O zaman umarım gün içerisinde yumurtan çatlamaz, çünkü çatladığı zaman ortamda döllenmeye hazır sperm bulunmalı spermlerin fallop tüpüne yolculuğu da 9 saat sürüyormuş yaklaşık.
Waterss arkadaşım yumurtanın çatlaması da 24-36 saat arası oluyorya hani çatlatma iğnesini yapıldıktan 36 saat sonra toplanıyor yumurtalar tüp bebekte.
canım benim evet onların yüzündeki o saf temiz görüntü öyle sevimli ki sevmemek elde değil. dediğim gibi benim de yeğenim öyle. doğumda hazneden su gelmiş tam 8 saat sonra doğum gerçekleştiği için oksijensiz kalmış ve beyin hücreleri ölmüş % 90 oranında az daha kalsa ölecekmiş.(allah korusun)bizde hemen farkettik başını tutamadığını çok gezdiler doktorları ve tıpta çaresi yok. ama doktorun biri demişti ki sürekli egzersiz yapın elleri ayaklarıyla babam yani dedesi sürekli yaptı bunu ve 12 yaşlarında yürüdü. şimdi koşuyor bile teyzesi. işitme kaybı yok ama konuşamıyor da herşeyi kendince bi kelime bularak anlatmaya çalışıyor 21 yaşında şimdi bana hala diyemiyor mesela alla diyor ben anlıyorum eşime enişte diyenleri duydu eniş diyor mesela. ve zor öğreniyor şuan ki zeka yaşı 5 civarı.bütün aile üstüne titriyoruz çok zor ama allah ona analı babalı uzun ömürler versin kaybetmeyi asla istemiyoruz. gerçi çok zor geçti ve yürümezden önce sürtündü yıllarca döktü yıktı kırdı.o yüzden zor oldu ama zor zamanları biraz daha geride kaldı.gözleri falan öyle güzelki anlatamam.ağzından su akıyor bazen siliyor ama beceremiyor bazen öperkende sana değiyor ama hiç hiç kötü gelmiyor bana.yani onun yürümesine de imkansız demişlerdi ama babam egzersizi bırakmadı çok şükür yürüyor işte. allah ona da analı babalı uzun ömürler nasip etsin. ben çok seviyorum o temiz masum yüzleri.( ha bu arada benim yeğenim ergenliğe girdiği için kadınlara karşı çok zaafı var güzel bir hanım görünce dibinde oturuyor:) doktor güzelse hiç düşünmeden iğne yaptırıyor ama erkekse asla yaptırmıyor. yalnız bu konuda şuna dikkat etmek gerekiyor bu tarz çocuklarda belli yaş üstünde epilepsi oluşabiliyor oluşmayabiliyor da işte bu çok zor bizimkinde var çok ağır krizler geçirdi yıllarca ama üç yıldır allah korusun herkesi geçirmedi ama sürekli ilaç içiyor. işte önlem olarak aslında sürekli altı ayda bir rutin doktora gitmek gerekliymiş biz bilemedik tabii. sizinkinin durumu benim yeğenimden çok iyi şükürler olsun ki algılaması iyi allah ona her konuda yardım eder işallah. lütfen benim için öpün onu sevgiler...Gukem sana bol şans canım.İnşallah güzel haberlerle dönersin arkadaşım.Dün oğlumun durumunu sormuşsun.Üzdüysem falan diyorsun.Hiç üzülmem ben çoktan kabullendim durumu çünkü o benim oğlum.biz onu çok seviyoruz ayrıca çok tatlı yakışıklı bir oğlum var doğrusu.(Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş)
Benim oğlum 2002 yılında 37 haftalık sezeryanla dünyaya geldi.Hamileliğimde hiç sorun yaşamadım.Yalnız oğlumdan önce bir gelişmeyen gebeliğim olduğu için dr bebe aspirini başlatmıştı hemen 5 haftalık hamileyken.Oğlum doğduğunda herşey normaldi.Yalnız 2-3 aylık olduğunda başını tutamadığını farkettim.Çocuk dr'una sordum ama hayır başınını tutuyor gayet sağlıklı dedi bana.6 aylık olduğunda rutin kontrole gittik yine aynı dr'a.Senin çocuğun başını tutamıyor dedi bana.Hemen üniversite hastanesine gidin dedi.Gittik tabi hemen.Araştırmalar 6 yaşına kadar devam etti.Hiçbirşey bulamadılar.Yurtdışına da birçok örnek(kan.kas vs.) gönderildi hepsi temiz çıktı.En son nöroloji hocası sebep aramayın dedi piyango gibi düşünün dedi.Büyük ikramiye bize çıkmıştı.Benim oğlumun dış görüntüsü gayet normal onun için hep hastalık arandı oğlumda.Mutlaka bir hastalık var çocuğu bu şekilde etkiliyor dediler.Ama onlar da pes etti.En son işte oğlum benim karnımdayken herhangi bir ilişim kopukluğu yaşamışsınız oksijen gitmemiş oğlunuz o şekilde etkilenmiştir dediler.Ama ben onu farkedemezmişim.Bir hikayem de yok zaten.
Sonuç olarak benim oğlum çok salık hipoton bir çocuk.Hala baş kontrolümüz tam yok.Oturamıyor yürüyemiyor işitme kaybımızdan dolayı konuşamıyor da.Ama algılaması tam.Herşeyi çok kolay öğreniyor ama kasları zayıf olduğu için istediğini yapamıyor ama yapmaya çalışıyor.Fizik tedavi dışında herhangi bir ilaç tedavimiz de yok.Durum bu arkadaşım.
merhaba arkadaşlar geçmişi okumadan hemen yazmak istedim umarım herkes iyidir.
ben doktordan geldim hale hanım muayene etti çok ilgili ve nazik geldi bana kadınların daha detaycı olduğunu bir kez daha hatırlattı bana...
bugün reglimin 19. günü ve rahim kalınlığı 7.6 imiş. iki küçük miyom oluşmuş ve çok önemsiz dedi.( takipsiz klomene borçluyum diye düşünüyorum) geçen gün gittiğim kılıç aydınlı bana tek önemsiz miyom var demişti. neyse ...
2 tane antral folikül gözüküyor dedi şuanki rezervimde. benim anlamadığım bu önümüzdeki regli dönemine iki yumurtaylamı başlayacağım yoksa daha 19. gün olduğu için bu sayıya yenisi eklenir mi bilmiyorum.ancak bildiğim şu var ki üç ay önce 19. günümde 7 folükül var demişti aydın arıcı geçen reglimin 3. günü 4 folikül vardı ve bugün 19 gün nasıl 2 ye düştü hemen anlamadım...dedi ki yumurtan varmış çatlamış dedi bu güzel bir şey sayı az da olsa çatlayan bir yumurtan oluyor demektir dedi.
ve en kötüsü de 25mm-19,5 mm çapında çikolata kistin var dedi. bu ne demek pek bilmiyorum ama aslında kadın bana açıklama yaptı gebeliğe bir zararı var mı açısından ama benim canım çok sıkıldığı için ne dediğini anlamadım ( duydum belki ama dinleyemedim) bu kist sanırım egebliğe yüzde yüz engel olmasa da engelmiş dedi gibi sanırım ama ...herhangi bir müdehale gerekli mi dedim sakın sakın dursun dedi. işin ilginç tarafı reglimin 3. günü kılıç aydınlı ve üç ay önce gittiğim anadolu sağlık merkezindeki aydın arıcı bana böyle birşeyden nedense hiç bahsetmedi.( acaba göremediler mi yeni mi oluştu klomenin katkısı olabilir mi bilmiyorum)
ve tüp bebek olayını bir ay erteledi önce rahim filmi şart dedi ilk reglimde ve onun sonucunu görecekmiş.( kılıç aydınlıya ben demiştim ki rahim filmi çektireyim mi oda bana zaman ve para harcamana gerek yok tüp yaptır demişti yoksa geçen ay ben çektirecektim hadi buyur bakalım) sayesinde bir ay daha geç kalmış oluyorum. gerçi hale hanım dedi ki folükül sayısı her ay değişiyor belki bir dahaki ay daha iyi olabilir dedi...
şimdi çikolata kisti ne demek ve neden kaynaklı olur onu araştıracağım... bilginiz varsa da yazarsanız çok sevinirim. gene depresyona girdim tabi doktorun yanında iki kez gözlerim doldu şimdi de her an ağlama krizine girmek üzereyim.. sevgiler...
evet ha 35 ha 38 çok farketmiyor zaten benim 20 yıllık bir sigara geçmişim var bir kere seninle aynı yaştayız yumurta yaşı olarak.benim daha önce gittiğim iki prof tan biri gene tüp bebek uzmanı diğeri de kısırlık tedavisinde iyi bir hekim ikiside hamilelikle ilgili uzman değildi yani. bugün ben kılıç aydınlıyı aradım benim çikolata kistimin olduğunu söylemediniz diye oda notlarıma bakayım dedi baktı ve çaplarıyla söyledi evet görmüş ama bilgi vermemiş bu engel değil diyor senin en büyük sorunun rezervin az bende oyalanmadan tüp bebek merkezine git dedim zaten diyor.ama kist çikolata kisti araştırdığım kadarıyla hamileliğe engelmiş özellikle tüp bebekte sorun teşkil ediyormu.gukem üzülme üzülmek çare değil. şu an durum harika değil ama felaket de değil. bu foliküller birden bitmiyormuş. ama işte tehlikeli yaşlardayız artık. ben boşuna mı dedim geçen sene mayısta 8 folikül vardı sonra temmuzda 10 eylülde 6 aralıkta 2! tamam ben senden 3 yaş büyüğüm ama 35 hele 38 den sonra çok belli olmuyor bu işler. memorial en iyisi git derken de haklıymışız değil mi? ay haklıyım demeyi çok seviyorum delikafaduldendelikafaduldensen kalktın memoria a gideeğine hamilelik konusunda uzman bir doktora gittin. neyse şükret bir dolu zaman kaybetmeden ve yanlış tedavilere başlamadan kk yı ve bu formu buldun. keşke ben de 2 yıl önce bulsaydım burayı :1no2:çikolata kisti nedir bilmiyorum ama buradan okuduğum pek hoş birşey değil. ama sanırım büyüklüğü de önemli hale hn şimdilik dursun dediğine göre onda şu an dert edecek birşey yoktur. diğer 2 doktorun da kist hakkında birşey dememeleri tuhaf çünkü o öyle bir günde oluşacak birşey değil bildiğim.
bence sen bundan sonra sakinleş ve doktorlara yardımcı ol. herhalde başlamıştın sabah akşam hayıt suyu içmeye devam et. seven seas in omega 3 ü var (bahçeci illa o marka olmalı içinde cıva yok demiş) onu da al başla. bir de iyi bir multivitamin. hatta pahalı ama şu buğday çimi tabletlerine de başlayabilirsin. fsh için o da çok faydalıymış. hepsinden önemlisi dünynın en zor işi olabilir ama şu sigarayı da bırakıyorsun.
bu ay görülen 2 folikül öbür aya çok artmıyor. en fazla 2antral yanına 1-2 immature ekleniyor ama onlardan da pek birşey elde edilmiyor. yani henüz zaman kaybetmiş sayılmazsın belki ve inşş bir sonraki ay daha iyi bir rezerv karşına çıkar. inşş ilk tedavide bu işi halledersin.
.
melinayda merhaba nasılsın? alabama peki ya sen?
ben bu hale hanım ı çok sevdim valladenizcim sen şimdi kızacaksın bana ama merak etme memorialden vazgeçmedim. sadece şubatı pas gectim. bi müşterimizin çarşamba günü kataloğunun almanyaya yetişmesi gerekiyor. tasarımıda ben yapıyorum. bu sabah acil bir telefonla iş bana kaldı. bütün gün çalıştım yarılayabildim haftasonu yapıp pazertesi baskıya vermem lazım o yüzden gidemeyeceğim randevuya esas sebep bu yani.
denizcim sen şimdi kızacaksın bana ama merak etme memorialden vazgeçmedim. sadece şubatı pas gectim. bi müşterimizin çarşamba günü kataloğunun almanyaya yetişmesi gerekiyor. tasarımıda ben yapıyorum. bu sabah acil bir telefonla iş bana kaldı. bütün gün çalıştım yarılayabildim haftasonu yapıp pazertesi baskıya vermem lazım o yüzden gidemeyeceğim randevuya esas sebep bu yani.
dedin evet kafamçokkarıştıdedik dediklmaz::dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?