- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Selam Cıtırlar :) :)
Arkadaslar bugun ne kasık agrısı kaldı ne baska birsey bomba gibiyim :)
28 kasım icin pedimi de hazırladım :) sanırım dunki tum yok kokulara karsı bir gariplik falan hepsi psikolojikmis. Bu ay yumurta takibi yaptırmıstım dun dr a gittim kontrle. baktı iyi dedi kist falan olusmamıs yumurtalıkların temiz.. Guzelim sen kac yasındaydın dedi 36 dedim tup dusunmezmisin dedi yasin var sonucta dedi.. ama dedim dr hanım ben hamile kalıyorum siz bana iki kurtaj yaptınız neden ben tup bebek yapmaı tercih edeyimki dedim.. Salak kadın ya..
calısmakkk falanda istemiyorum artıkkkk bennnnnnnn
canım ben demiştim maddi imkanım olsa son yumurtama kadar devam ederdim diye.karamel de destek çıkmıştı son yumurtaya kadar devam diye.38 yaş belki çok geç olmayabilir.ama yaş ta tek kriter değil.ben 28 yaşında olupta menopoza girenleri biliyorum hastane sıralarında hattaöyle güzel bir kız görmüştümki bakmaya kıyamazsınız daha henüz 20li yaşlarda (maşallah)ben sıramı beklerken dr onunla konuşuyordu.kızım senin çocuğun olmazyumurtaların menopoza girmiş kadınlarınki gibi yaşlı demiştiben kendi derdimi unutup kıza sarılmıştım onunla ağlayıp onu teselli etmiştim.çok zor anlar bunlar.insanoğlu yaşadıkça daha neler görecek kimbilir?.evet hamile kalmakla bitmiyor.bir kader arkadaşım doğurana kadar dur bakalım demişti hep(onun şimdi bir kızı var o savaşı kazandı)ben de kızı doğduktan sonra sen şimdi haala bu benimmi diye bakarsın diyordum şaka ile........evet ele alana kadar insanın içi rahat etmeyecek.aslında bu yol sonsuz uçsuz bucaksız nereye varrılacağı durağı tam da belli olmayan bir yol.hiç ummadığın bir anda son bulabiliyor..dilerim hepimiz hedefimize varırızCanım 38 yaş geç sayılmaz ama tüp bebek gibi tedaviler hem pahalı hem de çok sayıda yumurta harcanarak yapılıyor galiba ama bir arkadaş yazmıştı son yumurtaya kadar devam diye doğru aynı zamanda maddi ve manevi dayanabileceğimiz yere kadar.
Ben 40 yaşındayım erverdicim 69 doğumluyum. Aslında kendi doktoruma gidemiyorum çünkü çok pahalı Amerikan hastanesinde oranında ücretleri çok yükseldi. Medipolde bir doktora gidiyorum ama pek ısınamadım istedim cevapları alamıyorum. Kendi doktorum da bir yıl bekleyelim ancak ovülasyon zamanına yakın gel ultrason ile yumurtalıklarına bakalım rezerv durumunu görürüz dedi, aslında gitsem iyi olacak. 12 Ekimde mantar ve enfeksiyondan dolayı gitmiştim 2.doktoruma orada kist ..vb hiç bir şey görünmedi rahim içi temizdi. Bu ay pressed ve ovülasyon testini deneyeceğim aslında ben de çok zaman kaybetmek istemiyorum. Eylül deki kimyasal gebelikten sonra hata ettim doktoru değiştirmeliydim gittiğim doktor ultrasonla takip falan yapmadı ben de eski düzene göre çalıştım olmadı koca 2 ay kaybettim. Bu arada fsh değerim. 7.79 asıl doktorum gayet iyi sayılır dedi.
Allah'ım bu güzel duyguyu hayırlısı ile sana da ve diğer tüm kızlara tattırsın inşallah . Bak Kibariye bile tedavi ile 49 yaşında hamile kalmış ama 3 aylık bebeğini aldırmış bugün okudum muhtemelen down sendromu riski çıkmıştır. Bir de hamile kalmakla bitmiyor 16-19.haftalarda amniyosentez yapılır bu yaşlarda gerçi ben problem olmamasına rağmen yaptırmıştım. Bu testi de atlatmak lazım sağlıkla.
Madem seninde tüpe zamanın var, sen de preseed'i dene istersen..Neyse çok uzun yazdım yine.
çok hoşsun yaa:roflol:Selam Cıtırlar :) :)
28 kasım icin pedimi de hazırladım :) sanırım dunki tum yok kokulara karsı bir gariplik falan hepsi psikolojikmis. Bu ay yumurta takibi yaptırmıstım dun dr a gittim kontrle. baktı iyi dedi kist falan olusmamıs yumurtalıkların temiz.. Guzelim sen kac yasındaydın dedi 36 dedim tup dusunmezmisin dedi yasin var sonucta dedi.. ama dedim dr hanım ben hamile kalıyorum siz bana iki kurtaj yaptınız neden ben tup bebek yapmaı tercih edeyimki dedim.. Salak kadın ya..
Arkadaşlar, bugün iş yerinden bir arkadaşımı eşi rahatsız olduğu için kontrole götürdüm, 2. bebeğine 7 haftalık hamile ancak hiç heyecanlı değil bana bu ikinici bir yerde kardeş olsun diye ilki gibi değil dedi. Korunmayı bıraktığı ay kolay hamile kaldı. Oysa ben ikiniyi neredeyse birinciden fazla ,istiyorum yani sıradan bir şey gibi görmem imkansız. Kızlar acaba emek verilmeden kazanılan her şey gibi bu kadar kolay elde edilince bir görevi yerine getirmek gibi mi oluyor diyeceğim ama hayır biz ilk korunmayı bıraktığım Nisan ayında ilk denememizde sonucu beklerken ki heyacanımı unutamıyorum sanki ilk defa olacak gibi çok büyük heyecanla bekledim tabi onu takip eden aylarda öyle.Asla bir görev gibi düşünmedim..şimdi ise umutlarım çok azaldı kendi adıma..olursa sürpriz olacak ..olmazsa da normal bir durum olacak başka şekli yok
kızlar deniz karayurtun doğumu bayram sonrasıymış ama tam gününü bilmiyorum......paylaşıyiiim dedim
slm herada ii dileklerin için saol ama sonuçlar 20 gün önce fsh38.4 bugün fsh 58.8 bu değer menapoz değeri daha doktorla görüşmedim ama benim tedavi hayalide biter bu durumda bayram dönüşü drla görüeceğim bide ondan duymak ve bebek özlemini içime gömmek olacak zor geçecek umutlarda tükenince inşallah sizler geç kalmassınız benim gibi allah hepinize nasip eder
kızlar, kaplıca işi için doktordan cvp geldi.
Maalesef "önermiyorum" gibi net bir cevaptı kısmet artık yapacak birşey yok.
2 senedir birşey olmasın diye havuza , denize bile girmeyen bendeniz, kürtajdan 15-20 gün sonra kaplıcayı nasıl düşündümse((
calısmakkk falanda istemiyorum artıkkkk bennnnnnnn
Kızlar bu arada, ben hiç yazışmadım ama moral dolu mesajlarından tanıyorum El Muallim'i, bizim yaşlarda bir arkadaşımız. Cumartesi günü üçüzlerini doğurmuş, erken bir doğum, kuvözdelermiş. İkiz bebekler bölümünde bir başlığı var. Çok inanıyorum anneleri gibi savaşçı çıkacak kızları ve mutlulukla evlerine dönecekler. Belki yazmak istersiniz diye haber vereyim dedim.
slm herada ii dileklerin için saol ama sonuçlar 20 gün önce fsh38.4 bugün fsh 58.8 bu değer menapoz değeri daha doktorla görüşmedim ama benim tedavi hayalide biter bu durumda bayram dönüşü drla görüeceğim bide ondan duymak ve bebek özlemini içime gömmek olacak zor geçecek umutlarda tükenince inşallah sizler geç kalmassınız benim gibi allah hepinize nasip eder
benim doktorum aradı. bebek genetik incelemesinde genetik bozukluk çıkmış ondan gelişimini sürdürmemiş. yani her gebelikte olabilecek bir bozuklukmuş. yaşla zaten riskimiz artıyor bu konuda. karamelciğim senin de herhalde birşey çıkmaz yine de önlem olarak baktırmak daha iyi. benim doktor hemen ilk adette bile yapılabilir dedi. ama adet 2. 3. günü muayene gelin eğer rahim kendini toplamışsa yumurtaların durumu uygunsa yapılabilir yoksa şart değil 1 ay daha ertelenebilir dedi. 42,5 yaşında değilde 35 -36 yaşında olsam herhalde dr 2-3 ay bekleyelim öyle gelin derdi ama çanlar çalarken bekleyelim diyemiyor. hoş ben bu ay hiçbirşey yapmak istemiyorum. bebek konusunu da düşünmek istemiyorum. ama sanırım kontrol için giderim.
Selam Cıtırlar :) :)
herada karamel waters kızlar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?