38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Deniz Bulut'çum,

Kafam karışırsa ihtimali beni de korkutuyor ama bir şekilde önerilen tedaviden doktoruma bahsetmeyi düşünüyorum. Nasıl edeceğim bilmiyorum ama bir şekilde bahsedeceğim işte. Gitmeyi koydum kafaya, şimdi vazgeçersem, ileride keşke diyebilirim. Sana da tavsiyem bu yönde. Aklına düştüyse, vazgeçme derim. Memorial'a kaç kere gittiğine gelince. Evet, ben de pek bir dikkat ederim böyle şeylere de, Allahaşkına, hayır için yapmıyorlar ya, parasını veriyoruz. Konu sadece Karamel'in dediğine kalıyor, hadi derlerse başlayabilecek misin? Benim nacizane tavsiyem, iyi folikül miktarını yakaladıkları, başlamaya hazırız dedikleri ay, ne yap et başla tedavine arkadaşım. Ben de hesaplıyorum şu 1.5 yıl içinde doktoruma 30 kereden fazla gittim, her biri bir muayene demek. Bir sürü kadın ömrü hayatında o kadar gitmiyor doktora. ığneler, stresle başa çıkmaya çalışmak. Kolay değil elbet ama son yumurtaya kadar devam edeceğiz. Hani geçenlerde yazışmıştık ya altın yumurta diye, gerçekten de ha gayret son yumurtalarıyla hamile kalabilen, çocuk sahibi olan kadınlar var. Daha oralarda değiliz, birşekilde birbirimize destek olacağız, ne yapalım? Ben gitmen taraftarıyım yarın, yine de sen bilirsin elbette.

Karamel'cim, evet ya, cumartesi senin 'bekar' gecendi. ıyi geçmiş sanırsam, ne güzel. ikiz bebek evet zor olsa gerek ama Allah biliyor, gözümü korkutmuyor bu. Yeter ki iki kaliteli yumurta bulayım, onlar da bana sağlıkla gelsinler de, bakarım Allah'ın izniyle. Düşünsenize, bir sürü ikiz annesi çıksa bu topic'ten ne hoş olur

Son düzenleme:
Heradam sagol cnm iyiyim sayılır bugun hic keyfim yok, midem bulanıyor gibi basım donuyor gibi ama net ve kesin bildigim bir şey var.. fena uykum var :)

Sağlıkla ilerleyen bir hamileliğin güzel belirtileri bunlar. Oh tatlı tatlı uyku basıyordur şimdi. Allah kolaylık versin, tadını çıkardığın çokkkkkk güzel bir hamilelik olsun inşallah.

deniz bulut çalışıyorsun, maaşın bankaya yatıyorsa maaş hesabın olan banka çok uygun kredi verebiliyor. Tabiki bunlar hep nacizhane tavsiyeler umarım kızmıyorsun çünkü insanın o kafa dağınıklığında aklına gelemeyebiliyor

Bütün Kızlar yılbaşında para çıksın sınırsız denemeniz benden hem vallahi hem billahi , isterseniz yurtdışında nerede isterseniz. Sözüm söz

Bu arada Deniz bulut'çum,

Aynı daha önce konuştuğumuz gibi, foliküllerin az olduğu aylarda yumurta takibi, aşılama yaptırılabilir. Ne demek ya birşey yapılamaz derlerse? Konuştuk ya daha önce, bazen -bizim yaşlarımızda- özellikle yurt dışında aşılama daha çok tercih ediliyor. Belki ilki tuttu diye, daha az dozajla belki de yumurta kalitesini pek etkilemeden olabiliyor diye, aşılamaya tüpten daha çok güveniyorum. Yüksek dozaj alarak kalitenin de etkilenebileceğini okumuştum çünkü. Ne bileyim, menapozdasınız demedikleri müddetçe, elbette her yolu denemek durumundayız, bozma moralini daha.

ya psikolojikmidir nedir pantolonlarım olmuyor artık hızla kilo mu alıyorum yoksa şişkinlik mi gazmı anlamadım

Vallahi vaktim olsun Karamel'cim, ben bu SGK'yı dava etmeyi düşünüyorum.

Ne demek 39'u doldurana tüp denemesi için rapor vermemek? Ne demek yahu? Senelerdir, özel sigortalardan daha fazla sağlık primi ödemiyor muyuz bu SGK denen kuruma? Tıbben bu iş 45'e kadar yapılabiliyorsa, kim hangi akla hizmet bu sınırı getiriyor? Eskiden 40'tı bu arada, bir yıl daha öne aldılar. Gerçekten sıkı bir davayı hak ediyorlar, gerçekten insan haklarına aykırı bu. Hadi biz birşekilde denkleştiriyoruz ya gerçekten bu durumu olmayanlar? Geçenlerde bir topic'te okudum galiba, 7 sene boyunca deneme için para biriktiren bir çiftten bahsediliyordu. Ne demek yahu 7 sene, var mı böyle birşey?

Esterya'cım, bu haftalarda gaz problemi oluyor, hele progesteron desteği de alıyorsan, kesin böyle birşey var. ınşallah güzel göbişten de bahsedeceğiz yakında.

kesinlikle haklısın anayasada fırsat eşitliği ilkemizde var öyle değil mi?

Herada bilirsin tiyatrocu Asuman Dabak oda 40 yaşında. TV de anlattı yumurtalık kanseri geçirmiş tedavi önce yumurtalarını dondurmuş ama rahim alınmış. eşiyle bebek istiyorlar ama bebeğin büyüyeceği bir rahmi yok. Türkiye'de taşıyıcı anne yaşak, yurtdışına gidecekler.

Ancak AİHM ye gidecekmiş anne hakkım nasıl elimden alınır diye benim param var yurtdışına giderim ama ya olmayan diyor.

ayrıca, çiftlerden birinin çocuğu varsa rapor alamıyorsun bu ne demek kardeşim eşimin çocuğu var diye niye benim hakkım elimden alınıyor. Ne kadar yaptırmamaya yönelik uygulamalar.

Birde tüp bebek yönetmeliğinde evli çift diyor bu ne demek sana ne benim nikahımdan Türkiyenin bir gerçeği var oda imam nikahı sen imam olayını hoşgör ama cebinden para çıkacaksa olmaz de.

İnsan bebek istiyorsa istiyordur yiyorsa yapıyordur ne demek evlilik, tutki evli değilim ve sevglimden çocuk istiyorum olmaz ne demek ? Bir sürü insan ensest ilişkiden hamile kalıyor gücünn yetiyorsa onları okkalı cezalandır.

Aylar önce ben de haberi izlemiştim, doğru diyorsun. Çağdışı uygulamalar işte. Bir kadını hamile kaldı diye işten çıkaramazsın, doğum izni dönüşünde işe almak zorundasın diye adam gibi kanun maddelerin var ama hamile kalamayanlara özel durumları sebebiyle kalamayacak olanlara hiçbir şey yapmıyorsun. KK sayfalarındaydı galiba, adamın daha önceki evliliğinden çocuğu var, evlilik 3. senesini bitirmiş ama tüp bebek için rapor almaları imkansız, kadının yaşı da tutuyor bu arada. Niye? Çünkü adamın çocuğu var... Peki ya kadın? Onun çocuğu yok ama olsun, adamın var ya, SGK kapsamında tüp yapamıyorlar. Saçmalık ötesi.

Ülkemize doğru dürüst Aileden Sorumlu Bakanlık lazım. Yoksa kırmızı plaka için değil.

karamel herada sağolun kızlar. yok neden kızayım karamel ciğim. ben de kredi almayı düşünüyorum. ama olmadı diyelim yine boşa gidecek. hele memorial da yaptırırsam dünya kadar para. olursa da bir de bebek masrafı eklenecek. valla köylüler gibi allah rızkını verir doğan büyüyor demek lazım da ben çok düşünürüm düşününce de kafayı yiyorsun. tabii bir de bakalım yumurta var mı?
herada not alayım unutmayayım bunu da sorarım ama türkiye de biz yaşlara aşılamayı önermiyorlar. zaten aşılamada olasılık düşük yumurta kalitesi de bozuk olunca iyice zor diye herhalde. ama yumurtaların daha az ilaç verildiği için kromozomları bozulmadan büyüme olasılığı da daha fazla. doktor değiliz artık anlamıyorum benim de kafam karışıyor ne doğru diye.
SGK hakkında haklısınız kızlar. 40 yaşı 39 a düşürmelerini ve 3 olan deneme hakkını 2 ye indirmelerini geçtim burada okumuştum ben de eşlerden birinin çocuğu varsa vermiyorlarmış. ben de çok sinirlenmiştim. hayır zaten benim yaşım tutmuyor ama tutsa da eşimin çocuğu var diye ben yararlanamayacaktım (hoş genç olsam gerekmeyecekti ama ya gerekseydi) ne alaka ya? bir eşin çocuğu varsa diğeri de illa ona mı annelik babalık edecek? nasıl bir mantıksa bu.
evli olmayanlara tüpün yasak olması da ayrı hikaye. biz geçen sene tek bu nedenle evlenmiştik. burada tüp yaptırabilmek için bir de kıbrıs ile uğraşmayalım diye. valla şu tüp olayları bitsin her durumda boşanacağım da zaten :roflol:
memorial da bir gazete haberi okumuştum doğudan bir çift gelmiş tedaviye. kadın hamile kalmış göndermişler memleketlerine. 1 yıl sonra adam yine gelmiş ama yanında başka bir kadın. evlilik cüzdanı istemişler vermiş yine. meğerse boşanıp diğeriyle evlenmiş. hadi buraya kadar normal sayılır da dönerken bu da doğursan ilkinden bir bebek daha istiyorum seneye bunu boşayıp onu alacağım yine demiş. :roflol:eee demokrasilerde çareler tükenmez delikafadulden

Herada'cım merhaba, hararetli hararetli yazışmalarınız okudum az önce süpersiniz, kesinlikle ama , ben de olsam aynı azmi gösterirdim bence güzel bir paslaşma ve her yönden bilgi edinilerek sağlam adımlarla hareket ediliyor , araya bende doğal yolla deneme aylarınıza kaynak oldum iyi oldu walla..

Bugün Memorial bakalım neler söyleyecek bende merakla bekliyorum. Ben iyiyim bu haftasonu doktora randevu alayım diyorum artık, sizler ve kan değerim beni iyice havaya soktunuz bilmiyorum artık.

Benim hafif kasık ağrılarım ve beyaz, hafif sarımsı akıntım var normalde bu kadar ıslak olmazdım ama hamileliğin belirtisi deyip rahatlıyorum şimdilik. Çarşamba 5+0 olacağım Allah kısmet ederse, hamile arkadaşlarım var onlara sordum onlarda keseyi 5 haftadan sonra rahat görebilirsin diyorlar. Kalp atışlarını da 6.5 haftalıktan itibaren duyabilirsin diyorlar, bu bekleyişte çok heyecenlı ama diğerine daha pozitif bekliyorsun ama kalbim de pır pır hep, dua ediyorum ve bekliyorum. İşte olunca kafam dağlıyor iyi geliyor.

Waterss'çım, sağol arkadaşım. Hafta sonuna güzel haberlerini bekliyoruz. Hiç havaya filan sokmadık vallahi, gayet güzel bir değerle, sorunsuz bir hamilelik başlangıcı yaptın, maşallah, maşallah. Hamilesin arkadaşım, bunun ötesi mi var Herşey çok güzel gelişecek inşallah.

Bu arada, preseed'im geldi az önce. Tavsiyene uydum, yazmıştım zaten satıcıya, dediği gibi çıktı, Temmuz 2011miş son kullanma tarihi. Çok teşekkür ederim sana, işe yarar ya da yaramaz, zamanında onu da denemiştim diyeceğim sayende. ıçimde acaba, keşke kalmaz. Ben de umuyorum en azından ümit kırıntıları taşıyan bir görüşme olmasını. Dönüşte yazarım sizlere.

ayyyyyyyy yavrum benim.ben gerçekten isterim.vallahi de billahi de.artık bu konu için yüzsüzlük te olsa yapabilirim ama bende alacağım ilk, bana bir deneme parası çıksın yeter.çıkmazsa eğer.karamel ben memorial den istiyorum ona göre.delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…