- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
merhaba arkadaşalar...
umarım yeni yıla herkes mutlu başlamıştır.benim biraz moralim bozuldu.fortel ovülasyon testi yaptım tek çizgi( bugün 13. gün. bu demektir ki yARINA YUMURTA yok.belkide hiç oluşmadı nebileyim.5 ay boyunca 13.14.15 günler çalıştıkki 14. gün diye ya benim bu aya has yumurtam olmayacak ya da ovülasyon günüm 14. gün değil ahh pek üzüldüm
patikler sen doğru günü yakalamışsın. waters ın tarifine göre tam lh yükseldiği 2 gün çift çizgi çıkıyor ve yumurta çatlama günü de çizgi teke dönüsüyor. yani senin yumurtan 14. gün çatlamış. 13-14. gün çalışmanız gerekiyordu alkisalkisalkisGukem aynısı bende de oldu.ben de 13.gün ovulasyon testini kullanmaya başladım.o gün ikinci çizgi hafif çıktı sonraki 4 gün ise sadece bir çizgi çıktı. belki de ovulasyon testine başladığım gün geç oldu. keşke 12.günde başlasaydım. kimbilir belki de 1 günle kaçırdım.sende de aynı durum söz konusu olmuş olabilir. sağlama almak için 12.günde yapılmaya başlanmalı belkide.
sevgiler,benneyaptımki
Herkese selam kızlar,
Güzel dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim. İnşallah bu yeni yıl topiğimizin yılı olur. Güzel dileklerinize katılmamak ne mümkün. Dilkalman, Waterss, Esterya, Roniyam, güzel hamileler, sağlıkla kucaklayın bebeklerinizi inşallah. Geri kalan bizlere de hamileler kervanına yakında sağlıklı hayırlısıyla katılmayı diliyorum canı gönülden. İkiz bebek haberleri birbiri arkasına gelir inşallah
Deniz Bulut'u merak ettim; bugün doktora gidecekti. İnşallah bomba haberlerle döner.
Karamel'cim, iş mi canım ya Allah kolaylık versin sana. Şu kapak meselesine gelince, bir gün liste yapalım bakalım, kaçta kaç yapıyoruzMaşallah diyeyim, maşallah, maşallah.
Esterya'cım, sana da bol keyifler diliyorum bu güzel kaçamağında. 30 sonları ya da 40'lı yaşlar, dolu dolu geçecek yıllar olacağına inanıyorum hayırlısıyla. Ne istediğimizi, ne istemediğimizi o kadar iyi biliyoruz ki. Açıkçası 20'li yaşlarıma, kurbağa öptüğüm dönemlere dönmek istemezdim
Gukem'cim, bozma moralini, herhalde yarın da yaparsın ovulasyon testini. Bu arada hatırlatmadan geçmeyeyim geçmiş konuşmalardan kaliteli ovulasyon testleri kullanmak gerek diye bir sonuç çıkarmıştım. Sen fortel mi kullanmıştın?
Ailelerle olalım diye tutturmuştum bu yılbaşında, hava mualefeti sebebiyle (lodos v.s.), şu an evde annem, babam, kayınvalidem ve köpeğimizle mahsur durumdayızSpor yapıcam derken de üşüttüm sanırım kendimi, soğuk algınlığı başgösterdi iki gündür. Annemin mahir ellerindeyim, aralarda girip haberlerizi, Deniz Bulut'un doktor haberlerini almaya çalışırım. Sevgiler...
en de bugün memorial a gittim. yine 2 folikül var. 1 antral 1 immature. antral foliküller tedaviye yanıt verecek büyük foliküller oluyor. immature durum belli değil. son tüp denememde 2 antral 4 immature vardı mesela. neyse bu durumda ya yarı doğal siklüsda tüp bebek önerildi ama tek yumurta ile olasılık çok düşük olur dendi ki ben de istemedim ne o kadar zenginim ne de o kadar bol vaktim var. bu durumda aşılama önerildi tek yumurta takip edilerek. günde 75 iı menagon desteğiyle. ben de aşılama 40 yaş üstü çoğu merkez önermiyor dedim. hale hn özellikle 42 yaş ve üstünde tüp tedavisinde ne kadar yumurta elde edilebiliyorsa o kadar iyi olduğunu ve hepsinin konmasından yana olduğunu bu gerçekleşmediğinde de aşılamanın da göz ardı edilemeyecek bir yöntem olduğunu zaten 42 yaş civarı tüpde de başarı çok düşük olduğundan aşılama ile hemen hemen aynı oranda olduğunu söyledi. ama fsh ım ölçüldü. eğer 20 üstü çıkarsa kötü demek. 12 civarı ise iyi. yşıma göre 15 e kadar kabul edilebilir. yani aşılama olup olmayacağını ve durumun ne kadar iyi-kötü olduğunu tel ile bildirecekler. bir de olmazsa diğer siklüslerde de takip yapılıp iyi bir rezerve denk gelindiği ay tüp düşünülebileceğini söyledi. yani yumurtalar hemen bitmiyormuş bazen 1 bazen 2 bazen 6 tane folikül olabilirmiş. neyse bunu beklediğim için çok üzülmedim. sadece yorgunum.
Gukem aynısı bende de oldu.ben de 13.gün ovulasyon testini kullanmaya başladım.o gün ikinci çizgi hafif çıktı sonraki 4 gün ise sadece bir çizgi çıktı. belki de ovulasyon testine başladığım gün geç oldu. keşke 12.günde başlasaydım. kimbilir belki de 1 günle kaçırdım.sende de aynı durum söz konusu olmuş olabilir. sağlama almak için 12.günde yapılmaya başlanmalı belkide.
sevgiler,benneyaptımki
ama ben zaten 12. günde başladım. ancak sorun sanırım şu ki 4 saat idrar tutmalısın demişti waters ama ben bunu geç gördüm tuvalete gittim on dakka sonra da test için tekrar gittim bugün 14. gün ve ben hep bugün yumurtladığımı sanıyordum belkide yumurta hiç yoktur nebilim ya canım sıkkın işte...
en de bugün memorial a gittim. yine 2 folikül var. 1 antral 1 immature. antral foliküller tedaviye yanıt verecek büyük foliküller oluyor. immature durum belli değil. son tüp denememde 2 antral 4 immature vardı mesela. neyse bu durumda ya yarı doğal siklüsda tüp bebek önerildi ama tek yumurta ile olasılık çok düşük olur dendi ki ben de istemedim ne o kadar zenginim ne de o kadar bol vaktim var. bu durumda aşılama önerildi tek yumurta takip edilerek. günde 75 iı menagon desteğiyle. ben de aşılama 40 yaş üstü çoğu merkez önermiyor dedim. hale hn özellikle 42 yaş ve üstünde tüp tedavisinde ne kadar yumurta elde edilebiliyorsa o kadar iyi olduğunu ve hepsinin konmasından yana olduğunu bu gerçekleşmediğinde de aşılamanın da göz ardı edilemeyecek bir yöntem olduğunu zaten 42 yaş civarı tüpde de başarı çok düşük olduğundan aşılama ile hemen hemen aynı oranda olduğunu söyledi. ama fsh ım ölçüldü. eğer 20 üstü çıkarsa kötü demek. 12 civarı ise iyi. yşıma göre 15 e kadar kabul edilebilir. yani aşılama olup olmayacağını ve durumun ne kadar iyi-kötü olduğunu tel ile bildirecekler. bir de olmazsa diğer siklüslerde de takip yapılıp iyi bir rezerve denk gelindiği ay tüp düşünülebileceğini söyledi. yani yumurtalar hemen bitmiyormuş bazen 1 bazen 2 bazen 6 tane folikül olabilirmiş. neyse bunu beklediğim için çok üzülmedim. sadece yorgunum.
Gukem, test içim idrar örnegini ir kaba almadan önce 4 saat idrarını tutmalısın, eger 4 saat dayanamıyorum diyorsan testten dört saat önce tuvalet ihtiyacını gider ve 4 saat boyunca sıvı çok az veya hiç tüketme, 4 saat sonunda yarım parmak idrar bile işini görür hemde konsantre oluyor daha net sonuç alıyorsun ama idarı mutlaka temiz plastik bir bardağa almalaısın. Kolay gelsin.
Merhaba kizlar ben su anda yalova termal kaplicalarinda bir pansiyondayim :) dun geldik esim sicak sulara girmek istedi. Aman ben girmiyorum sadece dus aliyorum. Bugun Bursaya gidip gezip sonra geri donecegiz. Ufak bir kacamak yapalim dedik :)
Erverdicim bazen telden bizim sayfayi acip ne var ne yok bakiyorum ama ufak ekranda oldukca zorlaniyorum, notebook yanimda ama internet baglantisi olmadigi icin yazamiyorum ordan..
Herkese keyifli haftasonlari dunya guzelleri..
slm arkadaşlar herkezin yeni yılını kutlar 2010 hepimize hayırlar getirmesini ve dileklerimizin gerçekleşmesi temenni ederim.
erverdirofil resmim için tşk edemedim sana çok tşklr ayrıca bana göstermiş olduğun yakınlık içinde.yeni hamile arkadaşlarımızada allah tamamına erdirsin sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin rabbim isteyen herkezede nasip etsin mevlam.sendende ii haberler bekliyorum canım hepiniz sağlıkla hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?