38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Kızlar günaydın, ne çok kaynatmışsınız öyle oku oku bitmedi.

Herdacığım, 2 gündür hastaydım canım. Boğazşiş, üşüme titreme yatıyorum. İnan ne bilgisayarı açabildim ne seni arayabildim. Tekrar özür diliyorum.

Okumaya başlaığımda 3 yumurta için ne çok sevinmiştim ama kısmet okadarmış demek gerek galiba. Şimdi sana teselli kelimelerinin hepsi boş. Şu 2-3 ay dinlen kendine gel vücudun toplasın zaten gönlünde hep memorial vardı. Belki bebişler seninle orada buluşacak belli mi olur.

Bu arada uzaklaşacağım ama topiği bırakmam demenden çok mutlu oldum. Seni çok çok öpüyorum.

Evet arkadaşım yolumuzun zorlu olduğunu bilerek yola çıktık. Tüm hızımızla devam

deniz Bulut'cuğum annene çok çok geçmiş olsun arkadaşım. şimdi nasıl iyi mi?

günaydın erverdi ve arkadaşlar. merkez konusunda haklısın hangimiz mükemmeliz ki mükemmel merkez olsun. önemli olan daha kötülerin içinden mümkün olduğunca düzgün bir taneyi seçmek
kanser konusunda ben semra karaman ın 40 yaş üstü 3 ten fazla tüp önermiyoruz yazısını okuduğuma eminim memorialdaki gazete haberlerinde de okumuş olabilirim. çok net hatırlıyorum çünkü daha önce hep sayı kısıtlaması yok diye okumuştum. bu da semra kahramanın 43 yaş ve kanser haberi. zaten 43 yaş sonrası yumurtalar bittiği için çok fazla tüp denenemiyordur:
www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberYazdir...945674

Herada belki senin kistler benim arkadaştan farklıdır. arkadaşımda kistik bünye ama onda her sene mamografi ve ultrason ile kontrol edilip bir öncekine göre değişiklik var mı büyümüş mü vs diye kontrol edilen zararsız kistler var. dr bu kistlerin verilen ilaçlarla kansere dönüşebileceğini söylemiş

Kızlar herkese günaydın.Hafta sonu kalabalık yatılı misafirlerim vardı aşırı yoğundum.Bilgisayarı bile açamadım.Hep aklımda Hereda vardı.Aklımdan hiç kötü haber alacağım geçmemişti.Bu sabah işe gelip okuyunca çok şaşırdım.ınan arkadaşım ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzüldüm.Benim de diyebileceğim tek şey bu gonal-f'in sana iyi gelmediği olabilir çünkü senin daha önce bir hamileliğin var niye hiçbiri döllenmesin ki?Dr'un aramadı mı bakalım o nasıl bir açıklama yapacak bu durumla ilgili.Ben de çok merak ettim.Sen şimdi biraz bu durumdan uzaklaştır kendini kendine başka bir uğraş bul arkadaşım.Hem havalr biraz ısınsın.ıyi havalarda (benim öyle oluyor) ruhsal durumu daha iyi oluyor insanın.Ben de 3.yü denemek istiyorum ama benim de 1 yıl içinde 3 tüp denemesi fazla olacak eşim de öyle diyor.Ben de yaş ilerliyor rezervler tükenicek diye acele ediyorum.

Erverdi arkadaşım o ilaçlar özellikle ilk denememde bana da çok baş ağrısı yapmıştı.Dr'a sormuştum o zaman ilaçların öyle etkisi yok demişti ama bende pıhtılaşma sorunu var demek ondan olmuştu.Dr'lar ne kadar yüzeysel düşünüyor.Normal de yapmıyor ama bu tür ilaçlar pıhtılaşmayı arttırdığı için bizlere yapması normal.Erverdi arkadaşım sana birşey sorucam transferden sonra sen o karından vurulan iğnelerden vurulmuşmuydun(Cleksan.innohep vb.)Bir de o incir kürünü adetin kaçıncı günü başlıyordunuz.Ben 7.günü falan diye hatırlıyrum ama doğru mu acaba.Senin de ödevler bitti beklemdedsin herhalde.ınşallah bu ay senin yüzün güler canım arkadaşım.

Deniz Bulut arkadaşım annene çok geçmiş olsun.Şimdi iyidir herhalde.Şu özel hastaneler hakikaten devlet hastanelerini aratıyor bizlere.Biz çocuktan dolayı yıllardır (8 yıl oldu) çapadayız.Tabi ki bir sürü eksikliklerden dolayı sinirlerimiz çok yıpranıyordu.Yaklaşık bir yıldır da şu tüp denemelerinden dolayı özel hastanelerdeyiz ama biz pek fark göremedik.Bu arada rahim filmini çektirmişsin sonuç da iyi çıkmış senin adına sevindim arkadaşım.Şu bayat yumurta söylemini de çok tuttum çok güzel isim bulmuşsun iyi bir yorum ama aralarda bir kaç tane işe yarayan yumurtalarımız kalmıştır belki de ne dersin.

Bu arada topikten bayağı uzak kaldım.karamel arkadaşım sen nasılsın Senin de adetine az kaldı sanırım.Alabama da iyi döndü topiğe geçen Defne arkadaşımız dönmüştü kızı 3 aylık olmuş bile zaman ne kadar hızla ilerliyor.Waress'ın da bebeciği iyiymiş haberler iyiydi.Esteryanın sanırım risk biraz yüksek çıkmış.Özürlü bir çocuk annesi olarak ben amniyosentez yaptırma yanlısıyım ama buna eşinle sen karar vereceksin arkadaşım.Gukem arkadaşım sen de madem okulunda mutlusun seneye şansını bir daha denersin canım.

Şu anda aklıma gelmeyen arkadaşım varsa affola herkese iyi bir hafta dileğiyle.

karamel hulya geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun
karamel sana da geçmiş olsun. iyi bak kendine çabuk iyileş sen de şimdi tedavi için gün sayıyorsun
hülya evet canım 1 yıl içinde 3 tedavi çok hırpalıyor ama maddi durumunuz yeterliyse sadece kontrole gidip iyi bir rezerv ile iyi bir merkezde yine deneyin derim. malum yumurtalar da hızla tükeniyor.tabii inşş kendi gelsin uğraştırmasın

Herada'cım, dün akşam gelince okudum çok üzüldüm bir şey yazamadım, şimdi kendimi toparladım. Öncelikle kendini bir dinlendir bedenen ve ruhen istersen bir süre topiğe girme hani bu konulardan kendini tam olarak uzaklaştırmak adına nasıl olsa bize dönersin biliyorum.

Artık aynı yerde 3. kez deneme. Kendine koyacağın dinlenme süresinden sonra Memorial'e gidersin orası çok başarılı bir merkez anladığım kadarı ile.

Bir de dün akşamdan beri aklıma bazı sorular takıldı, hormonlarla zorlanarak bir den fazla oluşturulan yumurtalar ile her ay doğal yoldan yumurtladığımız yumurtaların döllenme kapasiteleri farklı mı ? Arkadaşların belirttiği sana iyi gelmedi dedikleri o ilaç acaba senin yumurtlama kaliteni etkiliyor mu ?Başka ilaçtan daha iyi bir verim alabilir misin ? genel olarak birden bu sorular aklıma takıldı. Çünkü dışarıdan verilen bu farklı isim altındaki hormonlar yumurtlamayı tetikliyor, belki her kadında farklı reaksiyonlar veriyor aynı ilaç. Sonuçta yaşın ve yumurta kalitenin bu tedavi için uygun olduğunu düşünüyorum.

Neyse sen bir dinlen de istersen bu soruları da bir uzmana o zaman sorabilirsin.

selam kızlar dün akşam ben gittikten sonra epey tıbbı muhabbet olmuş size söylememiştim doktor göğüslerimi de kontrol etmişti ve sol göğsümde 0,5 lik bişey bulguladı ve memografi verdi. bunu kafana takma ama kontrol etmekde fayda var. şimdi regl öncesi dönemdesin dedi. ilaçların tetikleyebileceğini ya da tüp denememden sonra tetiklenmiş olabilir dedi. ben de sizin yazdıklarınızı okuyunca ihmal etmiyim bari dedim. sanırım yarın hem kan vercez bi takım testler istemişti benden ve eşimden. hemde mamografimidir neyse onu çektiriyim diyorum. denizcim yazdıklarını okudum da hala bu doktor benim ısrarla histeroskopi diil de laparoskopi istediğinin nedenini sorsamda histeroskopiyi önermiyorum önce laparoskopi dedi ama yinede ultrasonla kontrolden sonra. ben de diyorum ki. hani yaş ve rezerv ya bizim sorunumuz. bu defada çektirmesem eğer çok ısrar etmesse tabi. daha sonra yine başarısız bir deneme olursa lap çektiririm. ya da bilmiyorum bi kontrole gidiyim de o zaman netleşecek nasılsa.

hülyacığım , evet adete az kaldı ilaç salı bitiyor bakalım gelince 22 .gün gideceğim. ılk 5-6 gün içerisinde minik lekelenme ve minik 1-2 kan damlası olunca bu adetin sorunsuz geleceğini hissettim açıkcası ama bilinmez.

valla deniz bizim topiğin kısmeti bu galiba tedavi öncesi ve sırasında hastalanmak, bende kuralı bozmadım.

ilaç içmeye korkuyorum, bakalım ne olacak

Kızlar Merhaba,

hepinize teker teker selamlar sevgiler..
soyle bir gecmise baktım ama cok saman kafalı oldum ben beynim sanki uctu gitti ,
geriye bir naciz bedenim kaldı, o kadar unutkan oldum ki ve kafam hicbiseye basmıyor nedense..
Uyumak ve yemek yemek harici hersey boss..

Heradam okudum basına gelenleri .. seni anlayabiliyorum 2 defa hamile kalıp kalbi atmadıgı icin kurtaj oldum olumsuzluk ve hayal kırıklıgı ne demek cok iyi bilirim canım.. Ama malesef ki insanoglu bir yerden sonra hicbirsey yapamıyor, eli kolu baglı kalıveriyor.. Ama bu demek degil elbette pes edecegiz..
Asla.. Mucadele insan olmanın en onemli ozelliklerinde biri, su andaki hamileligimden once annemin bana tehditllerini size anlatamam.. mart sonunda bir kurtaj, agustos basında bir kurtaj yasayınca annemmm yeterrrrrrrrrrrrr falan oldu.Yok dedi cocuk mocuk hamile kalırsan seni döverim dedi.. Her zamanki gibi dinlemedim elbette , gozumu kararttım ve bgunlere geldim..
Anne olma mucadelesi oyle birsey ki hicbir mucadeleye benzemiyor, ne spora , ne kariyere..
Ve biz guclu kadınlar, mucadeleden yılmayan kadınlar basaracagız..
Bu topikten yazan tek tek tum arkadaslar erverdi olsun karamel olsun hulya olsun alabama olsun denizbulutum olsun gukem olsun... Mucadele gucunuz Allah tarafından size verilmis ve sınanıyor bence..
ve cok yakın kızlar 2010 un enerjisi icimde bambaska bu sene Allah mukafatlarınızı verecek kalpten inanıyorum..

merhaba hülyacım;açık görüyorum seni.nasılız bugün?umarım iyisindir.canım;benim sadece 1 transferim oldu.öteki iptaldi.transferimden sonra bana crinone isimli jel verilmişti aşağıdan.iğne verilmemişti.artı progestan hap folik asitti sanırım bunlardı.çinko vitamini de olabilir.o kadar denemeye hangisinde neydi inan karıştırabilirim.ama transferimden sonra kullandığım jeldi.bundan eminim.ama 2nci denememde drum bana .yumurta toplama işleminden sonra prognex isimli iğneyi vermişti.ilk gün vurulmuştum.sonra iptal olunca herşey bitti.incir kürüne de canım adetin 3 üncü günü başlıyoruz.hadi beraber olsun.bende incir aldım bugün.bir daha ki adete kadar devam.2 ay tekrar ediliyor.ödevler bitti ama her an adet olabilirim.bu ayda boşa geçti.burnumun hizasında koca bir sivilce(neredeyse çıban gibi)illa geleceğini haber veriyor ara sıra ağrıyan karnımla beraber.hiç şaşmaz.yarın kesin.bugünü çıkartırsam eğer.kendine iyi bak.daha sık uğra.görüşürüz canım

Son düzenleme:
Evet Erverdi aynı anda yazmışız.Arkadaşım adetin 3.günüyse incir kürü ben kaçırdım o zaman.Benim bugün adetin 7.günüydü ben yanlış hatırlıyorum o zaman 7.günü diye.Neyse zaten bu ay yapamazdım.Ev çok kalabalıktı bir haftadır.Bir dahaki aya o zaman.Sen sivilceyi boşver arkadaşım bazen sivilceye rağmen hamile kalan arkadaşlar oluyormuş ben okumuştum inşallah gelmez de incirlerin kalır kenarda.Bu arada ben çakal değilim.

Son düzenleme:

Hayır arkadaşım hoşluk olsun diye dediğini biliyorum ama öyle sanal konuşunca anlaşılmıyor kesinlikle şaka olduğunu biliyorum ben de onun için dedim.sakın üzülme.

kaçmaz denizcim.sıkı takipçisiyim buranın.sana daha öncede yazmıştım arkadaşım.benim koci ne vitamin içer,ne da başka bişey.beyfendiye ters etki yapıyormuş!!!ama keçiboynuzunu yiyor.arada alsında kıtır kıtır yiyiversin,söyliyeyim.daha 2 ay önce aldığım arı sütü duruyor bitmedi.e vitamini desen kutudan sadece 1 tane içilmiş.çok zor işim çok.ona göre ne tüp olsun,ne aşı,ne sigarayı azaltsın(bıraksın da demiyorum)istiyorki kendi gelsin.emek olmadan da yemek olmuyor maalesef..tüm uğraş bende.görüşürüz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…