- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
sağol canımDENİZ cim gosteri saat 20 de
denizciğim niçin 5 ve altına yapılmıyor ? Diyelim 4 yumurta toplantı 4 ü döllendi ve sağlıklı bölünüyor, buna hayır 5 in altı oldu diyerek yok saymak olur mu ? Bu kişinin tercihi olmalı değil mi ?
doktorlar buna karar vermemeli, o parasını alacak işini son aşamaya kadar titizlikle yapacak. Geçen birini okuyordum 23 gibi yumurta toplanmış hiç döllenmemiş, herada da benzer örneği verdi oradayken birinden 10 toplanmış boş çıkmış. Bence not alıp dr la herşeyi konuşarak başlamak en iyisi
kızlar birşeyi çok merak ediyorum bilen var mı? şimdi adet 2.-3. günü gidince o ayki rezerv gözüküyor. ama mesela 18. günden sonra gidilirse de yaklaşık olarak bir sonraki ayın rezervini görüyorlar. şimdi merak ettiğim bir sonraki ayın rezervi ne zamandan itibaren gözükür? ben adet olmadan önce konuşmak için başka bir doktora gitmek istiyorum da. adet olmadan gideyim ki adam yumurta var gel başla derse ne yapacağıma karar vereyim diye. yani haftaya cumartesi 22. gün uygundur herhalde de merak ettim :uhm:
Hülya'cım şimdilik olumlu ama doktor kontrolünden sonra netleşir, sen ne durumdasın seyrek görüşebiliyoruz. Yazarsan sevinirim. Umarım önümüzdeki pazartesini ( oğlun için ) iyi atlatırsınız.
haklısın canım, bu benim gittiğim doktorda (tüp) bu yaştada olsan her ay %10 şansın var bu demekki 10 ayda hamile kalırsın işte yaş faktörü burada çıkıyor ve senin 10 ay denemene fırsat vermiyor 4-5 ay sonra hoppp dur bitti diyor. Biz işte size ne zaman hopp bitti deneyeceği bilmediğimiz için tüp yapacağız dedi. Bu kadar basitti. . Keşke 10 ay denemek için şansı olsa herkesin demişti.
Waterss arkadaşım haberini okudum inan nasıl sevindim bilemezsin.Böyle olumlu gelişmeler çok moral oluyor bizler için.İnşallah kalp atışını da görüceksin arkadaşım.Kızının içine doğmuş demekki.Çocuklar hepsi bir melek zaten.Benim oğlum da öyle.Konuşamıyor benim oğlum ama bakışlarıyla hareketiyle bana herşeyi anlatıyor.Algılaması var yani.
Doğru söylüyorsun arkadaşım seyrek görüşüyoruz.Benim ofiste işler çok yoğun oluyor ara ara.Bazen açık görünüyorum ama alta indiriyorum sayfayı sonra bir daha bakamıyorum.Bazı günler hiç ofise uğramıyorum arazide işim oluyor.Evde de girmeye pek vaktim olmuyor.Oğlan gündüz bizi görmediği için çok özlüyor.Çok ilgi bekliyor bizden.
Dün oğlanın kontrolü vardı çapada.Benim de histereskopi çektirmiştim ya pataloji sonucu çıkmış dönüşte de medicanaya uğradık.Benim rahimde iltihap varmış.Dr iğne ve antibiyotik yazdı.Zaten ne zanmandır bel ve kasık ağrım vardı.Hiç ayakta kalamıyorum.Bu tedaviyi bir göreyim bakalım ben de senin yolu izliycem sanırım.Benim de normal yoldan 4 gebeliğim var çünkü.Dr dün sordu tüp düşünüyormusunuz diye.Ben de yeni yıl da düşünücez dedim ama birkaç ay düşünmüyorum yaza kadar ama kısmet tabi.
bir de araştırmadığım ama hormonsuz veya çok az hormonla normal gelişen yumurtaların toplanıp dondurulup birkaç tane birikince tüpe geçildiği protokol var. yapsa yapsa memorial yapar. konuşmak lazım.
Selam Arkadaşlar,
Waterss bir kere daha tebrik ediyorum hayatım seni. İnşallah sağlıkla keyifle sürecek bir hamilelik olacak.
Deniz Bulut'çum, ben de 19-21. gün gibi gidildiğinde bir sonraki ayın rezerviyle ilgili bir fikirleri oluyor diye biliyorum. Umuyorum Memorial'a gideceğim pazartesi günü, sorarım ve seni de hemen bilgilendiririm.
Waterss ve Deniz Bulut'çum, sizlere bir kere daha teşekkür ederim. Waterss senin sayende preseed fikrine kafam yattı, Deniz Bulut'çum, senin yazdıklarını okuyarak Çider'e üye oldum, Memorial'dan randevu aldım, gittigidiyor'dan daha ucuza preseed edindim. Yanında ovulasyon testi de gelecekmiş, bu durumda bir de onun için araştırma yapmaya gerek yok sanırım. İnşallah Waterss'la tekrar ivme kazanan güzel gelişmeler, seninle doruk yapacak Deniz Bulut'çum.
Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum, şimdilik kaçmam lazım.
Karamel'cim sana da yazıcam birazdan, herkese süper bir gün diliyorum.
Hülya'cım, testler belli oldu mu, oğlun nasıl, haberdar et bizi lütfen.
hülyacığım günaydın, sende plan nedir şimdi ?
canım yabancı bir sitede okudum. 40-42 yaş arası (43-44 ü koymamışlar bile :1no2:) rezerv 5 altıysa olasılık 0 diyor. 5-8 arası % 10, 8-10 arası % 30 şans vermiş. gençlerde ise yumurta yetmezliği varsa durum farklı 5 altı ile bile bir şansları oluyor özellikle 35 yaş altının daha fazla. bizde kalite bozulduğu için (40-42 % 60 bozuk yumurta 43 % 80 bozuk) bir de sayı az olunca şans % 1 oluyorsa doktorlar tüpe gerek yok diyor. belki bazen mucizeler oluyordur ama adı üstünde zaten mucize!
ama memorial bazı protokollerle bu tip hastaları takip ediyor duyduğum. bir de araştırmadığım ama hormonsuz veya çok az hormonla normal gelişen yumurtaların toplanıp dondurulup birkaç tane birikince tüpe geçildiği protokol var. yapsa yapsa memorial yapar. konuşmak lazım.
bu da tablonun olduğu internet sitesi chicago da bir klinikmiş
IVF Success Rates by Number of Eggs and Female Age, Egg Quality & Quantity Problems
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?