38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

genetik hastalık derken evlatlık aldığınız çocuğun da olabilir değil mi? bilmiyorum. zor karar. allah yardımcınız olsun.
bir de ben devlete başvurup evlatlık istenince 40 üstü her yaşa 1 yaş eklenerek çocuk verildiğini biliyorum. mesela ben 43 üm diyelim ve ancak 44 de sıra geldi 4 yaşında bir çocuk alabiliyorum. bu da bana sevimsiz gelmişti.

Donor için söyledi yani verici olacak olan kişinin birsürü hastalıkları olabilir.
Çocuğa geçebilir gibi bilgiler verdi.
Ama kendi yumurtamda çıkarken de kromozom anomalisi vardı zaten.
Hiç bir şeyin garantisi yok zaten.
Ben Kıbrıs'taki drdan öğrendiğim kadarıyla alıcıya kromozom analizi
ve embriyolarda PGT yapılarak sağlıklı emriyolar rahme yerleştiriliyormuş.
İnşallah sağlıklı ve hayırlı evlatlarımız rahmimizde tutunsun.

evet hiçbirşeyin garantisi yok benim bir arkadaşımın 7 sene önce doğumdaki bir dr ihmaliyle (hemde iyi bir özel hastanede) oğlu özürlü doğdu. yazıldıysa oluyor.
o nedenle rabbim hayırlısını versin taşıyamayacağımız yüklerle imtihan etmesin....

Herada sakin sacini boyatma, bitkiselle dahi... Ben bu konuyu konustum, yumurta toplama öncesi ve sonrasi kesinlikle yasakmis... Yumurta ve embriolarda allerjik reaksiyon olusturabiliyorlarmis. Hatta parfüm, kozmetik, sampuan, deterjanlar vs. Ben sadece zeytinyagli sabun kullaniyorum. Ayrica bitkisel boyalar beyaz saci kapatmiyor. Ben daha önce 8 hafta süren gebeligimde beyaz saclarim yüzünden kendimi cok cirkin hissetmistim, moralim bozulmustu. O yüzden bu sefer bunun ici care aradim ve Bagdat caddesinde Mark's and Spencer'in karsisinda merdivenlerle asagi inilen bir takici var, icinde takma saclar, peruklar vs satilan ayri bir bölüm var. Saclarimin beyazlarini kapatacak genis bantlar almak icin oraya tesadüfen gitmistim. Sacimin renginde ve gercek sactan sadece tepedeki beyazlari örtecek sekilde cok mukemmel bir eklenti yaptilar. Toka gibi takiliyor ve hic anlasilmiyor. Tavsiye ederim canim. Zaten bu tedaviler, ilaclar bizi cok yipratiyor, bir de kadin olarak kendini cirkin hissetmen olayi daha da zor hale getiriyor. Tavsiye ederim. Orada hamile oldugumu söylemistim ve % 20 indirim yapmislardi, eger sen de gidersen hamileyim diye söyle.

Evet canım Amin.
Ben de kromozom anomalisini öğrenince iyiki kendi yumurtamla çocuk olmamış diye şükrettim.
Özürlü çocuğu olanlara ölümde bile rahat yok.Allah hepsinin yardımcısı olsun.

bulutcuğum, donörlere her türlü genetik test yapılıyor diye biliyorum. Allah herşeyin hayırlısını versin

hadii yaaaa toplamadan öncede mi yasak akannehir neyse ki ben düşen bebeğe genetik analiz yaptırdım da kromozom bozukluk çıktı yoksa ben kimyasalda olduğu gibi eşimle aram bozuktu yeterince istemedim ondan mı düştü, saçımı boyattım ondan mı oldu, yoruldum mu acaba diye takardım. benim saçlar kıvırcık eklenti saç falan da olmaz ama mucizem olsa da ben beyaz saçlı dolaşsam :smiley-cool:

Deniz ben her seferinde, nasilsa yumurta toplandiktan sonra güzelce boyuyordum hic danismadan. Bu sefer sordum ve yumurta toplama öncesi, sonrasi hep yasak. Sadece tedavinin basinda izin veriyorlarmis. Aman dikkat! Hic riske atmaya degmez...Biliyorsunuz yumurta toplama sonrasi kortizon kullaniyoruz 4 gün. Bu embriolara karsi herhangi reaksiyonu engellemek icin özellikle veriliyor. Biz de dikkatli olmaliyiz kullandigimiz herseyde.

Hay Allah, ben de tam hazır yumurtalar yokken mis gibi boyatırım diyordum, peki o zaman, boyatmayayım. Parfüm, şampuan v.s. toplama günü kullanmayın, oje filan yok demişlerdi bir önceki denemede, bugün yeni yasaklarım neler onları öğreneceğim. Sağolasın Denizatı, ne yapalım, gelecekse beyaz saçlı anneye gelsin. Zaten tutarsa ilk üç ay boya yok, hamile kalayım ve sürsün de sağlıkla, beyaz saçla dolaşırım, aynen Deniz Bulut'un dediği gibi.

Karamel'cim, ah canım benim, yanıyor şimdi ışığın, yeşil yeşil bakıyorsun

Donör konusuna ben de sıcak bakıyorum açıkçası, neden olmasın? Hele pgt taraması da yapılıyorsa, insanın içi de rahat eder. Dün yazdığım şu hemşire bayanın lafını unutmayacağım; zor oluyor ama isteyince oluyor. Düşünsenize kızlar, birkaç seneye kalmadan bu arkadaşlık umudunu kaybetmemiş azimle anne olmuş sıkı dostuklara dönüşür, çocuklarımız oyun arkadaşları olurlar, ben bu hayali çokkkk sevdim, bu da yeni dileğim olsun.

bende yeni yıl dileğini sevdim herada, ne güzel birer ikişer veledlerimizle görüşürüz gerçekten hayali bile güzel. Ne güzel benimkilerin bir sürü teyzesi olacak (dikkat benimkinin değil benimkilerin)

ama 2 çift laf edemeyiz ki, ona bur, buna yapma, dur düşersin falan :))))))))))

kızlarrrrrrrrrrrrrr ben simdi anlamadım hamileyken parfum kozmetik falan kullanmak yasakmı? nasıl sampuan kullanmalıyız , yuzumuze nemlendirici ne surmeliyiz ben zaten oje falan kullanamıyorum beceremiyorumda sacımda beyaz olmadıgı icin sacımıda boyatmıyorum.. parfum yasaksa uzuluum be :) :)

Esterya'cım, sen normal yolla hamile kaldın, bu bahsettiğimiz hep tüp için alınan ekstra önlemler. Kalitesini bildiğin ürünler olduğu müddetçe hamilelikte kozmetik ve parfüm gönül rahatlığıyla kullanılabilir diye biliyorum. En doğru yönlendirmeyi doktorun yapacaktır. Makyaj falan filan neyse de, ben de parfümsüz çıkmam abi

Son düzenleme:

Karamel'cim, olsun, yumurtaydı, boyuttu, takvimdi, ödevdinin yerini bir müddet yapma, vurma alsın ya, gerçekten alsın artık. Düşünsene, boyuna birbirimizi çimdikleriz, gerçek mi bu diye, ben uzun bir müddet dert yanabileceğimizi sanmıyorum, eminim sana da öyle geliyordur. Bebişim bu gece uyutmadı, Allah'ıma şükür iyi ki var tarzı, başı sonu kopuk cümleler kurmazsak iyidir

Heradam sen nerde calısıyorsun?
ya ben makyaj yapmaya cok useniyorum zaten pek beceremiyorum da

annem babam bana bir fiske vurmadı ama çok özeniyorum kızınca terlik fırlatacağım :))))

bu arada kesinlikle inanamayacağız neydi o günler diyeceğiz , inşallah yarabbim

Heradam sen nerde calısıyorsun?
ya ben makyaj yapmaya cok useniyorum zaten pek beceremiyorum da

Nerede yer olarak soruyorsan Taksim, iş olarak soruyorsan, bir danışmanlık şirketinde. Makyajsever değilsin, ben de değilim sadece toplantı zamanı filan işte. Sen doktoruna sorarsın, bizi de aydınlatırsın bu konuda o zaman, değil mi canım?

annem babam bana bir fiske vurmadı ama çok özeniyorum kızınca terlik fırlatacağım :))))

bu arada kesinlikle inanamayacağız neydi o günler diyeceğiz , inşallah yarabbim

Oooooooo terlik işi süper canım. Annem, abimle bana boyuna terlik fırlatırdı, Allah'tan tutturmazdı ya da tutturamazdı ancak evde bütün terlik belleri kırıktı, duvara kapıya çarpmaktan. Misafire verecek terlik bulamazdık filan. Evet canım, gelenekler kaybolmamalı

kesinlikle, kendim içinse namerdim sadece geleneklerimizi yaşatmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…