38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

bi anne haberi de benden:)
annem samsun dan geldi bizleri ziyarete.ama tüp yaptıracağım diye gitmiyormuş:) hamile kaldığımı duyup öyle gidecekmiş:))of annem off çok beklersin daha diyorum kızıyo.kadının hiç tecrübesi yok tüp konusunda ilk denemede hemen olacak bu işten sıyrılalım yaptıralım hesapları yapıyor:)) of anam ooff dedim bekle dur sen.bilmiyorumkismile

Gukem'cim,

Şu öğleden sonra programlarına takılıyor benimkisi, tüp bilgisini bayağı arttırdı oradan. Geçen de yazdım, benim ilk denemem diye biliyor, boyuna 'ilkinde olmayabilirmiş, yılmayın diye anlatıyorlar hep 2, 3, 5 neyse, siz bugünler için çalışıyorsunuz, sakın pes etmeyin, hem babanın kollarına rüyasında bebek vermişler, bilirsin babana hep malum olur, bu sefer olmazsa diğerine, vallahi olacak, ilkinde olmazsa üzülmeyin' diyor. ınşallah ilkinde olacak senin ama her halukarda hazırlamakta fayda var. Ben aralarda vicdan yapıyorum ya olmazsa boşuna ümitlendirmiş olur muyum, gereksiz yere üzülürler filan diye.

Geçen yaz hamile olduğumu haber verdiğimde, annemin sevinç çığlıkları, abartmıyorum 1 saat filan sürmüştü. Onun mutluluğuyla daha da bir sevinmiştik hamileliğime. ınşallah tüm sevdiklerimizi, sevindirmek mümkün olur.

Son düzenleme:
herada slm
ben yeni uyeyım bol sanslar dılıyorumm
umarım gonlune gore olurr
bende denedım ama basaramadım pes ettım
inş.sen basarırsın canım

yooo niye sizin yüzünüzden kendimi yormuş olıyiiim.sadece işlerimi öne çekmek istedim o kadar.yoksa yola haaala devam.

Deniz Bulut'çum, çok sağol arkadaşım. ınşallah emeklerimiz karşılığını bulsun, inşallah.

Umudumsun, çok teşekkürler arkadaşım, hoşgeldin. Sağolasın. Ne demek pes ettim, hiç oluyor mu ama. Bu topic'te göreceksin, azimli savaşçılar dolu. Bır şekilde toparlanıyor ve yola devam ediyoruz, aramıza katılmakla iyi ettin.

herada canım inşallah korktuğun başına gelmez yavrucum.4 yumurta.çok güzel.4 umut.ben herzaman kendime % 50 şans vermişimdir.çünkü ya olacaktır ya da olmayacaktır.bana tek yumurta transfer edildiğinde de yine aynı şansı vermiştim kendime.ben sana şimdi 4 tane yüzde 50 şans veriyorum.bak kıyak geçiyorum sana % 200 şans veriyorum.bunu da unutma.inşallah inşallah canım o kapılardan geri dönmek kısmet olmaz başka kapılara girmek nasip olur canım.(doğumhane kapısına)
dualarım sizinle hepinizle çünkü tek yürek olduk biz burada bu bebiş konusunda.bence kendini şımart her an anne olmaya adaysın şimdi.canın ne istiyorsa onu yap.ye iç yat uyu.tembellik ne istiyorsa.gün senin günün.opuda da transferde de bebeğindede yalnız olmayacaksın.hayırlısıyla bitsin artık.
Bu arada herada ve karamel.o kadar bitteri size yalnız yedirmezler söyliyeyim.bende bittterciyimsengözlerimebaksanab

herada slm
ben yeni uyeyım bol sanslar dılıyorumm
umarım gonlune gore olurr
bende denedım ama basaramadım pes ettım
inş.sen basarırsın canım

umudumsun;hoşgeldin aramıza.pes etme canım.burada hepimizin ayrı ayrı hikayeleri var.ama haalaaa devam ediyoruz.sen takıl buraya oku yazdıklarımızı.içinde bişeyler filizlenir yine.bebek edinme hikayeni yazarsan ,seni daha iyi anlayabiliriz.yola devam

şirkette bitter yemek iyi oluyor çünkü benden başka kimse sevmiyor. Ama KK da işimiz zor , bölündü çikolatalar.

Sağolasın içten mesajın için Erverdi'cim. Şu yüzde meselesini aklımda tutucam, söz. ınşallah diyeyim. Hepimiz her ne deniyorsak, umarım güzel haber öncesi son denememiz olsun. Sormayayım diyorum -stres olmasın diye- ama senin geri sayım başladı, ne güne sayıyoruz söylesene arkadaşım?

Karamel'cim, evet canım, kesin bitter sorunu yaşanacak bu topicte. Şimdiden 3 ettik, bakalım.

Bu arada, narkoz etkisindeyken horlama filan dedin, eh be canım kardeşim, ben soğuk algınlığını tam atlatamadım, boğaz şiş, burun tıkalı, nasıllll panikliyorum ben nasıl nefes alıyor olucam o masada, ne ses çıkarıcam, nefret edecekler benden diye, yeminle. ınşallah iki güne birşey kalmaz, yine mis gibi uyumuşsundur kızım derim kendime. Bu arada ilk denemeden uyandırdıklarında 'çok sağolun uyandırdığınız için, inanılmaz sıkıcı bir rapor yazıyordum ben de' diye saçmaladığımı hatırlıyorum. ınşallah güzel uyanırım (güzel uyuduktan sonra tabii) bu kez.

Son düzenleme:
küçük bir narkoz hikayesi de benden:)
hayatımda hiç narkoz almamıştım. taki 30 nisandaki kürtaja kadar.yatıyorum kürtaj masasında doktora diyorum ki ben normalde yatarken çok zor uyuyorum bu narkoz beni hemen uyu uyu ..derken başım döndü gibi oldu ve gerisini hatırlamıyorum bile.uyandığımda sürekli istifar ettim. hemen uyutmayabilir diyecektim güya cümlemi bile bitiremedim.:) ne kadar ağır birşeyki saniyeler içinde uyudum valla:))

ay valla gözlerim doldu yeminle;
bu anneler yok mu hakkı ödenmez. annem de geçen gün bana öyle diyor 59 yaşında annem hayata dair tek isteğim var oda senin çocuk sahibi olman falan diyor ay içim parçalanıyor görsen...geç evlenmem de ailemin rolü büyük sanırım şimdi vijdan yapıyorlar.ne kadar üzülüyorum onlar adına tüm anneler adına.sanırım en büyük acı da evlatlarıyla ilgili.allah tüm annnelerin yardımcısı olsun.
bu arada herada senin hikayeni tam bilmiyorum başka çocuğun varmı falan.yani ben geç evlendiğim için yok tabi de seni de merak ettim işte:)))

hülyacım merhaba;en son tüp denememi daha doğrusu deneyememi haziranda yapmıştım.iptaldi çünkü.evet bugün de okudum gittiğim hastanede.3000 üniteden sonrasını ödemiyor devlet.bana çok gerekiyordu.biz çok ödemiştik.devletin ödediği bizde devede kulak gibi kalıyordu.ama son denemem özeldeydi.çünkü ben devletteki haklarımı kullandım.aşılama ve ardından tüp denemiştik haziranda.açıkçası 2 ay gibi bir zaman zarfında yaklaşık 7 500 tlye malolmuştu bize. e.tabiii toparlanmak kolay olmuyor.tabiii çalışan tek olunca.(şu kocinin inadını bir kaırsaydım bende çalışsaydım daha çabuk olacak ama.ama işte:çok üzgünüm:)

sevgili anne adayı herada;canım benim malum günleri ben bile hesaplamıyorum.nasıl olsa tık dedi mi geliyor.işi gücü bitirdik şimdi.ama şöyle diyeyim.madem sormuşsun.ben normalde 30 günde olurum.önceki dr um bir ilaç verömşti.bunu kullanmaya devam ettiğim şekilde spontan kalabileceğimi günlerimi iyi tesbit etmemi söylemişti.ama bu ilacı kullandıkça döngüm değişti.1 hafta 5 gün önce oluyorum.sat ım 10 ocak.7 düş.3 4 gibi olurum.ama kociye dedim.beni en fazla 3 ay tutabilirsin.sonra memoriala..bakacağız artık.herşeyin hayırlısı.bzi tedavi olurken sen öğürmelere başlarsın umarım.hoşçakal.sevgyle kal.

Herada'cım, dört yumurta gayet iyi, yeterki döllenebilme kapasiteleri yüksek olsun, kaliteli olsun. Cumartesi için dualarım seninle canım. Annelerimiz her zaman bizim mutluluğumuzu düşünür kaç yaşında olsak da ..annelik işte..inanıyorum sen de anne o mutluluğu yaşatacaksın, annenin geçen yaz ki sevinci bu sefer sürecek Allah'ın izniyle. Yılsonuna doğru çok bebek çikolatası yiyeceğiz hep beraber.

Bu arada topik hızlı ilerliyor bazen yazılanları kaçırabiliyorum, cevap atlıyorsam affedin. Bu akşamda çok başağrım var, ve midem limoni o nedenle tüm yazılanları okuyamıyorum gözlerim ağrıyor ...hepiniz iyi ki varsınız..

24 Eylül 2009 Perşembe
Aldım, Verdim, FSH'ı Yendim
ÖNEMLı NOT : Bu blog aslında oğlumla ilgili olmasına rağmen FSH ile ilgili konuları özellikle yazıyorum. Türk milleti okumayı çok da sevmediğinden yalnızca başlıklara bakıp vahh yazık o kadar uğraşmış tedaviyle hamile kalmış diyen eş dost da mutlaka olacaktır (ki bunlar benim hiç umurumda değil) benim bunları yazma nedenim şu anda benimle aynı duyguları yaşayan insanların umutsuzluğa kapılmamalarını sağlamak. Şu anda kendi çevremde bile çocuk sahibi olmaya çalışan ve başaramayan 4-5 çift tanıyorum artık maalesef bu çok yaygınlaşmaya başladı ve bunlar birer hastalık olduğundan utanıp sıkılacak bir şey de yok. Ben bunları yazıyorum ki internet okyanusunda bir şekilde buraya düşen aynı dertten muzdarip olan insanlara bir umut olsun.

UYARI : BEN DOKTOR DEĞıLıM YAZDIKLARIM TAMAMEN KENDı KıŞıSEL ÇIKARIMLARIMDIR VE YALNIZCA BENı BAĞLAR. BEN DE BUNLARI YAPAYIM HEMEN HAMıLE KALAYIM DıYE DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR VARSA YANILIRLAR BUNLAR BENDE ıŞE YARADI DıYE BıR BAŞKA KADIN VÜCUDUNDA DA ıŞE YARAYACAK DıYE BıR KURAL YOKTUR. UYGULAMAYA KARAR VERENLERE BAŞARILAR VE BOL ŞANS DıLERıM, OTURUP HıÇBıR ŞEY YAPMAYIP ÜZÜLMEKTEN ıYıDıR AMA ıŞE YARAMAYABıLıR DE O ZAMAN SıZ DE KENDı VÜCUDUNUZU DıNLEYıP KENDıNıZE GÖRE PROGRAMLAR OLUŞTURMALISINIZ.

Bulabileceğim her bilgi kırıntısını okuyup hatmettikten sonra kılıçları kuşanmış savaşa hazırdım. Forumlarda o kadar ama o kadar çok yapılacak ve denenecek şey vardı ki hangisinden başlasam bilmiyordum fakat ben programı basit ve uygulanabilir kılmaya çalıştım. Hem çalıştığım için tüm diyete uymam zaten mümkün değildi hem de çok katı bir program yaparsam en fazla 1-2 haftada sıkılıp bırakacağımı biliyordum.

Cocuk ıstiyorum forumunda Açık Kürsü’nün altında “3 AYLIK KÜRLE HAMıLELıĞıE HAZIRLIK “ diye bir başlık açılmıştı. Kulakları çınlasın Metkav rumuzlu arkadaş bu konuda çok fazla bilgi derleyip toplamış ve bu programı uygulamaya açmıştı. Benim de programımın temelini onunu yazdıkları (kendime göre eklemeler ve çıkarmalarla) oluşturdu diyebilirim.

Bu küre başlamadan önce ilk araştırmalarımda “Hayıt Tohumu”nun kesin olarak FSH’ı düşürdüğüne dair yazılar okumuş ilk iş olarak bu tohumdan almıştım. Bunları kevgirde kırıp iyice toz haline getirip, her akşam taze olarak çaydanlıkta 5 dk. Kadar demleyip bir fincan içtim. Tadı çok acı hatta iğrençti diyebilirim ama gerçekten söylendiği gibi FSH’ı düşürmüştü FSH bir sonraki ayda 10’lu değerlere düşmüştü. Fakat yalnızca FSH’ın düşmesi hiçbir anlam ifade etmiyordu aynı zamanda ultrasonda da yumurta görünmesi gerekiyordu.

Hayıt tohumumu içmeye devam ederken bir yandan da acaba fiziksel bir sorun var mıdır diye düşündüğümden rahim filmi çektirmeye karar verdim. (Dikkatinizi çekerim kendi kendime karar verdim çünkü doktorlara göre sizin zaten FSH’nız yüksek dolayısıyla başka bir şeye bakmaya gerek yok, aşılama veya tüp bebeğe karar verilirse o zaman rahim filmi mutlaka isteniyor ama ondan önce doktor bir rahim filmi çektirelim de bakalım ya tüpler tıkalıysa demiyor onlara göre sizin zaten kafadan yumurtanız yok, tüpe filan bakmaya gerek yok)
Ben kendi kendime bu kararı verdikten sonra bunu anestezi olmadan yaptıramayacağıma da kanaat getirmiştim okuduklarımdan bunun çok acılı bir işlem olduğunu anladım. Hiç narkoz almadan rahim filmi çektiren cesur kadınları tebrik ediyorum ama açıkçası ben cesaret edemedim ve narkozla filmi çektirdim , çok şükür ki temiz çıktı yani tüplerde bir sorun yoktu olur da bir yumurta oluşursa önü açıktı istediği yere gidebilirdi J Rahim filmiyle ilgili kısa bir not bu filmi çekerken rahimden içeri çok şiddetli bir basınçla su veriyorlar su eğer tüpleri geçmişse tüplerin açık olduğunu anlıyorlar. Bazı hekimlere göre rahim filmi çekilirken eğer tüplerde en ufak bir tıkanma, yapışıklık vs. varsa bunlar da açıldığından bunun hamile kalmaya etkisi de oluyormuş filmi çektirdikten ortalama 3 ay sonra kendiliğinden hamile kalanlarda oluyormuş tıpkı benim gibi J tabii bu bilimsel bir araştırmamıdır bilemem ben doktorların yalancısıyım fakat bunu çektirmenin bilinen bir zararı olmadığına göre çektirmekte fayda görüyorum ben.

Filmi de çektirip fiziksel bir sorun olmadığına emin olduktan sonra kürüme başladım. Peki ben neler yaptım.?
1- Her sabah kalkınca 1 kaşık arı sütü bal polen karışımı yedim.
2- Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği, domates, salatalık çok çok az peynir bir dilim ekmek üzerinde bal (oldukça pahalı şifalı olduğu söylenen bir bal aldım) üzerine bol bol çörek otu serpip yedim. (bu arada çocukluğumdan beri baldan nefret ederim)
3- Sabah erkenden kalkıp bitki çayımı her sabah taze demledim. Bir karışım yaptım arslan pençesi, civanperçemi, içine tadını yumuşatması için çok az papatya ve melisa koydum bu demlediğim çayı bir termosa koyup ofise götürdüm ve günde 3 defa bu çaydan içtim.
4- Öğle yemeklerinde yalnızca çorba ve işyerinde çıktıysa bir sebze yemeği yada salata yedim.
5- Her gün yanımda bir poşet kuru kayısı,ceviz,kuru üzüm, kuru dut götürüp atıştırmalık olarak öğleden sonra onları yedim.
6- Her öğle yemeğinden sonra bir bebe aspirini içtim.
7- Akşam yemeklerinde mutlaka yeşil sebze yemeği yedim ve yemeklere bir çay kaşığı safran ekledim.
8- Solgarın multivitaminini aldım ve hergün içtim.
9- Haftada 1 defa akapunktura gittim. Dr.Kaya Özkuş'a bunun da faydası olduğuna inanıyorum. ABD’li ve Çinli bilim insanlarına göre akapunkturun bu işte etkisi çok büyük.
10- Çok fazla spor yapamadım haftada bir iki defa yürüyüş yaptım. Normalde bu kürde her gün 30-45 dk. yürüyüş öneriliyor.
11- Gece yatmadan önce hayıt tohumun ezilmiş halinden bir fincan çay yapıp içtim.
12- Bu sürede neredeyse hiç hayvansal gıda yemedim et,süt, yumurta vs. tüketmedim tatlıdan çok zor uzak durdum çünkü çok severim onun yerine akşamları meyve yedim armut, elma veya muz.
13- Ama bence hamile kalmamdaki en büyük etken stresten uzaklaşmam oldu işim çok stresliydi 24 aralıkta istifa ettim ve stresten kurtulduktan yalnızca birkaç hafta sonra hamile kalmışım. Hep diyoruz stresin hormonlar üzerinde etkisi çok büyük diye ben bunun canlı bir örneğiyim gerçekten ne zaman kafamı boşalttım rahatladım o zaman geldi oğlum.

Bu konuda o kadar çok değişik reçete, kür, diyet vs. internette dolaşıyor ki benim yaptıklarım devede kulak bile kalabilir herkes kendince kendine uygun olduğunu düşündüğü şeyleri uygulamalı ve bunları uygularken en önemli şey moral. Yani insan öyle bir ruh hali içinde olmalı ki hem “evet bunları yapıyorum ve hamile kalacağım” diye kendini inandırmalı hem de “bunları yapıyorum ama hamile kalamayabilirim de, bu da bir olasılık” diye kendini telkin etmeli. Bu iki duyguyu birden yaşamak gerçekten çok zor ve bu yolda olan herkese sabır ve başarı dilerim.

bu yazıyı internette buldum arkadaşlar faydalanmak istersiniz diye de kopyaladım

ben hergün bir yumurta yemeden duramam bir de bir bardak süt içmeye başlamıştım.hayvansal gıdalar bu tüpe hazırlık döneminde zarar lımı dersiniz arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…