- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
deniz, benim gittiğim yerin sitesinden bir hasta örneği,
Bayan S.K. 42 yaşında, öğretmen ve 20 yıllık evli. Hastanın yumurtalıkları çok küçük ve ilaçla sadece bir yumurta elde edilebildi. İlk başarısız tüp bebek denemesinin ardından artık ilaç kullanılmadan kendi doğal olarak ürettiği bir yumurtayı kullanarak tüp bebek denemeleri yapılmaya başlandı. Arka arkaya her ay tekrarlanan tedavilerin dördüncüsünde gebelik oluştu. Yaşlı gebelik nedeni ile amniosentez dahil tüm testleri normal olan hasta 39. haftada sezaryenle sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.
Evet ne yapalım bir yumurta hiç yoktan iyidir. Şansımızı gittiği yere kadar götüreceğiz. Allahım isteyen herkese nasip etsin.
bende sağda bir immature solda bir antral vardı. dr aşılama ile tüpün bu yaşta şansı hemen hemen aynı dedi. immature yetişmez dedi. olursa belki aşılama yapılacak. sen marmara ünv sinde mi yaptırıyorsun? tüp herhalde?Benimde sağda solda immatüre iki yumurtam vardı. İğnesiz klomen ile büyüdü bir tanesi, şimdi menogona başladım, seninkide büyür inşallah. Umudumuzu yitirmemeliyiz.
Merhabalar, topiği arada takip ediyorum. bende yazmak istedim. 37 yaşındayım. 2 yıldır 2bebek için uğraşıyorum. sorunum sebepsiz infertilite. ilaç ,yumurtlama takibi ve 2 kez aşılama yapıldı. sonuç negatif. doktorum bu ay 3. kez aşılama yapmak istiyor. bende artık aşılamaya güvenmiyorum. tüp bebek yaptırmak istiyorum ama karar veremiyorum. bunu doktoruma söylemedim ama daha fazla zaman kaybetmekte istemiyorum artık çok strese girdim. oysa istediğim zaman olacağını düşünmüştüm hep. şunu merak ediyorum, aşılama tam 14. gündemi yapılıyor yoksa daha mı erken günlerde. benim doktorum 13. gün yaptı ama ovulasyonum15. günde olmuştu. ne yapacağımı bilemiyorum.
merhaba arkadaşlar;
bugün benim 18. gün şöle gebelik falan varmı diye bu günlerde öğrenebileeğim bir yöntem yokmu:)))) yani preseed kullandımya çok sabırsızlanıyorum. normalde beş aydır hiç gözüm yollarda değildide bu sefer günler geçmek bilmiyo:) keşke öyle bir test olsaydı yumurtlamdan 24 saat sonra sonuç bilinebilseydi ne iyi olurdu değil mi?:))
deniz bu son deme lütfen bak az önce ne yazdım.çıkmadık candan ümit kesilme canım.evet ben de tam bunu yazmak için girmiştim herada cım. yarın kontrol ama inan zorla yaptırıyorum o iğneleri. nasıl olsa 75 iu menagon yumurtayı çok büyütmez bu işi bıraksam kendi kendine çatlamaz mı diye düşünüyorum. işten izin almak ble zor geliyor. bilmiyorum şimdi 4 iğne oldum bir terslik olabilir diye gideceğim gidersem de ama hiç ümidim yok ve bıktım. bu son sanırım bundan sonra elimi eteğimi çekeceğim. zaten belki aşılama yaptırmam çatlatma iğnesinden sonra doğal denerim. % 5-10 olasılık için 400 eur üste para vermeye gerek yok herhalde. hastanelerden de bıktım. olacağına varır
HERADA;bende seninle opu konusunda aynı fikirdeyim.evet yaaa ne güzel bir yokluk değil mi bir hafiflik.bazen aklımdan kendimi iyi hissetmek için narkoz alasım geçiyor.delikafaduldenHaklısın Deniz'cim, geçenlerde düşünüyordum ben de, bu tedavinin hangi aşaması en güzel diye, vallahi OPU anı diyeyim, öncesi ya da sonrası değil, OPU esnasında bir yokluğun içine giriyorsun, işte o esnada senden hiçbirşey yapman beklenmiyor ya, oh ya, en güzel an işte. Seni çok iyi anlıyorum, biz de nisan ayında tüpe başlarken, bunun sonu yok, bir kere yaptırırız olduysa oldu, yoksa ne yapalım yani diye prensip kararı almıştık, bak bugünlere geldik. Çok içten söylüyorum seni anlıyorum derken ama lütfen, Hale Hanım eğer yumurtayı beğenirse devamını getir. 75'lik doz geliştirmez de deme lütfen, neticede 3-5 taneyi değil, bir taneyi geliştirmeye çalışıyorlar ve sen de biliyorsun ki zaten ilaç almadan da yumurtan büyüyebiliyor, o yüzden gözünü seveyim, belki immature olan da gelişmiştir, belli mi olur? Ne olur iyi düşün, az ya da çok keşke hala fırsatım varken denemeye devam etseymişim demeyelim sonra. Lütfen arkadaşım ya.
Evet ne yapalım bir yumurta hiç yoktan iyidir. Şansımızı gittiği yere kadar götüreceğiz. Allahım isteyen herkese nasip etsin.
Merhabalar, topiği arada takip ediyorum. bende yazmak istedim. 37 yaşındayım. 2 yıldır 2bebek için uğraşıyorum. sorunum sebepsiz infertilite. ilaç ,yumurtlama takibi ve 2 kez aşılama yapıldı. sonuç negatif. doktorum bu ay 3. kez aşılama yapmak istiyor. bende artık aşılamaya güvenmiyorum. tüp bebek yaptırmak istiyorum ama karar veremiyorum. bunu doktoruma söylemedim ama daha fazla zaman kaybetmekte istemiyorum artık çok strese girdim. oysa istediğim zaman olacağını düşünmüştüm hep. şunu merak ediyorum, aşılama tam 14. gündemi yapılıyor yoksa daha mı erken günlerde. benim doktorum 13. gün yaptı ama ovulasyonum15. günde olmuştu. ne yapacağımı bilemiyorum.
Valla fortel, periyoddan 7 gün önce (takriben ilişkiden sonraki 7. gün gibi), sonuç verir diyorlar. Benim fortelle baktığım hiçbir ayda gebelik oluşmadığından kesin birşey diyemem. Bu arada, Waterss'ın periyoda yakın ovülasyon testiyle de gebeliğin anlaşılabileceğini yazdığını hatırlar gibiyim.
ah biliyorum canım benimkisi sadece sabırsızlıkla ilgili işte:) fortel erken gebelik trsti pek sonuç vermiyormuş epey araştırdım.ovülasyon testini denerim gün yaklaşınca benim periyod 32 gün sürüyor ya sabır diyip bekliycem işte ama insan merak ediyor:)Gukem , ben periyodumun 27. günü Fortel ovülasyon testi ile baktım çift çizgi çıktı, 28. gün fortelin regliden 7 gün önce sonuç veren idrarda gebelik testini aldım 2. çizgi çok silik çıktı. 29.gün kanda baktırdım 233 çıktı. O nedele sende bir 9 gün bekle varsa elindeki ovülasyon testini kullan, yoksa beklediğin regli gününü bir gün geçince kan testi yaptır. Şimdilik aklnı bununla meşgul etmemeye çalış.
merhaba deniz 7 hoşgeldin aramıza.;herşey nasip kısmet deniz.her istediğimiz şey istediğimiz anda olmuyor maalesef.aşılama yumurtaların büyümesine göre yapılıyor.yani hangi günde çatlamaya elverişli ise o zaman yapıyor drlar.genelde 18 19 mm olduğu zaman veriyorlar çatlatma iğnesini.günü belli olmuyor.tamamen senin yumurtalarının ilaca verdiği cevaba göre belli oluyor. maddi durumun elverişli ise hiç vakit kaybetme tüp dene derim.naçizane fikrim.ama tüpede muhakkak olacak gözüyle bakma.sihir değil maalesef.dediğim gibi nasip kısmet işi.geliceğine inan yeter..
deniz bu son deme lütfen bak az önce ne yazdım.çıkmadık candan ümit kesilme canım.
hem aşılama için 400 euro çok geldi bana.öyelemi demek istedin.ben mi öyle anladım.benim en son gittiğim dr 180 sperm yıkama için 100 de işlem için demişti. özel çapa hastanesi.çapa da.aklında bulunsun.düşük dozada fazla takma kafanı.kimi bünyede fazla doz da işe yaramıyor.ben yüksek dozlarda da 2 3 yumurta oluyordu.klomen hapıyla da 2 yum. düşün artık(sadece son denememde 6 yumurta oluşmuştu ki bu en fazlaydı,hergün 375 menogon du).birdaha boşu boşuna fazlaca iğne olmak istemiyorum
Çok teşekkür ederim. haklısınız herşey kısmet. istediği ay hamile kalanlar var çevremde. bazen çok üzülüyorum. benim aşılama için dr. çatlama iğnesi verdi. sabah 8 de yaptırmamı söyledi ertesi gün 12 de aşılama yapıldı ama ovulasyonum bir sonraki gün olmuştu. her ikisindede böyle oldu. 3. denemeye gerek yok diye düşünüyorum. bu ay başka bir doktorla görüşücem artık. hastalanmayı bekliyorum. değerli fikirlerin için çok teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?