Kizlar selam
ben su siralar cok yogunum ve ne kadar dikkat etsem de yoruluyorum. Eyaletler arasi tasinma yasiyoruz. Daha esyalarimiz gelmedi otelde konakliyoruz, yollarda yoruldum biraz.
simdi yazdiklarinizi kisaca okudum da amniyosentez fala sasirdim. Simdiden randevu almak falan ne zor islermis bunlar. Ben daha yeni eyaletimizde bir doktor bulucagimda bakalim o ne diyecek. Ama ben kesin kararliyim eger 3'lu tarama testinde risk cikmazsa amniyo yapmayacagim. heparin aliyorum cunku ve dusuk riskim var.
Benim sinif arkadasim atil beye gitmisti ve atil bey ona detayli USG yapip amniyoya gerek yok demisti. Aciklamasi da senin Down sendromlu bebek dogurma riskin amniyoda dusuk yapma riskinden daha dusuk demis. yani diyecegim tarama testleri ve detayli USG iyiyse bence amniyoya gerek yok. Riza beyi de tanirim cunku benim hocamdi. Cok kibar bir admdir.Ben de cerrahpasaliyim cunku.
Neyse kolay gelsin size.
Bu arada benim sik sik bel agrilarim oluyor ve sabah bulantilarim var ama allahtan cok degil ve cabucak geciyor.Bir de kizlar bana guleceksiniz ama sanki beim karnim buyudu. Pantolonlarim sikmaya basladi. doktoruma sordum evet sen cok ince oldugun icin olur bir de progesteron veriyoruz o da sisirebilir dedi.
Deniz Bulutcum var mi sende de belirti.
Test sonucunu bekleyenler icin duaciyim.
doguma girenlere de allah bir avazda kurtarsin diyorum. Gerci defnecim sen bagirmaya gerek kalmadan uyuyup uyanacaksin :))
hepinizi opuyorum.
hayat herşeye rağmen ne güzel değil mi sevgili denizle karamel?daha şurda ne olduki az bir zaman önce ne kadar endişeleriniz vardı.kahroluyordunuz. şimdi sizi böyle amniyosentez konusunda karşılıklı konuşurken görünce seviniyorumm. aman ha sıkı sarılın bebeğinize kimsenin üzmesine izin vermeyin.
canım kenine dikkat et. inşallah yeni şehrinde de çok iyi bir dr bulursun. evet daha 3. ayı bile doldurmadan düşecek mi düşmeyecek mi stresini yaşarken amnio randevusu almak komik ama atıl beyde son anda bulmak olanaksız gibi birşeymiş. benim bir arkadaşım 6. haftasında falan almıştı ben de ondan öğrenmiştim. ben o haftalara gelebilirsem amniosentezi kesin istiyorum. internette genç yaşta hamile olup 2 li ve 3 lü testleri iyi olduğu halde (1/700 falan) down sendromlu çocuğu olan birini okudum. ikinci bebekte 2 li ve 3 lü testler rikli çıkmış (1/25 gibi) ama amniosentez temiz ve bebek sağlam. bu nasıl iştir diyordu. 2 li ve 3 lü testler % 90 garantilidir diye yazıyor. ama geriye % 10 olasılık kalıyor. tıpta imkansızlık yoktur değil mi bu da benim sinirimi bozuyor. olursa bebeği tek başım büyüteceğim belli ama bir de sakat bebek olursa allah korusun nasıl kaldırırım bilmiyorum. hoş insan plan yapar tanrı gülermiş. arkadaşımın bebeği sapasağlamdı bir doğum hatasından özürlü doğdu. allah korusun diyelim rabbim hayırlısını sağlıklısını versin.
arkadaşın da herkes gibi atıl beye gitmiş acaba rıza bey ile atıl bey araında bir fark var mı? ücretleri arasında % 50 den fazla fark var. bildiğim herkes amniosentez diyince atıl bey riskli gebelikler diyince rıza bey diyor
pantolonlarının dar gelmesi normal. sen zayıfın. daha da belli olur. insanın beli hemen 6. haftada falan kalınlaşmaya başlıyor. sanırım 12. haftada beller kapanmayacak zemuszemus
ben de hiçbir mide sıkıntısı yok. çok çok ender çok çok az gaz o kadar.
halen çok az arada gidip gelen göğüs ağrısı. ama kasıklarım hep az az sızlıyor. zaten o da olmasa hamile değilim diyeceğim. bu cumartesi 2. kontrol var ya bana yine geldiler bu sefer gelişmedi kalbi durdu gibi geliyor ama sanırım her kontrol öncesi böyle gelecek hareketleri hissedene kadar. sonrada hareket takibinden kafayı yiyeceğiz.
rabbim hepimize sağlıklı hamillikler ve bebekler versin inşşopuyorumnanaktan
Sevgili Denizbulut ve Karamel,
Amniyosentez konusunda bende bildiklerimi sizinle paylasayim istedim..Kizkardesim Atil Beye yaptirdi amnosentezi..Detayli Usg de cok basarili sonuclar aldigi icin amniyosenteze gerek yok bile diyebiliyormus.Tavsiye ederim bende.Ama fiyati oldukca yuksek gercektende...Amniyosentezi yaptirmaya karar vermek zor yaptirdiktan sonra ki donem bir baska zor..Ben tup bebek ile hamile kaldigim icin hormonlardan dolayi degerlerim yuksek olur diye kan degerlerime bakilmamaisti bu nendele israrla amniyosentez istemistim.Doktorlarim da bana israrla buna gerek yok gayet saglikli senin bebegin demislerdi.Bne onalri dinlemedim tabii,yaptirdim ama sonrada bebegi kaybedecem diye haftalarca stres icinde yasadim...umarim sizler bunlari yasamazsiniz,,,,
Sevgili Denizbulut ve Karamel,
Amniyosentez konusunda bende bildiklerimi sizinle paylasayim istedim..Kizkardesim Atil Beye yaptirdi amnosentezi..Detayli Usg de cok basarili sonuclar aldigi icin amniyosenteze gerek yok bile diyebiliyormus.Tavsiye ederim bende.Ama fiyati oldukca yuksek gercektende...Amniyosentezi yaptirmaya karar vermek zor yaptirdiktan sonra ki donem bir baska zor..Ben tup bebek ile hamile kaldigim icin hormonlardan dolayi degerlerim yuksek olur diye kan degerlerime bakilmamaisti bu nendele israrla amniyosentez istemistim.Doktorlarim da bana israrla buna gerek yok gayet saglikli senin bebegin demislerdi.Bne onalri dinlemedim tabii,yaptirdim ama sonrada bebegi kaybedecem diye haftalarca stres icinde yasadim...umarim sizler bunlari yasamazsiniz,,,,
hayat herşeye rağmen ne güzel değil mi sevgili denizle karamel?daha şurda ne olduki az bir zaman önce ne kadar endişeleriniz vardı.kahroluyordunuz. şimdi sizi böyle amniyosentez konusunda karşılıklı konuşurken görünce seviniyorumm. aman ha sıkı sarılın bebeğinize kimsenin üzmesine izin vermeyin.
ben de hiçbir mide sıkıntısı yok. çok çok ender çok çok az gaz o kadar.
halen çok az arada gidip gelen göğüs ağrısı. ama kasıklarım hep az az sızlıyor. zaten o da olmasa hamile değilim diyeceğim. bu cumartesi 2. kontrol var ya bana yine geldiler bu sefer gelişmedi kalbi durdu gibi geliyor ama sanırım her kontrol öncesi böyle gelecek hareketleri hissedene kadar. sonrada hareket takibinden kafayı yiyeceğiz.
rabbim hepimize sağlıklı hamillikler ve bebekler versin inşşopuyorumnanaktan
Kizlar selam
ben su siralar cok yogunum ve ne kadar dikkat etsem de yoruluyorum. Eyaletler arasi tasinma yasiyoruz. Daha esyalarimiz gelmedi otelde konakliyoruz, yollarda yoruldum biraz.
simdi yazdiklarinizi kisaca okudum da amniyosentez fala sasirdim. Simdiden randevu almak falan ne zor islermis bunlar. Ben daha yeni eyaletimizde bir doktor bulucagimda bakalim o ne diyecek. Ama ben kesin kararliyim eger 3'lu tarama testinde risk cikmazsa amniyo yapmayacagim. heparin aliyorum cunku ve dusuk riskim var.
Benim sinif arkadasim atil beye gitmisti ve atil bey ona detayli USG yapip amniyoya gerek yok demisti. Aciklamasi da senin Down sendromlu bebek dogurma riskin amniyoda dusuk yapma riskinden daha dusuk demis. yani diyecegim tarama testleri ve detayli USG iyiyse bence amniyoya gerek yok. Riza beyi de tanirim cunku benim hocamdi. Cok kibar bir admdir.Ben de cerrahpasaliyim cunku.
Neyse kolay gelsin size.
Bu arada benim sik sik bel agrilarim oluyor ve sabah bulantilarim var ama allahtan cok degil ve cabucak geciyor.Bir de kizlar bana guleceksiniz ama sanki beim karnim buyudu. Pantolonlarim sikmaya basladi. doktoruma sordum evet sen cok ince oldugun icin olur bir de progesteron veriyoruz o da sisirebilir dedi.
Deniz Bulutcum var mi sende de belirti.
Test sonucunu bekleyenler icin duaciyim.
doguma girenlere de allah bir avazda kurtarsin diyorum. Gerci defnecim sen bagirmaya gerek kalmadan uyuyup uyanacaksin :))
hepinizi opuyorum.
karamelcim okumadan yazmışım demek sitede sorun var .evet bu aralar yazmıyorum bakıp geçiyorum bazı endişelerim var bir netleşsin görüşürüz yine herkese sevgilerimi yolluyorum hoşçakalın
Karamel ve Deniz bulut arkadaşılarım inşallah yarın iyi haberlerle dönüceksiniz.Çünkü sizin bahsettiğiniz belirtiler zaten normal o haftalarda görülen hamilelik belirtileri.Lütfen kötü düşünmeyin bunun için sebep yk ki?Deniz Bulut arkadaşım senden benim için çok önemli olan bilgiler aldım.Çok sağol sen çok iyi araştırıyorsun.Biliyorsunuz benim özürlü bir oğlum olduğu için şimdi hamile kalırsam çok daha dikkatli olmam gerekiyor.O dr isimleri benim için çok değerli.Benim amcamın kızı da 43 yaşında hamile kalmıştı.O da çok ünlü bir dr'a yaptırmıştı amniyosentezini ama şu anda adını hatırlamıyorum.Kendisini de genç yaşta kanserden kaybettik maalesef.Çocuğu çok sağlıklı maaşallah.Ben o zaman içimden geçirmiştim kadın 43 yaşında nası sağlıklı bebek doğurdu ben ise daha 30 yaşımda doğurmuştum ama sağlıklı değildi işte.Kader bunlar gerçi.Bizim sınavımız da buymuş.Neyse ben biraz uzattım herhalde.Hafta sonu inşallah iyi haberler alıcaz arkadaşlar.
sevgili arkadaslar suan hayatimin en heyecanli en gergin ve en bedenen zorlandigim gunlerini yasiyorum...veee haftaya carsamba dogum icin gun verdi doktorumuz:))yani 4 kasim kismetse kizimin dogumgunu olacak:)5 gun kaldi ve sanki ikiyuzlu gunleri sabirla geciren ben degilmisim gibi bu son gunleri nasil gecirecegim bilmiyorumdun gece sabaha kadar sancim mide bulantim basdonmem falan vardi..yarisi psikolojik biliyorum..ronicim sen doktor olarak arkadasina akil fikir ver benki igne olmaktan herturlu operasyondan acidan korkmayan asiri metanetli biriyken nasil bir heyecan ve gerginligin icinde buldum kendimi anlatamam...aklimda sadece bayilacagim ve coook istedigim halde kizimi goremeeycegim korkusu icindeyim sanki bayilacagim ve bu hersey bitecek ay ben neden boyle oldum bende anlamiyorum....kalan son 4 gun ecz ve diger islerle ugrasip duruyorum...aklim karissin diye bebekcukulatasi yok oda susu hast organizasyonu falan ...ama stresimi yenemiyorum..sevgili arkadaslar bana dua edin...cok zorlu yollardan buraya ulasiyoruz hepimiz ve insallah sonu guzel bitsin...hepinizi opuyorum..saglikla kalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?