kızlar iyi geceler;en son yazdıklarım yüzünden umarım kimse darılmamıştır.bunları yazmamın sebebi bu foruma giren yazıştığım tanıyabildiğm ya da nasıl diyeyimişte bu sayfalara giren herhangibirinin yazdıklarımı okuyup ta kimsenin vah vah tüh tüh yazııık diye düşünmesini sağlamak değil asla amacım.tamamen spontane gelişen bir şeydikaramel ve herada gibi güçlü arkadaşlarımızn en azından ben öyle tanıdım,özellikle karamelin ayakta dimdik güçlü duran bir arkadaşımızın böyle ümitsizliğe kapılması üzdü beni.ardından heradayı okudum.o anki ruh halimle onun da yazdıklarını ben de tedavideyim benim de morale ihtiyacım varken şimdi ben moral veriyorum.olarak algıladımbu yüzden bunları yazma gereği hissettim.bilmiyorum belki bir sahipleniş benimkisi.çocuğumuz olsun olmasın hayata karşı ayakta dimdik olmak zorundayız.sen biraz sendeledinmi hemen düşürmeye kalkışanlar olabilir.çünkü insanlar düşündüğümüz kadar adil değil.sizin üzüntünüz hiç aklınıza bile gelmeyebilir ama başkalarının mutluluğu olabilirlütfen hiçkimseye fırsat vermeyelim.ben burayı seviyorum sizleri seviyorum neredeyse bir aile gibi görüyorum. sevgili herada tedavin olumlu gelişmeyebilir bana yazdığın cevaptan öyle anlıyorum..umut olduğu sürece bir daha ya olabilir.inan seni çok iyi anlıyorum.hoca damdan düşmüş te koşun dr çağırın demişler hoca için. ..hoca duruun bana dr değl damdan düşen birini getirindemiş.aynı bu misal anlıyorum.ama halaaa bir merdivenimiz varken o merdivene çıkacak gücümüz varken en önemlisi de hala bir damımız varken nedentamire devam etmiyelim...alın işte yine kendiliğnden gelişti.yazdım ama tamda cuk oturdu....işe bakın yaa ağlayarak başladım yoruma şimdi gülüyorum......demiştim bir deli erverdi işte.artık gidip uyuyayım.tabiii uyuyabilirsem eğer.şu son dr a gittiğimden beri 1 haftadır allak bullak oldum.yeniden doğdumyemem içmem uyumam herşeyim birbirine kaçtı.1 haftadır tvde çıkan memleketimşzle ilgili çıkan kötü haberlerden bile haberim yoktu bu akşam sofrada eşim hatırlatınca utandım......neyse hadi çıktım.sizi seviyorum güzeller
Canım eğer doğal yolla deneyeceksen ve sperm probleminiz yoksa bu sana vajinal kuruluk yaşıyorsan yardımcı oluyor ben yabancı sitelerden çok araştırdım. Sende bilirsin gerçi vajina kuru ise veya fertil dönemde yeterince ıslak değilse spermleri rahim ağzından tüplere kadar taşıyamıyor spermler ölüyor çünkü normal vajinal akıntılarımız asidik bir tek ovülasyon döneminde salgılanan sıvımız bazik ve sperm dostu bir sıvı eğer bu sıvı yeterli değilse spermler ölüyor. Bu ürün de dünyada bu konudsa tek sperm dostu lunticant ph 7-8 civar rutinde zaten kullanılmıyor vajina florasını bazik yaptığı için mantar, enfeksiyon ve bakteri gibi ortamlara elverişli ortam sağlıyor. Suyunda ph'ı 7 ve vajinal duş asla önerilmez vajinal ortam için uygun değil. En azından spermlerin rahim ağzından tüplere gidişinden emin olabilirsin ama dediğim gibi vovülasyon döneminde vajinal kuruluk yaşıyorsan ki bizim yaşlarda bu olur. Bu arada ben 69 luyum 40 yaşındayım ilk defa bu ay ovülasyon testi ile kullandım bir de bu topikdede olan wannababy ile yazıştım o da kullanmış şimdi bebeği var. Yine Kibele diye bir arkadaş var o da aynı şekilde bebeklerini kucaklarına almışlar. Fiyatı 130 TL. tabiki benim ki sadece sana bir fikir vermek canım .Bir de tabi yumurta takibi. Ovülasyon takibi yapılan dönemde bu jel kullaılıyormuş bu özelliğinden dolayı. Ben bol bol kullandım bu ay. Yurtdışındaki yorumlarda ilk iki ay bilemedin 3. ay hamile kalanlar var ayrıca preseed.com.tr da kullanıcı yorumları var KK dan alıntılar yapılmış bir göz at derim.
Neyse canım çok uzun yazdım ama bu son bir ya da iki yumurtanıda savaşmadan bırakmamaya çalış. Olmazsa sakın kendini yıpratma 40, 42.5 da olsak halen genciz sağlıklıyız hayat güzel ve yaşamaya değer kahretmeye değil inan bana böyle düşünüyorum.
canım dun dr a gittim vajnal usg ile baktı ve işte kese dedi.. bebek dedim .. oo elif hanım dedi bu ne acele hedefimiz keseyi gormekti gorduk icimiz rahat dıs gebelik degil, adım adım gidicez dedi .. 2 hafta sonra gelin o zaman bebege bakacagız dedi, bebek sizin kadar aceleci olmayabilir dedi :)
bu arada raporumu yazdı kan sulandırıcı ignelerimi artık katılım payı ödemeden alabilecegim, ne olur ne olmaz progestan verdi 2 hafta sonra goruselim dedi :)
hayır waters hayır.. kesinlikle seni tenzih ederim.daha doğrusu geceki yazımda o sözlerimden sonra sizleri tenzih ederim .burada hepimiz birer dost olduk az çok.ben o ilk sözlerimi buraya sadece biz girmiyoruz başkaları da giriyor rahatlıkla okuyabiliyorlar o yüzden öyle yazdım.yoksa;karamele ya da heradaya karşıaaaaaaaa sizde ne çektiniz bakın bunlar da var anlamında değil kesinlikle bu anlamda değil.bunu en içten duygularımla yazıyorumben bu foruma girince güç aldım buraya girmeme sebp olan arkadaşta MONETA isimli arkadaştır..o benim için umut oldu güzel sözleriyle desteğiyle.burayı bulduktan sonra baştan başlayarak okumaya başladım ümitsizliğe kapıldığım anlar da.sizi anlayacak kimselerle birşeyleri paylaşmak çok güzel.şimdiye kadar hiçkimse tarafından anlaşılmadığıma inandım.ama burada birbirimize inandık güvendik destek verdik.üzüntümüze ağladık sevincimize güldük ben ikisine de ağladım..güçlü olduğuna inandığım kişilerin ümitsizliğe kapılması beni üzdü daha çok kızdırdı.çünkü burada birbirimizden güç alıyoruz.bırakmak isteyen yola tekrar devam ediyor.ve inat edince sonucunu da alabiliyor tabiii istisnalar kaideyi bozmaz.bu yüzden öyle yazdım yoksa arkadaşları sizleri tenzih ederim.hepimiz güçlü olalım elimizden geleni yapalım.bende bir sorun yok eksik cümlem olmuş.oturupta şöyel yazıyıiiim böyle diyiiim diye olanlanmış birşey değil kesinlikle bir haftadır bende çok karışığım geceleri uyanıyorum sabah erkenden uyanıyorıum erken uyanırsam namaz mılıyorum hepimize ama hepimize söylüyorum arkadaşım kesinlikle hiçkimsenin kalbini kırmak üzmek gibi bir niyetim yoktu.halaa da yok..sadece vazgeçmeyelim istiyorum ümitsizliğe kapılmayalım istiyorum olur ama yine dirilelim..benden yana bir sorun yok sevgili waters hoşçakal......kızlar birkaç sayfayı okuyamadım odaklandığım an döneceğim sizlere artık çıkmalıyım.hoşçakalın sevgiyle kalınErverdi'cim duygularını o kadar içten ve güzel dile getimiştin ki o nedenle beni çok dugulandırmıştın , ben de içimden geçtiği gibi yazdım umarım seni incitmemişimdir sanki yazında biraz bana kırılmış gibi geldin eğer öyleyse özür dilerim arkadaşım.
Hepimiz aynı duygular içerisindeyiz burda ama bazı arkadaşlarımız senin gibi çok uzun yıllar bu yolda uğraş verdiğinden daha da duygulandım. Hani sen bana demiştin bir yazında ben 17 yıldır uğraşıyorum sen 7 aydır diye işte o zaman daha hiç bir şey yaşamadığımı bu konu da anladım. Yaşadıklarını herkes kendi bilir. Heradya da yazdım bu hepimizi için çok hassas bir konu yoksa kimsenin kimse için vah vah demesi için yazmıyoruz sen de öyle ben de öyle..lütfen böyle algılamanı istemem çok üzülürüm..anlaştık geğil mi Erverdi'cim..
deniz bulutum bence vücut kendini toplamadığı içindir, 2 adet sonra yaptır gör güzel sonuçları. Doktor bana geçende dediğim gibi vücüt gebelikten yeni çıktı bir ayda toparlanmaz hormonlar alt üst demişti. Gerçektende 3. adette baktırdım sonuçlar gayet iyiydi ona bile gerek yoktu erkendi demişti. Sende öyle olacaksın. Bu arada 38 olmak isterdim ama 40 'ım eeee 2010 geliyor demek 41 olacağız. :))
Erverdi, canım desteğin için çok sağol. İnsan her zaman güçlü olamıyor, o güçlü durumlarda eşimin telkinleriyle oluyor ve ben güçlü olmaktan yoruldum(( Neyse ilk adetimle inşallah eski gücüme kavuşacağım söz.
Bu arada bugün kontrolüm vardı. e2 sonuçlarımı beğenmedim (geçen seferki tüp denemesinde bu değer aynı günde iki katıydı neredeyse), doktorlarıma da iptal ediyoruz herhalde dedim kağıdı uzatırken. Neticede içeride bayağı yumurta var ama çok ufaklar. Durum iyi, dozajı arttırmıyoruz, çarşamba bir kontrol daha yapalım dediler. Keyifliydiler ama niyeyse gayet soğukkanlılıkla iptale hazırlıyorum kendimi, ne yapayım, ben elimden geleni yaptım, kalanı Allah'ın takdiri. Bu arada doktorlar iptalden bahsetmediler bile, belki de ben kuruyorum. Yani çarşamba dananın kuyruğu kopuyorNeyse, işte, benden haberler böyle.
/QUOTE]
herada canım bende de öyle olmuştu yani olan 6 yumurta geç büyümüştü ama büyümüştü. sonuç olmadı o kısmı geçelim. yani geç büyüyebilirler ama neden tedavin iptal olsun? ayrıca kaliteli tek yumurta yeter diyen de sendin. kendine de der misin lütfenlmaz: 6 - 10 tane olması falan değil gerçekten çok kaliteli kromozomları düzgün 1 tanenin olması yeterli çünkü biz hamile kalabiliyoruz. sağlıklı 1 tane olsun ve tutunsun yeterli. içini ferah tut. aklına kötü şeyler gelirse de dau et. insanı rahatlatıyor kötü düşüncelerden uzaklaştırıyor en azından kaydirigubbakcemile3
haklısın aslında canım. ne bileyim birdahaki ay varsa vardır yoksa yoktur diyince. yoksa daha gençlerin bile kürtaj sonrası adetleri 50-60 gün gecikebiliyor vs sonrasında da zaten cok sayıda yumurtaları olmuyordur herhalde. bakacaz artık. sen de merak etme. hiç olmayacak değil ya. vücut kendine geliyor yeni yeni. olması yakındır. en fazla ocaktaki tedavine biraz geç balayacaksın. aman hormonlar otursun sayı ve kalite iyi olsun da geç olsun.
günaydın hülyacığım
Sana da yazıcaktım ama yazıyı gönderdikten sonra aklıma geldi.İşler de bu ara biraz yoğun ofiste evde de yine biraz sorunlar var onun için kafamı tam toplayamıyorum.Arkadaşım sen boşu boşuna stres yapıyorsun canım ya.Senin tıkır tıkır işleyen bir adet döngün var.Kürtajdan sonra adetin biraz gecikmesi gayet normal.Bu sorun olduğunu göstermez.Birkaç gün geç olsun hayırlı olsun bence.Biraz rahat ol canım ya.
valla doktorlara gidip gelmekten yoruldum. pazartesi doktora gideceğim sabah yine tedavi rüyası görüyordum dr gonal f veriyor ama az (bir iğne uzatıp bunu günde şu kadar yapacaksın diyor) yanında yine menagon kullanacakmışım vs. sıkıntıyla uyandım. aslında yeni bir tedaviye başlayacak gücüm de yok. genelde 40 dan sonra 26 günde bir adet olsam da benim yumurtalar 14. gün civarı büyüyorlar. yani ilişki günleri 12-14. ama garanti olsun diye 10-12-14 diyelim. 10-12-14. günler de pressed kullanilabilir.deniz bulut yumurta takibine gidip, ilişki zamanıda pressed kullansan
ben de tedavi için çok hesaplamıştım ama sen ne yaparsan yap o kendi istediği zaman geliyor. takılmamaya hesap yapmamaya çalış arkadaşım yoksa çok yoruluyorsun inan. tecrübeyle sabittir yerimsenibenaslında ben ilkini 40, ikinciyi 26 sayıp 10-11 ocak dedim. bu tarih benim işime çok gelir. şirkette işlerimin en rahat olduğu dönem ayın 10 undan sonrası aslında şimdi gelirse zor'a düşerim ama biliyorsun korku var ya o korku seninde bildiğin duygu
merhaba canım. umarım herşey iyi gidiyordur. oğlun da iyidir. valla insan ilk duyunca üzülüyor ama diğer yandan çok da yorulmuşum son 2 yılda olur mu olacak mı diye uğraşmaktan şu an allah bir mucizesini verirse olur yoksa ne yapalım modundayım. rabbimden hayırlısını diliyorum :Saruboceq:Deniz bulut arkadaşım adet olmana sevindim.Kürtajdan sonra birkaç ayda vucut kendini yeniliyor canım.Bu ayki duruma bakıp da durumu değerlendirme arkadaşım.Bak önümüzdeki aylarda yumurta durumun değişecektir.Tekrar deneme yapman da çok sevindim.Moralini biraz daha yüksek tutmaya çalış lütfen canım.
Waterss arkadaşım gen gün bana selam vermişsin ama ben görmeden çıkmışım siteden.Sen nasılsın az günün kaldı sanırım.İnşallah pozitifi görürsün bu ay.belirtilere sakın takılma.onlar hep yanıltıcıdır zaten.Ben de hep öyle olmuştur çünkü.
valla doktorlara gidip gelmekten yoruldum. pazartesi doktora gideceğim sabah yine tedavi rüyası görüyordum dr gonal f veriyor ama az (bir iğne uzatıp bunu günde şu kadar yapacaksın diyor) yanında yine menagon kullanacakmışım vs. sıkıntıyla uyandım. aslında yeni bir tedaviye başlayacak gücüm de yok. genelde 40 dan sonra 26 günde bir adet olsam da benim yumurtalar 14. gün civarı büyüyorlar. yani ilişki günleri 12-14. ama garanti olsun diye 10-12-14 diyelim. 10-12-14. günler de pressed kullanilabilir.
ben de tedavi için çok hesaplamıştım ama sen ne yaparsan yap o kendi istediği zaman geliyor. takılmamaya hesap yapmamaya çalış arkadaşım yoksa çok yoruluyorsun inan. tecrübeyle sabittir yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?