38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kızlar, bir doktora sormuş olduğun dhea ile bilgiyi aşağıya kopyalıyorum.

soru :
Tüp Bebek yaptıracağım. DHEA adlı ilacın yumurta kalitesini arttırdığı söyleniyor. Aynı zamanda yan etkilerinden bahsediliyor. Tedavi olacağım doktorun bilgisi dışında ilaç kullanmayacak olsamda bu ilacı merak ediyorum. Gerçekten yumurta kalitesini arttırıyor mu ? Saygılar,

cevap : Sizin yumurtalığınızdaki yumurta hücreleri ne ise tüp bebek tedavisi esnasında da onlar elde edilir. Evet son zamanlarda tüp bebek tedavisine başlamadan 3-4 ay öncesinde DHEA suplemantasyonunun tüp bebek sonuçlarını olumlu yönde etkilediğine dair bazı çalışmalar olsa da bu çalışmaların denek sayısı oldukça az ve başarı başka bazı faktörlere bağlı gibi gözüküyor. DHEA nın bu alanda kullanımı yeni değil. 1997 yılında ilk kullanıldı. Ancak artık tüp bebekde başarı öyle limitlere ulaştı ki bunları zorlamak için klasiğin dışında bazı zorlama tedaviler yapılıyor. Bilimselliği henüz net ortaya konmamış moda vari ilaçlara bel bağlamayın. Kaldıki 4 ay gibi uzun süreli kullanımda kıllanma başta olmak üzere bilinen ve bilinmeyen başka yan etkilei olabilir.

Hadi hayırlısı Esterya'cım.. bu arada bizim ofiste bir arkadaş 7 haftalık hamile bu sefer test yapmadan anladım , göğüslerimde gerilme ve hassasiyet vardı dedi..

evet cnm bende goguslerimi gebelik testi olarak kullanıyorum acaba 9 gun var daha simdiden belirtilerin baslaması gerekirmiydi?

evet cnm bende goguslerimi gebelik testi olarak kullanıyorum acaba 9 gun var daha simdiden belirtilerin baslaması gerekirmiydi?

Sevgili Esterya o göğüsler her zaman doğru söylemiyor canım.Benim doğal yoldan 4 gebeliğim var.İlk 3 gebeliğimde göğüslerdeki hassasiyet adetim geciktikten sonra 5 haftalık içinde yavaş yavaş artarak oluştu.Ama son hamileliğimde adetin 20.gününden sonra her an adet olacakmışım gibi acıyordu ve normalden büyüktüler.Hatta adet günüm yaklaştığında belirgin bir şekilde büyümüşlerdi ve bizim yeğenin nişanı vardı ablamlar ne kız o göğüsler öyle diyorlardı bana.Ben de det olucam da onun için öyleler demiştim.Her gün adet olucam diye bekledim ama olmadı.
Yani aynı kişide bile her hamilelik farklı olabiliyor sen onları kafana takma derim ben canım.

hülya doğru söylüyorsun, gebelik öncesi belirtiye takılmamak gereksede benim öğrendiğim şu oldu bir şekilde belirtisiz gebelik sağlıklı olmuyyor.

Uyku hali, halsizlik, gögüslerde hassasiyet, bulantı, koku hassasiyeti vb. birşey olmalı

en az biri olmalı....

Benim ilkinde gögüs uçların büyümüş ve acıyordu sonra sürekli uyukluyordum hepsi geçti ve ben hiç anlamadım (((

Hormonlar deli gibi katlanarak artarken artarken vücudun tepki vermemesi beklenemez dolayısıyla bence belirtisiz hamilelik olmuyor

Haklısın Karamel arkadaşım amabenim bahsettiğim hamile olmadığını öğrenmeden önceki göğüs hassasiyetinden bahsettim yani.
Hamile olduğunu öğrendiktn sonraki durumda ise var olan belirtilerin azalması hamilelikte sorun olduğunu gösteriyor.Ben mesela oğlumdaki hamileliğim dışında bebeğin gelişiminin durduğunu anlayabiliyordum.Çünkü ben de mide bulantısı ve istifra çok oluyor.Ben oğlumda 9 ay boyunca her sabah istifra ettim.Ben sabah bulantımdan anlıyordum bebekte bir problem olduğunu ama insan işte kesin diyemiyor hiçbir zaman.

cok dogru karamelcim ben dusuklerimde dr a gittigimde ilk sordugu miden bulanıyormu oluyordu, oysa benim hic midem bulanmadı

Erverdi arkadaşım tabiki merkezleri dolaşıp karar vermek en iyisi ama ben fazla da vakit kaybetme derim arkadaşım.Aklına yatıyorsa ssk'ya git ama Memorial'lı da yabana atma derim ben.Tabiki karar senin.Maddi problemin yoksa Memorial en iyisi bence.

cok dogru karamelcim ben dusuklerimde dr a gittigimde ilk sordugu miden bulanıyormu oluyordu, oysa benim hic midem bulanmadı

evet esteryacığım aynen öyle, belirti , belirti, belirti.

hülyacığım ben sana gebelik öncesinde katılıyorum, benim bahsettiğim seninde dediğin gibi gebelik sonrası.

bu hamileliğimde, gögüste hassasiyet falan yoktu ama gece 5 kere wc ye kalktım, 2 kere öğlen uyudum tamam demiştim öylede oldu.

sonrası için belirti yoktu, olmuyor dedim olmadı

kızlar DHEA yla ilgili yazdıklarımı okudunuz mu ?

Okudum canım.Ben de bu 2.tüp denemsinde floranstaki dr'um dhea kullanalım falan demişti.Ben de o zaman araştırmıştım.Bana da mantıklı gelmemişti.Yan etkileri varmış zaten.Kalbe zarar veriyormuş herhalde.Zaten benim yumurta kalitem iyiydi.onun için kullanmıycaktım.Sonrada 2. denemeyi orada yaptırmadık zaten o ay dr'um yurtdışındaydı.

kızlar DHEA yla ilgili yazdıklarımı okudunuz mu ?

okudum canım.kesin güvenilirliği yok dhea ile ilgili bşeyler yazmıştım bir ara sanırım atlamışsın.dhea ile ilgili okuduğum her 10 yazıdan 5 iyi 5 i de kötü diye bahsediyordu..karar sizin.iyi tarafı kullanan bir kişi hemde hiç yumurtası olmayan bir kişi normak yolla hamile kalmış 3 ay gibi bir zaman zarfında..kötü tarafları:kalp krizine sebep olabiliyor,düzenli olan adeti bozabiliyor,adeti sonlandırıp erken menopoza sokabiliyor,vücutta uyur vaziyette olan kanser hüvrelerini uynadırabiliyor,dheanın kendisi böbreküstü bezinden salgılanan erkeklik hormonu olduğu için yüzde kıllanma yapabiliyor......................kullanıp kullanmama konusunda çevremde samimiyetine inandığım birkç kişinin yorumuda şöyle oldu.bence denek olusun kullanırsan.denek olmaktan hiçbir farkı yok...işte böyle kızlar

Burdayım canım.İyiyyiz işte ne yapalım iş güç.Sen bugün görüşmeye gidiyor musun bir yere?

yok.canım bugün istirahat.istirahat dediğime de bakmayın hava çok güzel tam çamaşır havası asıp duruyorum.bayağdır kendimi kırık hissediyorum uzanıyom yatıyorum ne bulıursam yiyip içiyorum.heheheh ..hasta olmuyiiim diye.bitki çayları,meyva,yemiş.ah ne vardı şöyle herşeye boşverip ara sıra yangelip yatan o tembel kokoşlardan olsam var (kokoş lafı uymadı buraya bulamadım şimdi uygun kelimeyi)çünkü öyle kimseler...hiiiiç yanmışmı dökülmüşmü dağınık mı umurunda olmayan......ama ben yapamıyorum ki.bugün istirahat dinlenicem dediğimde bile en fazla 1 saat uzanırım.amma uzatmışım ben de he..sahii sen ne yaptın oğlunun sağlığı,senin işin.daha önce sormuştum ama görmedin sanırım

şu an maalesef maddi problemim var.daha öncekin tedavimden kalan bir miktar borcum var.birini bitirmeden öbürüne de başlamak ne kadar akıllıca....ama işte isteniyor.zaman da geçiyor.borç zamanla ödenir ama yumoşlar bittimi dünya kadar paran olsa neye yarar eşim de biraz sabret bahara yaparız diyorşu ana kadar aklıma en yatanı memorial zaten.farklı bir yöntem.pahalı amabir daha deneyemeiyeceksem(çünkü bir dahasını biriktiremem artık)kaldıki bundada daha tam hazır değilim.iyi bir yerde emin bir yerde olsun istiyorum.bakıcaz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…