. haftadan beri herayolcturdum..nst girmende baslayan snein farkedemedigin bir erken dogum sancisi vara onu saptayip onlem alamn icin onemli..onu doktorlara hatirlatmazsan yapmiyorlar..sen kendin sancim var falan demen lazim..bence yaptirmanda fayda var:)

küstüm sana bende dün tv karşısında kahroldum ((

Ama neydi o sahaya attıklarınız,

Bu arada yazık değil mi Baros'a çocuğun ayak tarak kemiği 2 yerden kırık

karamelci ğim 412 değer normalde 2 gün sonra 2 kat arıp 814 olmayacak mı? yani bu ne demek? 2. hamileliginde bebek 1 veya çok çok 2 gün geç tutunmuş demek ki çoookkk normal. 2 değerin de o kadar normal ki. ilk hamileliğin senin nasıl son bulmuştu? kalp atışını mı keseyi mi görememiştiniz? bak ben de negatif olacak, bu kadar düşük değerle kimyasal olacak, tam 2 katı artmadı dış gebelik olacak, artınca da belirti yok kalp atışını duyamayacağım dedim ama hiçbiri olmadı. şu andan sonra her ultrasona girdiğimde bebek orada mıdır sağlıklı mıdır diye düşüneceğim ama artık o kadar takmamaya çalışıyorum. herşey olacağına varır.
daha önce de dedim senin değerin de kesenin gözükme zamanı da herşey çok normal gelişiyor. inşallah 1 hafta sonra kalp atışını da görürsünüz ama erken olduğu için göremeseniz de panik olma ondan 1 hafta sonra kesin görürsünüz. yani keşke doktorunu dinleyip 2 hafta bekleyip öyle gitsen kontrole. çünkü ilk gittiğinde göremezsen sonraki hafta geçmek bilmeyecek.
canım inşş görsen de iş bitmiyor ki dediğim gibi her ultrasona acaba bebek duruyor mudur diye gireceksin. ikimizin de azıcık rahat olması lazım kaydirigubbakcemile3

ah be güzelim baroş kendi kendini sakatladı bizle hiç alakası yok aşırı provakasyonla kendini yaraladı ayrıca sizinkilerin attıkları yanında bizim bikaç kendini bilmez taraftarımızın attığının lafı edilmez siz koskaca sahayı ve tüm tribun koltuklarını üstümüze attınız bi de üstüne üstlük yetmez gibi kuru havada bizi şişe yağmuru altında bıraktınız. beşmilyon şiye nere elli tane şişe nere. elin ingilizleri bile alisamiyeni belgesel yaptı. herşeye rağmen bizimkilere hiç yakışmadı onun için özür dileriz.

güzel hamilem bebeğin ismi konusunda sen bir karar verirsen başkasının ne dediği çok önemli değil. etki altında kalma. gönlünden en çok geçeni koy. kıyafet konusunda da istediğini giydir kim ne karışır. umarım herşey gönlünce olur doğumunda çok kolay gerçekleşir. öptüm canım opuyorumnanaktan

anam senle bu iş bittiğinde (yani inşallah kucağımıza aldığımızda ) herhalde elele bakırköye gideriz :))))

Geçen sefer kese gözükmesi gereken zamanda gözüktü, kalp atışları gereken zamanda duyuldu. Tüm kan testleri olumluydu. Bir ay sonraki kontrolde 2 li tarama olacaktı kontrole 2 gün kala kanama başladı ve kalp atışları durmuştu ((

Yani beni kalp atışlarını duymakta kesmez ama tabi iş olacağına varıyor. allah hakkımızda iyi şeyler yazmış olsun.

:)))))))))) aman be canım, böyle takılmalar olmasa ne anlamı kaldı derbinin.

Gelin hele cehenneme neler edeceğiz size :))))))))

O değilde iyi ki mor formayla çıkmadık iyice rezil olacaktık.

allah korusun ama sen sıranı savmışsın her seferinde aynı şey olacak diye birşey yok. ilk 3 ay düşük riski çok fazla biz yaşlarda. benim bir arkadaşın ilk gebeliği normal erken düşük oldu, 2. de amniosentezde down sendromlu çıktı ama 3. de kızını kucağına aldı. yani sağlam sinirler ve sabır gerekiyor. inşallah bu hamileliğinde herşey sorunsuz gelişecek opuyorumnanaktan

Merhaba kızlar,

Hepinizin desteği için çok çok teşekkür ederim. Hafta sonu biraz yoğun geçti o yüzden topiğe pek uğrayamadım, uğradıklarımda da sadece okudum ama cevap yazamadım. Dünden beri bebğimin hareketlerinde bariz bir azalma fark ettim ve büyük bir paniğe kapıldım bugün. Öğlen en sonunda doktroumu aradım, Allah korusun varsa bir terslik bir an önce önlemi alınsın diye. Doktorum merak etmeyin, uyuyordur ama siz yine de bir gelin içinizi rahatlatalım dedi. Hemen doktora gittik eşimle. Çok şükür iyi, bir terslik yok. Neden peki dedim. Çikolata yediğim halde bile hareket etmedi dedim. Strese girip bir şeylere üzüldünüz mü diye sordu. Evet ama stressiz bir yaşam yok ki dedim. Anne olmak demek stresi kendinizden uzak tutmak dedi. Bu bir sabır işi ve her türlü sıkıntı ve üzüntüden arınmanız gerekiyor, bebekler herşeyi hissediyorlar ve onlar da strese giriyorlar, dolayısıyle keyifleri de kaçıyor, ayrıca artık son ayınızdasınız bebek büyüdüğü ve yeri daraldığı için de hareketlerinde azalma normaldir. Sadece sert vuruşlar yapar dedi, fazla hareket edemez dedi. Yine de önümüzdeki günlerde dikkat edin hareketlerine, hala bu azlık devam ediyorsa doppler'e sokalım sizi dedi. ışte böyle arkadaşlar, nasıl korktum size anlatamam. Bu korkular bitmeyecek hatta doğduktan sonra da devam edecek sanırım. Bir arkadaşım yeni doğum yaptı ve gece bebeği uyuduğu halde gecelerini uykusuz geçiriyor ya uykusunda bir şey olursa diye. ış doğurmakla da bitmiyor yani... Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

canım rüzgar denizcim anladığım bu korkular artarak devam edecek. hele bir bebeğini kucağına al uyurken nefes alıyor mu, kilosu normal artıyor mu derken ateşi çıksa ne zaman iyi olacek, ağlasa biryerine birşey mi oldu böyle devam edecek. bir arkadaşım çocuk ömür boyu yüreğinde bir sızı der. hele bu yaştan sonra kalkışınca çok daha fazla hissedersin herhalde o sızıyı. inşallah keyfini zevkini de çok daha fazla hissedersin :1hug:

Sevgili Denizkarayurt,
Benimde sancilarim var tabii ki, bende 6.aydan sonra basladi ve cok fazla oluyordu.bu nedenle hatta rahim boyu v,.s. olctuler erken dogum riski olabilir mi diye.ama 9.ay itibari ile bu kasilmalarda azalma oldu nedense.yada artik bebek hareketi ile kasilmalari karistiriyorum,bebek bir hayli buyudu tabii hareket ettikce feci sekilde canim yaniyor ama cok sukur hersey yolunda....yasadigim heyecan ise dorukta..bebisime kavusacagim icin heyecandan uykularim kaciyor......cok mutluyum..darisi burada bulunan butun arkadaslarimin basina............:Saruboceq:

Defnecim,
gercektende benden once dogurma sansin var nede olsa planli olacak bizim ki ise kizimizin keyfine kalmis.....artik kendini dinlemeye almalisin bak preeklampsi riskinde varmis madem..artik bol bol dinlen,kizina hazirlanmalisin...tansiyonun nasil,yukselme oldu mu?benim normalde tansiyonum hep dusuktur hamileligimde de surekli 10.5-7.0 dolaylarinda idi..son olcumlerde 11.00-8.00 olmustu bu bile beni etkiliyor arada kendimi kotu hissediyorum..aldigim oksijen yetmiyor sanki..tek tesellim az kalmis olmasi...

Rüzgarımın annesi, canım benim çoğu gitti azı kaldı. Bir başka forumda bir arkadaş 33 hafta doğum yaptı bebek gayet iyi (maşallah) o yüzden sen kritik haftaları geçtin gibi birşey o yüzden sakın olumsuz düşünme rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…