38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

daha sonra 3 aşılama.bir bahçecide tüp bebek.tüp bebek tuttu.hikaye yine aynı.muayeneden sonra kanama.ve verilen endol fitil sayasinde ıshal ve bağırsak kanamasından sabaha kadar tuvaletten çıkamadım ıkınmaktan.sabah kanamam oldu. kalp atışları durdu. 2 senedirde hiç bir şey yapmıyorum. bu siteyide yeni gördüm. sizlerden öğrenmem gereken şeyler var. en azından tüp bebeğe giderken daha hazırlıklı.bilinçli gitmek istiyorum.

Sevgili Any, burada herşeyi konuşuyor ve soruyoruz birbirimize, inanılmaz da bir destek grubuyuz aynı zamanda... Hem tedavilerimizi, hem psikolojimizi, hem de tedavi öncesi denediğimiz kürleri, herşeyi konuşuyoruz... Eski sayfalara da baktığında göreceksin. Hepimiz çeşitli tedavilerden geçtik, geçiyoruz, yeni yıldan da inanılmaz umutluyuz Sana da bol şanslar diliyorum şimdiden, herşey gönlünce olsun.

Sevgili any çok geçmiş olsun canım.Ben de yeni evlediğimde 11 yıl önce doktorların acemiliklerinden çok muzdarip oldum.Birisi düşüğüme kürtaj yapmadı,bu yüzden ileri derecede iltihabım olmuştu.Sonra dış gebelik yaşadım,bu seferde tek yumurtalığım aldılar.
Hadi tek yumurtayla 32 yaşımdan 41 yaşıma kadar 8 tüp bebek denedim.Bu seferde kromozom tahili yapmamışlar zamanında bebek rahme tutunmadı iyi ki olmamış.Çünki sakat çocuğum olabilirmiş.
Sonrasında kaldık donöre.Kıbrıs'a son şansım için gideceğiz.Allah yardımcımız olsun hepimizin.

merhaba canım hoşgeldin. ben 39 yaşında normal hamile kaldım evli değildim daha eşimle ilişkim çok yeniydi aldırdım. 41 yaşında doğal hamile kaldım ilaç kullanıyordum olmadı. 42 yaşında tüp yaptırdım kimyasal oldu. 4 ay sonraki denemede kalbi 8. haftada durdu. embriyo genetik incelemeye gönderildi kromozom bozukluğu çıktı. genelde hamile kalınca hemen tüm doktorlar 10-12. haftaya kadar vajinal muayene ediyorlar. benim de okuyup bildiğim bu haftalarda bunun bebeğe bir zararı olmadığı. senin kayıplarında da muayenin bir etkisi olduğunu sanmıyorum. buradaki pek çok arkadaş gibi nedeni yaş nedeniyle kalitesi bozulmuş yani kromozom bozukluğu olan yumurtalardır. yani hamile kalmakla bitmiyor bu yaşlarda. eğer sağlam bir yumurtaya denk gelmemişsek genelde ilk haftalarda sonlanıyor zaten hamilelik.
bir de eğer yeni bir tedavi düşünüyorsan acele etmeni şiddetle öneririm. benim nisan ayında başlayan tedavimde 8 yumurta vardı. temmuzda 10 yumurta görüldük tedaviye başlamadım. eylülde 6 yumurta vardı. düşük nedeniyle kürtaj sonrası ilk adet kontrolunda bu ay sadece 2 tane. eğer bir sonraki ay da durum böyleyse başka tüp bebek yapılamayacağını söyledi doktorum. yabancı kaynaklardan da okuduğum 40 yaş üstü tüp bebekte başlangıçta 5 den az folikül varsa şans 0 gibi. 5-8 arası varsa % 10, 8-10 tane varsa % 30 gibi. yumurtalar ne yaık ki menapozdan 5-6 sene önce 43-45 yaş arası bitiyorlar. yani bizler sınırdayız.
uzun yazdım ama yeni bir tedavi düşünüyorsan gerçekten acele etmelisin. hastane olarak da biz yaşlarda ve zor hastalarda memorial ı öneririm. ben de ilk tedavimi bahçecide yaptırmıştım memnun kalmadım. 2 kere memorial a gittim başlayamadım. belki son bir tedaviye başlarsam yine orayı düşünüyorum. kısmet artık.

bulut arkadaşım ön görüşme için acıbaden cem beye gitmiştim o benden genetik kan testi istemişti.yaptırmadık daha.bu kantestinde çıkarmı kromozom bozukluğu

kızlar dun gece benim biraz kanamam oldu dr a gitik kese bozulmamıs dedi bebisi gorduk nokta kadar ama kalp atısı goremedi henuz

canım, sakın stres yapma bak noktada olsa bebeşi gördün önemli olan bu, zaten kalp atışı için randevun haftaya idi

bulutcuğum nice senelere olsun , inşallah yeni yaşın sana bebiş getirir.

veee

herada, canım benim inşallah bugün toplanan yumurtaların hepsi döllenir ve allah sana gönlündeki ikizi verir tüm kalbimle bunu çok istiyorum.

Tabiki kızlar hepiniz / hepimiz için

Ben biraz midemi üşütmüşüm bugün işede gitmedim evdeyim, bügün 34. gün gelen giden yok muhtemel salı çarş doktora giderim

hepinizi çok öpüyorum

bulut arkadaşım ön görüşme için acıbaden cem beye gitmiştim o benden genetik kan testi istemişti.yaptırmadık daha.bu kantestinde çıkarmı kromozom bozukluğu

Evet bu testte karyotip test istemişse, karı koca ikinizde kan veriyorsunuz.Özelde 15 günde
Üniversite hastanelerinde 1 ay da bu sonuç çıkıyor canım.
Kolay gelsin.

sevgili herada teşekkür ederim seninde herşey gönlünce olsun. geçmiş sayfalarda e2 diye birşeyden bahsetmişsiniz bunu öğrenmek istiyorum.

hoşgeldin any aramıza..burada kendini daha iyi hissedeceğini umarım

evet deniz bulutcuğum merkezler hakkında çok fazla bilgim yok.zaten tekirdağdayım. memorialde diğerlerine göre aralarındaki gördüğün farkları paylaşırsan sevinirim.gecen yaz acı badem cem beyle ön görüşme yapmıştım.bana çok pozitif geldi .fakat yapılacak işlemleri bilmiyorum.

karamel herada.deniz bulut ve yeni gelen cici kızlaaaarr merhaba .açık görüyorum sizleriiii

kızlarrrrrr, arada kaldım.

kürtajdan sonra tüp bebekçi doğum kontrol hapı kullanın dediydi
kendi doktorumda hemen gerek yok demişti.

benimde kürtaj hep sıkıntılı olduğu için ve kanamayı görebilmek için kullanmadıydım.

Tüp bebekçiye histeroskopiyi sordum, " sizin içiniz başka türlü rahat etmeyecek, bir sakıncada yok kafamız rahat olur gelin yapalım" dediii ammma eklemiş nasılsa doğum kontrol hapı kullanıyorsunuz diye.

Benim doktor için kullanma dedi diyemem, ben kullanmadım diyeceğim sanırım

karemel arkadaşım problemini tam olarak anlıyamadım. benimde ilk kürtajımın sonrasında buna benzer bir olay yaşadım.dr.fazla kazımış olduğundan rahimde yapışma olmuştu. içerde kanama olmuş fakat dışarı akmamıştı.dr bir aletle o yapışıklığı açtı.

benim gördüğüm hemen bütün merkezler 3. gün gel başlayalım diyor. memorial genelde 19. gün kontrol ediyor ve bir sonraki ay önde giden bir folikül varsa yaş ileri bile olsa 21. gün baskılamaya başlayabiliyor. ben 2 kere görüşmeye gittim 2 kere de folikül durumuna göre başka protokol önerdiler. denizatı arkadaşımızda mesela birkaç ay folikül yokmuş sonra 7 folikül gözükmüş başka bir protokol yapıyorlar. hale hanıma ve güvenç beye gitmiştim. hale hn çok sıcak ve pozitif bir insan. bence bir görüşmeye git mutlaka farkı göreceksin. çidere üye olursan (150 lira üyelik) ilk muayen ücretsiz (normalde 200 lira) tedavide de indirim oluyor. eşinle birlikte genetik testleri yaptırırsan da içiniz rahat başlarsınız. sanırım 300 lira civarındaymış. ben sadece nacizane tekrar kendi durumumdan yola çıkarak acele et diyeceğim. çünkü 1 ay 10 folikül varken 1 sonraki ay 5 sonraki ay 0 olabiliyor bu yaşlarda.

Ben biraz midemi üşütmüşüm bugün işede gitmedim evdeyim, bügün 34. gün gelen giden yok muhtemel salı çarş doktora giderim

hepinizi çok öpüyorum

Karamel'cim, çok geçmiş olsun, umarım tez zamanda kendini çokkk iyi hissedersin. Tüp doktorunun tavsiyesine uyup histeroskopiyi yaptıracaksın sanırım. Yaptırırsan da çok iyi anlarım seni, gerçekten tedavi boyunca o kadar çok şeye takılabiliyorsun ki, halbuki kafanın rahat olması lazım. Kafan tedavi sırasında en rahat nasıl olacaksa, en doğrusunu sen bilirsin arkadaşım. Doğum kontrol hapı konusunda haklısın, doktorları birbirlerine düşürmemek lazım ınşallah salıya kalmadan periyodun gelmiş olur, inşallah.

sevgili herada teşekkür ederim seninde herşey gönlünce olsun. geçmiş sayfalarda e2 diye birşeyden bahsetmişsiniz bunu öğrenmek istiyorum.

Merhaba any,

Öncelikle söyleyeyim ki, bugün itibariyle tüp bebek, aşılama, tedavi aşamaları, v.s. konularında bir sürü şey öğrendiğim için çok memnun olduğumu söyleyemeyeceğim. Ne kadar çok bilirsen, daha doğrusu haberdar olursan o kadar zorlu geçiyor tedaviler, ufak ya da büyük bir sürü şeye takılıp kalıyor, moral bozuyor ve stres yapıyorsun. Eh, doktoru hastaneyi seçmek için de birşeyler bilmek lazım, evet. Dolayısıyla denge çok ince.

Kendimden örnek vereyim, senelerdir hastası olduğum, daha önceki tüp denemem hariç tüm yumurta takiplerimi ve aşılamalarımı yapan doktorumla deniyoruz bu tüp tedavisini. Senelerdir her dediğini uyguladığım, gık demediğim doktoruma etmediğim kalmadı diyebilirim bu tedavide. Hala sorguluyorum. Ne kadar okursam okuyayım onun kadar bilebilmem mümkün mü? Peki ben ne biliyorum da sorguluyorum, hala güven duygusu hissediyorsam bir şekilde niye her bir adımı sorguluyorum, soruyorum? Çok zor yani. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Hem haberdar olmayı birşeylerden hem de kendini güvendiğin ellere teslim edebilmeyi ben beceremedim açıkçası, inşallah sende öyle olur.

e2'yi şöyle anlatmaya çalışayım; periyodunun 3. günü ilk kontrolü yapılan, tüp tedavisi sırasında da her iki günde bir artışı gözlemlenen bir değer; geliştirilmeye çalışılan folikül içlerinin dolu olup olmadığı ya da yumurtanın olgunluğu -döllenebilme yeteneği- (dolaylı olarak da adeti) konusunda bir fikir veriyor takipte. Yine de bu tedavi esnasında öğrendim ki çok da takılmamak lazım değere. Bizim yaşımızda kromozomal anomalisi olmayan, olgun yumurta bulmak çok daha önemli diyeyim.

Sana gerçekten Deniz Bulut'un söylediğine katıldığımı söyleyebilirim. Artık çok değerli yaşlardayız ve önümüzdeki süreyi değerlendirmek durumundayız. ılk okumaya başladığım dönemlerde bu konuyla ilgili, bir sitede bir doktor, herkese mesajını 'doğru tedavilerle buluşmanız dileğiyle' diye bitiriyordu. ılk önce, bu ne yahu olmuştum, şimdi gayet iyi anlıyorum, ne doğru, ne dolu bir lafmış. Bu dileği hepimiz için tekrarlıyorum ben de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…