38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kıslar merhaba bişiy sorabilirmiyim bnd euzun pro yla başladım monodoks elevit aspirin alıyorum on gündür bgn kanamam oldu devam ederse yarın gidicem hiç böle bi durumla karşılaşan oldumu?acaba akannehirbugün adetimin 18.günü....

merhaba arkadaşlar
ah neler yaşadım şu iki gündür anlatmakla bitmez. salı günü benim reglimin üçüncü günüydü.FSH ve E2 hormon değerlerimin kaç olduğunu merakla bir özel hastahaneye gittim.tahlil istedim ancak etik kurallar gereği muayene olmadan yazamazlarmış. herne ise bende muayene de olurum dedim sonuçta rahmin en iyi gözlendiği zamandayım( bildiğim kadarıyla reglinin ilk dört günü herşey gözüküyormuş) neyse muayene sıram geldi girdim zillinin odasına durumumdan bahsettim 39 yaşında olduğumu 10 aylık evli olup 8 ay önce boş gebelik dolayısıyla kürtaş geçirdiğimi sonraki üç ay korunduğumu ve son beş aydır korunmadığımı .anadolu sağlık merkezinde Aydın bey e muayene olduğumu onun da bana tüp bebek önerdiğini( tüp bebek uzmanı) başka bir doktorda durumuma bakarak sorun yok deyip klomen verdiğini ve klomen kullandığımı özetledim. kadın bana sohbete mi geldin gibi bir tepki verdi ses çıkarmadım.kadın o muayene sırasında o aleti öle bi soktu ki içime canım gitti. neyse çıktık odadan kadına rahimimdeki durum nedir gibi bir soru sordum bana dedi ki aydın bey e nasıl güvenmiyorsun o dünyaca ünlü bir doktordur ne derse doğrudur gibi haddi olmayan yorumlar yaptı bende tüp bebeğe karar verirsem elbette tercihim o olacaktır ama henüz buna karar vermedim falan dedim. ve folikül durumum nedir dediğimde siz hata yapıyorsunuz doktorculuk yapmaya başlamışsınız falan dedi bende bilmek istediğimi durumumu öğrenmek için geldiğimi bu konuda bilgi istediğimi söyledim. kadın bana biz sizinle anlaşamayacağız falan dedi bende ona anlaşmamız gerekmiyor herkes işini yapsın dedim.kadın bunun üzerine bana tahlil kağıtlarımı yırttı çöpe attı klomen yazacaktı yazmadı ve folik asit istemiştim onuda yazmadı git başka hastahanede muayene ol dedi. eh malum sevkim işlem gördüğü için bunu yapma şansım yoktu.zaten 3. gün ertesi gün şansım da yok bende çıktım başhekim yardımcısına neyseki o tahlillerimi yazdım.sorunu o açıdan halelttim ancak rahim ultrasyonu ile ilgili yorumunu alamadım.diyeceğim o ki bugün öyle bir dilekçe yazdım ki tam 2.5 sayfa.valla hayatta becerebildiğim ve iddialı olduğum iki şey var.1.si yaptığım öğretmenlik,2.si kanun yönetmelik kamu adına ne varsa iyi bilirim. babam göreve başladığım günden sonra bunları iyi bilmem gerektiği konusunda beni çok sıkıştırmıştı.kendisi de emekli öğretmen hatta bir okulda o benim müdürümdü:) neyseki iyi etmiş.o kadını duman edeceğim. bunda en belirgin delilim tahlil talebini sevkime yazdı ama labaratuvar kağıdını yırttı. bu suçtur.resmen suç işledi.benim kurumum bu özel hastahanede tedavi olduğum için onlara para ödedi ama onlar tedavimi yapmadı.bunu yapmazken ortada delil bıraktılar.bir hafta içinde dilekçeme cevap alamazsam sağlık bakanlığına gene olmazsa insan hakları mahkemesine... herne ise işte dün bununla uğraştım.
dedim ya başhekim yardımcısı allahtan tanıdıktı ona durumu izah ettim bu testi sadece 3. gün yaptırabileceğimi yoksa bir ay beklemem gerektiğini izah ettim. o da yaptırdı tahlili ve asıl benim için dananın kuyruğu bugün koptu.E2 DEĞERİM 50 FSH değerim tam tamına 12.66 dünyam başıma yıkıldı.benim anlayamadığım şu ki başka bir hastahanede 27 ekim 2009 tarihli reglimin 9. günü( klomen vermişti doktor) FSH 8.5 çıkmıştı.22 kasım 2009 reglimin 2.günü E2 55,FSH 9.34 VE üzerinden tam bir ay geçiyor ve 22 aralık 2009 reglimin 3. günü E2 50,FSH 12.66 nasıl oluyor da bir ayda bu kadar çıabiliyor nasıl oluyor da 2 ay bile olmadan 8.5 tan 12.66 ya çıkıyor anlamadım.üzüntümü izah bile edemem...
bu arada bostancı da bir proftan dandevu aldım. önümüzdeki salı gününe ama oda bana dedi ki 5. gün FEMARA diye yumurtlamayı artırıcı bi ilaç önerdi bunu kullanmaya başla öle gel dedi( telde görüştük) Bu ilaç meme kanseri olan hanımlarda da kullanılıyormuş ama ben açıkçası korktum.yan etkilerinde saç dökülmesi varmış. benim bünyem çok hassas bi ilacın etkisinden çok hemen yan etkisini yaşıyorum. klomenin yan etkisinde uyku bozukluğu var ben beş gün boyunca uyuma zorluğu yaşamıştım. bu ilaç hakkında bilgisi olan varmı bana acil yardımcı olursanız çok memnun olurum. çünkü yarın beşinci gün ve ben bu ilaca başlamalıyım.( doktorun talebi bu) neyse diyeceğim şu ki hem yorgun hem üzgünüm. nasıl olurda herşey normal gibi gözükürken bir anda bu hale gelebiliyorum. arkadaşlar lafıma gücenmeyin ancak ben tüp bebeği istemiyorum yani en son çarem diye düşünüyorum. ama sanırım tüp bebekle bile şansım kalmayacak bu gidişle.acil öneri ve bilgilerinize görüşlerinize ihtiyacım var... hepinizi selamlıyor ve öpüyorum...

kızlar günaydın,

Gukem, yazdıklarını sinir içerisinde okudum o nasıl bir doktor öyle. Tam bir terbiyesiz. Şikayet etme işini çok güzel yapmışsın, insanların sağlığıyla bu derece kolay oynanmamalı. Ne demek lab. kağıdını yırtmak. Sakın bu işin peşini bırakma.

FSH değerine gelince bu aydan aya değişen bir hormon değeri hemen sonuca bakıp karamsarlığa kapılma düzenli adet görüyorsan, yumurtlaman oluyorsa niye olmasın.

Ama dost acı söylermiş gerçekçi olmanda fayda var şu anda gerek yaş gerekse hormon değerlerin açısından çokta fazla tüp bebek düşünmüyorum diyecek konumda değilsin. En fazla 3-5 ay kaybedebilirsin öyle 1-2 yıl deneyecek zaman ne yazıkki hiç birimiz için yok.

Femara'ya gelince o ilacı bir doktora sormuştum o bildiğiniz onkoloji ilaç değil demişti, en doğrusunu doktorun san söyleyecektir.

gukem değil özel hastane devlet hastanesi de olsa hastanın hakkıdır folikül sayısını rahim durumunu bilmek. sen de doktorsan bunlara bakıp söyleyeceksin. ne demek doktorculuk oynamayın. neyse. fsh bazı aylar daha yüksek bazı aylar daha düşük çıkabiliyormuş ama okuduğum bir kez yükselince sonraki ay düşse bile siz yine yumurta kalitesi için o yüksek değeri baz alın diyordu. femara yumurta kalitesini arttıran bir ilaç ve infertilede de kullanılıyor. klomen benzeri bir etki yapıyor. tüp bebekte femara protokolü diye bir protokol var. ben de 2. tüp bebek de tedavimin 5-10. günleri arası menagona ilave olarak kullanmıştım. bildiğim tüp bebeğe başlamadan da klomen gibi yumurta takibinde vs verilebiliyor. tüp bebekte yeterince ilaç aldığım için femara nın fazladan bir yan etkisi olmamıştı bende.daha önce dediğim gibi durumun ne yazık ki 1-2 sene bekleyeyim olmazsa bakarım şeklinde değil. 12 fsh ve 7 folikül tüp bebeğe zaman kaybetmeden başlayalım demek. kendi kendine olmaz diye de birşey yok ama olasılık 30 yaşlara göre daha düşük. tekrardan yumurta kalitesini düşürüp tüp bebek tedavisini de zora sokan sigarayı da bırakmanı tekrar öneririm.

günaydın kamramel.
evet o doktorun peşini bırakmayacağım. hazırladığım dilekçeyi avukata gösterip öyle verdim hastahaneye dedi ki avukatttan bile güzel hazırlamışsın ceza almamasına imkan yok dedi.
ben onkoloji ilacı değil demekle yani bu iyi bir şey mi kötü birşey anlamında mı? bana bunu profösör önerdi sanırım zararlı olmasa önermezdi ancak tedirgin olduğum konu telefonda önerdi ve dedi ki 5. gün başla 10. gün gel dedi.ne yapsam başlasammı ona karar veremedim

günaydın denizciğim FSH yumurta kalitesi anlamına mı geliyor? E2 nedir o zaman?

Femara adlı ilaç sende demişsin meme kanserinde kullanılan onkolojik bir ilaç, tüp bebek düşündüğüm için ilacı araştırmak istedim. Doktorun bana verdiği cvp " bildiğiniz onkolojik ilaç değildir" şeklindeydi. Deniz Bulut'un da dediği gibi yumurta kalitesini arttırıcı olarak kullanılıyor. doktor kontrolünde kullanmanın zararı yoktur herhalde.

günaydın denizciğim FSH yumurta kalitesi anlamına mı geliyor? E2 nedir o zaman?

o da kaliteyi gösteriyor. fsh ın artması ile hem sayı azalıyor hem kalite bozuluyor. galiba fsh 12 yi geçerse doğal yoldan hamile kalmak çok çok zor oluyor. zaten doktorlar bütüne bakıyor. yüksek fsh az folikül ve ileri yaş olunca hemen aşılama veya tüp bebek.

gukemcim cok uzuldum cnm, ama asla haklı mucadelenden vazgecme derim, Hicbir doktorun hastasına bu sekilde davranmaya hakı yoktur..
karamelcim iyiyim ben aksamları asırı yorgunluk oluyor yani sanki maden ocagında calısıyorum o kadar yoruluyorumki anlatamam.. bide midem hep bi garip bende reflu de vardı sanırım hamilelik azdırdı refluyu..
Aklım hep bebekte acaba kalbi atıyormu diye , o kadar korkuyorum ki anlatamam..

Ben simdi cıkıp toplantıya gidiyorum arakdaslar gorusmek uzere..

waterscim sen nasılsın? erverdicim ozledim seni.. herada deniz bulut gukem balance mucadelenizde sabır guc ve basarılar arkadaslar..

Gukem'cim , yazdıklarını okurken o kadını parçalayasım geldi ama sen çok iyi yapmışsın sonuna kadar git , ne demek doktorculuk oynamak. Artık doktorlarda ayaklarını denk alacak karşılarında koyun gibi duran hastlar yok, çoğu bilinçli , okuyor ve sorularla karşılarına gidiyoruz.

Her neyse, Bostancı'dan randevu aldığın profesör birinin tavsiye ettiği bir dr mu ? Prof, olması bir şey değiştirmiyor ben ne prof lar görüyorum işim gereği.

Canım öncelikle panik yapma, buradaki arkadaşlar çok deneyimli sana yardımcı olurlar. Ancak bu değerler doğrultusunda tüp bebek tedavisi kaçınılmaz gibi gözüküyor çünkü zaman azalıyor. Ama maddi olarak da altından kalkabilmek , durmunu tabiki gözden geçirmen gerekir.

Bak burada deniz bulut dan duydum Herada da üye oldu, Çider diye bir yer var oraya üye olunca sanırım fiyatı 150 TL'miş sonra bu derneğin anlaşatığı hastanelerle gidip durmunu görüşebiliyorsun ücret ödemeden. Gukem'cim bence hiç sağa sola gitme bak Memorial infertilite konusunda iyiymiş, bir de diğer arkadaşların gitti yerleri sor ve direk öyle yerlere git yoksa orası burası derken hem zaman kaybedersin hem sağlığından olursun.

Madem bünyen ilaçlrın yan etkilerini yaşıyor, o zaman o profesörün tel. de verdiği ilacı alma bence ve oraya gitme. Zaten muayene mantığı bana ters geliyor, tam teşekküllü bir hastanede kendine bakıt, muayenehanede ne yapabilirler ki oysa hastanede her şey ellerinin altında.

Gukem'cim sen infertilide de uzman mutlaka tam teşekküllü denenmiş bir yere git. Ben olsam kesin öyle yapardım. Tabi takdir senin. Canını sıkma.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, dün çok yoğundum bir ara akşam girip baktım ama yazılanları okuyamadım bugün bakacağım. Umarım herkes iyidir.. sevgiler..

Esterya'cım seni çok iyi anlıyorum bende meraklar içindeyim yarın sabah hayırlısı ile ne olduğunu öğreneceğim. 9 ay böyle kafayı yemekle nasıl geçecek bilmiyorum , ben ilk gebeliğimde çift çizgiyi gördüm tamam hamileyim dedim emimdim hatta dr 'a gittik öyke kese görmemek miş, kalp atışı duymama ihtimaliymiş hiç bir şey aklımda olmadığı gibi göreceğiz diye bakıyordum olaya ve herşey normal gidiyordu, şimdi normal gitse bile hayır olur mu ? olumsuzluk araştırıp itinayla buluyorum .

Bende yorgunluk yok, daha önce de öyle olmuştu, göğüslerimdeki başta olan hassasiyet geçti çok nadir oluyor, bir de dün beyaz olan akıntım daha az geldi. Kendimi dinlemekten yoruldum kafayı oramı buramı dinlemekle geçiriyorum. Dün akşam eve gittiğimde biraz iş yaptım tabi yemek falan kasıklarımda yorgunluk gibi hafif ağrı oldu. Haaa dedim tamam galiba gebelik devam ediyor yoksa böyle olmazdı.

merhaba waters.nasıl son durumlar?.herhangi bir belirti var mı?

Erverdi'cim dün bütün gün bir firmada toplantıdydık o nedenle bakamadım elimdeki blackberry cihazından da şifreyi yazdım ama giremedim neyse mobil kende bakabilmeyi başarırrım herhalde.

Ben iyiyim ayakta fazla kalıp iş yapınca kasıklarım ağrıyor onun dışında bir belirti yok, benim ilk hamileliğimde de midem bulanmamıştı bunda da şimdilik bir şey yok, dünkü mesajları şimdi okuyorum. Esterya'ya da yazdım az önce . Aslında belirtilere fazla takılmamak lazım her bünye farklı ama önemli olan kahverengi lekelenme, çok şükür kanam falan yok. Dün bayağı yoğundum düşünecek vaktim yoktu iyi oldu. Şimdi mesajları okuduktan sonra işe koyulacağım tekrar.

Senden ne haber, preseed i alabildin mi, kullanma vaktin yaklaşıyor yanlış hatırlamıyorsam aman ihmal etme almaya çalış bu ay boş geçmesin. Öpüyorum.. sevgiler..

Karamel'cim bende Erverdi'ye katılıyorum, tabi karar senin. Eylül ayında yapışık olan bir rahime sen aşılatma yaptırmışsın şimdi ise açıldı ve hiç bir sorun yok, sen kendi kendine hamile kalabiliyormuşsun, sperm probleminizde yokmuş. Sana zaman kaybettiren yapışık rahim olmuş bu durumda.

Kürtaj çok önemli bir işlem çok iyi yapılması rahimde hasar bırakmadan yapılması ancak ehil ellerde olabiliyor, doktorunun bu konuda başarılı olmadığını düşünüyorsan değiştirebilirsin.

Tabi tadir ve karar senin..

Gukem'cim,

Öncelikle çok geçmiş olsun, sinir oldum kendini doktor zanneden o hatuna. Eline sağlık, iyi ki yazmışsın o dilekçeyi, takipçisi olacağına da eminim.

FSH değerin 40,50 çıkmadığı müddetçe inan hiçbir önemi yok. Bizim yaşlarımızda mükemmel rezervler taşımadığımızı biliyoruz zaten, burada en çok tartıştığımız konulardan biri de yumurta kalitesi. O yüzden gözünü seveyim bozma moralini, ne olmuş 12 çıkmışsa, 10 olsa ne olacak, inan çok değişen birşey yok. Mühim olan içerideki durumu nasıl gördükleri, benim fsh değerine üç ay öncesine kadar bakılmamıştı bile, ilk tüp denememde bile. Allah korusun ya menapoz yakın gibi bir cevap alsaydık, olabilir de bunu yaşayanlar da var, hem de çok genç yaşlarında bile.

Geçenlerde yazmıştım sana, Çider üyeliğini. Tekrar düşün istersen.

Waterss, Balance, Esterya nasılsınız güzel hamileler?

Waterss yarın değil mi randevun, güzel haberlerini bekliyoruz. Stres yapma lütfen, mükemmel geçecek bir muayene olacaktır, keyfini çıkar canım.

Balance'çım, test değerin inşallah güzel katlanıyordur. Haberdar et bizleri.

Son düzenleme:

evet ama waterss'cığım korkuyorum ya tutar ve devamı gelmezse, bu sefer yine kürtaj gene bekleme süresi, yarın birgün tüp deneyemeden herşey biterse diye korkuyorum o yüzden hap bile kullanmasam korunacaktım, hap rahatlık kısmını oluşturdu.

Kaç doktor bana (bu dahil) yumurta sizin, sperm sizin problem olacaksa tüpte olsa olur, aşılamada olsa olur dedi (gebelik oluşup sonuç olmaması) yani tüpte yaptırsam gebelik oluşup devamı gelmeyebilir bunu çok iyi biliyorum.

Ancak bu yapışıklık bana moral oldu, dr da büyük ihtimal içeride ikinci bir rahim duvarı gibi oluşmuş alana tutunduysa 7 haftayı geçmezdi, sizinde geçmemiş zaten dedi. Buda yumurtamı kalitesiz, spermi kalitesiz takıntımı ortadan kaldırdı (tabi olabilirde o başka) hist. sonra bile kendiniz deniyebilirsiniz dedi.

Sen, erverdi hepiniz haklsınız ama korkuyorum ve denemeyeceğim.

Kendi doktoruma yapışmış desem , bünye diyecek :1no2: o yüzden sormazsa söylemem.

Faydalı Bir Bilgi lütfen inceleyin

Follicle Stimulating Hormon (FSH)

Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml

FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6[FONT=&quot]�[/FONT] nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.

LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.

Estradiol (E2)

Adetin 3. günü 25-75 pg/ml

Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.

Luteinizing Hormone (LH)

Adetin 3. günü < 7 mIU/ml

Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.

Prolactin

Adetin 3. günü < 24 pg/ml

Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

Progesteron (P4)

Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml
adetin 21.günü <10 ng/ml

yukarıda progesteron ile ilgili bilgiler mevcuttur. 21. günde yapılan testte elde edilen sonuç kaliteli bir yumurtlama yapıp yapmadığınızın göstergesidir..testi yaptırmayı ihmal etmeyin.. (yumurtladığını zannedip yanılanlardan olmayın) bu değerin 21. günde 4 ün üzerinde olması yumurtlamanın olduğunu 10 üzerinde olması ise yumurtanın kaliteli bir yumurta olduğunun göstergesidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…