38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kızlar birşeyi çok merak ediyorum bilen var mı? şimdi adet 2.-3. günü gidince o ayki rezerv gözüküyor. ama mesela 18. günden sonra gidilirse de yaklaşık olarak bir sonraki ayın rezervini görüyorlar. şimdi merak ettiğim bir sonraki ayın rezervi ne zamandan itibaren gözükür? ben adet olmadan önce konuşmak için başka bir doktora gitmek istiyorum da. adet olmadan gideyim ki adam yumurta var gel başla derse ne yapacağıma karar vereyim diye. yani haftaya cumartesi 22. gün uygundur herhalde de merak ettim :uhm:

canım yabancı bir sitede okudum. 40-42 yaş arası (43-44 ü koymamışlar bile :1no2:) rezerv 5 altıysa olasılık 0 diyor. 5-8 arası % 10, 8-10 arası % 30 şans vermiş. gençlerde ise yumurta yetmezliği varsa durum farklı 5 altı ile bile bir şansları oluyor özellikle 35 yaş altının daha fazla. bizde kalite bozulduğu için (40-42 % 60 bozuk yumurta 43 % 80 bozuk) bir de sayı az olunca şans % 1 oluyorsa doktorlar tüpe gerek yok diyor. belki bazen mucizeler oluyordur ama adı üstünde zaten mucize!
ama memorial bazı protokollerle bu tip hastaları takip ediyor duyduğum. bir de araştırmadığım ama hormonsuz veya çok az hormonla normal gelişen yumurtaların toplanıp dondurulup birkaç tane birikince tüpe geçildiği protokol var. yapsa yapsa memorial yapar. konuşmak lazım.

bu da tablonun olduğu internet sitesi chicago da bir klinikmiş
http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Son düzenleme:

denizciğim bu konu üstüne hiç çalışmadım bilemeyeceğim. Bilmediğim yerden sordun. :)

Ancak dediğin mantıklı 18. günden sonra bir sonraki ay gözüküyorsa 20-22 uygundur herhalde.

Hülya'cım şimdilik olumlu ama doktor kontrolünden sonra netleşir, sen ne durumdasın seyrek görüşebiliyoruz. Yazarsan sevinirim. Umarım önümüzdeki pazartesini ( oğlun için ) iyi atlatırsınız.

Waterss arkadaşım haberini okudum inan nasıl sevindim bilemezsin.Böyle olumlu gelişmeler çok moral oluyor bizler için.İnşallah kalp atışını da görüceksin arkadaşım.Kızının içine doğmuş demekki.Çocuklar hepsi bir melek zaten.Benim oğlum da öyle.Konuşamıyor benim oğlum ama bakışlarıyla hareketiyle bana herşeyi anlatıyor.Algılaması var yani.
Doğru söylüyorsun arkadaşım seyrek görüşüyoruz.Benim ofiste işler çok yoğun oluyor ara ara.Bazen açık görünüyorum ama alta indiriyorum sayfayı sonra bir daha bakamıyorum.Bazı günler hiç ofise uğramıyorum arazide işim oluyor.Evde de girmeye pek vaktim olmuyor.Oğlan gündüz bizi görmediği için çok özlüyor.Çok ilgi bekliyor bizden.
Dün oğlanın kontrolü vardı çapada.Benim de histereskopi çektirmiştim ya pataloji sonucu çıkmış dönüşte de medicanaya uğradık.Benim rahimde iltihap varmış.Dr iğne ve antibiyotik yazdı.Zaten ne zanmandır bel ve kasık ağrım vardı.Hiç ayakta kalamıyorum.Bu tedaviyi bir göreyim bakalım ben de senin yolu izliycem sanırım.Benim de normal yoldan 4 gebeliğim var çünkü.Dr dün sordu tüp düşünüyormusunuz diye.Ben de yeni yıl da düşünücez dedim ama birkaç ay düşünmüyorum yaza kadar ama kısmet tabi.

Karamel'cim doktorun bir yerde zamanla yarışıldığı için riske etmek istememiş bu iyi. Şimdi benim durumum farklı nedeni doktorum daha önce normal yolla hamile kalıp doğum yapmamış olsaydın gel derdim hemen demişti. Şimdi senin ilk olacağı için beklemeyi göze almamaları doğru, benim doktorumada gitmiş olsan aynı şeyi söylerdi sanıyorum. Sen emin adımlarla gidiyorsun bence için ferah olsun. Hepimizn hikayeleri aynı olsa da her biri kendi içinde özel bir yerde.

Selam Arkadaşlar,

Waterss bir kere daha tebrik ediyorum hayatım seni. ınşallah sağlıkla keyifle sürecek bir hamilelik olacak.

Deniz Bulut'çum, ben de 19-21. gün gibi gidildiğinde bir sonraki ayın rezerviyle ilgili bir fikirleri oluyor diye biliyorum. Umuyorum Memorial'a gideceğim pazartesi günü, sorarım ve seni de hemen bilgilendiririm.

Waterss ve Deniz Bulut'çum, sizlere bir kere daha teşekkür ederim. Waterss senin sayende preseed fikrine kafam yattı, Deniz Bulut'çum, senin yazdıklarını okuyarak Çider'e üye oldum, Memorial'dan randevu aldım, gittigidiyor'dan daha ucuza preseed edindim. Yanında ovulasyon testi de gelecekmiş, bu durumda bir de onun için araştırma yapmaya gerek yok sanırım. ınşallah Waterss'la tekrar ivme kazanan güzel gelişmeler, seninle doruk yapacak Deniz Bulut'çum.

Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum, şimdilik kaçmam lazım.

Karamel'cim sana da yazıcam birazdan, herkese süper bir gün diliyorum.

Hülya'cım, testler belli oldu mu, oğlun nasıl, haberdar et bizi lütfen.

Hülya'cım senin de işin zormuş Allah kolaylık versin, işin gereği araziye çıkıyorsan ayaklarından rahim ve yumurtalıklarını üşütebilirsin ayaklarını sıcak tut, korunaklı bir şeyler giy.İlaçlarını güzelce bitirdikten sonra başlarsın tedaviye kadar benim yolu dene bence tedaviye gerek kalmayacak inşallah. Normal yoldan 4 gebeliğin varsa yine olur bu şekilde iyi haberlerini bekliyorum. Oğluna da bu 2010 da güzel bir kardeş gelir inşallah ..:Saruboceq:

bir de araştırmadığım ama hormonsuz veya çok az hormonla normal gelişen yumurtaların toplanıp dondurulup birkaç tane birikince tüpe geçildiği protokol var. yapsa yapsa memorial yapar. konuşmak lazım.

bu çok mantıklı, biriktirip bir seferde transfer edilecek.

Sanırım Karamel sormuştu geriye dönük bulamadım mesajını hangi ovülasyon testini kullandığımı sanırım.
Ben fortel in ovülasyon testini kullandım .Eylülde geçirdiğim kimyasal gebelikten sonraki 2 ay regli periyodum 28 ve 24 gün sürünce 18 Kasım da başlayan reglimden sonra 8. gün testleri arka arkaya ara vermeden yapmaya başladım, 2 kutu almıştım elimde toplam 10 adet vardı yani 17. güne kadar yapacak gerekirse bir paket daha alacaktım ama gerek kalmadı.

Arkadaşlar KK da ovülasyon testi kullananlarla ilgili topiği de takip ettim ucuz basit ovülasyon testleri kullananlar çift çizgiyi göremediler ve hayal kırıklığına uğradılar o nedenle iyi bir markanınkini almanızı öneririm . Medi Smart, fortel, clear blue gibi ama clear blue sordum 117 TL dedi 7 adet var içinde çok pahalı geldi bana onun yerine 49.90 olan fortel vardı onu aldım.

Birde dip not bu ovülasyon testleri reglinize yaklaştığınız günlerde elinizde kalan varsa yaptığınızda çift çizgi veriyorsa büyük olasılıkla hamilesiniz. Çünkü okudum dış kaynaklı sitelerde bunu doğruluyordu ama bir ihtimal başka hormonal etkileşimşlerde çift çizgi gösterebiliyormuş, ben size burda yazmadım ama 14 aralık yani 27.gün ovülasyon testini yaptığımda kopkoyu iki çizgi yakaladım oysa 18. gün öylesine yaptığımda bariz tek çizgiydi.

8. gün bile yapsanız bu testi ikinci çizgiyi hayalet çizgi olarak göreceksiniz çünkü normaldede vücudumuzda LH hormonu her zaman var sadece ovülasyon zamanı artış gösteriyor. Bu konu ile ilgili sorularınız olursa bildiklerim doğrultusunda cevaplarım

Teşekkürler Herada sağol, eğer zaten bu basit çözümle sizlere bir faydam olursa benden mutlusu olamaz, güzel haberlerinizi aldıkça burda yerimde duramam heralde.:sm_cool:

hülyacığım günaydın, sende plan nedir şimdi ?

Günaydın arkadaşım.Kusura bakma biraz geç dönüyorum işlerden dolayı.Waterss'a da yazdım.Dün benim patoloji sonucu çıkmış.İyi de denk geldi çocuğun kontrolü için gitmiştik İstanbul'a.Benim rahimde iltihap varmış.Tedavi verdi dr.Rahim ağzı oldukça dar.Dr girerken gerçekten çok zorlandık diyor.Bu durum normal hamile kalmaya engel teşkil eder mi diye sordum biraz tereddüt ettikten sonra yok olmaz dedi ama bakalım.İğne ve ağız yoluyla alınan bir antibiyotik yazdı.Ben oğluma hamile kaldığım ay da parmağımda bir kist gibi birşeyden operasyon geçirmiştim.Daha sonra dikişler alındıktan sonra da iltihap oluşmuştu.bayağı bir antibiyotik tedavisi görmüştüm.Bir de civanperçemi ve ökseotu içmiştim o ay.Özellikle civanperçeminin rahim irktihabına iyi geldiğini okumuştum.Neyse o ay adetim geciktiğinde antibiyotik kullandım onun için diye düşünmüştüm.Birkaç gün beklemiştim gelmeyince testte çıkmıştı tabi.Şimdi yine civanperçemine başladım bu sabah.Bu bitki aynı zamanda benim mideme de iyi geliyor ama düzenli yapmak lazım.
Senin histereskopin cuma günüydü yanlış hatırlamıyorsam.Haberlerini bekliyoruz.İnşallah sonuç iyi çıkıcak.

Erverdi arkadaşım senin haberini de aldım.Tabiki üzüldüm ama yılmak yok yola devam.2010 yılı yepyeni pozitif bir yıl olacak bizim için.Benim içime öyle doğuyor.

Hulyacım Allah razı olsun bana ettigin duanın milyon katını Allah sanada nasip etsin canım, tez zamanda saglıklı hayırı bir evlat nasip etsin..
Ben bugunlerde cok duygusal oldum kızlar..

kızlar merhaba;ugün kitap okuyordum sizlerle paylaşmak istedimKıLO HESABIYLA ÇOCUK.............Evlendirilecek kızların bir zamanlar tartıldıkları ve kiloları üzerinden kendilerine fiyat biçildiğiyolunda söylentiler vardır.ben böyle birşey görmedim,ancak annemden aşağıdaki olayı bizzat duydum.Uzun yıllar annemle babamın çocukları olmamış,bir çocuğu evlat edinelim diye düşünmüşler,küçük bir kız bulmuşlar.kızın babasıbiraz para vermelerini istemiş.annem ve babam,evlat ediniyoruz diye para düşünmemişler ama madem istedi verelim diye karar vermişler,ne kadar ödemeleri gerektiğini sormuşlar.kızın babası taratalım ,kaç kilo gelirse,koyun eti fiyatından hesaplarız demişbu düşünce tarzı anneme ve babama iğrenç gelmiş ve kızı evlat edinmekten vazgeçmişler.(keşke vazgeçmeselerdi,belki böylece bir kişiyi kurtarmış olurlardı)......................bazı anababalarçocuklarını bugün içinbir ekonomik meta,bazıları ise geleceğe bir yatırım olarak görüyor.ikinci grup çocuğunu duygusal açıdan bağımlı kılarak,yaşlılığımızda bize bakar,aman iyi yetiştirelim düşüncesini taşıyorçocuğu bu şekilde geleceğe yatırım olarak görmek te onu bir tür meta konumuna indiriyor bu yüzden bu tavır,en azından bir duygusal istismar,bir tür kullaştırma sayılabilir.kimi anneler erkek çocuklarına büyüyünce beni bu kadar sevmezsin karını daha çok seversin der;onlar da annelerine anne valla ben seni hep seveceğimdiye teminat vermeye çalışır. burada da bilinçli olmadan,çocuğu duygusal yöndenbağımlı kılma,bir kullaştırma havası vardır.........................kızlar;okuduğum kitaptan bir alıntıydı bu yazdıklarım sadece paylaşmak biraz kafaları dağıtmak istedim.haaa bakın bu da benden;erkek evlat evlenicektir ama annesini çok sever ona çok bağımlıdır.anasına sarılır ana ben senden nasıl ayrılıcam der anası ayrılırsın ayrılırsın oğlum unutursun beni der.olmaz ana ver başındaki yazmanı bari onu koklarım der.anası da verir.neyse düğün olur.oğlan anasının örtüsünü almıştır ya.ertesi gün olur.güvey sonrası yanii.ertesi gün;anasını ilk gördüğünde yazmayı geri verir anasına al ana bu kötü kokuyor derdelikafadulden...neyse kızlar çok uzun oldu başınızı ağrıttım.notlar tutmuştum ama artık onu da daha sonra yazarım.hoşçakalın güzeller

Hülya'cım, acil şifalar diliyorum sana. ıltihap neticede ilaçla kolaylıkla tedavi edilebilecek birşey, tedavini engelleyecek, zorlu aşamalara gerek kalmadı çok şükür. Oğlun nasıl, soruyorum aralarda ama gösteremedim mesajı sana galiba ınşallah önümüzdeki günlerde bir sürü güzel haberini okuyacağız buradan

Deniz'cim, gözünü seveyim, bak daha önce de yazmıştın bu istatistiki bilgileri, ben de sana uzun uzun cevap vermiştim. Hayalperest olalım demiyorum ama takılma bu istatistiklere de bu kadar ne olursun. Sen de demedin mi 'kimse bize gül bahçesi vadetmiyor' diye. Bu olasılıklara rağmen devam etmeliyiz demiyor muyuz? Bana geçen hafta sen demiyor muydun, sayıya takılma mühim olan kalite diye. İki tüpte de bana tutunmaya çalışan iki yumurtam da en kaliteli olanlardı galiba, sayının önemi yok diyen de sendin. Ne olursun yapma böyle, imkansızı başaranlarınki mucize, gerçek başarı hikayeleri de zaten olumlu olma olasılığı yüksek tedavilerden değil, zoru başanlarınki. Haydi söz ver bana, bu istatistikleri okuma daha fazla. Memorial'a gidicem ya pazartesi, ne öğrenirsem, ne anlatırlarsa az yumurta ile bu yaşta ne yapılabilir diye, paylaşacağım sizlerle zaten. Bahsettiğin protokol benim bilmediğim ama kendi kendime düşündüğüm birşeydi, 3 kere tüp yapayım, 1-2 ne birikirse hepsini bir kerede koysunlar diye

Ne olur içini ferah tut, her ne kadar umutlu değilsen de şu an da bir deneme ayındasın unutma canım.

Karamel'cim canım, iyiyim vallahi, sağol. Fiyasko bir tüp tedavisini ben geçirmemişim gibi sanki. Çider üyeliği, memorial randevusu, preseed siparişi, ödevleri tam yaptım şimdilik. Waterss'ı yine dinleyip kaliteli bir ovülasyon testi de aldım mı tamamdır, gelecek aya hazırım. Pazartesini bekliyorum, bakalım ne önerecekler, salı da kendi doktoruma giderim. Bende planlar böyle.

Doğum kontrol hapı, evet arkadaşım, tüp için ilk adım. Her tedavide kullanılan bir yöntem değil, bildiğim kadarıyla yurt dışında daha çok tercih ediliyor. Hem kist oluşur mu derdin olmaz, hem ne zaman periyodun başlayacak diye gerilmezsin. Böylece tedaviye başlandığında yumurtaların eş zamanlı büyümesini de sağlamış oluyorlar diye biliyorum. 3. günü mü başladın haplara? Ben her iki ayda da haplar bittikten sonraki 5. günde regli olmuştum, genelde 5 güne kadar regli olursunuz deniyor zaten.

Yarın doktor randevun kaçta diye sormuştum ama cevap vermedin sanırım. Dualarım seninle, gerçekten iyi haberlerle döneceğine inancım tam. Cumartesi için hain planlar yapmışsın, benim de öyle. Aylardar içki sürmüyorum ağzıma, yarın antibiyotiğimin son günü, cumartesi bir güzel içerim diye plan yapıyordum ben de. Bol keyifler diliyorum arkadaşlarınla. Eski arkadaşlarla kaynatmak gibisi yok vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…