Deniz Bulut'çum,
İnşallah iyi bir FSH değeri çıkacaktır, yorgunluğunu o kadar iyi anlıyorum ki ama insan ya bu sefer olacaksa diye umut etmeden durabiliyor mu? Hem biliyorsun, yüzüm bir kere o da aşılama ile güldü. Birçok kereler yazdım, dolayısıyla bunu asla teselli olarak algılama lütfen, inan aşılamaya daha çok güveniyorum ben, biliyorsun. Diyeceksin ki, sonrası geldi mi, ister doğal yolla deneme, ister aşılama, ister tüp, neticede malzeme bizim, hangi yol denenirse denensin. İnşallah iyi bir değerle yola devam edeceksin arkadaşım. Hem sen örnek veriyordun, artık gelmeyen arkadaşımıza kaç ay takip yapılmış Memorial'da diye. Sonunda 6-7 foliküle rastlamışlardı. Senin de 3-5 ay önceki fsh değerinin iyi olduğunu hatırlıyorum. Çok inanarak yazıyorum bunları, lütfen denemekten vazgeçmek için henüz erken.
arkadaslar benim yumurta yine yok dr 100 de 5 dedi
donör düsünüyorum dr lada konustum hemen arayacaktı 5 gün arastırıym dedim sizce ne yapmalıyım
canım senin fsh kaçtı? eğer 30 ları geçtiyse ve hiç folikül yoksa ve yaş 40 üstüysen durum çok çok zormuş. bir aylık takip değil birkaç aylık bir takip gerekliymiş. sonuç değişmiyorsa donör tek çözüm. hepimiz için hayırlısı.
fsh 17. neyse 20 den düşük :roflolfff nelere seviniyorum artık. neyse hale hn aşılama olabilir demiş. bakalım. bu ara 1 sene önce 7-8 folikül vardı (hatta temmuzda 10!) ve fsh 7-9 arası değişiyordu. yani 6-12 ay arası bu sonuç!. sadece 40 yaş üstü arkadaşlar doktorlarını dinlemeyip acele etsinler diyorum (bana senin doğal yoldan olabilir acele etme diyen bahçeciden süleyman tosun a hakkımı helal etmiyorum onun yüzünden 1 yıl kaybettim klava:)
arkadaslar benim yumurta yine yok dr 100 de 5 dedi
donör düsünüyorum dr lada konustum hemen arayacaktı 5 gün arastırıym dedim sizce ne yapmalıyım
yas 26 fsh 39 du en son yumurta gelistiremiolar kararsızım kimseye danısamıorum hem kimse bu durumumu bilmio hemde yaptırmadılar filan yaa
ne olur yorum yazın cok ihtiyacım var yanlıs bise yapmak istemiorum zaman gectikce psikolojimde bozuluo
karnımda büyüycek emzircem hormonlarım onunla artcak azalcak kimi kimsesi biz olcak herseyi biz olcaz
ama insan tek başına düsünemio ne olur düşünmeme yardım edin:gitme:
patikler sen doğru günü yakalamışsın. waters ın tarifine göre tam lh yükseldiği 2 gün çift çizgi çıkıyor ve yumurta çatlama günü de çizgi teke dönüsüyor. yani senin yumurtan 14. gün çatlamış. 13-14. gün çalışmanız gerekiyordu alkisalkisalkis
en de bugün memorial a gittim. yine 2 folikül var. 1 antral 1 immature. antral foliküller tedaviye yanıt verecek büyük foliküller oluyor. immature durum belli değil. son tüp denememde 2 antral 4 immature vardı mesela. neyse bu durumda ya yarı doğal siklüsda tüp bebek önerildi ama tek yumurta ile olasılık çok düşük olur dendi ki ben de istemedim ne o kadar zenginim ne de o kadar bol vaktim var. bu durumda aşılama önerildi tek yumurta takip edilerek. günde 75 iı menagon desteğiyle. ben de aşılama 40 yaş üstü çoğu merkez önermiyor dedim. hale hn özellikle 42 yaş ve üstünde tüp tedavisinde ne kadar yumurta elde edilebiliyorsa o kadar iyi olduğunu ve hepsinin konmasından yana olduğunu bu gerçekleşmediğinde de aşılamanın da göz ardı edilemeyecek bir yöntem olduğunu zaten 42 yaş civarı tüpde de başarı çok düşük olduğundan aşılama ile hemen hemen aynı oranda olduğunu söyledi. ama fsh ım ölçüldü. eğer 20 üstü çıkarsa kötü demek. 12 civarı ise iyi. yşıma göre 15 e kadar kabul edilebilir. yani aşılama olup olmayacağını ve durumun ne kadar iyi-kötü olduğunu tel ile bildirecekler. bir de olmazsa diğer siklüslerde de takip yapılıp iyi bir rezerve denk gelindiği ay tüp düşünülebileceğini söyledi. yani yumurtalar hemen bitmiyormuş bazen 1 bazen 2 bazen 6 tane folikül olabilirmiş. neyse bunu beklediğim için çok üzülmedim. sadece yorgunum.
Patikler merhaba ben 8. gün yapmaya başlamıştım ve kafamda 17. güne kadar yapmak vardı ama 12 ve 13. günler çift çizgiyi gördüm 14. gün tek çizgiye düşünce bıraktım, 13. gün geç olmuş başlaman için biraz . 13. gün başlaman için 29-30 günde bir regli oluyor olman lazım.
altın top hikayesini bilmiyorum ama benim olursa eğer gerçekten altın değerinde (hatta pırlanta elmas vs) olacak ve nasıl şımarık birşey yetişir artık bilemiyorum. herkes için hayırlısımerhaba deniz;fsh ın 17 çııkmış.canım yaa sayıya çok takılma bence.her ay farklı olabiliyor.nasıl folikül sayısı her ay farklı olabiliyorsa.bence vazgeçmemelisin.kendinde demiştin.önceki ay 10 yumurtam vardı es geçmiştik diye..hiç belli olmaz.bence takibe devam.tabiii son karar senin.ama biliyorsun bizim yaşta kolay koolay gelen bebekler değil bu bebekler.bunlar bizim mucizelerimiz olacaklar.altın yumurtalar altın topa dönüşecekler.(eğer altın top hikayesini biliyorsan)duymadıysan bir ara yazarım.gelecekteki altın toplarımız için.
çok zor ama çok :umursamaz:benim yorgunluğumun % 90 nedeni de tedavilerden çok eşim:çok üzgünüm: of yani benim işim 2 kere zorSevgili Deniz Bulut, hayırlısı olsun canım, güzel gelişir yumurtaların inşallah. Eşin konusunda da sabırlar ve kolaylıklar diliyorum, çok ama çok zor olsa gerek.
eğer fsh düşükse ve yeterli folikül varsa 1 hatta 2-3 ay daha bekleyebilirsin. cünkü 39 çok değil henüz vaktin var. ama tabii fsh ve folikül sayısına bağlı olarak.sevgili waterss, aslında 12. günde mi yoksa 13. gündemi başladım, tam olarak bilemiyorum.
16 aralık benim tüp bebek sonucunu öğrendiğim gündü. o gün tuvalete gittikten sonra tuvalet kağıdına hafif bir kan geldi. sonra ertesi gün akşam normal regl oldum. eğer 16 aralık'ı ilk gün olarak sayarsam 13.günümde ovulasyon testini yapmış oluyorum. yok eğer 17 sini kabul edersem 12.gün ovulasyon testi yapmış oluyorum. hangisini hesaplamak lazım bilmiyorum. ama dediğin gibi sanırım her durumda da geç kaldım.
bu fortelin içinde kaç tane test var?
bir de ilk regl olduğumda dr.'ım tüp bebek için beni bekliyor ancak ben kararsızım. acaba bir ay daha mı preseed'i denesem bilmiyorum, kafam karışık. br yandan da işte çok önemli bir projeye kattılar beni. şu an eğitim/kurs alıyorum. bir gün bile gitmezsek sorun olacağı söyleniyor ve eğitimin marta kadar süreceği belirtiliyor. tüp bebek için de hem yumurta toplama hem de transfer için iki gün gerektiğinden biraz endişeliyim. bir yandan da düşünüyorum her ay biraz daha yaşlanıyor insan. ne kadar çabuk girişimde bulunursa insan o kadar iyidir.ben 39'uma geçtiğimiz ay bastım. sen ne dersin arkadaşım?
yazımı okuyan diğer arkadaşlar sizlerin de fikirlerini almak istiyorum...kafamçokkarıştı
merhaba canım;yazını okudum.naçizane fikrim;dr lara bakarsan her an beklerler.onların işi bu.madem önemli bir projenin içindeymişsin,ben projene odaklan derim.gelsin de 1 2 ay sonra gelsin.marttan sonra gelsin.hem sende daha fazla stres yapmamış olursun.tüm dikkatini enerjini kafan rahat bir şekilde tedavine verirsin.bu 2 ay zarfında da boş durmazsın preeesiidi denemeye devam edersin.şans her zaman vardır.yaşlanma konusun agelince boşver be yaşı.gelecekse bebeğin gelecektir.sen içini genç tut.hoşçakalsevgili waterss, aslında 12. günde mi yoksa 13. gündemi başladım, tam olarak bilemiyorum.
16 aralık benim tüp bebek sonucunu öğrendiğim gündü. o gün tuvalete gittikten sonra tuvalet kağıdına hafif bir kan geldi. sonra ertesi gün akşam normal regl oldum. eğer 16 aralık'ı ilk gün olarak sayarsam 13.günümde ovulasyon testini yapmış oluyorum. yok eğer 17 sini kabul edersem 12.gün ovulasyon testi yapmış oluyorum. hangisini hesaplamak lazım bilmiyorum. ama dediğin gibi sanırım her durumda da geç kaldım.
bu fortelin içinde kaç tane test var?
bir de ilk regl olduğumda dr.'ım tüp bebek için beni bekliyor ancak ben kararsızım. acaba bir ay daha mı preseed'i denesem bilmiyorum, kafam karışık. br yandan da işte çok önemli bir projeye kattılar beni. şu an eğitim/kurs alıyorum. bir gün bile gitmezsek sorun olacağı söyleniyor ve eğitimin marta kadar süreceği belirtiliyor. tüp bebek için de hem yumurta toplama hem de transfer için iki gün gerektiğinden biraz endişeliyim. bir yandan da düşünüyorum her ay biraz daha yaşlanıyor insan. ne kadar çabuk girişimde bulunursa insan o kadar iyidir.ben 39'uma geçtiğimiz ay bastım. sen ne dersin arkadaşım?
yazımı okuyan diğer arkadaşlar sizlerin de fikirlerini almak istiyorum...kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?