38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kizlar selam
ben su siralar cok yogunum ve ne kadar dikkat etsem de yoruluyorum. Eyaletler arasi tasinma yasiyoruz. Daha esyalarimiz gelmedi otelde konakliyoruz, yollarda yoruldum biraz.
simdi yazdiklarinizi kisaca okudum da amniyosentez fala sasirdim. Simdiden randevu almak falan ne zor islermis bunlar. Ben daha yeni eyaletimizde bir doktor bulucagimda bakalim o ne diyecek. Ama ben kesin kararliyim eger 3'lu tarama testinde risk cikmazsa amniyo yapmayacagim. heparin aliyorum cunku ve dusuk riskim var.
Benim sinif arkadasim atil beye gitmisti ve atil bey ona detayli USG yapip amniyoya gerek yok demisti. Aciklamasi da senin Down sendromlu bebek dogurma riskin amniyoda dusuk yapma riskinden daha dusuk demis. yani diyecegim tarama testleri ve detayli USG iyiyse bence amniyoya gerek yok. Riza beyi de tanirim cunku benim hocamdi. Cok kibar bir admdir.Ben de cerrahpasaliyim cunku.
Neyse kolay gelsin size.
Bu arada benim sik sik bel agrilarim oluyor ve sabah bulantilarim var ama allahtan cok degil ve cabucak geciyor.Bir de kizlar bana guleceksiniz ama sanki beim karnim buyudu. Pantolonlarim sikmaya basladi. doktoruma sordum evet sen cok ince oldugun icin olur bir de progesteron veriyoruz o da sisirebilir dedi.
Deniz Bulutcum var mi sende de belirti.
Test sonucunu bekleyenler icin duaciyim.
doguma girenlere de allah bir avazda kurtarsin diyorum. Gerci defnecim sen bagirmaya gerek kalmadan uyuyup uyanacaksin :))
hepinizi opuyorum.

canım kenine dikkat et. inşallah yeni şehrinde de çok iyi bir dr bulursun. evet daha 3. ayı bile doldurmadan düşecek mi düşmeyecek mi stresini yaşarken amnio randevusu almak komik ama atıl beyde son anda bulmak olanaksız gibi birşeymiş. benim bir arkadaşım 6. haftasında falan almıştı ben de ondan öğrenmiştim. ben o haftalara gelebilirsem amniosentezi kesin istiyorum. internette genç yaşta hamile olup 2 li ve 3 lü testleri iyi olduğu halde (1/700 falan) down sendromlu çocuğu olan birini okudum. ikinci bebekte 2 li ve 3 lü testler rikli çıkmış (1/25 gibi) ama amniosentez temiz ve bebek sağlam. bu nasıl iştir diyordu. 2 li ve 3 lü testler % 90 garantilidir diye yazıyor. ama geriye % 10 olasılık kalıyor. tıpta imkansızlık yoktur değil mi bu da benim sinirimi bozuyor. olursa bebeği tek başım büyüteceğim belli ama bir de sakat bebek olursa allah korusun nasıl kaldırırım bilmiyorum. hoş insan plan yapar tanrı gülermiş. arkadaşımın bebeği sapasağlamdı bir doğum hatasından özürlü doğdu. allah korusun diyelim rabbim hayırlısını sağlıklısını versin.
arkadaşın da herkes gibi atıl beye gitmiş acaba rıza bey ile atıl bey araında bir fark var mı? ücretleri arasında % 50 den fazla fark var. bildiğim herkes amniosentez diyince atıl bey riskli gebelikler diyince rıza bey diyor
pantolonlarının dar gelmesi normal. sen zayıfın. daha da belli olur. insanın beli hemen 6. haftada falan kalınlaşmaya başlıyor. sanırım 12. haftada beller kapanmayacak zemuszemus
ben de hiçbir mide sıkıntısı yok. çok çok ender çok çok az gaz o kadar.
halen çok az arada gidip gelen göğüs ağrısı. ama kasıklarım hep az az sızlıyor. zaten o da olmasa hamile değilim diyeceğim. bu cumartesi 2. kontrol var ya bana yine geldiler bu sefer gelişmedi kalbi durdu gibi geliyor ama sanırım her kontrol öncesi böyle gelecek hareketleri hissedene kadar. sonrada hareket takibinden kafayı yiyeceğiz.
rabbim hepimize sağlıklı hamillikler ve bebekler versin inşşopuyorumnanaktan

Son düzenleme:

hehhe her gördüğüne inanma sen buzdağının üstünü görüyorsun :jeyyar:

Canim benim korkma.
Benim de p.tesi randevum vardi cok korkarak gittim.Sanki yine kotu haber alacakmisim gibi. Allahima bin sukur gorduk bebisimizi. Kalbi gum gum atiyordu. Muhtemelen kizim olucak. Kesin olmamakla beraber kalbi cok hizli atan bebisler (140'in ustu) kiz olurmus. Bizimki 160 atiyordu. Bakalim hayirlisi ve saglikli olsun da cinsiyeti farketmez. Ama ben hisediyorum yuzde 90 kizim olucak. Zaten kiz cocuklarini daha cok severim.
Benim de ara ara gelen gogus agrilarim var, aksam yemeklerinden sonra hafifi hazimsizlik bir de sabah bulantilari az ama var.
Atil bey ve Riza beye gelince acikcasi ben USG de Atil bey cok iyi diye duydum. Ama madem Riza bey high risk pregnancy de daha iyi ve fiyati daha dusukse neden onu tercih etmiyorsun. Hem ben amniyosentez yaptiricam diyorsun bu durumda USG de bir numaraya gitmene gerek var mi bilmiyorum. Canim yine sen bilirsin kafani karistirmayayim. Dedigin gibi zor isler ya. Allahim hepimize saglikli bebekler verir insallah.

Kizlar hepinize tek tek yazamiyorum dedigim gibi tasinma olayi beni cok mesgul ediyor ve azcik yorulmam da hemen belim agriyor. Ben de korkup yatiyorum hemen.
Sizleri takip ediyor ve dualarimi esirgemiyorum.
hepinizi cok seviyorum.
Defnecim, deniz karayurt, ruzgar deniz, serpil guzel dogum haberlerinizi bekliyorum.

Günaydin arkadaslar,

Ben hala doguramadim buralarda dolasiyorum koca göbegimle..artik hersey cok yorucu,zor...her sabah bugun dogururum insallah diye kalkiyorum ama tik yok daha...Bakalaim daha ne kadar bekleyecem kizimi kucaklamak icin oyleisne sabirsizim ki

Sevgili Denizbulut ve Karamel,

Amniyosentez konusunda bende bildiklerimi sizinle paylasayim istedim..Kizkardesim Atil Beye yaptirdi amnosentezi..Detayli Usg de cok basarili sonuclar aldigi icin amniyosenteze gerek yok bile diyebiliyormus.Tavsiye ederim bende.Ama fiyati oldukca yuksek gercektende...Amniyosentezi yaptirmaya karar vermek zor yaptirdiktan sonra ki donem bir baska zor..Ben tup bebek ile hamile kaldigim icin hormonlardan dolayi degerlerim yuksek olur diye kan degerlerime bakilmamaisti bu nendele israrla amniyosentez istemistim.Doktorlarim da bana israrla buna gerek yok gayet saglikli senin bebegin demislerdi.Bne onalri dinlemedim tabii,yaptirdim ama sonrada bebegi kaybedecem diye haftalarca stres icinde yasadim...umarim sizler bunlari yasamazsiniz,,,,

canım inşş rabbim bir avazda kurtarsın seni. opuyorumnanaktanburada bu lafı denecek en uygun kişisin inşş bir sen normal doğum yapacaksın. benim 42 yaşında 3. çocuğuna hamile kalan arkadaşım 43 yaşında 3. yü de normal doğumla doğurmuştu hem de epiduralsiz. akşam ziyarete gittiğimizde ayağa kalkmış dolaşıyordu. hoş onun 3. idi ama normal doğum her yaşta daha sağlıklı tabii.
bakalım ben daha 2. kontrolü geçeyim de inşş o haftalara geleyim de amniosenteze de bakarız

canım benim inşallah doğurdum haberlerini alacağız bugün yarın :))))

Amniyosentezde haklısın, detaylı USG de herşey 4*4 lük ise belki en yetkili ağızlar gerek yok derse niye düşünelim.

Ama halen korkudan 3,5 atarken, bebek ne alemde bilmeden bunları konuşmak hem güzel hem değil.

Konuşuyoruz umudumuz var demek oluyor.

Benim belim ağrıyor ama kilodanmı bebektenmi bilmiyorum ara ara tam yumurtalıkların orada ve dr.un bebeği görmek için aleti dayadığı yerde (sezeryan kesisinin olduğu yer) sızı oluoyr yorulunca.

Başka da birşey yok. Bilmiyorum bir yanım bana çaktırmadan büyüyor diyor, bir yanım olmadı diyor.

dua edin deniz bulutunda, benimde yarın kontrolümüz var.

bir tanem ben zaten takıntılıyım sağlık konusunda, bebekte resmen kafayı yedim.

İnşallah allah sanada kafayı yemeği en kısa sürede nasip eder. :))))

Ulen başkası okusa duamı ediyor, beddua mı der :)))

Sana yapma , kasma desem neye yarar banada geldiler.

İnşallah yarın bu piçikolar yine bizi morartacak. Mosmor döneceğiz ve herşey yolunda diyeceğiz.

kendine çok iyi bak, taşınmak normal insanı mahvediyor senin çok dikkatli olman gerekiyor.

Hoş bizden daha iyi bilirsin ama tereciye tere satalım değil mi ?

Önceden yazmışsan bilemiyorum, senin branş neydi ?

Karamel ve Deniz bulut arkadaşılarım inşallah yarın iyi haberlerle dönüceksiniz.Çünkü sizin bahsettiğiniz belirtiler zaten normal o haftalarda görülen hamilelik belirtileri.Lütfen kötü düşünmeyin bunun için sebep yk ki?Deniz Bulut arkadaşım senden benim için çok önemli olan bilgiler aldım.Çok sağol sen çok iyi araştırıyorsun.Biliyorsunuz benim özürlü bir oğlum olduğu için şimdi hamile kalırsam çok daha dikkatli olmam gerekiyor.O dr isimleri benim için çok değerli.Benim amcamın kızı da 43 yaşında hamile kalmıştı.O da çok ünlü bir dr'a yaptırmıştı amniyosentezini ama şu anda adını hatırlamıyorum.Kendisini de genç yaşta kanserden kaybettik maalesef.Çocuğu çok sağlıklı maaşallah.Ben o zaman içimden geçirmiştim kadın 43 yaşında nası sağlıklı bebek doğurdu ben ise daha 30 yaşımda doğurmuştum ama sağlıklı değildi işte.Kader bunlar gerçi.Bizim sınavımız da buymuş.Neyse ben biraz uzattım herhalde.Hafta sonu inşallah iyi haberler alıcaz arkadaşlar.

karamelcim okumadan yazmışım demek sitede sorun var .evet bu aralar yazmıyorum bakıp geçiyorum bazı endişelerim var bir netleşsin görüşürüz yine herkese sevgilerimi yolluyorum hoşçakalın

Erverdi arkadaşım bazı endişelerim var demişsin ama ben bundan birşey anlamadım.Endişelerinden bahsetseydin sana yardımcı olabilecek arkadaşlarımız mutlaka olurdu canım.Konu nedir hiç fkrim yok ama sen bilirsin tabi ki

hülya cığım inşş bu sefer bebek tutunacak ve çok sağlıklı olacak. down sendromu riski yaşla artıyor ama dünyaya gelenlerin de % 80 i genç annelerden oluyormuş. herhalde genç yaşta kimse böyle birşey beklemediği için gözden kaçıyor. herkes 2 li 3 lü test yaptırmıyordur yaptıranlarda bile % 10 yanılma payı varmış. inşş bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın canım güzel haberlerini bekliyoruz. opuyorumnanaktan

hülyacığım inşallah sağlıkla hamile kalıp , sağlıkla kucağına alacaksın.

canım aklıma geldi, niçin PGT yöntemi denemiyorsun (genetik ayrıştırma) bunu cinsiyet içinde kullanıyorlar ama ülkemizde yasak.

Hem kafanda rahat eder.

sevgili arkadaslar suan hayatimin en heyecanli en gergin ve en bedenen zorlandigim gunlerini yasiyorum...veee haftaya carsamba dogum icin gun verdi doktorumuz:))yani 4 kasim kismetse kizimin dogumgunu olacak:)5 gun kaldi ve sanki ikiyuzlu gunleri sabirla geciren ben degilmisim gibi bu son gunleri nasil gecirecegim bilmiyorumdun gece sabaha kadar sancim mide bulantim basdonmem falan vardi..yarisi psikolojik biliyorum..ronicim sen doktor olarak arkadasina akil fikir verbenki igne olmaktan herturlu operasyondan acidan korkmayan asiri metanetli biriyken nasil bir heyecan ve gerginligin icinde buldum kendimi anlatamam...aklimda sadece bayilacagim ve coook istedigim halde kizimi goremeeycegim korkusu icindeyimsanki bayilacagim ve bu hersey bitecekay ben neden boyle oldum bende anlamiyorum....kalan son 4 gun ecz ve diger islerle ugrasip duruyorum...aklim karissin diye bebekcukulatasi yok oda susu hast organizasyonu falan ...ama stresimi yenemiyorum..sevgili arkadaslar bana dua edin...cok zorlu yollardan buraya ulasiyoruz hepimiz ve insallah sonu guzel bitsin...hepinizi opuyorum..saglikla kalin

ayyyy senin yerine ben heyecan yaptım , bu durumda sana ne denir hiç bilmiyorum :)))))))

inan kalbim küt küt attı yazdıklarını okuyunca, a.s.

ah karamelcim denecek birsey yok sanirim ben zaten kendime soyleyip duruyorum:)allaha dua etmekten baska rahatlatacak birseyde yok ..allah hepimiizin yardimcisi olsun:)

Rahat ol arkadaşım ya neden öyle oldun ki.Tabi ki bebeğini görüceksin.O kadar günü geçirdin 5 günü mü geçiremiycen canım.Bebeğin doğduktan sonra onu emzirdiğini düşün,onu ninnilerle uyuttuğunu.ykayıp mis kokusunu içine çekeceğini düşün arkadaşım ya öyle kötü şeyler sakın düşünme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…