38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

çok tuhaf bir psikolojim var benim.olmadığı zaman kimsenin bana üzülme demesine tahammülüm yok(çünkü insan üzülünecek durumda üzülmeli,gülünecek bir durumda gülmeli,duruma göre yani.istiyorsa ağlamalı ) .ama lütfen kırılmayın.hiçbirinize bir sözüm yok.biliyorsunuz burda anlatabiliyorum kendimi.hepinizi seviyorum.hepimiz paylaşıyoruz burda.sadece yenilgiyi hazmademiyorum sanırım.bu benimle ilgili tamamen benimle ilgili.yoksa beni teselli etmek isteyenle ilgili değil.her yenilgi yeni bir hırs yaratıyor.ama o hırs yeniden yenilgiye dönüşüyor.kısır bir döngü.ben böyleyim.şimdi nisanı büyük bir hırsla bekliyorum.işin kötü durumu hem de çok kötü olanı ne biliyormusunuz ne kadar son desem de her defasında,daha tedavi aşamasındayken bile olmazsa bir daha nasıl yapabilirim diye içimde birşeylerin beni kemiriyor olması
.bu ay beni hiç üzmedi nedense.sanki düğünle bekliyordum.birşeyler yapmalı.yeni kararlar almalı.
 
arkadaşlar dün tesadüfen başka bir sitede okuduğum bir paylaşımı moral olsun diye yazmak istiyorum. yaşını yazmamış ama tahmininm 35-40 arası. gerçek bir mucize :

Merhaba arkadaşlar. Beni hatırlamanız mümkün değil. En son ve son kez sanırım 2007 yılın ın son aylarında yazmıştım foruma. Daha yeni evliydim ve yaşım nedeniyle zaman kaybetmeden çocuk sahibi olmak için doktora gittiğimde "fsh" değerinin ne anlam ifade ettiğini öğrendikten sonra şok halinde ve çaresizce yazmıştım buraya. Bir daha hiç yazmandım belki ama hep okudum sizleri. Kimler tedavi deniyor, kimler başardı, kimler yeniden denemek üzere yola devam ediyor hep izledim uzaktan uzağa. Tabi ben de boş durmadım bu arada. Bir sürü doktora gittim. Kimisi tek çare yumurta nakli, size tüp bebek tedavisi başlamayız dedi yıktı geçti. Neyse ilk öğrendiğimde fsh'ım 27 idi ve düzenli olarak regl oluyordum. Ama öğrendikten sonra herşey alt üst oldu. Fsh değerim 100'lere kadar çıktı, regl olmamaya başladım, ateş basmaları vs. vs. Neyse bu arada FSH'ın düştüğü zamanlar da oldu ve iki defa tüp bebek tedavisi gördüm. İlk tedavide hiç yumurtam oluşmadı ve tedavi iptal edildi. İkinci tedavide sadece 1 tane 1. kalite embriyo elde edilebildi ve transfer edildi. Evde yatarak heyecanla geçirdiğim günlerin sonucunda Nisan 2009'da gözyaşlarıyla son bulan bir süreç. Tedaviden sonra iki defa daha regl gördüm. En son Haziran 2009'da regl gördükten sonra aylarca regl olamadım. Bu arada akıntılarım oluyordu, göğüslerim de şişme vardı ve sanki hormanlar çalışıyor gibiydi ama regl olamıyordum. Hamilelik testi alıp yapmayı çok düşündüm ama hepiniz bilirsiniz o hüsranı, işte onu yaşamamak için alamadım, yapamadım. Artık herşeyin sonunun geldiğini, menepoza girdiğimi ve asla bebeğim olmayacağını düşünüp kabul etmeye çalıştım. Eşimle artık çocuğumuz olmayacağı gerçeğini kabul ettik. İşte bunu sindirdiğim ve kabullendiğim noktada artık menepoz tedavisine başlamak için gittim doktora. Doktorum muayeneye başlamadan önce anlattım durumu, öncelikle kendi sağlığım için burdayım, önceliğim bebek değil, bedenim izin verirse bir kez daha deneyebilirim ama öncelik benim dedim. Veeeeee. Doktor muayeneye başladığında çığlık atarak hamile olduğumu söyledi.. Hem de 18 haftalıktı bebeğim, Çok sağlıklı bir kız bebek. Biliyor musunuz doktora işyerinden bir kaç saatliğine izin alıp yalnız gitmiştim. Eşimin haberi bile yoktu doktora gideceğimden.. Allahım o günü unutamıyorum. İnanılır gibi değildi. Mucizeler vardı ve allahım bana bir mucize bebek vermişti işte ordaydı karşımdaydı. İşte böyle. Şu anda 28 haftalık hamileyim ve allahıma şükür herşey yolunda. Sizlerle bunu paylaşmak istedim. Mutlu olacağınızı, arada kaybolabilen umutlarınızın yeniden yeşereceğini biliyorum. Ve inanın sizleri hiç tanımasam da her gün ama her gün hepiniz için, anne olmak için yanıp tutuşan tüm kadınlara bu mucizevi duyguları yaşatması için allahıma dua ediyorum.
Bundan sonra buraya yazamasam da sizlerin öykülerini izlemeye devam edeceğimi biliyor ve daha pek çok mutlu haberler almayı umut ediyorum.

Sevgiyle kalın...
 

Deniz Bulut'cum, iş yerinde şimdi okudum ve ağlamamak için kendimi zor tuttum, ama ağzımdan garip bir ses çıktı kendimi tutamadım, boğazımda düğümlendi sanki duygularım. O bayan adına çok sevindim. Tam bir mucize.
 

Bende senin gibiyim, üzüleceksem üzülürüm ağlarım, çok hırpalarım yerine göre kendimi ama onları yapmazsam dolarım, taşarım ,kabıma sığmam. Sadece üzülme ve ağlama dönemini uztmamak gerekiyor uzarsa bedenimize zarar veriyoruz. Yoksa insan açılıyor. Ben de her zaman duyguların dışa vurulmasından yanayım insanı rahatlatıyor. Sende kendini rahatlat her nasıl rahatlıyorsan. Duygularını hissettiğin gibi yazman güzel burada hiç birimiz niye öyle diyecek kişiler değiliz, çünkü içimizi en güzel ve açık haliyle buraya döküyoruz o nedenle ben de burayı seviyorum.
 
Son düzenleme:


Waterss arkadaşım senin söylediğin doğruymuş dün tekrar fortelin sitesinde okudum çift çizginin gürüldüğü gün ve ertesi gün diyor.Gerçi geçen ay öyle yapmıştık ama olmadı belki bu aya kısmettir.Bugün 11. gün ben de hala kasık ağrısı yok akşamüzeri yapıcam ovulasyon testini.
Uykuların azalmış halsizliğin devam ediyorsa hiç kendini yorma canım.Tabi ki kadın alıcaksın kendine dikkat etmen lazım.Kendine bebeğine dikkat et canım.
 
kızlar , bugün adet olmazsam ama sanırım olmam çünkü genelde millet bu ilacı bırakınca 5. gün oluyormuş (benim 3. gün) pazartesiye rand. alacağım.

Çünkü ct.side olsam, pazar'da olsam, hiç olmasamda Pazartesi gideceğim. Olurum dimi (((

Doktor bana 10 ay içerisinde 2 kere hamile kaldın, muhtemel rahim probleminden kaybettin, kendin bile deneyebilirsin dese de yaş konusu için panikteyim.

Şimdi bu ay tedavi olsam ne çıkarsa dondurtsam, 2 ay sonrada tedavi olsam ne çıkarsa dondursam yaza doğru transfer olsa diye düşündüm ama sadece bir an düşündüm. Tabi olacak iş değilde
 

Erverdi arkadaşım hadi bakalım nisan ayında sen deniyorsun tüpü arkandan mayıs ayında da ben gelicem canım.İki ay üst üste müjdeli haberler verelim arkadaşlara.Bir de bu ay incir kürünü yapıcaktın herhalde onu ihmal etme canım tüp deneme ayında önce o kürlerin yapılması lazım.Gelecek ay da ben yapıcam inşallah günün kaçırmam.
Bu ay çok beklemiştin üzülmemene sevindim arkadaşım.Tabi alıştık artık.
 

Karamel arkadaşım inşallah adet olursun bir problem olmaz.Bazı dr'lar dondurulmuş embriyodansa taze yumurtayı tercih ediyorlar.Tutma şansı daha yüksekmiş taze embriyonun.Aslında hormon almadan veya çok az ünite hormonla birkaç ay yumurta alınıp dondurulduktan sonra tarnsfer edilme durumunu ben de düşünüyorum ama sen bir dr'unla görüş bakalım ne diyecek.
 
şu gazetedeki 48 yaşındaki kadın bana inandırıcı gelmedi , üstelik ikiz donasyon gibi duruyor ne dersiniz. Tabi parmakla gösterilecek mucizeler de var o ayrı.
 

bakalım babamız ne der, o pek dondurulmuşa sıcak bakmıyor korkuyor karışmasından, bende karışacaksa bu da karışır diyorum.

Ben genede aptala yatıp, embriyo buradan dışarı çıkmıyor değil mi, lab. burada karışma riski yok falan gibi soracağım.
 
Gukem sana bol şans canım.ınşallah güzel haberlerle dönersin arkadaşım.Dün oğlumun durumunu sormuşsun.Üzdüysem falan diyorsun.Hiç üzülmem ben çoktan kabullendim durumu çünkü o benim oğlum.biz onu çok seviyoruz ayrıca çok tatlı yakışıklı bir oğlum var doğrusu.(Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş)
Benim oğlum 2002 yılında 37 haftalık sezeryanla dünyaya geldi.Hamileliğimde hiç sorun yaşamadım.Yalnız oğlumdan önce bir gelişmeyen gebeliğim olduğu için dr bebe aspirini başlatmıştı hemen 5 haftalık hamileyken.Oğlum doğduğunda herşey normaldi.Yalnız 2-3 aylık olduğunda başını tutamadığını farkettim.Çocuk dr'una sordum ama hayır başınını tutuyor gayet sağlıklı dedi bana.6 aylık olduğunda rutin kontrole gittik yine aynı dr'a.Senin çocuğun başını tutamıyor dedi bana.Hemen üniversite hastanesine gidin dedi.Gittik tabi hemen.Araştırmalar 6 yaşına kadar devam etti.Hiçbirşey bulamadılar.Yurtdışına da birçok örnek(kan.kas vs.) gönderildi hepsi temiz çıktı.En son nöroloji hocası sebep aramayın dedi piyango gibi düşünün dedi.Büyük ikramiye bize çıkmıştı.Benim oğlumun dış görüntüsü gayet normal onun için hep hastalık arandı oğlumda.Mutlaka bir hastalık var çocuğu bu şekilde etkiliyor dediler.Ama onlar da pes etti.En son işte oğlum benim karnımdayken herhangi bir ilişim kopukluğu yaşamışsınız oksijen gitmemiş oğlunuz o şekilde etkilenmiştir dediler.Ama ben onu farkedemezmişim.Bir hikayem de yok zaten.
Sonuç olarak benim oğlum çok salık hipoton bir çocuk.Hala baş kontrolümüz tam yok.Oturamıyor yürüyemiyor işitme kaybımızdan dolayı konuşamıyor da.Ama algılaması tam.Herşeyi çok kolay öğreniyor ama kasları zayıf olduğu için istediğini yapamıyor ama yapmaya çalışıyor.Fizik tedavi dışında herhangi bir ilaç tedavimiz de yok.Durum bu arkadaşım.
 
Hülyacığım, yaşanacakmış yaşıyorsun. Gönül isterki her güzey şey bizim başımıza gelsin ama olmuyor.

Ancak ne şanslısı senin bir annesi var, ilgili, bilgili ve onun için herşeyi yapan.

Bu bebeği 2. çocuk olarak mı istiyorsun , oğlun için mi istiyorsun bilemiyorum ama ne için istersen iste haklısın. Kimine göre o bebeği daha doğmadan büyük bir sorumluluk altına soksanda, sende bir şekilde oğlunuda düşünmek zorundasın. Sizlerden sonra kanından canından biri olmalı yakınında.

Allahım en kısa sürede gönlüne göre versin arkadaşım.
 

Hülya'cım kasık ağrısı ve belirtilere hiç takılma her ay farklı olabilir bu belirtiler ya da hiç olmayabilir. Zaten ovülasyon testi kullandığımız zaman belirtiye gerek yok sonucu alıyoruz. 11. gün ise hemen bugün başla ve çift çizgileri görene kadar her gün yap gün atlama sakın olur mu ? Periyodun kaç gün sürüyor bilmiyorum ama daha geç kalma başlamak için. Bir kadın periyodun her hangi bir dönemimde yumurtlayabilir, çok ideal günlere takılmayalım. Çift çizgilerden sonraki ilk tek çizgiyi elde ettiğin tarihin üzerine +14 gün ilave et 14. gün veya 15. gün regli olman ( yani olmaman gerekiyor ) Bol şanslar. Preseed i uygularken ilişkiden önce ilişki esansında bir kaç kere enjekte edebilirsin ben öyle yaptım iyice bol olsun da spermler rahat yüzsünler diye :)))..kaydirigubbakcemile3
 
canım öncelikle anlamadım niye donduracaksın? şimdi bizim yaşımızda ne yazık ki çok fazla yumurta çıkmıyor. çıksa da yine ne yazık ki 5. güne gidip blastosist olup donduracak mükemmelliğe gelemiyor çoğu. doktorlar da bu durumda riske atmamak için zaten genelde 3. hatta 2. gün transferi yapıyorlar.çok şanslı bazı arkadaşlarımızın yumurtaları 5. güne gitse de sayısı 2 den 3 den fazla olmuyor. eh ger dondurulmuşun çözülürken bozulma ihtimali de var. o nedenle sayı az olunca sağlık açısından bir risk yoksa dondurulmuyor zaten. doldurulması için söyle 5. güne varan en az 5 tane yumurtan olacak ki 3 tanesi konsun 2 tanesi de dondurulsun. inşş senin dondurulacak kadar bol ve kaliteli yumurtan olur ama yaza doğru transfer diyorsan o zaman yaza doğru tüp dene o zamana kadar da doğal denersin.
benim durumuma da düşme tabii. sağolsun bahçeciden süleyman tosun bana 41 yaşında kürtaj sonrası sizin doğal oluyor diyip 1 yıl kadar bekletmiş sonra 42 de benim isteğimle tüp yapmıştık ve olmadı tabii. şimdi de yaş 43 oldu ve yumurtalar bitti. yani anlamadım neyi bekleyeceksin?
bu arada merak etme hiçbir hastanede embriyolar karışmaz. hem dünya tazminat öderler hem gelecekleri biter hepsinin.
 

Hülya'cım geçmiş olsun. Tam olarak bir teşhis konulamadı mı?, hipon yazmışsın ama başını anlayamadım. .Herşeyi algılaması ve öğrenmesi zeka ve beyin açısından olumsuz bir şey olmadığını gösteriyor, tamamen nörolojik bir durum sinir sistemi bir şeylerden etkilenmiş anne karnında.Maalesef tıp bir yerde duruyor..

Fizik tedaviler işe yarar umarım, işitme problemi ortadan kaldırılabilse konuşmada başlar . Umarım oğlun kardeşine bir an önce kavuşur.. Senin de ikinci çocuk kararında her ne olursa olsun nedeni destekliyorum. Karamel ile aynı fikirdeyim.
 

iş çok ciddiye bindi ya, korktum açıkcası. Ben o iki hamileliğimde de çok isteyip, hamile kalınca ne yapacağım ben şimdi olmuştum.

Ne güzel anlatmışsın doktor hanım, ben dölleniyor ve donuyor biliyordum meğer 5. gün olursa donuyormuş , bak yeni birşey daha öğrendim.

Kısaca anlayacağın, karmakarışık bir ruh halindeyim şu an, hem istiyorum hem korkuyorum, bir yandanda FSH yükseldiyse diyorum. Doktor önemli değil önemli olan ilaca yanıt diyor.

Böyle işte :1no2::1no2::1no2:
 
hülya cığım benim iş yerinden bir arkadaşımın oğlu da tamamen aynı durumda. onun doğumunda bir terslik olmuş sezeryende oksijen gitmemiş mi ne o yüzden. o da 2 sene öncesine kadar (şu an 7 yaşında) tek başına oturamıyordu. o duyuyor ama kaslar tam çalışmadığından konuşmaya başlayamamıştı. sadece anne falan diyebiliyordu. onun da zekası normal. görünüşü normal. sadece doktorlar fiziksel gelişme gecikirse zekanın da etkilenip gerdiden gelebileceğini söylemişti. ona da birtek fiziksel terapi vs yapılabiliyordu. normal gelişim gösterebilsinler diye normal okula başlasın istediler o nedenle arkadaşım 15 seneden emekli olup foçaya yerleştiler. allahtan onun da kendisine çok yardımcı oğlunu seven bir eşi var. erkeklerin çoğu bu durumu kabul edemeyip kaçıyorlarmış. sizlerin bir şanslı tarafınız da maşallah eşleriniz. inşallah bebeğin biran önce olur. ben bir kardeşin oğluna da yararlı olacağını düşünüyorum
 


canım bu çocuğu hem 2.çocuk olarak istiyorum hem de tabi ki oğlum için ileride gözkulak olacak bir kardeş olarak istiyorum.Benim çocuğum var ama sağlıklı değil.Sağlıklı bir çocuğum olsun çok istiyorum tabi.Eşim zaten çok çocuk seviyor daha evlenmeden 2-3 çocuk istiyordu ben o zamanlar istemiyordum ama ben de birkaç yıldır çok istiyorum.Yani dediğin doğru bazısı bu olaya yeni bir can dünyaya getiricen sorumluluk altına sokucan gibi muhabbetler ediyorlar ama hayatın ne göstereceği hiç belli olmaz.Sağlıklı dünyaya gelir daha sonradan başına bir olay gelir ve o da özürlü olabilir.Biz 8 senedir devamlı hastanede olduğumuz için o kadar çok hikaye duyduk ki?Hayatın insana ne zaman sürpriz yapacağı hiç belli olmuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…