merhaba erverdiciğim elbette görüş ve tavsiyeleriniz benim için önemli.oldukça hoş şeyler yazmışsın çok memnun oldum. dediğin gibi çok hoşlanmıyorlar maalesef doğru sözden.ben de attığım adımın doğru olduğundan çok memnunum . dilekçemi verdim bir hafta içinde geri dönecekler yazılı olarak.eğer bir sonuç çıkmazsa doğru sağlık bakalnlığına.ben reglimin üçüncü gününü o kadına harcadım ve bir dahaki ayı beklemem gerekiyor.bana yaşattığı bu stresin bir bedeli elbette olacaktır.iyi akşamlar gukem;yazdıklarına yorumum naçizane şöyle.hatırlarsan tüp tedavisine başlarken ne yapman gerektiğini sormuştun bizlere.benim sana verdiğm cevap ta çok güçlü ve sabırlı olmalısın demiştim.ben hayatta ne olursa olsun bazı kapıları tamamen kapatmamak hafif aralık bırakmak gerektiğine inanıyorum.örneğin ikili lişkilerde bu kadın erkek olabilir iki arkadaş olabilir dr hasta ilişkisi olabilir.ilkbaşta söyliyeyim dr un yaptığı davranışının kabul edilebilir bir yanı yok.sen özel hastaneye gitmişsin.tamam.derdini anlatmışsın o da tamam.ancak kadın doğum dr ile tüp bebek dr larının göstereceği ilgi ve zaman farklıdır.çünkü tüp bebek tedavisi çok zaman zahmet emek ve de para gerektiren bir tedavi.gittiğin dr da tüp b.dr u olmadığına görebu yüzden ilk başta ilgilenmemiş olabilir.yazından anladığım kadarıyla özel bir hastanenin k doğumcusuna gitmişsin.ben yorumumu bnuu düşünerek yazıyorumfolikül durumunuzu sormanız hoşuna gitmemiş olacak ki.drculuk yapmaya başladığınızı iddia etmiş o dr...biraz anlamaya başladınmı birşeyleri,bu onların hoşuna gitmez.onlara göre ukalalıkltır.ama sende sana ne yapılmak istendiğini tedavini sorgularsın.bu heryerde böyledir.(işyerinde de olabilir başka alanlarda da olabilir)..biraz çaktınmı bazı şeyleri,sivrilirsin hemen.biraz da doğrucuysan.benim de benzer şeyler geldi başıma tedavi sürelerince.bir denememde iğnemin dozunu eksik attılar,daha doğrusu iğnemi yaptırdım diye biliyorum ve ertesi gün iğne saatim geldiğinde öğreniyorum kidaha iğne hiç yapılmamış.tabiii hastaneyi ayağa kaldırıyorum.ama o saatten sonra hastaneyi yaksan neye yarar.velhasılı haksızlılkar heryerde kol geziyor.tecrübemle sabittir.gerek hayatla ilgili gerekse tedavi ile ilgili yaşadıklarımdan çıkardığım şu benim.mutlaka herkesle ama herkesle bir mesafe bir çizgi olmalı..olmalı.ama kopartan bir çizgi değil de ileride sadece bir selam vrecek kadar da olsa.dr un canını çok yaktığını söylemişsin.10 aylık evli bir bayan olarak tabiiki de sana çok acı gelmiştir.yeni evlisin çünkü hiç böyle şeylerle karşılaşmamışsın.inan bana bunlar sana ileride çocuk oyuncağı gelecektir.(karamel arkadaşımızın balonunu daha doğrusu hortuma benzeyen aleti hatırla.)insan herşeyi yaşayarak öğreniyor.bunlar benim düşüncelerim saygı duyarsın duymazsın o senin bileceğin.haaa o dr uda korumuyorum kesinilkle.sen hakkını ara.elinden geleni yap.kmsenin kimseye aşağılayıcı şekilde davranmaya hakı yok elbette.
fsh ve e2 değerlerine gelince.bence her ay farklıdır.ço fazla takılma derim.sadece tedavine başladığın zaman dr un söyler sana durumunu.benim normal değerlerde ama olmayınca olmuyor işte.bu yüzden fazla değere takılma derim.herşey nasip kısmet işi.femarayı bende kullanmıştım ama bir fayda görmemiştim.daha yolun başındasın.hemen süngüyü indirme.bu yol çok dikenli.ayıklamaya hazırsan başla..unutma gülü seven dikenine katlanır. yaş konusuna gelince.hergeçen gün.bizim aleyhimize.....bunu .da dikkate al................benim yorumum belki farklı gelebilir.ama inan yaşadıkça anlıyacaksın.hoşçakal.
sevgili waters;merhaba,umarım ikimizde yarın güzel haberle döneriz.tabiiki senin haberin en güzeli....preeesi henüz almadım şu yumoşların bir görelim ne durumdalar.duruma göre ısmarlıyacağım nasıl olsa ertesi gün elde değil mi?Erverdi'cim dün bütün gün bir firmada toplantıdydık o nedenle bakamadım elimdeki blackberry cihazından da şifreyi yazdım ama giremedim neyse mobil kende bakabilmeyi başarırrım herhalde.
Ben iyiyim ayakta fazla kalıp iş yapınca kasıklarım ağrıyor onun dışında bir belirti yok, benim ilk hamileliğimde de midem bulanmamıştı bunda da şimdilik bir şey yok, dünkü mesajları şimdi okuyorum. Esterya'ya da yazdım az önce . Aslında belirtilere fazla takılmamak lazım her bünye farklı ama önemli olan kahverengi lekelenme, çok şükür kanam falan yok. Dün bayağı yoğundum düşünecek vaktim yoktu iyi oldu. Şimdi mesajları okuduktan sonra işe koyulacağım tekrar.
Senden ne haber, preseed i alabildin mi, kullanma vaktin yaklaşıyor yanlış hatırlamıyorsam aman ihmal etme almaya çalış bu ay boş geçmesin. Öpüyorum.. sevgiler..
kızlar günaydın,
Gukem, yazdıklarını sinir içerisinde okudum o nasıl bir doktor öyle. Tam bir terbiyesiz. Şikayet etme işini çok güzel yapmışsın, insanların sağlığıyla bu derece kolay oynanmamalı. Ne demek lab. kağıdını yırtmak. Sakın bu işin peşini bırakma.
FSH değerine gelince bu aydan aya değişen bir hormon değeri hemen sonuca bakıp karamsarlığa kapılma düzenli adet görüyorsan, yumurtlaman oluyorsa niye olmasın.
Ama dost acı söylermiş gerçekçi olmanda fayda var şu anda gerek yaş gerekse hormon değerlerin açısından çokta fazla tüp bebek düşünmüyorum diyecek konumda değilsin. En fazla 3-5 ay kaybedebilirsin öyle 1-2 yıl deneyecek zaman ne yazıkki hiç birimiz için yok.
Femara'ya gelince o ilacı bir doktora sormuştum o bildiğiniz onkoloji ilaç değil demişti, en doğrusunu doktorun san söyleyecektir.
gukem değil özel hastane devlet hastanesi de olsa hastanın hakkıdır folikül sayısını rahim durumunu bilmek. sen de doktorsan bunlara bakıp söyleyeceksin. ne demek doktorculuk oynamayın. neyse. fsh bazı aylar daha yüksek bazı aylar daha düşük çıkabiliyormuş ama okuduğum bir kez yükselince sonraki ay düşse bile siz yine yumurta kalitesi için o yüksek değeri baz alın diyordu. femara yumurta kalitesini arttıran bir ilaç ve infertilede de kullanılıyor. klomen benzeri bir etki yapıyor. tüp bebekte femara protokolü diye bir protokol var. ben de 2. tüp bebek de tedavimin 5-10. günleri arası menagona ilave olarak kullanmıştım. bildiğim tüp bebeğe başlamadan da klomen gibi yumurta takibinde vs verilebiliyor. tüp bebekte yeterince ilaç aldığım için femara nın fazladan bir yan etkisi olmamıştı bende.daha önce dediğim gibi durumun ne yazık ki 1-2 sene bekleyeyim olmazsa bakarım şeklinde değil. 12 fsh ve 7 folikül tüp bebeğe zaman kaybetmeden başlayalım demek. kendi kendine olmaz diye de birşey yok ama olasılık 30 yaşlara göre daha düşük. tekrardan yumurta kalitesini düşürüp tüp bebek tedavisini de zora sokan sigarayı da bırakmanı tekrar öneririm.
gukemcim cok uzuldum cnm, ama asla haklı mucadelenden vazgecme derim, Hicbir doktorun hastasına bu sekilde davranmaya hakı yoktur..
karamelcim iyiyim ben aksamları asırı yorgunluk oluyor yani sanki maden ocagında calısıyorum o kadar yoruluyorumki anlatamam.. bide midem hep bi garip bende reflu de vardı sanırım hamilelik azdırdı refluyu..
Aklım hep bebekte acaba kalbi atıyormu diye , o kadar korkuyorum ki anlatamam..
Ben simdi cıkıp toplantıya gidiyorum arakdaslar gorusmek uzere..
waterscim sen nasılsın? erverdicim ozledim seni.. herada deniz bulut gukem balance mucadelenizde sabır guc ve basarılar arkadaslar..
Gukem'cim , yazdıklarını okurken o kadını parçalayasım geldi ama sen çok iyi yapmışsın sonuna kadar git , ne demek doktorculuk oynamak. Artık doktorlarda ayaklarını denk alacak karşılarında koyun gibi duran hastlar yok, çoğu bilinçli , okuyor ve sorularla karşılarına gidiyoruz.
Her neyse, Bostancı'dan randevu aldığın profesör birinin tavsiye ettiği bir dr mu ? Prof, olması bir şey değiştirmiyor ben ne prof lar görüyorum işim gereği.
Canım öncelikle panik yapma, buradaki arkadaşlar çok deneyimli sana yardımcı olurlar. Ancak bu değerler doğrultusunda tüp bebek tedavisi kaçınılmaz gibi gözüküyor çünkü zaman azalıyor. Ama maddi olarak da altından kalkabilmek , durmunu tabiki gözden geçirmen gerekir.
Bak burada deniz bulut dan duydum Herada da üye oldu, Çider diye bir yer var oraya üye olunca sanırım fiyatı 150 TL'miş sonra bu derneğin anlaşatığı hastanelerle gidip durmunu görüşebiliyorsun ücret ödemeden. Gukem'cim bence hiç sağa sola gitme bak Memorial infertilite konusunda iyiymiş, bir de diğer arkadaşların gitti yerleri sor ve direk öyle yerlere git yoksa orası burası derken hem zaman kaybedersin hem sağlığından olursun.
Madem bünyen ilaçlrın yan etkilerini yaşıyor, o zaman o profesörün tel. de verdiği ilacı alma bence ve oraya gitme. Zaten muayene mantığı bana ters geliyor, tam teşekküllü bir hastanede kendine bakıt, muayenehanede ne yapabilirler ki oysa hastanede her şey ellerinin altında.
. Ben olsam kesin öyle yapardım. Tabi takdir senin. Canını sıkma.
Gukem'cim,
Öncelikle çok geçmiş olsun, sinir oldum kendini doktor zanneden o hatuna. Eline sağlık, iyi ki yazmışsın o dilekçeyi, takipçisi olacağına da eminim.
FSH değerin 40,50 çıkmadığı müddetçe inan hiçbir önemi yok. Bizim yaşlarımızda mükemmel rezervler taşımadığımızı biliyoruz zaten, burada en çok tartıştığımız konulardan biri de yumurta kalitesi. O yüzden gözünü seveyim bozma moralini, ne olmuş 12 çıkmışsa, 10 olsa ne olacak, inan çok değişen birşey yok. Mühim olan içerideki durumu nasıl gördükleri, benim fsh değerine üç ay öncesine kadar bakılmamıştı bile, ilk tüp denememde bile. Allah korusun ya menapoz yakın gibi bir cevap alsaydık, olabilir de bunu yaşayanlar da var, hem de çok genç yaşlarında bile.
Geçenlerde yazmıştım sana, Çider üyeliğini. Tekrar düşün istersen.
Faydalı Bir Bilgi lütfen inceleyin
Follicle Stimulating Hormon (FSH)
Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml
FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6[FONT="]�[/FONT] nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.
LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.
Estradiol (E2)
Adetin 3. günü 25-75 pg/ml
Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.
Luteinizing Hormone (LH)
Adetin 3. günü < 7 mIU/ml
Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.
Prolactin
Adetin 3. günü < 24 pg/ml
Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.
Progesteron (P4)
Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml
adetin 21.günü <10 ng/ml
yukarıda progesteron ile ilgili bilgiler mevcuttur. 21. günde yapılan testte elde edilen sonuç kaliteli bir yumurtlama yapıp yapmadığınızın göstergesidir..testi yaptırmayı ihmal etmeyin.. (yumurtladığını zannedip yanılanlardan olmayın) bu değerin 21. günde 4 ün üzerinde olması yumurtlamanın olduğunu 10 üzerinde olması ise yumurtanın kaliteli bir yumurta olduğunun göstergesidir..
arkadaşlar işallah yarın doktordan hayırlı haberlerle gelirsiniz...Karamel'cim, sevgili arkadaşına çok teşekkürler, çok güzel bir yeni yıla giriyoruzdur inşallah hep birlikte.
Balance'tan haber yok galiba, akşam da bakarım.
Sevgili Waterss ve Erverdi'cim, güzel haberlerle dönün yarın inşallah. Ben de hiç içimden gelmeyerek yarına randevumu aldım. Topiğimizin yarın doktor çıkartması var
Hepinizi öptüm, iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?