38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

deniz bulut iyiki geldin iyice çökmüştüm gene bi bak istersen memorial den vazgeçtim topiğine.ben de çok hassas bir bedene sahibim maalesef. en ufak dozlu ilaçların bile anında yan etkisini görürüm hemen o yüzden sağlık kernem çok az sayıda ilaç gördü gitmiyorum ki doktora .hep doğalda halletmeye çalışyorum. bir arkadaş bana dedi ki tüp bebekte kullanılan ilaçlar dedi vucutta göğüsye falan bir kitle varsa harekete geçiriyor dedi. allam allam ne diyeyim ben en çok kanserden korkuyorum. allah herkesi korusun ub illetten allahım nolur yarabbim. düşmanlarımı bile korusun.
tüpe çaresiz başlayacağım elbette. ama diyorum bir yolu olmalı ya bu çıkmazın allahım bu kadar kucağı boş bırakmaz öyle ümit ediyorum.cuma gideyim diyorum memorial a o da 19. gün ediyor iyi mi sence bir sonraki rezervi görmek için.sevgiler...

Ha bu arada Gukem'cim, herşeyden uzaklaşmak istiyorum ama bu topiği bırakmaya niyetli değilim. Çok güzel arkadaşlıklarım var, tedavi süresince yanında olmak istediğim arkadaşlarım var. Daha buralardayım yani

Gukem'cim, bir şey daha. Aralarda yazmıştım. Bugün geçen mart ayından beri gördüğüm tedavileri özetledim. Ben iğneyi en son ilkokulda aşılama yapıldığında olmuştum. Yıllık tükettiğim ilaç miktarı bir adet basit bir ağrı kesicidir ya da hiç değildir. ılaç kullanmayı sevmem pek, hep yaşlılığıma saklıyorum demiştim. Ha bu arada fibrokistik bir meme yapım var. Bu kansere meğilli olduğum anlamına gelmiyor, sadece içi sıvı dolu minik kistlerim var. Tedavi dönemlerimde inan tişört giymek bile acı veriyor. Ama yapıyorsun, neticede tüp ilaçları seni kanser yapar diyen bir araştırma yok, doktorlar bir iki ayda vücudun ilaçları attığını söylüyor. Demek istediğim, o kadar da korkunç, kötü ilaçlar kullanılmıyor. Hem zaten bol su içmen öğütleniyor, bir şekilde vücut bundan kurtulur. Allahaşkına, 15, 17 tüp denemesi yapanlar var. Eğer ilaçlar bu kadar zararlı ise, bu insanların 10. denemeyi filan görmemeleri gerekirdi. Bari ilaçlar konusunda içimizi ferah tutmakta fayda var derim.

herada canım valla iyiki varsın. hayranım senin pozitifliğine ve çok yönlü bakışına.değerlendirmelerin çok güzel cidden.
işinde istediğin pozisyona gelmene cidden çok sevindim.iş insanın bütün günlük yaşantısını etkileyen bir durum. çok çok sevindim gerçekten.
istediğim pozisyon oldu ancak istediğim okul olmadığı için bunun iptali için tek gün var o da yarın . iki gündür düşünüyorum ve karar verdim iptal edeceğim.çünkü beni mutlu etmeyecek o okul. şuanki okulumda öğretmen olarak ta mutluyum. müdürlüğe geçeceğim elbette ama seneye kaldı artık.diyorum ya sadece bebek konusu gündemim oldu diğer konularda sağlıklı kararlar alamadım ve bu nedenle ertelendi. ama olsun yemin ediyorum hayatta hiç bir şey öğrencilerimle iç içe olmak kadar mutlu etmiyor beni koşa koşa gidiyorum sınıfıma 20 yıldır. hayırlısını dilemiştim umarım hayırlısı böyleymiştir.
herşey gönlünce olur umarım arkadaşım...

içim rahatladı cidden.ben de araştırdığım kadarıyla bu konuda ilaçların bir olumsuz etkisi olmadığına dair sonuçlar gördüm. ama bana bunu bir arakdaş söyledi o da beş defa denemiş. eğer göğüslerinde kitle varsa ( çok şükür yoktu en son bildiğim) harekete geçiriyor diye.evet evet yüzlerce insan var tüp bebek sahibi olan.olsa onlara olurdu.allah aydımcımız olsun...

elbette olman bizi çok sevindirir. ama bu süreci unutman için acaba diyorum sadece.bebek kosunu kafandan atabilmen için. yoksa keyf aldığım ender insanlardan birisin yokluğunu ben de istemem.ciddi söylüyorum pozitifliğin bana güç veriyor... deniz bulut un da öyle mücadeleci tavrına hayranım. hakkını yememek lazım bu kadar elit hanımlar bu topikte bir arada. sözcükler bile seçilerek kulalnılıyot.herkes argodan uzak samimi ama mesafeli ben de çok memmnunum. sınıfta bile laptop um önümde yazamasam bile okuyorum arada çokta mutluyum:))

fazla da ferah tutmamak lazım! ben de okuduklarıma inanıp belli bir sayıdan sonra umut azalır ama madi manevi gücünüz yettiği sürece denenebilir sanıyordum ki memorial dan semra hn ın bir gazete röportajını okudum. 40 yaş altı istendiği kadar denenebilir ama 40 yaş üstü kanser etkisi yüzünden 3 kereden fazla önermiyoruz diyordu ki ben 2 hakkımı kullandım üçüncü de olmayacak gibi. bir arkadaşım 41 yaşında ist cerrahiye gitti bayan doktor bahçecinin ekibindenmiş ama artık ist cerrahide de çalışmaya başlamışlar geçen sene 2350 eur olan fiyatlarını 1900 eur ya düşürmüşler ve pazarlığa açığız mesajını vermiş. herneyse arkadaşım polikistik de olduğundan sizin yumurtalar genelde daha geç biter demiş, şu anda yumurta var ama miyom ameliyatından 3 ay sonra bunları bulamayabiliriz isterseniz hemen alıp dondurup saklayabiliriz demiş sonra transfer etmek için. arkadaşım yüksek tansiyonu ve kalbinde de aritmi olduğu için düşünmüyor. ayrıca kistik bunyesi var göğüslerinde senede 1 kontrole gittiği zararsız kistler. aynı doktor tüp bebek tedavisinin bu kistleri kansere dönüştürebileceğini de söylemiş tabii arkadaşım büsbütün istememiş. herada senin bünyen de kisik ise lütfen bu konuyu hem kendi doktoruna hem memorial daki hale hanıma falan sor. eğer gerçekten bu kadar tehlikeliyse o zaman bırak derim ya da sadece donör dene nasıl olsa o zaman o hormonları yüklemiyorlar çok az ilaçla progesteronla falan işi bitiriyorlar.
bana da her 2 tüp denemesinde de çok komik 1 şey oldu. ilkinde sol ayak küçük parmağım kaşınmaya başladı hemen transferden sonra. birşey mi soktu derken şişmeye başladı. sonra diğer parmaklar da. derken tüm ayak. benim ayak 36 numara evdeki 40 numara misafir terliği olmuyor öyle şişti. bir yandan da kırmızı ve pireler sokmuş gibi kaşınıyor. bahçeciyi radım hemşire kortizonu kesin artık dedi. derken sağ ayağımın başına da aynı şey geldi ama sol 40 numaraysa sağ 39 numarada akldı. akşam kaşıntı azaldı ertesi günü de geçti.
ikinci tüpte hiç beklemiyordum ama toplamadan sonra aynısı oldu ama bu sefer kaşıntı ve şişlik daha azdı 38 numara civarında kaldım. bu arada tüplerden sonra özellikle kulak arkasında dibinde bezeler çıkıyor. acımıyor elime geliyor ama ertesi gün geçiyor. aşılama sonrası da çıktı hatta bugün arkadaşlarıma gösterdim dün çıkmıştı ama tam şu an size yazarken küçülmüş hemen hemen geçmiş. ben ciddi ciddi kanserden korkmaya başladım ve kanser traması için bir doktora gitmeyi düşünüyorum. bilmiyorum bebek için kanser olup sağlığını kaybetmek ne derece doğru

evet göğüste kitle olursa çok tehlikeliymiş yukarıda uzun uzun anlattım zaten

Son düzenleme:
Melilayda'cım, benim transfere giden tek denememde ilaçları bıraktıktan 5 güne kadar regli olursunuz denmişti ve beşinci gün periyodum başlamıştı canım.

Yapma be Deniz'cim, benim transfere gitmese de 3 denemem bitti, bahsettiğin fibrokistik meme yapısı bende de var. Eyvah eyvah diyorum. Bu sene yaş 40 dediğinden ve sigortam karşıladığından ilk mamogramımı Amerikan'da çektirdim. Bu konuda okuduklarımın aynısını söylediler; kistik meme yapısı sizi kansere eğimli yapmaz, sadece kanserli bir kitle var ise, kistik yapı yüzünden teşhisi zorlaşır. Tedavide olmanız, göğüs hassasiyeti dışında sorun yaratmaz, yapmanız gereken tek şey bir an önce çocuk sahibi olup, bol bol emzirmeniz dediler.

Semra Hanım'ı hep iyi şeyler okudum ama yurt dışı kaynakları dahil, tüp tedavisi kanser riskini arttırır diye birşey okumadım açıkçası. Belki de aynı sigara, akciğer kanseri ilişkisi gibi. Neticede ne kanseri olursan, illa şundan olmuştur diyemiyorlar. Neyse arkadaşlar, iptal haberi üzerine, şimdi bir daha deneyeyim mi, göze aldığım kanser mi filan olmayayım ben. Bu soruyu da doktor görüşmelerine alırım artık, ne yapalım.

ay allahım ben napayım şimdi? eşimle beraber okuduk yazdıklarını iikimizde hem çok korktuk hem de endişelendik. allah herkesin yardımcısı olsun...

Arkadaşlar 12. gün olumsuz sonuç alındığında iğne ve ilaçları bıraktıktan sonra kaç gün içinde adet olunuyor bilen varmı?
benim ilkinde pazartesi değer düşmüştü cuma adet olmuştum. herkeste değişiyor ama genelde birkaç gün sonra oluyorsun

Okurken atlamışım Deniz'cim, şu fibrokistik durumu Hale Hanım'la konuştuk zaten. Zaten bu kadar detay konuştuğumuz, üzerinden geçmediğimiz şey kalmadığı için de sevmiştim. Ben bu konuda kontrollerimi yaptırdığım için, sorun yok dedi Hale Hanım. Felaket tellallığı yapmayayım ama kızlar, 40 yaş üstü zaten herkese öneriliyor mamografi. Allah korusun, kontrol altında olmakta fayda var.

evet ya. ben iki yıl önce sürekli göğsüm ağrıyor diye doktora gittim doktor benden memegrafi istedi. ben de kocaeli ünv gittim bunun için. ama yaşım 40 tan aşağı olduğu için çekmediler.ve ultrasyonla baktılar ve hiç kist yokmuş. ve benim göğüs ağrımın sebebi sütyenimdeki demirler arada çıktığı için koltuk altıma batıyormuş o yüzdenmiş bunu daha sonra anladım.demem o ki mecburen demirli sütyen kullanıyorum 90 beden de demirsiz sütyen hiç görmedim ben de artık demirlerini çıkarıyorum buna daha yeni başladım tabi. demirli sütyen memenin kimyasını bozuyormuş ve kistlerin oluşmasına sebebp oluyormuş aklınızda bulunsun.

inşş öyledir neden her dr başka birşey söylüyor ki? galiba arkadaşım da aytun hanıma gitmiş ist cerrahide (bahçeci ekibinden ama nasıl oluyorsa ist cerrahide kontrol ediyor ama hala bahçeci ekibindeymiş). yalnız ben galiba memorildaki duvar gazete haberlerinde okumuştum bu 40 yaş üstü tüp bebek 3 kereden sonra riskli yazdığını ve çok şaşırmıştım ilk defa bu riskten bahseden bir yazı olduğu için. allah korusun diyeyim. sen yeni 40 olduğun için bundan öncekileri 40 yaş altı yaptırmış sayılırsın henüz 1 tane diyelim yerimseniben

Kızlar, memede kötü ya da iyi huylu kitle ile fibrokistler aynı şeyler değil. Neticede Allah korusun, fibrokistik yapı kansere dönüşebilen birşey değil. ıçeride kanserli doku varsa, fibrokistik yapılar bunu örttüğü için, fibrokist sorunu olanların sık kontrol yaptırmaları öneriliyor, o kadar. Çünkü maalesef meme kanseri çok sinsi ilerleyen, kitle oluşumundan yıllar sonra kendini hissettiren bir hastalık, Allah korusun. Dolayısıyla, kontrolde olduktan sonra gerçekten sorun yok.

Deniz'cim, sağol teselli için, ben rastlamasam da madem öyle birşey okudun, elbette bundan sonraki doktor görüşmelerimde kaç denemeye kadar diye soruyor olacağım. Neticede bugünkü kararımda olursam, bilmiyorum ne zaman ama bu sene son bir kez daha deneyeceğim tüpü. Wheat grass'dı di mi

kızlar ne drlar ne ilaçlar ne laboratuar ne en iyi hastane.lütfen kızlar.bunların hepsi birer araç eğer gelecekse mutlaka gelicektir bizim bebeğimiz.lütfen olacağına inanalım.şu andaki şartlarımız neyse onu kullanalım tabiikide teknolojiden bu işin uzmanlarından ehil yerlerden.eskiler olmadık teknojide nelerden medet ummuşlar vazgeçmemişler.bizim halaa şansımız varken neden vazgeçelim.istisnalar kaideyi bozmaz.birkaç kötü deneyim bizleri bağlamamalı.hangimiz dört dörtlüğüz hangi yer dört dörtlüktür.iherzaman heryerde aksaklıklar olabilir.hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ki.biz.inanalım.şartlarımız ve inancımız doğrultusunda kendimizi hazır hissettiğimiz anda ehil olan bir merkezde devam edelim.yeni başlıyacak olanlar ve başlamayı düşünen bizler yılgınlığa düşmeyelim.burası birbirimizden güç aldığımız zor anlarımızda birbirmize destek verdiğimiz bir yer değil mi?o halde lütfen kızlar.denemeye devam.

ayrıca ben şimdiye kadar tüpbebek tedavisi görmüş bu yüzden kanserolmuş birini hiç görmedim ve duymadım.eğer yıllarca kalsa idi bu ilaçların etkisi vücudumuzda ,kimse bir daha tedavi olmaz bir kere aldığı ilaç tedavisi ile daha sonra kendiliğinden hamile kalırdı.kimse de bir daha tüpçüye gitmezdi.yıllrca hastane koridorlarındaydım.kader arkadaşlarım oldu.onlar da yıllardır uğraşıyorlardı.çoğunun şimdi bebeği var(hepsi de kız)ve o arkadaşlar şimdi çok sağlıklılar.bende ,,kullandığım ilacın şöyle bir etkisi omuştu.ilacın kokusunu saçlarımın dibinde hissediyordum.halaa da öyle.klomenle bile öyle.mübarek ilaçlar benim belki şaşıracaksınız ama benim saçlarımı uzattı o 2 haftalık ilaç kullanımı süresince.maalesef ki yumurtalara etki göstermedi.çok sağlılkı görünenbiri bir bakmışsınız o kötü hastalıktan hayatını kaybedebiliyor.dr lar bile bunu çözememişken.lütfen arkadaşlar kafamızı bir de bunlara yormayalım.iyisini güzelini dileyelim payımıza düşeni alalım derim ben.çünkü ne yaparsak yapalım sonucu (iyi de kötü de olsa) değiştirecek gücümüz yetkimiz yok.hiçkimsenin yok.dr lar bile bizimle birlikte bekliyorlar sonucu........

haaa şunuda yazıyiim eksik olmasın.menogon bende hafif bayılma hissi veriyordu.ve çokta şiddetlitarifi zor baş ağrısı.ama bu tamamenbenden kaynaklı ben var olan kan pıhtılaşması hastalığı yüzündendi.yani tüp ilaçları kan pıhtılaşmasını artırıyormuş.gözümü de etkilemişti.ama var olan bir hastalığı etkilemişti.ve ben hala sağlıklıyım çok şükür.bir de d k haplarıda bacaklardaki damarları tıkayabiliyormuş bunu süleymaniyedeki drum söylemişti.yıllarca bu ilaçları kullananlar var.hala da kullanıyorlar.yani hangi ilacın kime nasıl etki edeceği belli değil.bunu dr larda söylüyor .yola devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…