38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya


Evet ne yapalım bir yumurta hiç yoktan iyidir. Şansımızı gittiği yere kadar götüreceğiz. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

offf çok zor. valla her ay bu kadar uğraşmak. hem destekleyici bir eş hem para hem sabır lazım. hele öyle 20 yıldan sonra 16. -17. denemede başarıya ulaşanlar var ki valla şimdi çok daha taktir ediyorum.
 
Benimde sağda solda immatüre iki yumurtam vardı. İğnesiz klomen ile büyüdü bir tanesi, şimdi menogona başladım, seninkide büyür inşallah. Umudumuzu yitirmemeliyiz.
bende sağda bir immature solda bir antral vardı. dr aşılama ile tüpün bu yaşta şansı hemen hemen aynı dedi. immature yetişmez dedi. olursa belki aşılama yapılacak. sen marmara ünv sinde mi yaptırıyorsun? tüp herhalde?
 
merhaba arkadaşlar;
bugün benim 18. gün şöle gebelik falan varmı diye bu günlerde öğrenebileeğim bir yöntem yokmu:)))) yani preseed kullandımya çok sabırsızlanıyorum. normalde beş aydır hiç gözüm yollarda değildide bu sefer günler geçmek bilmiyo:) keşke öyle bir test olsaydı yumurtlamdan 24 saat sonra sonuç bilinebilseydi ne iyi olurdu değil mi?:))
 
Merhabalar, topiği arada takip ediyorum. bende yazmak istedim. 37 yaşındayım. 2 yıldır 2bebek için uğraşıyorum. sorunum sebepsiz infertilite. ilaç ,yumurtlama takibi ve 2 kez aşılama yapıldı. sonuç negatif. doktorum bu ay 3. kez aşılama yapmak istiyor. bende artık aşılamaya güvenmiyorum. tüp bebek yaptırmak istiyorum ama karar veremiyorum. bunu doktoruma söylemedim ama daha fazla zaman kaybetmekte istemiyorum artık çok strese girdim. oysa istediğim zaman olacağını düşünmüştüm hep. şunu merak ediyorum, aşılama tam 14. gündemi yapılıyor yoksa daha mı erken günlerde. benim doktorum 13. gün yaptı ama ovulasyonum15. günde olmuştu. ne yapacağımı bilemiyorum.
 

Selam Deniz, hoşgeldin. Aşılamanın günü, yumurtanın gelişimine göre belirlenen bir gün. ılk aşılamam 10. günde 2. aşılamamsa 13. günde yapılmıştı mesela. Aşılamadan 36 saat önce çatlatma iğnesi vuruluyor ki, aşılama anında yumurta çatlıyor olsun. Doktorun çatlatma iğnesi vermemiş miydi, anlamadım açıkçası. Bildiğim tek şey, ne denersen dene, güvendiğin bir doktora emanet et kendini arkadaşım.
 

Valla fortel, periyoddan 7 gün önce (takriben ilişkiden sonraki 7. gün gibi), sonuç verir diyorlar. Benim fortelle baktığım hiçbir ayda gebelik oluşmadığından kesin birşey diyemem. Bu arada, Waterss'ın periyoda yakın ovülasyon testiyle de gebeliğin anlaşılabileceğini yazdığını hatırlar gibiyim.
 
Kızlar kızlar merhaba lÜtfen sesımı duyun .gÜzel bır haberım var..bır arkadaŞ vardı tÜpte tanıŞmıŞtık.geÇ evlenmıŞ.48 yaŞında.bırkaÇ yıllık evlı.3 kere tÜp denedı.negatıf.kımı prof boŞuna uĞraŞma menopoza gırmektesın dedı.bırlıkte gıttıĞımız bır dr da yaŞtan harıÇ rahmınde yapısal bozukluk olduĞunu sÖylemıŞtı.maddıyattan dolayı bırakmıŞtı tedavıyı.son 2 aydır ıncır kÜrÜnÜ yaptısÖylemıŞtım ona.bugÜnlerde de. SoĞan kÜrÜnÜn tarıfını ıstıyordu.yaklaŞık 1 hafta 10 gÜndÜr adet olmamıŞtı.Çok zorladım tahlıl yaptırsın dıye.o da yok menopoza gırıyorum zaten demıŞtı yapmak ıstememıŞtı.geÇen ay da bÖyle oldu artık kesılecek demıŞtı daha 2 3 gÜn Önce...evet kızlar 1 2 saat Önce mÜjdeyı aldım.Şımdı hamıle.evet hamıle.Çok sevındım.bu hepımıze umut olsun.karamel herada denız balance hÜlya aklıma ılk gelenlersınız balanceeee sende haydıııı dıĞer kızlar sızdee haydı kızlar aŞıya der gıbı dıyorum haydı kızlaaarrrr ıncıreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
 
kızlar üstelik bu arkadaşa dr lar %5 şans vermişti.yaaaaaaaaaaaaaa sakın ümitsizliğe kapıl mak yok.tamammı güzeller
 
deniz bu son deme lütfen bak az önce ne yazdım.çıkmadık candan ümit kesilme canım.
hem aşılama için 400 euro çok geldi bana.öyelemi demek istedin.ben mi öyle anladım.benim en son gittiğim dr 180 sperm yıkama için 100 de işlem için demişti. özel çapa hastanesi.çapa da.aklında bulunsun.düşük dozada fazla takma kafanı.kimi bünyede fazla doz da işe yaramıyor.ben yüksek dozlarda da 2 3 yumurta oluyordu.klomen hapıyla da 2 yum. düşün artık(sadece son denememde 6 yumurta oluşmuştu ki bu en fazlaydı,hergün 375 menogon du).bi












rdaha boşu boşuna fazlaca iğne olmak istemiyorum
 
HERADA;bende seninle opu konusunda aynı fikirdeyim.evet yaaa ne güzel bir yokluk değil mi bir hafiflik.bazen aklımdan kendimi iyi hissetmek için narkoz alasım geçiyor.delikafadulden
 
Evet ne yapalım bir yumurta hiç yoktan iyidir. Şansımızı gittiği yere kadar götüreceğiz. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

melilayda moral bozmak yok yazdıklarım okudunmu.arkadaş 48 yaşında idi.verecek olan Allah veriyor işte.yeter ki biz ümidimizi yitirmeyelim.bir elimizden gelen yapalım.artık gerisi onun takdiri.....
 

merhaba deniz 7 hoşgeldin aramıza.;herşey nasip kısmet deniz.her istediğimiz şey istediğimiz anda olmuyor maalesef.aşılama yumurtaların büyümesine göre yapılıyor.yani hangi günde çatlamaya elverişli ise o zaman yapıyor drlar.genelde 18 19 mm olduğu zaman veriyorlar çatlatma iğnesini.günü belli olmuyor.tamamen senin yumurtalarının ilaca verdiği cevaba göre belli oluyor. maddi durumun elverişli ise hiç vakit kaybetme tüp dene derim.naçizane fikrim.ama tüpede muhakkak olacak gözüyle bakma.sihir değil maalesef.dediğim gibi nasip kısmet işi.geliceğine inan yeter..
 

Gukem , ben periyodumun 27. günü Fortel ovülasyon testi ile baktım çift çizgi çıktı, 28. gün fortelin regliden 7 gün önce sonuç veren idrarda gebelik testini aldım 2. çizgi çok silik çıktı. 29.gün kanda baktırdım 233 çıktı. O nedele sende bir 9 gün bekle varsa elindeki ovülasyon testini kullan, yoksa beklediğin regli gününü bir gün geçince kan testi yaptır. Şimdilik aklnı bununla meşgul etmemeye çalış.
 
ah biliyorum canım benimkisi sadece sabırsızlıkla ilgili işte:) fortel erken gebelik trsti pek sonuç vermiyormuş epey araştırdım.ovülasyon testini denerim gün yaklaşınca benim periyod 32 gün sürüyor ya sabır diyip bekliycem işte ama insan merak ediyor:)
incir kürünü 10 gündür uyguluyorum. ancak çok tiksindim ama gebe kalanları duyunca bırakmıyayım bari:) 15 inciri kaynatıp suyunu içiyorum ama hergün 15 inciri çöpe atıyorum israfıda hiç sevmem ama napalım katlanıyorum yaaa sabırrrrrrrrrrrrrrr
 
hergün 8 incir ikiye bölünerek 3 bardak suyla 10 dakika kaynatılır ılık iken sabah yarısı içilir diğer yarısı da akşam içilir..ben öyle yapıyordum.şimdi hamile kalan arkadaşımda öyle tatbik etti.umut dünyası.şifanın nereden geleceği belli olmaz.hepimiz için hayırlı olması dileğiyle.
 
kızlar günaydın yazacak çok konu olmuş :))))))

ş 2 gün bir geçsin hepsini tekrar tekrar okuyaağım. sadece şunu söylemek istiyorum deniz'e erverdininde dediği gibi 400 euro çok büyük rakam. ben iğne+ilaç+sperm yıkama+enjekte = 520 vermiştim. doktor 100 almıştı , sperm yıkama 320 idi. tabi daha uygun yerlerde var ben dr.un dediği yerde yaptırmıştım
 


Çok teşekkür ederim. haklısınız herşey kısmet. istediği ay hamile kalanlar var çevremde. bazen çok üzülüyorum. benim aşılama için dr. çatlama iğnesi verdi. sabah 8 de yaptırmamı söyledi ertesi gün 12 de aşılama yapıldı ama ovulasyonum bir sonraki gün olmuştu. her ikisindede böyle oldu. 3. denemeye gerek yok diye düşünüyorum. bu ay başka bir doktorla görüşücem artık. hastalanmayı bekliyorum. değerli fikirlerin için çok teşekkürler.
 
günaydın arkadaşlar...
bu incir kürünü de herkes bir başka uyguluyor.ama uygulayanların hepsi gebe kalıyor.belkide psikolojiktir nedersiniz:) deniz bulut 15 incir i 20 dakka kaynatmış ben de öyle yapıyorum. hatta saraçoğlu nun sitesinde de öyle anlatılıyor. ama 8 incirlede hamile kalanlar varsa demekki herşekilde olabiliyor.
 

canım 41 yaşında klomen ile denerken benim de 2 yumurtam gelişiyordu. sonra 42 de tüpte 450 iu ile 6 şar toplandı. şu anda 1 antral 1 immature var. yani durum 6 ayda bir ciddi kötülüyor. aşılama dr+yıkama ve bugün kontrolde yapılan lh+e2 testi dahil 400 eur. ücretin çok olduğunu biliyorum. sadece bundan sonra 5-6 yumurtalık bir rezerv çıkarsa tüpü de memorial da yaptırmak için bu aşılamayı orada yaptıracağım. bugün neler öğrendim. yanımda kan testi sonucunu bekleyen hastalar vardı bir yandan çatlatma iğnelerini olmuşlar. ne bekliyorsunuz dedim meğer çatlatma iğnesinden sonra yine kan testi yapıp herşey yolunda mı bakıyorlarmış. yanımdaki bayanın tek yumurtası vardı ve sonucu biraz kritik demişler çok heyecanlıydı. kötü çıkarsa toplama için yarını beklemeyip bugün alacaklarmış. nasıl olsa alacaklar ya ne farkeder dedim. meğer 35 saatten önce alınırsa kalitesi iyi değil demekmiş. bahçeci dahil hiçbir hastanede çatlatma iğnesinden sonraki gün hastaların kan testine çağrıldığını görmedim. yani aldıkları parayı hakediyorlar.
neyse benim durum zor. soldaki yumurta 17,5 mm olmuş arayıp bugün mü yarın mı çatlatma iğnesini yaptıracağımı söyleyecekler. bu arada pregnyl yoktu yerine 2 otrivelle aldım 150 lira arada bu kadar fark kafamçokkarıştıiğne yapmaya da hangisi olursa olsun akşam verilen saatte mutlaka hastaneye çeğırıyorlar. zor kısma geleyim eski rahim filmimi bulamadım. ama hatırladığım sağ tüp açık çıkmıştı soldan sıvı geçişi zayıf denmişti. hatta dr çekerken 2. kere sıvı verip kontrol etmişti. geçiyor geçiş var ama yavaş demişti ve ne yazık ki gelişen yumurtam solda. dahası meğer benim adamın spermleri düşükmüş. bahçeci de değer biraz düşük diyip solgar ın çinko tabletini önermişti. bende o zamana kadar bende 2 doğal hamilelik eski eşte doğal 2 hamilelik (biri kürtaj biri çocuk) olduğu için nasıl düşük ne kadar düşük anlamamıştım. 20 milyon sınır ya kağıtta da 15 milyon yazıyor ben de bu yıkandıktan sonraki değer herhalde diyordum ama meğer 20 milyon sınırından düşükmüş. üstelik ileri hareketlilik % 25 olması gerekirken % 5 miş. dr bu sonuçla doğal yol çok zor aşılama veya tüp gerekir dedi ki adamın 4 doğal hamileliği var. yani olunca oluyor. bir de onca ay klomen ile veya normal deneyip de olmadığında ben hep benden sanıyordum meğer bir nedeni de sperm düşüklüğüymüş. erverdi senin eşinin de düşük diyordun ama bak canım zor oluyor (hoş hamiliklerden 2 si kaza) ama olunca doğal yolla da olabiliyor bu sperm değerleriyle. bir de dr (hale hn yoktu aynur hn baktı) rahimi çok kurcaladı ve daha önce bir not alınmış mı dedi. ilk muayenede birşey yoktu ama canımı acıtacak kadar çok baktı sonra da dosyaya birşey not aldı ama bir sorun olduğunu söylemedi. sonuç ne olduğu belli olmayan rahim, yaşlı yumurta, düşük sperm ve yarı tıkalı tüp ile hamile kalırsam mucize olacak. ama bazen o % 1 olasılık bile tutuyor diye yaptırıyorum (normal yolla çok zor olmaz denilen eşimin 4 normal hamileliği olduktan sonra). hayırlısı bakalım
 
Son düzenleme:

anlamadım aşılama neden erken yapılmış? normalde çatlatma iğnesinden 36 saat sonra aşılama yapılıyor. sizin doktorun cumartesi akşam 8 civarı yapması gerekiyordu. spermler 2-3 gün yaşadıkları için çok büyük kayıp değil ama biraz erken yapmış o zaman aşılamayı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…