selam arkadaşlar. kötü başladım güne allah beterinden saklasın. şu an başka tedavi düşünmüyorum dememe rağman dr kontrole çağırmıştı. gittim ki yumurtalar bitmiş mafoldumben sadece 2 folikül vardı. nisan tedavimde 8 folikül vardı. temmuzda 10 folikül olan harika bir ayı parasızlıktan es geçmiştik eylülde 6 folikül ile başlamıştık. kürtaj sonrası bu ay sağ yumurtalıkta (ki hep bunda fazla folikül oluyordu) hiç folikül yoktu solda 2 tane vardı. doktorum bir sonraki ay yine gitmemi eğer durum aynıysa bundan sonra böyle kalacağını ama bir olasılık belki daha fazla sayıda folikül görebileceğini söyledi. insanın eşiyle arası bozuk da olsa bu yaştan sonra zaten ne çocuğu dese de durumun 1 yıl için de (hatta 1,5 yıl önce doğal yoldan hamile kalabilmişken) bu kadar hızla kötüye gitmesi canını acıtıyor. evet bu yaşlarda hızla bu işin bittiğini hep okudum internette ama görmek yaşamak ayrı. şu an karmakarışığım. ne yapalım diyecek yapacak birşey yok artık. haaa o 2 folikülden 1 i gelişecekmiş bu ay. yani işim normal ilişki ile % 5 olasılığa kaldı. ay şaka gibi şimdi bu adamla yaşanmaz artık derken belli günlerde birlikte olmamız gerekli o da yüzde 5 için. offf canım sıkkın :çok üzgünüm:
Arkadaşlar, ben burayı sadece tedavimizi paylaştığımız bir topic olarak görmüyorum. Biz, bizim için en önemli bir konuyu dolayısıyla hayatı paylaşıyoruz.
Kürtaj sonrası ilk adet sendromuna girdim, üstelik doktorum stres yapma geciktirirsin dediği halde.
inşallah hiç olmazsa bir tüp deneme sanşım olsun. İleride kafayı yastığa koyduğum da keşke dememek için.
Ama keşkelerim çok, şu 10 ay da 2 kere hamile kalabildiysem keşke tüp bebek yapsaydım oyalanmasaydım.
Keşke bu kadar geç kalmasaydım. Sonra düşünüyorum iş yerinde bir arkadaş var 38 yaşında bekar yani insanın bebek için türlü zorlukları oluyor.
Eşime göre, eğer bir bebeğimiz olacaksa olacaktır, olmayacaksa olmayacaktır. Bu düşünce bana huzur versede genede hep ????????????
KIZLAAAAAARR son yazıalnaları hiç okumadan şimdi haber geldi söylüyorum esteryanın kesesi gözükmüüüüüüüüüüüüşşş..........özellikle karamele söyle dedi.kızlara söyle dedi.
Ah Karamel'cim ya, inanamıyorum sana, yapma böyle güzelim, benim moral deposu arkadaşım, niye böyle yapıyorsun? Aşkolsun diyorum hem, şu moral verme işini bana bıraktınız ya, yahu günde dünyanın iğnesini ben vuruluyorum, hormonlar tavan yaptı, moral desteğe açıkçası çok ihtiyacım var ama gel gör, moral vermeye çalışan ben oldum iyi mibenim arkadaşım kendi kendini strese sokmuş. Yapma güzelim yahu, 40 güne kadar normal deniyor. Daha 40 gün olmadı ki, gözünü seveyim, senin herşeyin tıkır tıkır işliyor, hapla hamile kalıyorsun, aşılamayla hamile kalıyorsun. Dur güzelim yahu.
Peki ya 45 olsaydık, ya da 50? Ya çocuk istediğimizi hiç farketmeden (aynı işyerinde tarif ettiğin arkadaşın gibi) yaş 45'i bulsaydı (ki o zaman bile imkansız denmiyor İVF için), geçirseydik olası son zamanlarımızı? Allaha şükür ki hala deneyebilecek durumdayız, Allah'a şükür ki tedavimizi engelleyecek bir hastalığımız yok, Allah'a şükür ki ne yapıp edip tedavi paramızı bir araya getirebiliyoruz, Allah'a şükür ki sevdiklerimiz, bizi destekleyen arkadaşlarımız var. Keşkeyle geçmişi geri getiremeyiz, yapmışız bir salaklık. Ancak bundan sonrası çok değerli, asıl şimdi yapmazsak keşke diyelim, kafayı vuralım taşlara. Sen demez miydin, hayırlısı olsun olacaksa diye. Ne yapalım yani? Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, ol demesi yukarının takdiri. Hem inan tüp süreci zorlu bir süreç, hormon dengen alt üst (yumurtalarını baskılamak için ilaç alıyorsun, yarım saat sonra da yumurtalara gelişşşşşşş sinyali veren başka bir iğne, adamda denge mi kalır), ya olmazsayı kafandan atmaya çalışıyorsun filan. Boş geçirmedin ki zamanını, hep bir tedavinin ucundaydın, mühim olan o, ne olur bir an önce rahatla arkadaşım, umut etmek için hala çok sebebimiz var.
karamelcim ne olmuş sana öyle.sen çok güçlüydün gerçekçiydn.bende bizde burada birbirimizden kuvvet alıyoruz.bak yazımda ne demiştim bende artık karamel gibi düşünmeye başladım.şunu şöyle deniyeceğim.olmazsa böyle yaparım diye misal.şurda birkaç gün adetin gecikmiş diye üzüldüğün şeye bak..sters yaparsan dr unda dediği gibi daha çok gecikir.daha çok üzülürsün sonra.öyle bir yqazmışsın ki sanki bir daha hiç olmıyacakmış hissine kapılmışsın.hem de ne kadar sağlıklı olduğun halde bu konuda.spontan hamile kalabiliyorsun da.niye bu üzüntü stres.1 ay ya da 2 ay gibi zaman zarfı için mi oyalandığını düşünüyorsun.senin aşılamalarla oluyordu.bu yüzden tüpü daha sonra düşünüyordun haklı olarak.tanıdığı m buradan tanıyabildiğim karamel gitmiş sanki başkası konuşuyor.biz ne yapalım peki 17 seneden sonra 1 yumurta beni havalara uçurdu.sen ki sağlıklısın hamile kalabiliyorsun.bize net kesin birşey bile demiyorlar nedeni bilinmeyen infertilite diyorlar.iyi o zaman aç bir çukur göm bizi içeri.eşinin düşüncesine katılıyorum evet bebeğimiz olacaksa olacaktır olmıyacaksa da olmıyacaktır.ama biz elimizden geleni yapalım yumurtamız spermimiz olduğu sürece ölmedikçe tabiii şansımız var güzelimm lütfen yapma böyle .lütfen kendine gel canım.senki aşılamaları kürtajları atlatmış birisin .hadi amaaaaaa......lütfen sakin ol.adetini oacaksın ve en yakın zamnada burad bize anlatmaya başlıyacksın.....evet burası bizim bir sığınağımız.en azından ben öyle görüyorum..derdimizden öte hayatı paylaşıyoruz burada.hedi canım lütfen güçlü ol.unutma yalnız değilsin hiçbirimiz yalnız değiliz burada...bak birimizden haber alsak hemen duyuruveriyoruz......çünkü duyguda tek olmuşuz artık.......bir dahaki yazını okuduğumda beni utandırırsın umartım .hoşçakal sevgiyle kal.Arkadaşlar, ben burayı sadece tedavimizi paylaştığımız bir topic olarak görmüyorum. Biz, bizim için en önemli bir konuyu dolayısıyla hayatı paylaşıyoruz.
Kürtaj sonrası ilk adet sendromuna girdim, üstelik doktorum stres yapma geciktirirsin dediği halde.
inşallah hiç olmazsa bir tüp deneme sanşım olsun. İleride kafayı yastığa koyduğum da keşke dememek için.
Ama keşkelerim çok, şu 10 ay da 2 kere hamile kalabildiysem keşke tüp bebek yapsaydım oyalanmasaydım.
Keşke bu kadar geç kalmasaydım. Sonra düşünüyorum iş yerinde bir arkadaş var 38 yaşında bekar yani insanın bebek için türlü zorlukları oluyor.
Eşime göre, eğer bir bebeğimiz olacaksa olacaktır, olmayacaksa olmayacaktır. Bu düşünce bana huzur versede genede hep ????????????
canım benim moralmi istiyorsun sen..canım benim morarırsa göbişin morarsın bişiiiiy olmaz annesi.ben bir tedavimde 98 iğneyi karıştırılıp hepsini kullandım.birindede 50 iğne kullandım.hemde ne kadar uğraşıyorsdm rapor çıkarıp ta o iğneleri alıpta vurulabilmek için.ve iğnelerde yetmiyordu.sonrası cepten.deli oluyordum bir an önce gideyim de iğnmei vurulayım diye.koşa koşa gidiyordum.dakikasını geçirmiyeyim diye.oncaiğnelrin sonucundada boş çıktı.iptallerim oldu.hastanelerde hiç tanımadığım insanlara sarıldımkendi derdimi unutup teselli verdim.daha tazecik 22 yaşında dünya güzeli bir kızcağızı avuttum.dr un senin çocuğun olmaz yumurtaların menpoza girmiş kadınlarınki gibi yaşlı demesinden sonra..ilaçlar yan etki yaptı görme kaybı yaşadımbeynim patlayabilirdiAh Karamel'cim ya, inanamıyorum sana, yapma böyle güzelim, benim moral deposu arkadaşım, niye böyle yapıyorsun? Aşkolsun diyorum hem, şu moral verme işini bana bıraktınız ya, yahu günde dünyanın iğnesini ben vuruluyorum, hormonlar tavan yaptı, moral desteğe açıkçası çok ihtiyacım var ama gel gör, moral vermeye çalışan ben oldum iyi mibenim arkadaşım kendi kendini strese sokmuş. Yapma güzelim yahu, 40 güne kadar normal deniyor. Daha 40 gün olmadı ki, gözünü seveyim, senin herşeyin tıkır tıkır işliyor, hapla hamile kalıyorsun, aşılamayla hamile kalıyorsun. Dur güzelim yahu.
Peki ya 45 olsaydık, ya da 50? Ya çocuk istediğimizi hiç farketmeden (aynı işyerinde tarif ettiğin arkadaşın gibi) yaş 45'i bulsaydı (ki o zaman bile imkansız denmiyor İVF için), geçirseydik olası son zamanlarımızı? Allaha şükür ki hala deneyebilecek durumdayız, Allah'a şükür ki tedavimizi engelleyecek bir hastalığımız yok, Allah'a şükür ki ne yapıp edip tedavi paramızı bir araya getirebiliyoruz, Allah'a şükür ki sevdiklerimiz, bizi destekleyen arkadaşlarımız var. Keşkeyle geçmişi geri getiremeyiz, yapmışız bir salaklık. Ancak bundan sonrası çok değerli, asıl şimdi yapmazsak keşke diyelim, kafayı vuralım taşlara. Sen demez miydin, hayırlısı olsun olacaksa diye. Ne yapalım yani? Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, ol demesi yukarının takdiri. Hem inan tüp süreci zorlu bir süreç, hormon dengen alt üst (yumurtalarını baskılamak için ilaç alıyorsun, yarım saat sonra da yumurtalara gelişşşşşşş sinyali veren başka bir iğne, adamda denge mi kalır), ya olmazsayı kafandan atmaya çalışıyorsun filan. Boş geçirmedin ki zamanını, hep bir tedavinin ucundaydın, mühim olan o, ne olur bir an önce rahatla arkadaşım, umut etmek için hala çok sebebimiz var.
merhaba..... benim bu 3. ve son olucak.. bende bir problem yok co cultur sebepsiz gebeliklerde düşüklerde yapılan bir uygulama ben tekrarlamıyacağım için doktorum önerdi şansı arttırıyormuş.bence sizde deneyin internette araştırabilirsiniz bol şans
o ürünü duymuştum ama bana sanki sperm sayısı morfolojisi sorunu olanlar için daha uygun gibi geldi. sonuçta bende yumurta yok olan da çok kalitesiz. spermden yana bir sorunumuz yok. ama denemekten de bir zarar çıkmaz. sonuçta sağlıklı genç kadınların bile her ay şansları % 25. belki benim % 5 şansımı % 10 a çıkarır. ne de olsa artık deneme şansım sayılı. ben allaha havale ettim. eşim normal yolla deneme olayına çok sevindi. nasılsa onun eski eşinden 1 çocuğu var çocuk olayını hiç takmıyor sadece yeniden bir şansı olabilir mi diye seviniyor. halbuki ben uzatmaları oynuyorum.Deniz Bulut'cum O %5'i de dene bence eşinle bir gayret .. belli mi olur . Ancak çok sıkı artık USG ilemi yoksa ovülasyon testi ile mi nasıl yapacaksan takip ettirebilirsin, bir de sana preeseed kullan diyeceğim eğer istersen ben ilk defa bu ay denedim su sitede preseed kullananlar topiği var orayı okudum tabi yurtdışı sitelerdeki yorumları da okudum sperm dostu bir lubricant spermi koruyor ve rahim ağzından içeri girmesine ortam hazırlıyor, vajinal kuruluk yaşıyorsan zaten spermler 30 dk içinde ölüyormuş bu jel çok iyi gibi gözüküyor. Google dan distribütörünü buluyorsun istediğin eczaneye bir günde gönderiyorlar.
evet yumurtalar çok azalmışken hatta bitmişken bile bazen çok kaliteli bir yumurtaya denk gelinebiliyor ve o yumurta bir bebek olabiliyor. ama işte son 1 senede sayının da kalitenin de ne kadar bozulduğunu gördüm. ne de olsa yaş 42,5. valla doktorlar öyle fazla uğraşmıyorlar tüp olur mu sayı uygun mu paranı ver tüp yapalım ile ilgileniyorlar. halbuki memorial güvenç bey de demişti 1 yumurta önde giderse aşılamaya çeviririz nasıl olsa bu yaşlarda olasılık aynı gibi diye. ben de düşündüm aşılamayı. bir sonraki ay sorarım.Deniz Bulut'çum,
Ah arkadaşım, en iyi biz bilmeliyiz artık işimizin sayıyla değil, kaliteyle olduğunu. Dün o yüzden tedavimi yazarken sana bilhassa atladım poor responder bölümünü, bunların hiçbiri bize sürpriz değil ki. Bilhassa sormadım kaç yumurtam var diye doktoruma, ne yapayım geçen sefer 7 yumurtam vardı da ne oldu sanki? Ne olur yıkma kendini. Hem bak şu an tedavideyim ve moralimi hiç sayıyla filan bozmak istemiyorum, sen de bozma moralini arkadaşım. Gerçekten ihtiyacımız olan adet değil, kalite.
Hem kürtaj sonrası bakalım vücut hemen toparlanıyor mu? Buna ne dedi doktorun? Ben yaşımız ileri diye, yurtdışı kaynaklarına daha çok takılıyorum, neticede ileri yaş tedavileri bizde nispeten yeni birşey, Avrupa ve Amerika'da daha uzun yıllardır denenen bir grubuz biz. Ben aşılamaları daha çok seviyorum açıkçası, orada da ileri yaşlarda daha çok aşılama öneriliyor. Yumurtanın vücut dışına çıkınca yaşama şansı azalıyormuş ileri yaşlarda, hem belki de pahalı olduğundan yurtdışında IVF'den ziyade aşılama öneriliyor. Doktorunla konuş istersen. Folikül sayısının az olduğu aylarda aşılama, yüksek olduğu aylarda tüp, bir tedavi şekli olamaz mı yani? Herşeyin başı moral arkadaşım, ne olur moralini bozma.
bakalım bir sonraki aya kadar araştırırım inşallah vücut daha kendini toplamadığı içindir.canım tabi doktor bilir ama bana hiç mantıklı gelmedi zaten kürtajdan yeni çıktın ilk ay yumurtlama bile olmayabilir hemen ilk ay böyle bir yorum yapmak mantıklı değil moralini bozma derim, bir yerlerden fikir al yada doktorla tekrar konuş
Arkadaşlar, ben burayı sadece tedavimizi paylaştığımız bir topic olarak görmüyorum. Biz, bizim için en önemli bir konuyu dolayısıyla hayatı paylaşıyoruz.
Kızlar,
Annemlerdeyim. O yüzden kısa yazabiliyorum. Haliyle epeydir takip edemedim. Ama bir ay sonra evime geçince eski sayfaları da tek tek okuyacağım. Bu arada tedavide olan arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum.
Oğlum dünyaya geldi. 4 Aralık' saat 18.00'de. 3.900 ağırlığında 53 cm boyunda. Allah hepinize bu güzel duyguyu nasip etsin. Bunu bütün kalbimle diliyorum.
Ben de doğuma girmeden Defnem ve Rüzgar'ım gibi size dua ettim. Hatta elbisemin cebine bir gün önceden hepinizin ismini tek tek yazdığım kağıdı koydum kimseyi unutmayayım diye. Beklerken tek tek dua ettim hepinize. Spinal anestezi yapılırken de zaten çırılçıplak Allah'la baş başa kalıyor insan. Asıl duayı orada hepiniz için okudum. (Allah kabul etsin.)
Hepiniziz çok seviyorum canlarım.
o ürünü duymuştum ama bana sanki sperm sayısı morfolojisi sorunu olanlar için daha uygun gibi geldi. sonuçta bende yumurta yok olan da çok kalitesiz. spermden yana bir sorunumuz yok. ama denemekten de bir zarar çıkmaz. sonuçta sağlıklı genç kadınların bile her ay şansları % 25. belki benim % 5 şansımı % 10 a çıkarır. ne de olsa artık deneme şansım sayılı. ben allaha havale ettim. eşim normal yolla deneme olayına çok sevindi. nasılsa onun eski eşinden 1 çocuğu var çocuk olayını hiç takmıyor sadece yeniden bir şansı olabilir mi diye seviniyor. halbuki ben uzatmaları oynuyorum.
evet yumurtalar çok azalmışken hatta bitmişken bile bazen çok kaliteli bir yumurtaya denk gelinebiliyor ve o yumurta bir bebek olabiliyor. ama işte son 1 senede sayının da kalitenin de ne kadar bozulduğunu gördüm. ne de olsa yaş 42,5. valla doktorlar öyle fazla uğraşmıyorlar tüp olur mu sayı uygun mu paranı ver tüp yapalım ile ilgileniyorlar. halbuki memorial güvenç bey de demişti 1 yumurta önde giderse aşılamaya çeviririz nasıl olsa bu yaşlarda olasılık aynı gibi diye. ben de düşündüm aşılamayı. bir sonraki ay sorarım.
bakalım bir sonraki aya kadar araştırırım inşallah vücut daha kendini toplamadığı içindir.
güzelim neden böyle yapıyorsun? sen daha 38 değil misin? inan daha bir dolu tüp deneyecek zamanın var. hatta bakarsın arada normal olur. daha yeni hamile kaldın. bebek gelişmemiş olabilir ama birinde gelişmese diğerinde olur. gerçekten de çok takarsan adet gelmez. gör bak 35. güne falan kalmadan olacaksın. yapma böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?