kızlar günaydın,
Gukem, yazdıklarını sinir içerisinde okudum o nasıl bir doktor öyle. Tam bir terbiyesiz. Şikayet etme işini çok güzel yapmışsın, insanların sağlığıyla bu derece kolay oynanmamalı. Ne demek lab. kağıdını yırtmak. Sakın bu işin peşini bırakma.
FSH değerine gelince bu aydan aya değişen bir hormon değeri hemen sonuca bakıp karamsarlığa kapılma düzenli adet görüyorsan, yumurtlaman oluyorsa niye olmasın.
Ama dost acı söylermiş gerçekçi olmanda fayda var şu anda gerek yaş gerekse hormon değerlerin açısından çokta fazla tüp bebek düşünmüyorum diyecek konumda değilsin. En fazla 3-5 ay kaybedebilirsin öyle 1-2 yıl deneyecek zaman ne yazıkki hiç birimiz için yok.
Femara'ya gelince o ilacı bir doktora sormuştum o bildiğiniz onkoloji ilaç değil demişti, en doğrusunu doktorun san söyleyecektir.
gukem değil özel hastane devlet hastanesi de olsa hastanın hakkıdır folikül sayısını rahim durumunu bilmek. sen de doktorsan bunlara bakıp söyleyeceksin. ne demek doktorculuk oynamayın. neyse. fsh bazı aylar daha yüksek bazı aylar daha düşük çıkabiliyormuş ama okuduğum bir kez yükselince sonraki ay düşse bile siz yine yumurta kalitesi için o yüksek değeri baz alın diyordu. femara yumurta kalitesini arttıran bir ilaç ve infertilede de kullanılıyor. klomen benzeri bir etki yapıyor. tüp bebekte femara protokolü diye bir protokol var. ben de 2. tüp bebek de tedavimin 5-10. günleri arası menagona ilave olarak kullanmıştım. bildiğim tüp bebeğe başlamadan da klomen gibi yumurta takibinde vs verilebiliyor. tüp bebekte yeterince ilaç aldığım için femara nın fazladan bir yan etkisi olmamıştı bende.daha önce dediğim gibi durumun ne yazık ki 1-2 sene bekleyeyim olmazsa bakarım şeklinde değil. 12 fsh ve 7 folikül tüp bebeğe zaman kaybetmeden başlayalım demek. kendi kendine olmaz diye de birşey yok ama olasılık 30 yaşlara göre daha düşük. tekrardan yumurta kalitesini düşürüp tüp bebek tedavisini de zora sokan sigarayı da bırakmanı tekrar öneririm.
günaydın kamramel.
evet o doktorun peşini bırakmayacağım. hazırladığım dilekçeyi avukata gösterip öyle verdim hastahaneye dedi ki avukatttan bile güzel hazırlamışsın ceza almamasına imkan yok dedi.
ben onkoloji ilacı değil demekle yani bu iyi bir şey mi kötü birşey anlamında mı? bana bunu profösör önerdi sanırım zararlı olmasa önermezdi ancak tedirgin olduğum konu telefonda önerdi ve dedi ki 5. gün başla 10. gün gel dedi.ne yapsam başlasammı ona karar veremedim
günaydın denizciğim FSH yumurta kalitesi anlamına mı geliyor? E2 nedir o zaman?
merhaba arkadaşlar
ah neler yaşadım şu iki gündür anlatmakla bitmez. salı günü benim reglimin üçüncü günüydü.FSH ve E2 hormon değerlerimin kaç olduğunu merakla bir özel hastahaneye gittim.tahlil istedim ancak etik kurallar gereği muayene olmadan yazamazlarmış. herne ise bende muayene de olurum dedim sonuçta rahmin en iyi gözlendiği zamandayım( bildiğim kadarıyla reglinin ilk dört günü herşey gözüküyormuş) neyse muayene sıram geldi girdim zillinin odasına durumumdan bahsettim 39 yaşında olduğumu 10 aylık evli olup 8 ay önce boş gebelik dolayısıyla kürtaş geçirdiğimi sonraki üç ay korunduğumu ve son beş aydır korunmadığımı .anadolu sağlık merkezinde Aydın bey e muayene olduğumu onun da bana tüp bebek önerdiğini( tüp bebek uzmanı) başka bir doktorda durumuma bakarak sorun yok deyip klomen verdiğini ve klomen kullandığımı özetledim. kadın bana sohbete mi geldin gibi bir tepki verdi ses çıkarmadım.kadın o muayene sırasında o aleti öle bi soktu ki içime canım gitti. neyse çıktık odadan kadına rahimimdeki durum nedir gibi bir soru sordum bana dedi ki aydın bey e nasıl güvenmiyorsun o dünyaca ünlü bir doktordur ne derse doğrudur gibi haddi olmayan yorumlar yaptı bende tüp bebeğe karar verirsem elbette tercihim o olacaktır ama henüz buna karar vermedim falan dedim. ve folikül durumum nedir dediğimde siz hata yapıyorsunuz doktorculuk yapmaya başlamışsınız falan dedi bende bilmek istediğimi durumumu öğrenmek için geldiğimi bu konuda bilgi istediğimi söyledim. kadın bana biz sizinle anlaşamayacağız falan dedi bende ona anlaşmamız gerekmiyor herkes işini yapsın dedim.kadın bunun üzerine bana tahlil kağıtlarımı yırttı çöpe attı klomen yazacaktı yazmadı ve folik asit istemiştim onuda yazmadı git başka hastahanede muayene ol dedi. eh malum sevkim işlem gördüğü için bunu yapma şansım yoktu.zaten 3. gün ertesi gün şansım da yok bende çıktım başhekim yardımcısına neyseki o tahlillerimi yazdım.sorunu o açıdan halelttim ancak rahim ultrasyonu ile ilgili yorumunu alamadım.diyeceğim o ki bugün öyle bir dilekçe yazdım ki tam 2.5 sayfa.valla hayatta becerebildiğim ve iddialı olduğum iki şey var.1.si yaptığım öğretmenlik,2.si kanun yönetmelik kamu adına ne varsa iyi bilirim. babam göreve başladığım günden sonra bunları iyi bilmem gerektiği konusunda beni çok sıkıştırmıştı.kendisi de emekli öğretmen hatta bir okulda o benim müdürümdü:) neyseki iyi etmiş.o kadını duman edeceğim. bunda en belirgin delilim tahlil talebini sevkime yazdı ama labaratuvar kağıdını yırttı. bu suçtur.resmen suç işledi.benim kurumum bu özel hastahanede tedavi olduğum için onlara para ödedi ama onlar tedavimi yapmadı.bunu yapmazken ortada delil bıraktılar.bir hafta içinde dilekçeme cevap alamazsam sağlık bakanlığına gene olmazsa insan hakları mahkemesine... herne ise işte dün bununla uğraştım.
dedim ya başhekim yardımcısı allahtan tanıdıktı ona durumu izah ettim bu testi sadece 3. gün yaptırabileceğimi yoksa bir ay beklemem gerektiğini izah ettim. o da yaptırdı tahlili ve asıl benim için dananın kuyruğu bugün koptu.E2 DEĞERİM 50 FSH değerim tam tamına 12.66 dünyam başıma yıkıldı.benim anlayamadığım şu ki başka bir hastahanede 27 ekim 2009 tarihli reglimin 9. günü( klomen vermişti doktor) FSH 8.5 çıkmıştı.22 kasım 2009 reglimin 2.günü E2 55,FSH 9.34 VE üzerinden tam bir ay geçiyor ve 22 aralık 2009 reglimin 3. günü E2 50,FSH 12.66 nasıl oluyor da bir ayda bu kadar çıabiliyor nasıl oluyor da 2 ay bile olmadan 8.5 tan 12.66 ya çıkıyor anlamadım.üzüntümü izah bile edemem...
bu arada bostancı da bir proftan dandevu aldım. önümüzdeki salı gününe ama oda bana dedi ki 5. gün FEMARA diye yumurtlamayı artırıcı bi ilaç önerdi bunu kullanmaya başla öle gel dedi( telde görüştük) Bu ilaç meme kanseri olan hanımlarda da kullanılıyormuş ama ben açıkçası korktum.yan etkilerinde saç dökülmesi varmış. benim bünyem çok hassas bi ilacın etkisinden çok hemen yan etkisini yaşıyorum. klomenin yan etkisinde uyku bozukluğu var ben beş gün boyunca uyuma zorluğu yaşamıştım. bu ilaç hakkında bilgisi olan varmı bana acil yardımcı olursanız çok memnun olurum. çünkü yarın beşinci gün ve ben bu ilaca başlamalıyım.( doktorun talebi bu) neyse diyeceğim şu ki hem yorgun hem üzgünüm. nasıl olurda herşey normal gibi gözükürken bir anda bu hale gelebiliyorum. arkadaşlar lafıma gücenmeyin ancak ben tüp bebeği istemiyorum yani en son çarem diye düşünüyorum. ama sanırım tüp bebekle bile şansım kalmayacak bu gidişle.acil öneri ve bilgilerinize görüşlerinize ihtiyacım var... hepinizi selamlıyor ve öpüyorum...
gukemcim cok uzuldum cnm, ama asla haklı mucadelenden vazgecme derim, Hicbir doktorun hastasına bu sekilde davranmaya hakı yoktur..
karamelcim iyiyim ben aksamları asırı yorgunluk oluyor yani sanki maden ocagında calısıyorum o kadar yoruluyorumki anlatamam.. bide midem hep bi garip bende reflu de vardı sanırım hamilelik azdırdı refluyu..
Aklım hep bebekte acaba kalbi atıyormu diye , o kadar korkuyorum ki anlatamam..
Ben simdi cıkıp toplantıya gidiyorum arakdaslar gorusmek uzere..
waterscim sen nasılsın? erverdicim ozledim seni.. herada deniz bulut gukem balance mucadelenizde sabır guc ve basarılar arkadaslar..
merhaba waters.nasıl son durumlar?.herhangi bir belirti var mı?
Erverdicğim, Doktor muhtemel ilk kürtaj sonrası (2005) oluşan bir yapışıklıktır çünkü yeni olsa alet değince hemen açılırdı biz yakarak açtık ve eğer bebek o alanlara tutunduysa kaybetmemek mümkün değil demişti. Bu nedenle kaybetmiş olabilirim bebekleri
Birtanem , tabiki birbirimize herşeyi söyleyebiliriz ben zaten böyle arkadaşlık severim ve yerden göge de haklısın.
Ancak ben olası bir başarısızlıktan , tüp için zaman kaybetmekten ve ileride keşke denemeyip direk tüp yapsaydım demekten çok korkuyorum.
Bak Eylül'deki aşılama bana ne kadar vakit kaybettirdi. Eylülde direk tüpe gitseydik rahim problemi o zaman farkedilip çözüme gidilecekti.
Bu arada kendi doktoruma güvensizliğim büyüyor ilk kürtajda da problem oldu, yapıştı kramp oldu, açılmadı, spiral takıldı vs vs. İş bitince desene bir ara rahim filmi veya hist. çektirin. Hadi birincide demedin niye ikincide demedin ve bu seferde içinde olabilir bünye yapıyor demez mi ?
Ama tabi allahın işi demekki hakkımda hayırlısı bu imiş.
Karamel'cim bende Erverdi'ye katılıyorum, tabi karar senin. Eylül ayında yapışık olan bir rahime sen aşılatma yaptırmışsın şimdi ise açıldı ve hiç bir sorun yok, sen kendi kendine hamile kalabiliyormuşsun, sperm probleminizde yokmuş. Sana zaman kaybettiren yapışık rahim olmuş bu durumda.
Kürtaj çok önemli bir işlem çok iyi yapılması rahimde hasar bırakmadan yapılması ancak ehil ellerde olabiliyor, doktorunun bu konuda başarılı olmadığını düşünüyorsan değiştirebilirsin. Tabi tadir ve karar senin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?