- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
ALTIN TOP
Birzamanlar bir kuyumcu varmış.karısıyla berabetr evlerinde otururlarken alt kattan hep kahkaha ,gülme sesleri gelirmiş.bunların evi ise sessizmiş.bir akşam 2 akşam böyel derken bu hep böyle sürüp gitmiş.bir gün kuyumcu dayanamaş sormuş komşusuna.yahu komşu sizin evden hep ne güzel kahkaha mutluluk sesleri geliyor nedir bunun sebebi?.komşusu demiş ki;komşu bizim evde bir altın topumuz var.ben hanım atarım hanım bana atar.böyle güleriz demiş.hikaye bu ya,kuyumcu da gider şööyle büyükçe bir altından top yaptırır.akşam eve biraz zor getirir. malum altın top ağırdır.neyse;o karısına tar karısı yaralanır karısı oına atar karısı yara bere içinde kalır.sonra gider komşusuna der;yahu komşu bizde aldık bir altın top ama gülmek kahkaha nerdeee.her tarafımız yara bere içinde kaldı.komşusu altın toplarını sorar.kuyumcu gösterir.komşusu güler ilahi komşu der.bizim altın topumuz çocuğumuz yavrumuz der.hanım bi bana atar ben bir ona atarım.böyle mutlu oluruz biz.der.kıssadan hisse işte..........altın toplarımıza kavuşmak dileğiyle.herkese iyi akşamlar
sevgili waterss, aslında 12. günde mi yoksa 13. gündemi başladım, tam olarak bilemiyorum.
16 aralık benim tüp bebek sonucunu öğrendiğim gündü. o gün tuvalete gittikten sonra tuvalet kağıdına hafif bir kan geldi. sonra ertesi gün akşam normal regl oldum. eğer 16 aralık'ı ilk gün olarak sayarsam 13.günümde ovulasyon testini yapmış oluyorum. yok eğer 17 sini kabul edersem 12.gün ovulasyon testi yapmış oluyorum. hangisini hesaplamak lazım bilmiyorum. ama dediğin gibi sanırım her durumda da geç kaldım.
bu fortelin içinde kaç tane test var?
bir de ilk regl olduğumda dr.'ım tüp bebek için beni bekliyor ancak ben kararsızım. acaba bir ay daha mı preseed'i denesem bilmiyorum, kafam karışık. br yandan da işte çok önemli bir projeye kattılar beni. şu an eğitim/kurs alıyorum. bir gün bile gitmezsek sorun olacağı söyleniyor ve eğitimin marta kadar süreceği belirtiliyor. tüp bebek için de hem yumurta toplama hem de transfer için iki gün gerektiğinden biraz endişeliyim. bir yandan da düşünüyorum her ay biraz daha yaşlanıyor insan. ne kadar çabuk girişimde bulunursa insan o kadar iyidir.ben 39'uma geçtiğimiz ay bastım. sen ne dersin arkadaşım?
yazımı okuyan diğer arkadaşlar sizlerin de fikirlerini almak istiyorum...kafamçokkarıştı
herada cım ayın 7 sinde kontrol var. ayın 7 sine kadar iğneleri yaptıracağım. sonra 7 sinde kontrole gideceğim bakalım ne olacak. ben eğer tüp ile son 1 şansım olursa ileride (hani denizatının sonunu öğrenemedik ama onun gibi 5-7 foliküllük bir rezerv çıkarsa ) memorial da denemek istiyorum. onun için de hale hanım ne derse yapacağım artık. bu arada eşimle dün yine kavga edip küstük (önemli günlerde hep böyle olur) 4-5 ün sonraya yine konuşuruz diye umuyorum. aşılamadan haberi yok. bu saatten sonra zaten ondan tek beklediğim donör olarak aşılamada veya tüpte itiraz etmesin. hayırlısı. olacaksa olur.
arkadaslar benim yumurta yine yok dr 100 de 5 dedi
donör düsünüyorum dr lada konustum hemen arayacaktı 5 gün arastırıym dedim sizce ne yapmalıyım
sevgili waterss, aslında 12. günde mi yoksa 13. gündemi başladım, tam olarak bilemiyorum.
16 aralık benim tüp bebek sonucunu öğrendiğim gündü. o gün tuvalete gittikten sonra tuvalet kağıdına hafif bir kan geldi. sonra ertesi gün akşam normal regl oldum. eğer 16 aralık'ı ilk gün olarak sayarsam 13.günümde ovulasyon testini yapmış oluyorum. yok eğer 17 sini kabul edersem 12.gün ovulasyon testi yapmış oluyorum. hangisini hesaplamak lazım bilmiyorum. ama dediğin gibi sanırım her durumda da geç kaldım.
bu fortelin içinde kaç tane test var?
bir de ilk regl olduğumda dr.'ım tüp bebek için beni bekliyor ancak ben kararsızım. acaba bir ay daha mı preseed'i denesem bilmiyorum, kafam karışık. br yandan da işte çok önemli bir projeye kattılar beni. şu an eğitim/kurs alıyorum. bir gün bile gitmezsek sorun olacağı söyleniyor ve eğitimin marta kadar süreceği belirtiliyor. tüp bebek için de hem yumurta toplama hem de transfer için iki gün gerektiğinden biraz endişeliyim. bir yandan da düşünüyorum her ay biraz daha yaşlanıyor insan. ne kadar çabuk girişimde bulunursa insan o kadar iyidir.ben 39'uma geçtiğimiz ay bastım. sen ne dersin arkadaşım?
yazımı okuyan diğer arkadaşlar sizlerin de fikirlerini almak istiyorum...kafamçokkarıştı
eğer fsh düşükse ve yeterli folikül varsa 1 hatta 2-3 ay daha bekleyebilirsin. cünkü 39 çok değil henüz vaktin var. ama tabii fsh ve folikül sayısına bağlı olarak.
merhaba canım;yazını okudum.naçizane fikrim;dr lara bakarsan her an beklerler.onların işi bu.madem önemli bir projenin içindeymişsin,ben projene odaklan derim.gelsin de 1 2 ay sonra gelsin.marttan sonra gelsin.hem sende daha fazla stres yapmamış olursun.tüm dikkatini enerjini kafan rahat bir şekilde tedavine verirsin.bu 2 ay zarfında da boş durmazsın preeesiidi denemeye devam edersin.şans her zaman vardır.yaşlanma konusun agelince boşver be yaşı.gelecekse bebeğin gelecektir.sen içini genç tut.hoşçakal
Patikler canım öncelikle stres yapma yaşını ben tam olarak net söylemek gerekirse 40.5 yaşında hamile kaldım yani olabiliyor demekki. Şimdi sen yapabilirsen iyi bir markanın ovülasyon testini al ben fortel almıştım 2 adet içlerinde 5 er tane var yani toplam 10 adet, 8. gün yapmaya başla garanti olsun 10 adet test çubuğu ile 17. gün dahil yapabilirsin bu durumda. Eğer 17. gün de çift çizgiyi görmezsen 3. kutuyu al ama hiç gerek kalmayacak bence. 2 adet alman yeterli.
Diğer taraftan 4 saat sıkışıklık zor geliyorsa bir kere tuvalete gidip tüm ihtiyacını gider ve 4 saat boyunca çok az, gerekirse tüket, hiç birşey içmek istemezsen içme, 4. saat sonunda beyaz temiz plastik bir bardağa çıktığı kadarını yap ve test çubuğunu 20 sn. kadar daldır ve sonucu 5-10 dk içerisinde değerlendir test çubuklarını atmayıp üzerine 8. gün 02.01.10 gibi o günün tarihini atarak her günü yan yana diz böylece tablo önünde durur, Erverdinin dediği gibi işine konsantre olurken bir yandan da ovülasyon testi ve preseed ile doğal aşılama yapmış olacaksın, ben senin yerinde olsam iş yerindeki proje bitene kadar böyle yapardım. Biliyorsun işimizde bize lazım o olmazsa istediklerimizi yapamayız. Bol şanslar ben güzel sonuç alacağına inanıyorum.
merhaba arkadaşlar...
bugün 14. gün ve ben nihayet testte çift çizgi gördüm. ikiside aynı tondaydı ama çok koyu dağillerdi.sonuçta nettiler.tam beş saat wc ye gitmedim zaten gitme ihtiyacı da duymadım( normalde çok su içtiğim için hep giderdim ) neyse çok mutlu oldum demekki yumurta varmış işallah bir de kaliteli olurda pressedlerimle tam 12 den vurabiliriz.)))
gukem çok sevindim, bak boşuna üzülmüşsün. umarım sonraki aşamalarda olumlu olur.
teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. umarım hepimizi bulur güzellikler tez zamanda:)Selam kızlar,
Teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için. Daha iyiyim, ana kuzusu yapıyorum ben de. Spora da sadece bugün ara verdim, yarın devam kaldığımız yerden.
Gukem'cim, hayırlısı olsun, inşallah bugün gördüğün çift çizgiyi 2 hafta sonra idrar testinde de görürsün.
Waterss'çım, nasılsın güzel hamile? Umarım keyfini çıkarıyor, doktora kadar kasmıyorsundur.
Hepinizi öptüm, iyi hafta sonları.
Bu arada lekelenme ve gün sayımıyla ilgili, doktorum söküldüğü günü baz almam gerektiğini söyler bana.
arkadaşlar şimdi doktordan geldim.preseed i sordum.biz tavsiye etmiyoruz dedi.şöyle anlattı.evet spermleri korumaya alıp yerine gitmesine yardımcı oluyor ama yine de tavsiye etmiyoruz dedi.sizin vücudunuzdaki asit spermleri öldürüyor doğru ama eşinizin sperm sayısı oldukça iyi zaten (110) ne kadarını öldürebilir ki asit dedi.şekille gösterdi ekranda. spermler sadece vajina girişinde aside maruz kalırlar ve sonrasında zararsız ortama geçerler dedi.bu asitte çok az sayıda sperm kalırmış çünkü çok hızlı hareket ederlermiş.birde zaten bu ölen sermler ya yavaş ya kalitesiz kötü spermlerdir dedi.sağlam olanlar çoktan yolalmıştır.. siz bu jelle bu diğer yavaş ve sorunlu spermlere bi nevi doping desteği yaparsınız ve bununla hastalıklı spermin dölleme şansını arttırmış olursunuz dedi.bırakın mücadeleyi kazanabilecek kalitedeki sperm dölleme yapsın gibisinden anlattı.bana mantıklı geldi.zaten sağlık sorunları yaşayan bir çocuğum varken bir ikincisinin %1 lik riskini bile almak istemiyorum.kullanmaktan vazgeçtim.size de anlatmak istedim
bu mesaj alıntı arkadaşlar hadi buyrun bakalım kafam gene karıştı.kulanıyoruz ama hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?