merhaba kızlar.umarım herkes iyidir.benim bu çarşamba günü tüp bebek tedavim başladı.şu anda monagon ve puregon adlı göbekten yapılan iğneler vuruluyorum.yarın doktor randevum var ve koldan vurulacak orgalutran adlı iğnelere başlıyacakmışız.yazdıklarınızı genelde okuyorum,cidden bu konularda çok bilginiz var.ben ne yazıkkı yazdığınız pek çok şeyi anlamıyorum.şimdi yarın benim yumurtalarıma mı bakılacak?225 ml lik iğneler yapılıyor.bende ağızdan ilaç kullanacağım sanıyordum,hiç olmazssa bir kısmını...sonraki aşamalar bakalım nasıl olacak?Allahım hepimize hayırlısından,kolay bir şekilde evlat nasip etsin...sizdende tüp bebek ile ilgili bilgi yardımı istiyorum,tabii anlıyacağım şekliyle.şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
merhaba canım .öncelikle hoşgeldin aramıza.tüp bebek tedavisi çok yorucu ,zahmetli ved e maddi külfeti olan bir tedavi. ben bildiğimi naçizane açıklıyayım sana.adetinin 3 cü günü ilaçlarına başlarsın.dr unun sana uygun gördüğü iğneleri olursun1 hafta yada daha kısa veya uzunbir süre.bu tamamen senin ilaca vereceğin cevaba bağlı.senin yani yumurtalarının.ne kadar çok yumurta o kadar şans.tabiii ki kaliteli yumurta.ama çokta kaliteye takılma.Allahın işi hiç belli olmaz iyi olmadığı söylenen yumurtadan sağlıklı gelişen gebelikler de olabiliyor.ve de tabiii ki sağlıklısayıca da iy olan spermler.bildiğim kadarıyla çok yıllar önce 20 milyonun altındaki sayı yetersiz görülüyordu.bu sayı değişmiş olabilir.ama sana lazım olan sadece 1 tane ileri hızlı hareketli genetiği bozuk olmayan sağlılkı bir sperm.tüp bebek tedavisi erkeklerin sperm sayısı konusunda bir mucize gibi..hiç spermi olmayan erkeklerden bile tese yöntemiyle yumurtalılarından olgunlaşmamış sperm hücresi alıp işleme koyabiliyorlar.belli büyüklüğe gelen yumurtalar sana anestezi verilerek toplanıyor.laboratuar ortamında eşinin spermiyle döllenmeye bırakılıyor.döllenememe gibi bir sorun olmazsa eğer3 ila 5 gün sonra sana transfer ediliyor yani rahmine yerleştiriliyor.bu işlemde anestezi almıyorsun muayene gibi.sonra 12 günlük bir bekleyiş.sonucu hayırlı olur inşallah.iğnelerinin kullanımı sırasında gerek gördüklerinde ek olarak ağız yoluyla ya da hazneden ialç verebiliyorlar.ayrıca folik asit kansulandırıcı koraspin de veriyorlar bu sana uygun görülen protokole bağlı canım.canım aceleyle bu kadar yazdım şimdi çıkmalıyım sormak istediğn başka bir şey olursa çekinme sordiğer arkadaşlarımızda sana yardımcı olacaklardır buna eminim..ama burayı bu arada yazılanları güzel takip et olurmu.kaçırırsan senin lehinedir.çünkü buradan çok tecrübe edineceğine inanıyorum.biz arkadaşlar hepimiz hergün birbirimizden birşeyler öğreniyoruz burada.artık hepimiz için hayırlısı.şimdiden tedavin hayırşlı olsun.yüzü gülenlerden olursun inşallahmerhaba kızlar.umarım herkes iyidir.benim bu çarşamba günü tüp bebek tedavim başladı.şu anda monagon ve puregon adlı göbekten yapılan iğneler vuruluyorum.yarın doktor randevum var ve koldan vurulacak orgalutran adlı iğnelere başlıyacakmışız.yazdıklarınızı genelde okuyorum,cidden bu konularda çok bilginiz var.ben ne yazıkkı yazdığınız pek çok şeyi anlamıyorum.şimdi yarın benim yumurtalarıma mı bakılacak?225 ml lik iğneler yapılıyor.bende ağızdan ilaç kullanacağım sanıyordum,hiç olmazssa bir kısmını...sonraki aşamalar bakalım nasıl olacak?Allahım hepimize hayırlısından,kolay bir şekilde evlat nasip etsin...sizdende tüp bebek ile ilgili bilgi yardımı istiyorum,tabii anlıyacağım şekliyle.şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
sağol canım ya. eğer doktor şiddetli veya kötü bir yapışıklık görseydi söylerdi herhalde. işlem bittikten sonra herşey normal artık doğal yoldanda sıkıntınız olmaz deneyebilirsiniz dedi. İstemem tüp yapacağım diyen ben olmuştum.
Öyle değil mi , olmasaydı tekrar yapacağız derdi. Şimdi sadece bakılıacak hatta kontrol randevusu al dedi.
Amann ya
kızlarrr eşimin sperm değerleri neden düşük ve eski eşi ile ben bu değerlerle nasıl hamile kaldık buldum delikafadulden
kk da bir bayan eşimin spermi 1 milyondu doktor panik atak için ilaç verdi sperm sayısı 2-3 e düştü ilacı bıraktık 1 milyona yükseldi diye yazıyor. ben de google dan baktım depresyon ilaçları erkekte kısırlık yapıyor diye yazıyor. ayol benim adam 2 senedir 3 adet hap içiyor. benim son hamileliğim de 2 sene önceydi zaten. aradım o ilaçları artık azaltarak bırakıyorsun dedim. o da zaten hepsini keseceğim artık dedi. ay inşallah keser. ben kabul etmeyip kavga eder sanıyordum. hadi inşallah kessin. zaten artık hiçbir faydası yok sadece ilaç bağımlısı oldu ondan içiyor. delikafadulden
valla demek herkes benim eşin değerleri 5 sene önce normaldi ya da çocuğu var normaldir dememeli belli aralıklarla baktırmalı!
merhaba erverdi açıklamış zaten. puregon ve orgalutran yumurtaları büyütmek için. belli bir süre onra başlanan orgalutran da büyüyen yumurtaların erken çatlamaması için. belli aralıklarla ultrason ve kanda e2 testi yapılıyor yumurtalar takip ediliyor. en son çatlatma iğnesi verilip 36 saat sonra yumurtalar toplanıyor. toplamaya ve transfere makyajsız ojesiz ve parfüm-deodorant sıkmadan gitmek gerekli.embriyolar etkileniyormuş.merhaba kızlar.umarım herkes iyidir.benim bu çarşamba günü tüp bebek tedavim başladı.şu anda monagon ve puregon adlı göbekten yapılan iğneler vuruluyorum.yarın doktor randevum var ve koldan vurulacak orgalutran adlı iğnelere başlıyacakmışız.yazdıklarınızı genelde okuyorum,cidden bu konularda çok bilginiz var.ben ne yazıkkı yazdığınız pek çok şeyi anlamıyorum.şimdi yarın benim yumurtalarıma mı bakılacak?225 ml lik iğneler yapılıyor.bende ağızdan ilaç kullanacağım sanıyordum,hiç olmazssa bir kısmını...sonraki aşamalar bakalım nasıl olacak?Allahım hepimize hayırlısından,kolay bir şekilde evlat nasip etsin...sizdende tüp bebek ile ilgili bilgi yardımı istiyorum,tabii anlıyacağım şekliyle.şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
ben de o bayanınki gibi 1 ay sonra toplar diye umuyorum ama evet doktora sormak lazım. bakalım yarın aşılamada aşılamayı yapacak doktora sorarım.tabii bir de sağdaki 8,5 mm yumurtam haliyle çatlamayacak en fazla 10-13 mm olacak sonra kist olur mu diye de soracağım.Çok önemli bir detay yakalamışsın, aslında dr ların bunu sormaları lazım . Şimdi nedenini biliyorsun. Bir soru aklıma geldi, eşin bu ilaçları bırakınca sperm sayısı ne kadar sürede istenen değere çıkabilir miş, dr una sor istersen.
arkadaşlar merhaba;
benim bayağı bir akıntım var.preseed kullanan arkadaşalr bilir.acaba enjekte ettiğim preseedler geri mi dökülüyor? sizde de böyle olmuş muydu? ya da kürler uyguluyorum ya belki ondandır nebileyim. açık sarı akıntı işte.tecrübelerinizle açıklarsanız sevinirim.sevgiler...
günaydın canım şaşırttın beni.erken kalkınca iyi oluyor değil mi? insanın işi erken bitiyor.canım,belki de aynı anlarda birbirimize dua ediyorduk.bir acayip oldum şimdi.duygulandım.gözlerim doldu.sanırım burada birkaçımız birşey yakaladık bana öyle geliyor.ama adını bulamıyorum.Allah dualarımızı kabul etsin.sana dediğmi unutma belki heyecandan unutursun.hadi güzel haberlerle dönErverdi günaydın...hep sen mi erken kalkacaksın bak ben de bu sabah dikildim, benim kız tuvalete kalkmak istedi onun işini hallettim sağa ön sola dön uyku yok, kalktım etrafı akşamdan kalan dağınıklığımı topladım, az sonra duamı edeceğim hepimiz için..
Kızlar herkese GÜNAYDINN...
Ama siz şimdi mışıl mışıl uyuyorsunuz. Benim bugün 10:00 da kontrolüm var, ama uykumun kaçmasının onla ilgisi yok. Bazen olur böyle..
Deniz Bulut'cum bugün aşılaman var yanlış hatırlamıyorsam hayırlısı olsun, inşallah güzel haberlerini alırız. Dualarım seninle.
Gukem merhaba, geçen hafta kullandığın pre-seed in değil bu haftaya bir gün sonraya kalması bile imkansız, ondan olamaz. Akıntının beyaz fizyolojik akıntının artması iyiye işaret gebelik erken belirtisi olabilir ama sadece olabilir diyorum bu arada enfeksiyonun varsa onun etkisi ile beyaz değilde sarı geliyordur. Bende reglime yakın zamanlarda ama ne kadar yakın bilmiyorum hep nemli idim ve beyaz akıntım vardı, regli dönemine yaklaştıkça vajial kuruluk artar.
Yanlış hatırlamıyorsam klomen de kullanmışsın, bir de kürler yapıyorsun , bence dr kontrolü altında olmadan ilaç kullanma, bu tarz ilaçlar hormon içerir ve dr kontrolü altında olmadan hormonlarla oynamak son derece tehlikelidir. Bir daha dr olmadan kullanmamanı öneririm.
Bu kürleri siteye girdiğimde bende okuyup tariflerini aldım ama başka topiklerde kür kullananları okudum. Eğer o kürü kullanmanı gerektiren bir durumun yoksa fazladan kullanmak tüm dengeleri bozmuş, bununla ilgili tecrübeleri okudum. Ben de doktor kontrolünde olduğum için, tüm hormon değerlerimi, yumurtlama düzenimi ve her ay normal yumurtladığımı biliyordum bunun için hiç bir kür uygulamadım. Aman dikkat, sakın kendin hakkında tam bilgiye sahip olmadıkça kür, ilaç falan denememelisin.
Bu arada kendine bir doktor edindin mi ? Bu en önemlisi .
Kızlar herkese GÜNAYDINN...
Ama siz şimdi mışıl mışıl uyuyorsunuz. Benim bugün 10:00 da kontrolüm var, ama uykumun kaçmasının onla ilgisi yok. Bazen olur böyle..
Deniz Bulut'cum bugün aşılaman var yanlış hatırlamıyorsam hayırlısı olsun, inşallah güzel haberlerini alırız. Dualarım seninle.
slm kızlar ama gene kimse yok
slm erverdi şimdi geçmişleri okurken gördüm üzme canını yumurtan olduktan sonra ben seni bu konuda bilinçli ve ne yapmasını bilen biri olarak görüyorum başaracaksın ama allahın izniyle burdaki tüm ardşlr ve uğraşan tüm isteyen evlat hasretiyle yananlara rabbim nasip etsin ben gene köye gidiyorum ne zaman döncem blmem ordada net bulursam girip okumaya çalışıyorum haberlerinizi hoşçakal canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?