38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canım çok üzüldüm ama bu yaşlarda sabır metanet devam edecek yürek ve bol para lazım. senin dediğin gibi çok kaliteli böllenmeyecekse o yumurtayı koymak ne kadar doğru bilmiyorum. 12 gün korkunç iğneleri ol bekle. sonra tutsa acaba genleri düzgün mü diye 3 ay bekle. yani tabii her durumda bizler o 3 ayı hatta amniosentezle birlikte 4,5 ayı acaba diye geçireceğiz ya bir de böyle olunca. yani anlıyorum yine de düzgün bölünür de konabilecek kaliteye gelirse yani orta eh işte değil de kaliteli olursa yine de miniğe bir şans vermeli diyorum. dualarım seninle.
moral vermek için söylemiyorum bir sonraki ay çok daha güzel ve sağlıklı bir rezerv karşımıza çıkabilir. hangi ay ne olacağı belli olmuyor. bir de ben metropolitan demem ayol memorial diyorum :roflol:bak bana benim doktorum bir sonraki ay da rezerv böyleyse devam etmeye gerek yok dedi. aslında adam da haklı çok az ve kalitesiz bir rezerv ile şansım çok az. ama memorial denizatını aylardır takip ediyormuş az yumurta ile bile denemişler tedaviler iptal olmuş nihayet bu ay yakalamışlar şansı. ben çidere üye ol görüş diyorum. eğer orada devam edersen indirim de alıyorsun. güvenç beyi çok methetmişlerdi. bir de hale hn var. valla ben hale hn ı tercih ederim (ilk defa bir bayanı tercih ediyorum) çok pozitif bir insan ve güven veriyor.
denizatı dedim de hala haber yok inşş olmuştur opusu. sen de tam transfer öncesi dikkat et kendine. grip başlarsa doktorunu ara hemen

Son düzenleme:

Herada'cım ne diyeceğimi bilemiyorum, biz de her ay bir tane yumurtluyoruz doğal yolla bu durum ve tablo beni de karamsarlığa itti şu an ben de sonuçta 40 yaşındayım ve bu ay ki bir yumurtam kimbilir nasıldı ? döllense bile yola devam eder mi ? Bu yaşa kadar hiç bir zaman yaşımı problem etmemişimdir ama şimdi ediyorum .

Ama birde elimizde halen döllenmiş bir yumurtan var değil mi ? inşallah çoğalmaya başlamıştır , o bir tane bize yeter Allah'ım ne olur can ver , hayat ver o yumurtaya :Saruboceq:

Canım ben fortel marka kullandım 5 li test çubukları var içerisinde. Ben İki kutu aldım 8. gün yapmaya başlamıştım ama 12.13. günler çift çizgiden sonra 14. gün tek net çizgi çıktı. Bu ovülasyon testinde çift çizgiyi yakaladığın ilk gün ve onu takip eden ikinci çizginin olduğu günü değerlendiriyorsun 3. gün tek çizgiyi yakalayacaksın muhtemelen artık o günden sonra mecburi çalışma yapmana gerek yok. Bu testle birlikte pressed de kullanırsan spermleri yumurta ile buluşturma şansını şansa bırakmamış olursun. Buraya kadar tamam ama bizim yumurtalarda iş bitiyor, ne kaliteymiş bu..yaşlanmışım şimdi anladım.

İnşallah yukarıda yazdıklarıma gerek kalmaz, güzel haberler verirsin.

herada öncelikle kendine iyi bak, sonuçta yarın transferin olacak yada olabilir.
kesinlikle deniz'e katılıyorum sabır, sabır , sabır. ınşallah karşılığını alacağız.

benim anlamadığım niye memorial'dan başkası az yumurta takip etmiyor 1000 yumurtada olsa, 1 yumurta da olsa aynı para değil mi, emekse emek ama öpücüğe yapmıyorlar bu işi.

karamel canım sanırım çoğu merkez kolaya kaçıyor ve bizim gibi zor hastalrla uğraşmak istemiyorlar zaten şansımız çok düşük. ayrıca memorial sadece erkek kısırlığında değil bizim gibi ileri yaş durumunda da çok başarılı. zira ekip ve labaratuar çok iyi üstüne de yılların tecrübesi var. her hasta ayrı bir tecrübe ve bundan yararlanıp ona göre protokollerini falan belirliyorlar. aslında keşke ilk tedaviden itibaren oraya gidebilseydim başarı şansım daha fazla olabilirdi. zaten indirimli fiyatı 1600 EUR ki çoğu merkez 3500 diyor. ama bana hep 450 iu gonal f + 75 iu managon dedi ki 10-12 gün bu iğneleri olsam 3500 de o tutardı burası beni yıkıyor. genelde gonalf ile çalışıyor ve yüksek dozlar çok pahalıya geliyor. ama denizatına düşük dozda menagon ile özel bir protokol uygulamış. dedim ya artık bu yaşlarda sabır inat ve para gerekli bir de şans tabii :Saruboceq:yerimseniben
benim dr 1 kere daha bakalım yeterli folikül yoksa bir daha bakmaya gerek yok dedi ama mailleştiğim bir dr birkaç ay takip edilebilir dedi. en azından emin olmak için durumdan 3-4 kez bakılabilir. baksana her dr başka birşey söylüyor kafamçokkarıştı

Hereda arkadaşım seni çok merak ediyordum ama hafta sonu hiç fırsatım olmadı.Sabah az bir ara bulup haberlerine baktım ama cevap yazmaya fırsatım olmadı.Canım arkadaşım hemen olumsuz düşünme kısmetinde varsa o bir tane embriyo sonuna kadar gider.Biraz sakin olup bence yarını bekle derim hayırlısıyla.Olur da bölünme durursa zaten sağlıklı değildir arkadaşım.Bir dahaki sefer inşallah.Hayat üzülmeye değmez canım.daha zamanı gelmemiştir belki belki de o embriyo sonuna kadar gidecek ve bize kıs kıs gülüyordur oradan.

Karamel, Deniz Bulut, Erverdi, Waterss,Hülya sağolun arkadaşlar. Çok teşekkür ederim.

Deniz Bulut'çum, kafa mı kaldı Metropolitan diye bir hastane varsa, kesin gidicem, belki Allah söyletiyor
Şimdiye kadar hep gözü kapalı yaptım bunları, araştırmadım sormadım, bir iki yere ben de bakarım artık.

Hülya'cım, evet belki haksızlık ediyorum ama çok içten diliyorum eğer devamı gelmeyecekse yarın sabah bitsin, hiç transfere gitmesin. Nasılsa kafaya koydum, aynen Deniz'in dediği gibi, Allah başka keder engel vermesin, her ay takip ettiririm kendimi, azken aşılama, çokken tüp, deneyeceğim, pes etmiyorum daha.

Sen ne yaptın, sen haber ver asıl?

Son düzenleme:
Denizatını ben de merak ediyorum, inşallah iyidir ve OPU'su olmuştur. ınşallah.

Waterss'çım, sakın moralini bozma. Bak ben bile, evet üzülüp zırlıyorum ama, pes etmiş değilim. ılla yaş 40 diye herkesin yumurtası kötü olacak diye kural yok. Benim için bile geçerli bu, gelecek ay daha kaliteli bir yumurtam olabilir, belli mi olur. Pes etmeyip, o altın yumurtayı kaçırmamaya bakmamız lazım sadece.

aferin işte böyle. hem belki o altın yumurta şu anda bölünmekte olandır yerimseniben

Gonal-F de benim kara listeye girdi vallahi. 9 gün 450'lik vuruldum, hale bak. Geçen sefer hadi bu aşılama diye fostimona ses etmemiştim, 2 yumurtam gelişmişti. Of of, yakında ilaç kalmayacak kullanacağım

pes etmek tabiki yok.

kaç ay ara vermek gerekiyorki tabiki maliyet çok her ay olabilmesi mümkün değilde vücut için nasıl işliyor acaba ? çünkü biz 3-4 deneme yapacaksak bunu yıllara yayma şansımız yok en fazla aylara yayabiliriz değil mi?

Gonal-F de benim kara listeye girdi vallahi. 9 gün 450'lik vuruldum, hale bak. Geçen sefer hadi bu aşılama diye fostimona ses etmemiştim, 2 yumurtam gelişmişti. Of of, yakında ilaç kalmayacak kullanacağım

şu ilaçlar nedir birde bana söyleseniz, neye göre seçiyorsunuz doktor seçmiyor mu bunları ?

şimdi bana 3500 + ilaç dediler bende oh dedim ilacımı kendim alayım ne tutarsa tutsunda eksik olmasın. Sonra demesinler mi ilacı biz veriyoruz elinizde kalma ihtimali olmuyor ne kullanırsanız onu ödüyorsunuz.

Bu iyi mi kötü mü ?

herada canım..hakkında hayırlısı neyse o olsun..Eğer şu andaki yumurtansa zaten olacaktır,değilse olmaz zaten canım...Bu arada ben menogon kullanmıştım 375 lik...1.denemede 13 yumurtam olmuş(11 i olgundu,6 sı döllenmişti) 2.de ise 6 yumurtam olmuştu(5 i döllenmişti)...daha önce kullandın mı bilmiyorum ama menogonu akılnda tut istersen...

Bu arada önde gidenleri tutmak içinde orgalutran olmuştum karından...onu 4 tane menogonu 8 tane kullanmıştım..

normalde vücut ve moral için 3 ay dinlenin diyorlar ama bize dinlenmeyin diyorlar. iptal olan bir tedaviden hemen sonraki ay tekrar başlanabiliyor. eğer negatif sonuç alınmış bir tüp varsa ilk adetten sonraki adetten başlanıyor.
ilaçlara gelince gonal f - puregon-fostimon-menagon vs her dr biriyle çalışıyor. en iyi diye birşey yok. memorial genelde gonal f tercih ediyor. en pahalısı. bahçeci puregon yapıyordu ama bana ve heradaya fostimon kullandılar. başka çoğu dr menagon lullanıyor ki en hesaplısı o. ilaçları tüp yaptığın merkez veriyor her kontrolde. en uygun fiyata böyle alıyorsun artmıyor da böylece. mesela 2. tedavimde menagon kutu eczanede 130 lirayken hastane nakit 100 liraya veriyordu. bahçeci memorial ın falan da özel anlaşmalı eczaneleri var hastane içinde oradan alıyorsun. bu ilaçları neye göre belirliyorlar bilmiyorum. bence hastanelerin ilaç şirketleriyle anlaşması var. ben araştırdım illa şu daha iyi daha yeni diye birşey yok.

karamel haklısın bizim denemelerimizi yayma gibi bir lüksümüz yok...o yüzden ben 1. ve 2.denemeyi üst üste yaptırdım...(yani 1.negatif sonuçtan 2 gün sonra adet oldum,onunda 3.günü iğnelere başladım)planlarımızı dikkatli yapmamız gerekiyor...Allahım hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah...

Evet Karamel'cim, doktorun seçiyor sana en uygun ilacı, maliyetleri de göz önüne almak gerekiyor ama bizim için en uygunu ilaç hariç anlaşma yapmak. Çünkü bizim yaşlarda dozajlar yüksek, ilaç dahil tedaviler bize uymaz. Ancak doktorlar eminim anlaşmalı oldukları ilaç firmalarına göre de ilaç tavsiye ediyorlardır, sonu yok yani.

Ben fostimonu istememiştim, yazmıştım ya, doktor sen Gonal-f'i seviyorsun demişti (tutan aşılamamda kullanmıştım ilk) ama maliyeti çok artıracak, emin misin diye de sormuştu. Çünkü 1,500 liraya yakın fark demek bu. ıyi mi ettim, kötü mü ettim diye hiç bir düşünceye dalmayayım şimdi. Bildiğim tek şey, gonal-f de istemiyorum artık.

Dilkalman'cım, sağolasın arkadaşım, menagon kullanmadım, bakalım.

Doktorum bana ilk regli ile birlikte tedavi başlayabilir demişti, haldır haldır aylardır ya tedavideyim, ya tedavi için gün sayıyorum. Belki de çok acele ediyorum, herşey olacağına varır. Doktorum ne diyecek bilmiyorum ama şimdilik bir ay ara verirmişim gibi geliyor.

Dün bir dizide geçen bir sahne

kısaca, hastanenin kantininde 2 kadın ağlıyor, biri çocuğu olmuyor diye, diğeri hamile diye.

Arkadasllar bugun nedense psikolojim kotu, teselli falan edesiniz diye yazmıyorum biraz once yine kanamama oldu dr aradım gel hemen dedi gittim. embryoyu goremiyorum kalp atısı goremiyorum ama kese duruyor dedi..
Allahın gucune gitmesin ama ben tukendim artık, dayanacak gucum kalmadı, belki var ama su an yok gibi hissediyorum hamile kaldım kalmadım kalp attı atmadı embriyo oldu olmadı.. cok yorucu beynim kalbim cok yoruldu.. kocama diycem ugrasamayacagım onun cocugu yok bosanırız buluruz birini cocuk yapar bende oglumla bir hayat kurarım.. kafam allak bullak

Dur bakalım birtanem, çocuğu geçtik sen işi boşanmaya getirdin. Senin yaşın çok ama çok uygun eşin için üzülüyorsun tamam ama belki sen onun için bir çocuktan daha önemlisin.

Dahası var senin kalp atışı görmek için süren cuma değil mi dolayısıyla zaten göremeyecektin, bebek ise zaten nokta kadardı. Tek gördüğün keseydi ve kese duruyor. Önce bir sakin ol. Evet çok zorlu bir süreç ama bir şekilde dayanacağız, Allah dayanma gücü versin.

Esterya'cım, niye herşey bitmiş gibi yazıyorsun ki? Daha kalp atışına filan vaktin var be canım.

Şu an kötü hissediyorsun kendini, yolun sonu gibi geliyor ama en iyi bizler biliyoruz ki birşekilde yine de kalkıyoruz ayağa. Ne yaptın sen hemen, boşanma filan. Dur bakalım, yeni kontrol ne zaman, ne ilaçları kullanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…