deniz bulut iyiki geldin iyice çökmüştüm gene bi bak istersen memorial den vazgeçtim topiğine.ben de çok hassas bir bedene sahibim maalesef. en ufak dozlu ilaçların bile anında yan etkisini görürüm hemen o yüzden sağlık kernem çok az sayıda ilaç gördü gitmiyorum ki doktora .hep doğalda halletmeye çalışyorum. bir arkadaş bana dedi ki tüp bebekte kullanılan ilaçlar dedi vucutta göğüsye falan bir kitle varsa harekete geçiriyor dedi. allam allam ne diyeyim ben en çok kanserden korkuyorum. allah herkesi korusun ub illetten allahım nolur yarabbim. düşmanlarımı bile korusun.kızlar annem için iyi dileklerinize teşekkürler.
gukem rahim filminde korkulacak birşey yok canım. en çok bu son seferinde tüp spazm yapıp ilacı geçirmediği için acıdı ama o da dayanılmayacak bişi değil 30 ar saniyelik şiddetli adet sancısı gibi bu arada benim acı eşiğim çok düşüktür kaş aldırırken bile gözümden yaş gelir!
alabama ve gukem tabii ki hiçbir merkez mükemmel değil. memorial da çok kalabalık. seni takip edip hatırlayan tek bir doktorun olamıyor. fakat diğer merkezlere göre daha güvenilirler ve labaratuarları da daha iyi bence. siz bilirsiniz tabii ama gukem sen bir git görüş derim 17. gün de 18. gün de görüşmek için uygun merak etme.
alabama sana da kesin labroskopi demediler ki bence demezler de. zaten öncelikle fazla fazla histeroskopi yapılır. zaten bir operasyon isterlerse kafana takılan birşey olursa sor çok güzel açıklıyorlar nedenini
çok şaşırdım ve üzüldüm. ne diyeyim. 1 sene önce hamile kaldığın için ben hala olabileceğini düşünüyorum. ne kadar yorucu ve yıpratıcı olduğunu en iyi bilenlerdenim. ama lütfen henüz az da olsa kalitesiz de olsa yumurtan var denemekten vazgeçme. 4. 5. denemesinde başaranlar var. olacak inşşş
belki de senin yumurtalar yüksek doza ve gonal f e kötü tepki veriyorlar. başka bir protokolle daha başarılı sonuç alabilirsin. bu arada vücudunu dinlendirip beslenmene dikkat etmeye devam tabii. donör tabii ki son çare. ama lütfen yumurtalar bitmeden değil. bunun için en az 2 senen var bence. ara ver dinlen. ama denemeye devam lütfen opuyorumnanaktan
Sağolun kızlar, sağolasın Deniz Bulut'çum. Elbette denemeye devam edeceğim ama böyle arka arkaya değil. Aralık 15'te transferim iptal edildi, tam 45 gün sonra 2. iptal. Diyeceğim, biraz fazla arka arkaya gelmiş, neticede Memorial ile denersem 2 ay bekleme süresi demişlerdi. Bu arada uzaklaşmış olurum zaten herşeyden.
Gukem'cim, ben de okudum Memorial ile ilgili yazılanları ancak kendim gidip karar vermek isterim açıkçası. Neticede Deniz bulut'u dinledim ve gittim ama doktorların söyledikleri kafama yattığı için Memorial dedim. Biliyorsunuz, doktoruma tedaviden ziyade -çünkü birebir aynı tedavi uygulandı son iki denemede- yılların verdiği güven duygusu sebebiyle gittim. Bugün biliyorum ki, bir yere gidince, notlara filan bakılmadan adınızla size hitap edilmesi, doktorumun notlarına bakmadan hangi yumurtalığımın hangi ay hangi ilaç ve dozajla nasıl tepki verdiğini v.s.yi biliyor olması, doğru ellerde ya da doğru tedavide olduğun anlamına gelmiyor. Bu rahatlığı seçtim, doktoruma güven borcumu ödedim. Geçen ay da bu son olacak demiştim, şimdi gayet içim rahat bir daha doktorumla denemem diyorum. Birkaç yere bakarım, aklıma yatanla devam ederim. Neticede benim asla gitmem dediğim ilk denememi yaptığım yer bu konuda en iyiler listesinde başlarda olan bir yer. Kararlar çok göreceli yani, senin içini rahat ettiren çözüm bana uymayabilir ya da tam tersi.
Bu arada işinde istediğin yer olmasa da, istediğin pozisyon olmuş, hayırlı olsun. Gitmek zorunda mısın peki, daha iyi biryer için bir daha deneme şansın var mı? Hayatın oyunu işte, ben de geçen ay, kariyer odaklı biri olmadığım halde, bütün o sıkıntılı gergin bekleyiş esnasında gelip gelebileceğim en iyi konuma geçtim işimde. Bana teklif yaptıklarında o kadar umursamazdım ki kurulun karşısında, pazarlık yapıyorum sanıp, paketi güzelleştirdiler filan. Gerçekten de hiç umurumda değildi, hala değil. Hayat işte böyle birşey galiba. Umarım bunun sözlükteki karşılığı nankörlük filan değildir.
İleri yaş IVF neticede bu ülkede nispeten yeni, atıyorum erken infertilitesinde iyi olan merkezleri az çok biliyoruz da, ileri yaş denemelerinde ön plana çıkan yer şudur diye bir bilgi yok ortalarda. Kendi kriterlerimize görer karar vereceğiz neticede.
Alabama'cım, elbette doğru söylüyorsun. Neticede iş, gerçekten birşeyler yapabileceğim, farkında olduğum zamanları nasıl geçirdiğime gelip bağlanıyor. 35 yaşımda niye yapmadım diyemiyorum, aklımın bir köşesindeydi, benim bebeğim olurdu, sadece ben olmasını istemiyordum henüz. 40 yaşa geldim, istiyorum olmuyor. Bundan sonra istediğim halde, sadece doğal yola bırakırsam ömür boyu pişman olmaktan korkarım. Biraz ara vererek, doğal yollardan gelmesini ümit ederek ama aralarda tedavi olmaya gayret ederek.
Donasyona daha var diyorsun Deniz Bulut'çum, haklısın belki de. Ancak ciddi bir opsiyon olarak düşünmeye başlayacağım yaza doğru. Hep dengeli, depresyon nedir bilmeden yaşadım; bu yaşadıklarımın kişiliğimi bozmasından da korkmuyor değilim açıkçası. Çok doğru birşey yapıyorum diyorum, 1.5 senemin özünde çocuk sahibi olmak için yaptıklarım var. Hayata baktığımda ise, şu 1.5 senenin çoğunu ıskalamışım. Böyle de devam etsin istemiyorum açıkçası.
içim rahatladı cidden.ben de araştırdığım kadarıyla bu konuda ilaçların bir olumsuz etkisi olmadığına dair sonuçlar gördüm. ama bana bunu bir arakdaş söyledi o da beş defa denemiş. eğer göğüslerinde kitle varsa ( çok şükür yoktu en son bildiğim) harekete geçiriyor diye.evet evet yüzlerce insan var tüp bebek sahibi olan.olsa onlara olurdu.allah aydımcımız olsun...Gukem'cim, bir şey daha. Aralarda yazmıştım. Bugün geçen mart ayından beri gördüğüm tedavileri özetledim. Ben iğneyi en son ilkokulda aşılama yapıldığında olmuştum. Yıllık tükettiğim ilaç miktarı bir adet basit bir ağrı kesicidir ya da hiç değildir. İlaç kullanmayı sevmem pek, hep yaşlılığıma saklıyorum demiştim. Ha bu arada fibrokistik bir meme yapım var. Bu kansere meğilli olduğum anlamına gelmiyor, sadece içi sıvı dolu minik kistlerim var. Tedavi dönemlerimde inan tişört giymek bile acı veriyor. Ama yapıyorsun, neticede tüp ilaçları seni kanser yapar diyen bir araştırma yok, doktorlar bir iki ayda vücudun ilaçları attığını söylüyor. Demek istediğim, o kadar da korkunç, kötü ilaçlar kullanılmıyor. Hem zaten bol su içmen öğütleniyor, bir şekilde vücut bundan kurtulur. Allahaşkına, 15, 17 tüp denemesi yapanlar var. Eğer ilaçlar bu kadar zararlı ise, bu insanların 10. denemeyi filan görmemeleri gerekirdi. Bari ilaçlar konusunda içimizi ferah tutmakta fayda var derim.
elbette olman bizi çok sevindirir. ama bu süreci unutman için acaba diyorum sadece.bebek kosunu kafandan atabilmen için. yoksa keyf aldığım ender insanlardan birisin yokluğunu ben de istemem.ciddi söylüyorum pozitifliğin bana güç veriyor... deniz bulut un da öyle mücadeleci tavrına hayranım. hakkını yememek lazım bu kadar elit hanımlar bu topikte bir arada. sözcükler bile seçilerek kulalnılıyot.herkes argodan uzak samimi ama mesafeli ben de çok memmnunum. sınıfta bile laptop um önümde yazamasam bile okuyorum arada çokta mutluyum:))Ha bu arada Gukem'cim, herşeyden uzaklaşmak istiyorum ama bu topiği bırakmaya niyetli değilim. Çok güzel arkadaşlıklarım var, tedavi süresince yanında olmak istediğim arkadaşlarım var. Daha buralardayım yani
Ha bu arada Gukem'cim, herşeyden uzaklaşmak istiyorum ama bu topiği bırakmaya niyetli değilim. Çok güzel arkadaşlıklarım var, tedavi süresince yanında olmak istediğim arkadaşlarım var. Daha buralardayım yani
fazla da ferah tutmamak lazım! ben de okuduklarıma inanıp belli bir sayıdan sonra umut azalır ama madi manevi gücünüz yettiği sürece denenebilir sanıyordum ki memorial dan semra hn ın bir gazete röportajını okudum. 40 yaş altı istendiği kadar denenebilir ama 40 yaş üstü kanser etkisi yüzünden 3 kereden fazla önermiyoruz diyordu ki ben 2 hakkımı kullandım üçüncü de olmayacak gibi. bir arkadaşım 41 yaşında ist cerrahiye gitti bayan doktor bahçecinin ekibindenmiş ama artık ist cerrahide de çalışmaya başlamışlar geçen sene 2350 eur olan fiyatlarını 1900 eur ya düşürmüşler ve pazarlığa açığız mesajını vermiş. herneyse arkadaşım polikistik de olduğundan sizin yumurtalar genelde daha geç biter demiş, şu anda yumurta var ama miyom ameliyatından 3 ay sonra bunları bulamayabiliriz isterseniz hemen alıp dondurup saklayabiliriz demiş sonra transfer etmek için. arkadaşım yüksek tansiyonu ve kalbinde de aritmi olduğu için düşünmüyor. ayrıca kistik bunyesi var göğüslerinde senede 1 kontrole gittiği zararsız kistler. aynı doktor tüp bebek tedavisinin bu kistleri kansere dönüştürebileceğini de söylemiş tabii arkadaşım büsbütün istememiş. herada senin bünyen de kisik ise lütfen bu konuyu hem kendi doktoruna hem memorial daki hale hanıma falan sor. eğer gerçekten bu kadar tehlikeliyse o zaman bırak derim ya da sadece donör dene nasıl olsa o zaman o hormonları yüklemiyorlar çok az ilaçla progesteronla falan işi bitiriyorlar.Gukem'cim, bir şey daha. Aralarda yazmıştım. Bugün geçen mart ayından beri gördüğüm tedavileri özetledim. Ben iğneyi en son ilkokulda aşılama yapıldığında olmuştum. Yıllık tükettiğim ilaç miktarı bir adet basit bir ağrı kesicidir ya da hiç değildir. ılaç kullanmayı sevmem pek, hep yaşlılığıma saklıyorum demiştim. Ha bu arada fibrokistik bir meme yapım var. Bu kansere meğilli olduğum anlamına gelmiyor, sadece içi sıvı dolu minik kistlerim var. Tedavi dönemlerimde inan tişört giymek bile acı veriyor. Ama yapıyorsun, neticede tüp ilaçları seni kanser yapar diyen bir araştırma yok, doktorlar bir iki ayda vücudun ilaçları attığını söylüyor. Demek istediğim, o kadar da korkunç, kötü ilaçlar kullanılmıyor. Hem zaten bol su içmen öğütleniyor, bir şekilde vücut bundan kurtulur. Allahaşkına, 15, 17 tüp denemesi yapanlar var. Eğer ilaçlar bu kadar zararlı ise, bu insanların 10. denemeyi filan görmemeleri gerekirdi. Bari ilaçlar konusunda içimizi ferah tutmakta fayda var derim.
evet göğüste kitle olursa çok tehlikeliymiş yukarıda uzun uzun anlattım zateniçim rahatladı cidden.ben de araştırdığım kadarıyla bu konuda ilaçların bir olumsuz etkisi olmadığına dair sonuçlar gördüm. ama bana bunu bir arakdaş söyledi o da beş defa denemiş. eğer göğüslerinde kitle varsa ( çok şükür yoktu en son bildiğim) harekete geçiriyor diye.evet evet yüzlerce insan var tüp bebek sahibi olan.olsa onlara olurdu.allah aydımcımız olsun...
ay allahım ben napayım şimdi? eşimle beraber okuduk yazdıklarını iikimizde hem çok korktuk hem de endişelendik. allah herkesin yardımcısı olsun...fazla da ferah tutmamak lazım! ben de okuduklarıma inanıp belli bir sayıdan sonra umut azalır ama madi manevi gücünüz yettiği sürece denenebilir sanıyordum ki memorial dan semra hn ın bir gazete röportajını okudum. 40 yaş altı istendiği kadar denenebilir ama 40 yaş üstü kanser etkisi yüzünden 3 kereden fazla önermiyoruz diyordu ki ben 2 hakkımı kullandım üçüncü de olmayacak gibi. bir arkadaşım 41 yaşında ist cerrahiye gitti bayan doktor bahçecinin ekibindenmiş ama artık ist cerrahide de çalışmaya başlamışlar geçen sene 2350 eur olan fiyatlarını 1900 eur ya düşürmüşler ve pazarlığa açığız mesajını vermiş. herneyse arkadaşım polikistik de olduğundan sizin yumurtalar genelde daha geç biter demiş, şu anda yumurta var ama miyom ameliyatından 3 ay sonra bunları bulamayabiliriz isterseniz hemen alıp dondurup saklayabiliriz demiş sonra transfer etmek için. arkadaşım yüksek tansiyonu ve kalbinde de aritmi olduğu için düşünmüyor. ayrıca kistik bunyesi var göğüslerinde senede 1 kontrole gittiği zararsız kistler. aynı doktor tüp bebek tedavisinin bu kistleri kansere dönüştürebileceğini de söylemiş tabii arkadaşım büsbütün istememiş. herada senin bünyen de kisik ise lütfen bu konuyu hem kendi doktoruna hem memorial daki hale hanıma falan sor. eğer gerçekten bu kadar tehlikeliyse o zaman bırak derim ya da sadece donör dene nasıl olsa o zaman o hormonları yüklemiyorlar çok az ilaçla progesteronla falan işi bitiriyorlar.
bana da her 2 tüp denemesinde de çok komik 1 şey oldu. ilkinde sol ayak küçük parmağım kaşınmaya başladı hemen transferden sonra. birşey mi soktu derken şişmeye başladı. sonra diğer parmaklar da. derken tüm ayak. benim ayak 36 numara evdeki 40 numara misafir terliği olmuyor öyle şişti. bir yandan da kırmızı ve pireler sokmuş gibi kaşınıyor. bahçeciyi radım hemşire kortizonu kesin artık dedi. derken sağ ayağımın başına da aynı şey geldi ama sol 40 numaraysa sağ 39 numarada akldı. akşam kaşıntı azaldı ertesi günü de geçti.
ikinci tüpte hiç beklemiyordum ama toplamadan sonra aynısı oldu ama bu sefer kaşıntı ve şişlik daha azdı 38 numara civarında kaldım. bu arada tüplerden sonra özellikle kulak arkasında dibinde bezeler çıkıyor. acımıyor elime geliyor ama ertesi gün geçiyor. aşılama sonrası da çıktı hatta bugün arkadaşlarıma gösterdim dün çıkmıştı ama tam şu an size yazarken küçülmüş hemen hemen geçmiş. ben ciddi ciddi kanserden korkmaya başladım ve kanser traması için bir doktora gitmeyi düşünüyorum. bilmiyorum bebek için kanser olup sağlığını kaybetmek ne derece doğru
evet göğüste kitle olursa çok tehlikeliymiş yukarıda uzun uzun anlattım zaten
benim ilkinde pazartesi değer düşmüştü cuma adet olmuştum. herkeste değişiyor ama genelde birkaç gün sonra oluyorsunArkadaşlar 12. gün olumsuz sonuç alındığında iğne ve ilaçları bıraktıktan sonra kaç gün içinde adet olunuyor bilen varmı?
evet ya. ben iki yıl önce sürekli göğsüm ağrıyor diye doktora gittim doktor benden memegrafi istedi. ben de kocaeli ünv gittim bunun için. ama yaşım 40 tan aşağı olduğu için çekmediler.ve ultrasyonla baktılar ve hiç kist yokmuş. ve benim göğüs ağrımın sebebi sütyenimdeki demirler arada çıktığı için koltuk altıma batıyormuş o yüzdenmiş bunu daha sonra anladım.demem o ki mecburen demirli sütyen kullanıyorum 90 beden de demirsiz sütyen hiç görmedimOkurken atlamışım Deniz'cim, şu fibrokistik durumu Hale Hanım'la konuştuk zaten. Zaten bu kadar detay konuştuğumuz, üzerinden geçmediğimiz şey kalmadığı için de sevmiştim. Ben bu konuda kontrollerimi yaptırdığım için, sorun yok dedi Hale Hanım. Felaket tellallığı yapmayayım ama kızlar, 40 yaş üstü zaten herkese öneriliyor mamografi. Allah korusun, kontrol altında olmakta fayda var.
Okurken atlamışım Deniz'cim, şu fibrokistik durumu Hale Hanım'la konuştuk zaten. Zaten bu kadar detay konuştuğumuz, üzerinden geçmediğimiz şey kalmadığı için de sevmiştim. Ben bu konuda kontrollerimi yaptırdığım için, sorun yok dedi Hale Hanım. Felaket tellallığı yapmayayım ama kızlar, 40 yaş üstü zaten herkese öneriliyor mamografi. Allah korusun, kontrol altında olmakta fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?