- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
HERADA;bende seninle opu konusunda aynı fikirdeyim.evet yaaa ne güzel bir yokluk değil mi bir hafiflik.bazen aklımdan kendimi iyi hissetmek için narkoz alasım geçiyor.delikafadulden
hergün 8 incir ikiye bölünerek 3 bardak suyla 10 dakika kaynatılır ılık iken sabah yarısı içilir diğer yarısı da akşam içilir..ben öyle yapıyordum.şimdi hamile kalan arkadaşımda öyle tatbik etti.umut dünyası.şifanın nereden geleceği belli olmaz.hepimiz için hayırlı olması dileğiyle.
hergün 8 incir ikiye bölünerek 3 bardak suyla 10 dakika kaynatılır ılık iken sabah yarısı içilir diğer yarısı da akşam içilir..ben öyle yapıyordum.şimdi hamile kalan arkadaşımda öyle tatbik etti.umut dünyası.şifanın nereden geleceği belli olmaz.hepimiz için hayırlı olması dileğiyle.
Erverdi'cim Maaşallah saat kaçlarda kalkıyorsun, sabah yine dualarındaydık tahmin edebiliyorum. Ne güzel erken kalkabiliyorsun ?
Evet ne yapalım bir yumurta hiç yoktan iyidir. Şansımızı gittiği yere kadar götüreceğiz. Allahım isteyen herkese nasip etsin.
Merhabalar, topiği arada takip ediyorum. bende yazmak istedim. 37 yaşındayım. 2 yıldır 2bebek için uğraşıyorum. sorunum sebepsiz infertilite. ilaç ,yumurtlama takibi ve 2 kez aşılama yapıldı. sonuç negatif. doktorum bu ay 3. kez aşılama yapmak istiyor. bende artık aşılamaya güvenmiyorum. tüp bebek yaptırmak istiyorum ama karar veremiyorum. bunu doktoruma söylemedim ama daha fazla zaman kaybetmekte istemiyorum artık çok strese girdim. oysa istediğim zaman olacağını düşünmüştüm hep. şunu merak ediyorum, aşılama tam 14. gündemi yapılıyor yoksa daha mı erken günlerde. benim doktorum 13. gün yaptı ama ovulasyonum15. günde olmuştu. ne yapacağımı bilemiyorum.
canım 41 yaşında klomen ile denerken benim de 2 yumurtam gelişiyordu. sonra 42 de tüpte 450 iu ile 6 şar toplandı. şu anda 1 antral 1 immature var. yani durum 6 ayda bir ciddi kötülüyor. aşılama dr+yıkama ve bugün kontrolde yapılan lh+e2 testi dahil 400 eur. ücretin çok olduğunu biliyorum. sadece bundan sonra 5-6 yumurtalık bir rezerv çıkarsa tüpü de memorial da yaptırmak için bu aşılamayı orada yaptıracağım. bugün neler öğrendim. yanımda kan testi sonucunu bekleyen hastalar vardı bir yandan çatlatma iğnelerini olmuşlar. ne bekliyorsunuz dedim meğer çatlatma iğnesinden sonra yine kan testi yapıp herşey yolunda mı bakıyorlarmış. yanımdaki bayanın tek yumurtası vardı ve sonucu biraz kritik demişler çok heyecanlıydı. kötü çıkarsa toplama için yarını beklemeyip bugün alacaklarmış. nasıl olsa alacaklar ya ne farkeder dedim. meğer 35 saatten önce alınırsa kalitesi iyi değil demekmiş. bahçeci dahil hiçbir hastanede çatlatma iğnesinden sonraki gün hastaların kan testine çağrıldığını görmedim. yani aldıkları parayı hakediyorlar.
neyse benim durum zor. soldaki yumurta 17,5 mm olmuş arayıp bugün mü yarın mı çatlatma iğnesini yaptıracağımı söyleyecekler. bu arada pregnyl yoktu yerine 2 otrivelle aldım 150 lira arada bu kadar fark kafamçokkarıştıiğne yapmaya da hangisi olursa olsun akşam verilen saatte mutlaka hastaneye çeğırıyorlar. zor kısma geleyim eski rahim filmimi bulamadım. ama hatırladığım sağ tüp açık çıkmıştı soldan sıvı geçişi zayıf denmişti. hatta dr çekerken 2. kere sıvı verip kontrol etmişti. geçiyor geçiş var ama yavaş demişti ve ne yazık ki gelişen yumurtam solda. dahası meğer benim adamın spermleri düşükmüş. bahçeci de değer biraz düşük diyip solgar ın çinko tabletini önermişti. bende o zamana kadar bende 2 doğal hamilelik eski eşte doğal 2 hamilelik (biri kürtaj biri çocuk) olduğu için nasıl düşük ne kadar düşük anlamamıştım. 20 milyon sınır ya kağıtta da 15 milyon yazıyor ben de bu yıkandıktan sonraki değer herhalde diyordum ama meğer 20 milyon sınırından düşükmüş. üstelik ileri hareketlilik % 25 olması gerekirken % 5 miş. dr bu sonuçla doğal yol çok zor aşılama veya tüp gerekir dedi ki adamın 4 doğal hamileliği var. yani olunca oluyor. bir de onca ay klomen ile veya normal deneyip de olmadığında ben hep benden sanıyordum meğer bir nedeni de sperm düşüklüğüymüş. erverdi senin eşinin de düşük diyordun ama bak canım zor oluyor (hoş hamiliklerden 2 si kaza) ama olunca doğal yolla da olabiliyor bu sperm değerleriyle. bir de dr (hale hn yoktu aynur hn baktı) rahimi çok kurcaladı ve daha önce bir not alınmış mı dedi. ilk muayenede birşey yoktu ama canımı acıtacak kadar çok baktı sonra da dosyaya birşey not aldı ama bir sorun olduğunu söylemedi. sonuç ne olduğu belli olmayan rahim, yaşlı yumurta, düşük sperm ve yarı tıkalı tüp ile hamile kalırsam mucize olacak. ama bazen o % 1 olasılık bile tutuyor diye yaptırıyorum (normal yolla çok zor olmaz denilen eşimin 4 normal hamileliği olduktan sonra). hayırlısı bakalım
kızlar biraz rahatladım :)
benim hap pazar içtim bitti, boş 4. günüm genelde 4 yada 5 gün adet olurdum. Ama çok merak ediyorum bir sıkıntı olacak mı diye normalde her kürtajda 2 ufak müdahale ile olan adet, histeroskopi sonrası rahat olmalı diye düşünüyorum ama genede stres yaptım.
Hülya, sende demişsin ya yoğun oldum valla yoğun olmayı özlemişim şimdi hap kullanmasaydım şöyle bol bol olsaydı güzel olurdu. Ve muhtemel senin ltihap sonrası düzeldiği için yoğun oldun.
kesinlikle bir yumurta yeter, zaten bir yumurta bir spermden bebek olmuyor mu :)))))))))
canım aşılamanın günü diye birşey yok, yumurtan yeterli büyüklüğü gelmişse çatlatma iğnesinden 24-36 saat arasında aşılama yapılıyor.
ence yarın yaptırılar sana iğneyi ve muhtemel 20mm falan olur. eşinin spermlerine gelince olunca oluyor işte ancak benim doktor (şu andaki) babamızın çocuğunun olmasını referans kabul etmedi. Eskiden olmuş olabilir esas şimdi nasıl dedi. Sonra babamıza dönüp eşin seni aldatmış olabilir sen babayım sanırsın ama ya değilsen ben hastamı niçin riske atayım demezmi :)))))))))
O yüzden biz nasıl önceden çocuğumuz olsada bu tekrar hamile olacağımızın kanıtı değilse erkekler içinde aynı şey geçerli fakat toplum olarak erkeğin çocuğu varsa tamam diyoruz sorun bizde
QUOTE]
canım erkeklerin değerinin de sigara+alkol+kötü beslenme+çevresel faktörlele bozulduğunu biliyorum ve çocuk da 10 sene önce olmuş ama sonra eşi yine hamile kalıp aldırmış ben de 4 sene önce hemen kaza ile hamile kalmıştım. üstelik 2 yıl önce de doğal hamile kaldım alınmak zorunda kalındı. yani değerlerinin düşük olacağı hiç aklıma gelmezdi. dr normal yolla olmaz zor diyor ama geçirilen 4 hamilelik var birkaç yıl ara ile! ona söyledim bozuldu ve inanmadı. eh pek inanılacak gibi değil kafamçokkarıştı
deneriz canım ama adamları ikna edip şimdiden keçiboynuzuna nasıl başlatacağız bakalım. malum her ay kullanılan spermlerde 3 ay önceden gelenlermiş. yine şimdi internette okudum ilaç-bitki ne kullanıyorsanız etkisi 3 ay sonra çıkar diyordu. kötümserlik konusunda da haklısın hareketlilik bir ihtimal morfoloji bozuk ve sayı az olan doktorun aşılama gerekir denen eşimin 4 hamileliği olduktan sonra (hayır karamel in dediği gibi eşi aldattı desem kendimden eminim yerimseniben) herşey mümkün.merhaba deniz bulut;bugün yine kötümsersin.daha dün yazdım yazdıklarımı okumadın mı?ne olduğu belli olmayan rahim,yaşlı yumurta,düşük sperm yarı tıkalı tüp demişsin..yaa arkadaşım.benim arkadaş 48 yaşında,onun rahim yapısındada doğuştan yapısal bozukluk vardı.dr ona önce küçük bir ameliyat olman lazım hamile kamadan önce demişiti.kimi dr da boşuna yapmayın demişti.fdsh ı 20 lerdeydi,ve kız isitiyordu ama eşi istemiyordu bir daha tüp.boşuna para vericez diye.o da incire başlamıştı son 2 ay.yüzde 5 ile yüzde 3 gibi bir şans veriyorlardı.ve karşına çıktığı dr yaş diyordu.bu ay illede yapmak zorunda değilsin.hem sen dememişmiydin yoksa herada mı demişti.karıştırıyor olabilirim.takip yapılıp hangi ayda daha iyi gelişme görülürse o zaman yaparız diye.sende öyle yapabilirsin..istersen başla incirebir ay güzel bir karnın ağrısın.sonra bir daha ki aya inşallah daha çok yumurtayla denersinincir konusunda örgütlüyorumheheheh.tabiiki karar verici sensin.ben kendi düşüncelerimi yazdım hoşçakal
merhaba kızlar 2 deniz hülya açık görüyorum sizleri.keyifler iyidir inşallah.deniz 7 ;ben ilk ay uyguladığımda aç karnına denemiştim sonrasında farketmiyeceğini öğrendim 2nci denememde tok karnına içmiştim.adetin 3 üncü günü başlıyordum.o arkadaşta öyle tatbik etti.SEVGİLİ RÜZGAR DENİZ;senin kürler dilimizden Allah a ulaştı.bak bir arkadaşım hamile şu anda.tabiikide herşey Allahtan belkide sebebp olmuştur bu kür.ama olsun.sana kendi adıma burada teşekkür ediyorumeğer sebep olduysa.Allah ta yavrunu rüzgarını sana bağışlasın hayırlı evlat etsin inşallah....belli mi olur kızlar ALLAH büyük.daha az önce duamdaydınız hepimiz hem kendim için hem sizin için diledim hayırlısından.bende 2 ay denedim bu kürü.1 ay ara verdim.şimdi 2 günüm var adet olmam için.inşallah olmam.o zaman bir sürpriz de ben yaparım inşalla kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?