38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

niye canım, biraz açık olacak ama sizin zaten eş olarak belli bir ilişki periyodunuz var. sende hiç belli etme yumurtalama gününde ilişkiye girmeye çalış. preseedi de bir ara wc ye kaçar kullanırsın falan.

Deniz Bulut'cum neyse konu ile ilgilenirsen sana detaylı olarak yazabilirim. Düşünüp denemeler konusunda en iyi kararı sen vereceksin. Zaten zamanlamayı tutturabildiğimizde, spermleri yumurta ile buluşturduğumuzda bu da bir nevi aşılama olmuyor mu ?. Aşılamada da yaptıkları bu değil mi ? Tabi yanlış bir şey söylemek istemem ben aşılma yaptırmadım.

Selam Kızlar,

Karamel, Deniz Bulut, Hülya, Waterss, sağolun kızlar destek için, yok moral bozmuyorum vallahi. Sayıda da değilim, kendimi reddetmiyorum yani , o kadar küçükler ki sayılamadılar bile Hayırlısı neyse o olsun, devam ediyoruz işte. Ben ne kadar zorlarsam zorlayayım, herşey olacağına varıyor, hayırlısı diyelim, bekleyelim görelim. Hepinizi öptüm.

Waterss, bu preseed ve ovülasyon testi işini benim de kafama soktun vallahi ınşallah bu tedaviyle yüzüm güler ama olmadı hiçbir ayı boş geçirmeden, tedaviyi beklediğim aylarda ben de deneyeceğim, inşallah bu ay ortasında senden de güzel haberler alırız, ben çok inanıyorum bu ay müjdeli haberler vereceğine.

Orası öyle tabi düşünüyorum böyle şeyleri ama bu kadar ölçüp biçip zamanlayıp yapıyoruz omuyor da öyle mi olacak ? gerçi hiç de belli olmaz bu işler değil mi ? belki süreç biraz uzar ama Allah büyük. Ben hani ikimizin rızası ile olsun istedim hep onu bekledim son 7 aydır deniyoruz belki vaz geçmez biraz daha devam ederiz. Elimden ne geliyorsa yapıp gerisini Allah'a bırakıyorum canım zaten hepimiz öyle yapmıyor muyuz ?

Herada'cım valla benim tüp bebeğimde bu ikisi oldu, çok inceledim ben neden bugüne kadar bunları görememişim. Yabancı sitelerde okuduklarımda tüp bebeğe başlamadan önce bu ikiliyi kullanmaları da öneriliyormuş çiftlere ve eğer üst üste 3 ay bir sonuç alınmazsa doktorunuza baş vurun diyorlar bu kadar da iddalı ben 3 aya razıyım 6 ay da denerim. Bu ikili çok kafama yattı. Ovülasyon testi tamam o da bir nevi USG ile yumurta takibi ama ya preseed tek umudum o ben problemimi buldum az nem ve kuruluktan dolayı spermler bence ölüyordu . 6 ay insan hiç mi denk getiremez bir kaliteli yumurtaya işte yanlış yumurtlama tarihi tahmini ve bu birleşti sonuç ortada bir tek Eylül ayında tam ovülasyon zamanını yakaladım o da kimyasal gebelik ile sonuçlandı yani yumurta ve/veya sperm de kromazomal anomali olursa ki bizim yaşlar için normal böyle oldu. Yani ortamı oluşturup ikisini her ay buluşturabilecek en iyi ikili bunlar benim için.

Tabi sizlerinde kafasını karıştırmak istemem ama doğal yolla devam edilecek ise bu ikili ilde edilmeli..

bende preseed i istemiştim hatta epey incelemiştim o ay aşılama oldu tttu, şimdi de tüp'e gidiyoruz. hele ki zamanında herada'ya söylediğim gibi, ilk adet sonrası korunacağım ki olası kalitesiz bir hamilelikte gene problem olursa tüp süresi uzar.

Waterss'cım, detay cevap için sağolasın, gerçekten kafama yattı. Ben de tedavi aralarında niye akıl edemedim ki oldum senin yazılarını okurken. ınşallah faydasını göreceksin, ben aklımın bir köşesine yazdım bile, tekrar sağol.

Kızlar ben de cumartesi adet oldum.Dün dr'umu aradım.Perşemben günü Beylikdüzü Medicana'da hisrtereskopim çekilecek bakalım.ıki tüp bebeğin de biyokimyasal gebelikle sonuçlanmasının bir açıklaması olacaktır inşallah.Benim beklentim bu yani.hayırlısı tabi.

hadi hayırlısı hülyacığım inşallah rahimde bir sorun yoktur ve sadece kısmet olmadığı için olmamıştır. Böylece daha rahat edersin.

Hülya'cım, hayırlısı olsun canım. İnşallah güzel sonuçlar alacaksın arkadaşım, lütfen bizi habersiz bırakma. Oğlun nasıl? Umarım iş ve evdeki sorunlar her ne ise, bir an önce çözülür ve rahata erersin.

ben de ovülasyon testlerini 2 tüp arası kullanmıştım hem de şu daha pahalı olanını mediplus mıydı neydi adı. 2 ay yumurtlama olduğunu anladım 2. çizgi çıktı ve ertesi günü soldu hemen. ben 2. çizgi olduğu gün çatlayacak diye düşünüyordum solduğu gün mü çatlıyor? son denememde hiçbir değişiklik olmadı halbuki 19. gün doktora gittiğimde o aykinin çatlamış olduğunu söyledi.
sen de eşin istemese bile kendin denemeye devam edebilirsin. en azından tam gününü tutturamazsan bile 1 gün önce 1 gün sonra olur. zaten spermler 3 gün yaşıyor. krem için de madem aldık işe yarasın hem kuruluk var dersin yerimseniben

canım yine demin gördüm yumurtası gelişmeyenler başlığında bir arkadaş yaşım ileri diye yazıyordu 1 kimyasal 1 düşük birkaç da yumurta büyümediği için iptal tedavisi olmuş. geçen ay yüksek doz ile 1 hafta sonra yumurta büyümemiş mesela. bu ay 7 tane büyüyormuş. eğer tut ki olmadı büyümedi bu ay, bu artık olmayacak demek değil. bir bakarsın bir sonraki ay 9 tane birden büyür. henüz ümitsiz olmak için çok erken hem.

evet ben de daha rahat oluyor diye plastik bardak ile denemiştim. bir de galib sabah ilk idrar yapmayın diyordu ben akşam dönünce denemiştim. sen hangi markayı kullandın? yine pahalı bir marka almak istemiyorum boş yere zaten olasılık % 5! preseed i de gitti gidiyordan buldum aldım 2 tane. bir bayan amerikadan getirttim hamile kaldim elimdekileri satıyorum diyordu tanesi 40 lira. normalde 130 lira. inşallah aynısıdır ve tarihi geçmemiştir gelince göreceğim. iade ederim ama tabii bu ayı kaçırmış olacağım. artık bu da allaha havale. olacaksa olur a.s

canım yaptırabileceğin bütün testleri yaptır tabii zira zamanımız az. ama ben tamamen iyi bir rezerve denk gelip gelmemekle alakalı olduğunu düşünüyorum. akupunktur ve tüp bebek başlığındaki el muallim mesala. 1 oğlu var 2. için uğraşıyorlar. ilkinde 4 sene önce ikizlere hamile kalıyor ama kaybediyor. sonraki kaliteli 3 embriyo ama negatif. sonraki sene kaliteli 3 embriyo negatif. doktoru (benim dr um) histeroskopi yapıyor birşey bulamıyor. bu sene 5. güne giden 3 embriyo ile 40 yaşında üçüzlerine hamile. 15gün önce erken doğum yaptı ama bebekleri iyi gelişiyor 1 i makineden çıkmış bile. yani düşün 38 - 39 yaşındaki denemeleri negatif iken 40 yaşında 3 üz oluyor. artık allahın işi diyoruz. inşallah fazla bekletmez hayırlısıyla gelir hayatım.

bu 5. güne giden embriyoyuda çok duydum onların şansı fazlayımış bunu bizmi talep edeceğiz doktordan ?

bu arada doktoruma mail atmıştım cevap vermiş 1 hafta daha bekleyelim dedi. inşallah o zamana kadar olur

OVÜLASYON TESTİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Deniz Bulutcum şöyle anlatayım ;

1- Testleri yapmaya başlayınca çok silikde olsa C nin yanın da ikinci hayalet çizgiyi görüyoruz, çünkü hiç bir şey yapmasak da vücudumuzda az da olsa bu hormon her zaman var

2- Daha sonra T yani numune çizgisi hayalet halinden biraz daha belirgin hale geliyor ama test sonucu halen negatif

3- Ertesi gün bakıyorsun T çizgisi C çizgisine yakın renkte test pozitif ve hemen o akşam değerlendiriyorsun.

4- Bir sonraki gün T çizgisi C çizgisinden çok belirgin bir şekilde koyu işte o LH nin pik yaptığı tepe noktası. Bu aşamada halen ovülasyon olmamış durumda folikülden başını çıkarmış durumda ve serbest kalmayı bekliyor. Tabi bu test sonucu da pozitif o akşamı da değerlendiriyorsun.

5- Bu serbest kalma olayı LH pik yaptıktan sonra azalmaya başlıyor ya biraz aşağı indiğinde ovülasyonda başlıyor ve LH konsantrasyonu sıfırlanmadan az önce ovülasyon tamamlanmış oluyor. Yumurta folikülden ayrılmış oluyor. Yumurtanın fertililizasyona hazır hale gelmesi 6 saat sürüyormuş.

O nedenle iki gün üst üste çift çizgiyi yakalayıp 3. gün negatifi yakaladığında içerlerde bir yerlerde bu anlattıklarım oluyor.

Bu arada spermlerin vajinadan fallop tüplerine gitmesi için geçen süre 10 saat..

Bir de spermleri sağ salim uygun ortamda işte preseed ile rahim ağzına ulaştırıp oradaki püsküller vasıtası ile içeri alabilirsen o iş orada bitiyor gerisi yumurtanın işi.

Ay walla okuldaki havuz problemlerini çözmeye döndü yani inceden inceye hesap yaptım, yukarıdaki açıklamaları yabancı sitelerden okudum. Yazdıklarımın haricinde aşağıdaki durumlar da var şöyle ki;

1- ) 3 günden fazla çift çizgiyi görüyorsan yumurta folikülden baş veriyor ve geç çıkabiliyor. Bu istisnai durum bazen olurmuş ama olmaya periyodik devam ederse doktora başvurun diyor.

2-) Regline yakın çift çizgi görüyorsan gebelik hormınu da bu testlerde çift çizgi çıkarıyormuş ancak unutmamak gerekn şey başka hormonal etkileşimlerde o dönemdeki çift çizgi verdirebilirmiş o nedenle ir ihtimal diyeceğiz ama güvenmeyeceğiz.

İşte böyle arkadaşım umarım faydalı olmuştur açıklamalarım. Zaten bu ürünü ve pressedi çok araştırdım işleyiş mantığı kafama yattığı için kullandım. Umarım bu yazdıklarım bir kişiye bile faydalı olsa çok sevineceğim ki en senden de tam ygularsan umutluyum.. Sevgiler..

Karamel'cim, elbette doktorunla konuşursun blastokist aşamasına gelmiş bir embriyo transferi için. Ancak karar doktorlara kalıyor, çünkü elde edilen embriyoların adedi ve kalitesine göre karar veriyorlar, çok iyi durumda olmayanları bir an önce transfer ediyorlar ki bu da 2. gün transferi demek. Genelde 3. gün transferi yapılıyor. Yumurta adedi çoksa ve kaliteliyse, o zaman 5. günü bekliyorlar filan. ınşallah hepimizin 5. güne gidecek kadar kaliteli yumurtaları olur. Bu durumda genelde 2 embriyo transfer ediliyor diye okuyorum ama yanılıyor da olabilirim tabii. Ne olur rahat ol, bir haftaya kalmadan yaşasın diyeceksin

Waterss çok sağol, detay açıklama için, hemen kopyaladım bilgisayarıma. Ellerine sağlık, inşallah bu uğraşlar sana bebeğini getirecek hayırlısıyla.

Deniz Bulut'çum, sağol canım, dün akşam biraz ben de karıştırdım, 4. gün 100'ün altında kalan e2 değerleri endişe vericiymiş (doktorum da söylemişti), benimki şimdilik 200 küsur olduğu için rahatladım, sadece beğenmediğim bir önceki tedavinin bile altında olunca bu ne oldum. Yarın belli olur durum, eğer olmazsa inan panik olmam. Çünkü 2 ay doğum kontrol hapı kullandım, şimdi lucrin kullanıyorum ki ilk dozajları yanlışlıkla fazla almıştım, yani yumurtalarım bayağı bir baskılandı, büyümemeleri çok şaşırtıcı olmaz. Ne yapalım, hayırlısı, yaşayıp görücem. Sana da bol şanslar diliyorum hayatım, belli mi olur, gerçek sürprizi ne diye bu ay yakalamayasın ki?

Son düzenleme:
son 3 sayfadır benim adım hiç geçmiyor .. bugun cok duygusalım zaten agladım aglıyacam

Ah esteryacım, sevgili hamilemiz, adın geçmediği sayfalarda bile kalbimizdesin canım benim, duygusal anne, iyi bak kendine ve bebişine, bir seslen yeter.

mafoldum bensanıırm bir sure tv izlememem gazete okumamam lazım herseyden fena halde etkileniyorum biraz once kk da bebegi karnında ölen annelerin topiginde bir hikaye okudum bogazıma bir ymruk kilitlendi kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…