- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
gukem fsh yükselmesi folikül azaldığını gösteriyormuş ama 10 veya 12 fsh da 4 folikül gözükmesi tuhaf. her ay böyle olacak diye birşey yok. 7-8 tane olan ay da olur yine ama artık dinle bizi ve bu iş üstünde uzman bir hastaneye git. tüp bebek yaptırman şart değil. aşılama da yaptırabilirsin veya sadece yumurta takibi. ama durumunu en doğru değerlendirecek olanlar onlar. 250 liradan çok daha az bir fiyata en doğru ve sağlıklı yorumu onlardan duyabilirdin (özellikle memorial ücreti 200 lira çidere üye olursan 150 lira zorla kolundan tutup tüp bebek de yapmıyorlar ama tedavin olabilir mi olamaz mı olasılık ne kadar doğruyu söylüyorlar) bir de onların bazıları da 3-4 folikül olunca olasılık çok düşük diye tüp bile yapmak istemiyorlar. aydın arıcıda başlayana kadar başka merkezden de fikir alabilirsin. evet tüpün de garantisi yok ama bir şans işte. rapor alabileceğine göre şanslısın 2 tüpü çok az bir ücretle yaptırabilirsin. bu arada aydın arıcıda rapor geçiyor mu?
peki sende de hiçbir belirti yok muydu? en azından kasık ağrısı veya gögüs ağrısı veya ıslaklığın artması. biliyorum her hamilelikte belirti farklı olur olmaz ama en azından şu ıslaklık artmaz mı? yarın adet günüm acaba akşam yaptırsam mı? her zamanki gibi testten 1-2 gün sonra adet olurum tabii senağlama
merhaba bebeksan. kimse bir cevap yazmamış. sanırım başımıza gelmediğinden. inşallah kendi gelir. fsh 15 deyken gecikme duymadım sanırım fsh ın oldukça yükselmesi lazım. tedavi ve kürtaj nedeniyle düzeni aksamış olabilir. inşş ilaca gerek kalmaz
gukem;elimdeki tahlillere bakarak yorumumu yapıyorum.
T3 3,9 a kadar normal
t4 1,12 ye kadar normal
tsh 5,6 ya kadar normal
fsh 8,78 e kadar normal
prolaktin 26,72 ye kadar normal
lh 10,89 a kadar normal
son sınırları.seninkiler de bunlarla karşılaştıtıldığında normal gözüküyor.fsh birazcık yüksek ama yaşımıza göre normal sınırlar bunlar.benim de bir öncekş ay 7 8 lerdeydi bu ay 11 çıkmıştı.hem her ay değişen birşey bu.çok ta kötü değil yani fsh.eşinin değerleriyle ilgilide fazla birşey diyemniyeceğim yalnız dünya sağlık sağlık örgütü birkaç seneye kadar 20 milyonun altını sorunlu sayıyordu.bu sayı değişltimi bilmiyorum.ama şimdi teknoloji ilerledi.oldumu tek bir taneden olabiliyor.mikroenjeksiyon yöntemiyle.kaldı ki sizizn sayınız çok yüksek 90 milyon.bence çok iyi.
zaman zaman bende yılgınlığa düşebiliyorum.benimki 17 yılın verdiği yorgunluk olsa gerekbir de nedeni blinmeyen infertiliteyim.oysa siz daha başındasınız.belki geç başlıyorsunuz ama başındasınız.hatırlarsanız size ilk önerim bu işlere başlarken çok güçlü olmak gerektiği idi.şimdi daha iyi anlıyorsunuzdur sanırım.benim naçizane önerim size;tedavinizi orada yaptırmasanız bile bir kere memorila gidin derim konuşun.oranın bir fikrini alın derim.eminim filmler konusunda neyin gerekli olup olmadığını size söyliyeceklerdiriçindeki sesi bazen dinlemek bazen de dinlememek daha iyi.bana kalsa şimdi memorila giderim ama maalesef yeni gelin misali yerim dar oynayamıyorum.tüpten iğnelerden de korkma biz ölmedik 17 senede .keza diğer arkadaşlar da öyle.hiçbişey olmaz(karameli kandıralım normal olsun diye öyle yazıyorduk).insan istedimi koşakoşa gidiyor iğneye zamanını geçirmesin diye.seve seve.ağlaman geldiği zaman da bırak aksın gözyaşın.ağlayabildiğin kadar ağla.ancak öyle rahatlarsın.boşuna gece yarısını bekleme.bir şarkı da dediği gibi zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor.ama fazlada üzülme hayat geçiyor .......diye devam ediyor şarkı.hoşçakal
canım benim aydın arıcı hopkinste (anadolu sağlık merkezi) çalışıyor. orda tüp ücreti 3.600 ben onu vereceğim zaten sadece kamuda çalıştığım için devlet rapor alırsam ilaçların % 80 ini ödüyor.% 20 sini de ben ödeyeceğim. yani 4 bin lirasını toplamda gene ben ödeyeceğim. ben olmazsa birde önümüzdeki reglinin 2. günü memorial a muayene olayım bakalım ne diyorlar. bu durumda ben rahim filmi çektireyim değil mi? evet haklısın 12 fsh ile 4 folikül cidden çok az şaşırdım kaldım işte
denizcim merhaba.durdun durdun madem.yarın günün ise dediğin gibi yarın akşam yaptır bence.ama kanda baktır.kesin çıkar.var ya şu bebek sana rağmen gelicek gibi gözüküyor.adet belirtiside yok mu şimdi sende.
canım emin ol 10-12 fsh ve daha kötüsü 4 folikül ile normal yol demez. tabii bu normal yolla olmaz demek de değil. sadece şansın hızla azalıyor. tüp derler ama nasıl bir protokol önerecek o önemli. çünkü artık öğrendiğim sayı çok az olunca en yüksek dozu vermektense daha düşük dozda mümkün olan yumurtayı en sağlıklı şekilde almaya çalışıyorlar. en doğru ve dürüst tedaviyi öneriyorlar. bir de kaçı antral kaçı immature o yumurtaların o da çok önemli.ay valla gözlerim bir kez daha doldu.ne güzel içli yazmışsın arkadaşım. evet cidden sizlerin büyük emekleri var bu işte.işallahhhhh tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz. insan böyle bir siteye üye olunca daha da bir dertleniyor sanki. kendine üzülüyorsun herkese üzülüyorsun ama sorunlar da paylatıkça azalıyor bazen bak ben sizlerle konuştukça hada ferahım bugün.peki bu mamorial diyelim ki tüp e gerek yok normal yoldan olur derse tedavi uyguluyor mu
çok sevindim gözün aydın. inşş çok kaliteli 5-6-7 folikülün vardır ve sonuna kadar giderler. içimdeki ses bu sefer herşey çok iyi gidecek ve başaracaksın diyor :dance:Kızlar hepinizi öpüyor ve doktora koşuyorum. e2 değerim geçen seferki fiyaskonun iki katından fazla çıktı, güzel bir gelişme bu diye lay lay lom gidiyorum bakalım. inşallah 5-6 tane vardır da gönül rahatlığıyla devam edebilirim tedavime. Kendinize iyi bakın.
sen kamuda değil misin? ilaçları devlet ödüyor aslında %80 ini.bu gerekli tahlilleri hopkins yapmıyor mu acaba?Aydın arıcıya ben ön görüşmeye gitmiştim ama orada yaptırmak içimden gelmedi, iyi sonuç alanları da duymuştum ama ben istemedim. Gittiğim diğer iki merkez de ordan çok iyi değildi ama kısmet işte. Ama memorial çok farklı. ilk iki tedavi süresince 1 tane tahlil yaptılar. Memorailde en çok beğendiğim kısım her gittiğimde tahlil yapmaları ve sonuçları alıp değerlendirip sonra ilaçları vermeleri. Çatlatma iğnesinden sonra bile acaba erken çatlamış olabilir mi diye yine tahlil yaptılar. Buda hiç bir işi tesadüfe bırakmamaları anlamına geliyor. Çatlatma iğnesini sadece kendi merkezlerinde yaptırıyorlar, bence bu işi ciddi alıyorlar. Üstelik tahlil ücrete dahil, az tahlil yapalım da kar edelim demiyorlar. Ben biyoloğum, tahlillerin çok önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bende araba ile bazen kendim gittim.Aslında ist. yolları iyi bilmiyorum ama yol çok kolay ezberleniyor, ilaçları oradan çok uygun fiayata aldım burdan kutusunu 132 tl aldığım iğneyi ordan 100 tl ye aldım.
Herşey bir yana önemli olan senin kafana yatması ve tabiki ulaşım koşullarınıın da uyması. Hakkında hayırlısı olsun, bebişine kavuşacak bir merkez nasip etsin allahım hepimize.
canım emin ol 10-12 fsh ve daha kötüsü 4 folikül ile normal yol demez. tabii bu normal yolla olmaz demek de değil. sadece şansın hızla azalıyor. tüp derler ama nasıl bir protokol önerecek o önemli. çünkü artık öğrendiğim sayı çok az olunca en yüksek dozu vermektense daha düşük dozda mümkün olan yumurtayı en sağlıklı şekilde almaya çalışıyorlar. en doğru ve dürüst tedaviyi öneriyorlar. bir de kaçı antral kaçı immature o yumurtaların o da çok önemli.
bana hiç antral immature hiç öyle bişiden bahsetmedi doktor.benim de bilgim olmadığı için sormadım bile. sadece çanlar çalıyor acele et dedi.
deniz bulut e2 nin anlamı ne mesela benim 55 ti bu ay 38 çıktı düşmesi mi iyi çıkması mı?
şimdi ben senin lafını dinleyeceğim ve ne önerirsen yapacağım. hadi baştan alalım:)
reglimin 8 günündeyim bana ne öneriyorsun. memorial a şimdi gitsem elime ne geçer ki regli zamanı gitmem mi gerekiyor illa? rahim filmine gerek var mı madem herkes tüp diyor? sen ne öneriyorsun?
gukem; normal yolla olur derse tedavi uyguluyorlarmı diye sormuşsun.normal yolla olur dense bile olmuyor işte.örnek ben.kaldıki yaşımız artık onun keyfiyle gelmesini bekliyecek bir yaş değil.bu yüzden yaştan dolayı tüpü önereceklerdir.öngörüm bu.denizin de dediği gibi sen artık sesimize kulak ver bir kere git memorila.hem araban var hemde üşeniyorsun gitmeye.öyyyle armut piş ağzıma düş olm,uyor bu işler.kusura bakma.ben sabahın altısnda yedisinde kalkıyordum 2 buçuk sene süleymaniyenin yollarını ezberlemiştim.oradaki esnafla ahbap olmuştum.sadece bir gözünün önüne getir canlandır.sabah erkensaatte kalk,sıcak soğuk yağmur kar yollara düş .o güzelim kuşlar serçeler senin yürüyüşlerinde uyanıyorlar.muayne numarası al.en az bir saat sıra bekle.sonra kendini bilmez sıra kavgası yapan memleketim kadınlarıyla uğraş.bir şekilde muyaneni ol.rapor için saatlerce merdiven in çık.başhekimin gönlünün olmasını bekle.o masadan bu masaya kaşe bastırmaya uğraş.tabiii yemekte değillerse.tabiii önce hastaneye ulaşabilmen için o neredeyse kalabalıktan akraba olabileceğin insanlarla tıklım tıklım otobüsteki insanların açlık ya da içki kokularını çekmek te var ağızlarının.bunları niye yazdım.şunun için yazdım.raporun için uğraşmıyacaksın maddi yönden de bir sıkıntı yok.arabanla da gidebilirsin stres olmadan.eeeeeeeeeee ..........................ne peki?bence şansını iyi değerlendirmelisin
canım emin ol 10-12 fsh ve daha kötüsü 4 folikül ile normal yol demez. tabii bu normal yolla olmaz demek de değil. sadece şansın hızla azalıyor. tüp derler ama nasıl bir protokol önerecek o önemli. çünkü artık öğrendiğim sayı çok az olunca en yüksek dozu vermektense daha düşük dozda mümkün olan yumurtayı en sağlıklı şekilde almaya çalışıyorlar. en doğru ve dürüst tedaviyi öneriyorlar. bir de kaçı antral kaçı immature o yumurtaların o da çok önemli.
bana hiç antral immature hiç öyle bişiden bahsetmedi doktor.benim de bilgim olmadığı için sormadım bile. sadece çanlar çalıyor acele et dedi.
deniz bulut e2 nin anlamı ne mesela benim 55 ti bu ay 38 çıktı düşmesi mi iyi çıkması mı?
şimdi ben senin lafını dinleyeceğim ve ne önerirsen yapacağım. hadi baştan alalım:)
reglimin 8 günündeyim bana ne öneriyorsun. memorial a şimdi gitsem elime ne geçer ki regli zamanı gitmem mi gerekiyor illa? rahim filmine gerek var mı madem herkes tüp diyor? sen ne öneriyorsun?
ben memorial a git derim. şu anda kaç antral kaç immature var anlaşılır mı bilmiyorum ne de olsa dr değilim.delikafadulden senin daha önceden bir işlemin olmamıştı herhalde herşey temiz çıkar ama farkında olmadan bir enfeksiyon geçirmiş olabilirsin. tüpler tıkalı olabilir vs. yani rahim filmi çektirmenin bir zararı yok çektirebilirsin çektir. bir de aşılama yaptırırsan zaten film şart tüpler açık mı onu görmek istiyorlar. bence adet 18-19. günler gibi memorial a git. raporlarını götür. onlar bir sonraki ayın foliküllerini aşağı yukarı görürler ve ona göre bir tedavi önerirler. bu arada günde 2-3 kere hayıt tohumu içmeye başla. bir de kaliteli vitamin al. bal-polen-arısütü-çörekotu karışımına da başlayabilirsin. faydası var zararı yok bunların
Kızlar hepinizi öpüyor ve doktora koşuyorum. e2 değerim geçen seferki fiyaskonun iki katından fazla çıktı, güzel bir gelişme bu diye lay lay lom gidiyorum bakalım. inşallah 5-6 tane vardır da gönül rahatlığıyla devam edebilirim tedavime. Kendinize iyi bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?