- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
iş çok ciddiye bindi ya, korktum açıkcası. Ben o iki hamileliğimde de çok isteyip, hamile kalınca ne yapacağım ben şimdi olmuştum.
Ne güzel anlatmışsın doktor hanım, ben dölleniyor ve donuyor biliyordum meğer 5. gün olursa donuyormuş , bak yeni birşey daha öğrendim.
Kısaca anlayacağın, karmakarışık bir ruh halindeyim şu an, hem istiyorum hem korkuyorum, bir yandanda FSH yükseldiyse diyorum. Doktor önemli değil önemli olan ilaca yanıt diyor.
Böyle işte :1no2::1no2::1no2:
canım eğer tedavini erteletmeyi düşünüyorsan bence naçizane fikrim;dondurtma 2 sonraki yumurtalarınla yaparsın dondurulmuşların şansı daha az taze yumurtalara göre.hem o zaman az yumurtan olursa ertelenirse o zaman ertelenir.sen için ne zaman isterse o zaman yaptır tedavini.şöyle spontan 2 denesen ne kadar sevinirim öylede olsa hamileliğin.neyse.her ne şekilde olursa olsun bir an önce adet ol da kararını ver.çabuk karar ver ama.kızlar , bugün adet olmazsam ama sanırım olmam çünkü genelde millet bu ilacı bırakınca 5. gün oluyormuş (benim 3. gün) pazartesiye rand. alacağım.
Çünkü ct.side olsam, pazar'da olsam, hiç olmasamda Pazartesi gideceğim. Olurum dimi(((
Doktor bana 10 ay içerisinde 2 kere hamile kaldın, muhtemel rahim probleminden kaybettin, kendin bile deneyebilirsin dese de yaş konusu için panikteyim.
Şimdi bu ay tedavi olsam ne çıkarsa dondurtsam, 2 ay sonrada tedavi olsam ne çıkarsa dondursam yaza doğru transfer olsa diye düşündüm ama sadece bir an düşündüm. Tabi olacak iş değilde
hülya cığım benim iş yerinden bir arkadaşımın oğlu da tamamen aynı durumda. onun doğumunda bir terslik olmuş sezeryende oksijen gitmemiş mi ne o yüzden. o da 2 sene öncesine kadar (şu an 7 yaşında) tek başına oturamıyordu. o duyuyor ama kaslar tam çalışmadığından konuşmaya başlayamamıştı. sadece anne falan diyebiliyordu. onun da zekası normal. görünüşü normal. sadece doktorlar fiziksel gelişme gecikirse zekanın da etkilenip gerdiden gelebileceğini söylemişti. ona da birtek fiziksel terapi vs yapılabiliyordu. normal gelişim gösterebilsinler diye normal okula başlasın istediler o nedenle arkadaşım 15 seneden emekli olup foçaya yerleştiler. allahtan onun da kendisine çok yardımcı oğlunu seven bir eşi var. erkeklerin çoğu bu durumu kabul edemeyip kaçıyorlarmış. sizlerin bir şanslı tarafınız da maşallah eşleriniz. inşallah bebeğin biran önce olur. ben bir kardeşin oğluna da yararlı olacağını düşünüyorum
Hülya'cım geçmiş olsun. Tam olarak bir teşhis konulamadı mı?, hipon yazmışsın ama başını anlayamadım. .Herşeyi algılaması ve öğrenmesi zeka ve beyin açısından olumsuz bir şey olmadığını gösteriyor, tamamen nörolojik bir durum sinir sistemi bir şeylerden etkilenmiş anne karnında.Maalesef tıp bir yerde duruyor..
Fizik tedaviler işe yarar umarım, işitme problemi ortadan kaldırılabilse konuşmada başlar . Umarım oğlun kardeşine bir an önce kavuşur.. Senin de ikinci çocuk kararında her ne olursa olsun nedeni destekliyorum. Karamel ile aynı fikirdeyim.
canım erteleme kötü şeyler de düşünme. kendini doktora bırak. yumurta sayın hormonların falan tam tedavi için uygun. dondurmaya ertelemeye takılma. inşş çok yumurtan olur 5. güne de giderler (onların tutunma şansı daha yüksek oluyor) hem koydurursun hem de ilerisi için dondurursun. ama bunları hiç düşünme. önce bir tedavin başlasın. başlamadan hatta yumurtalar toplanıp döllenmeden hiçbirşey belli olmuyor.korkma da. bak ben korka korka ne hale geldim:gitme: allah hayırlısını versin
canım eğer tedavini erteletmeyi düşünüyorsan bence naçizane fikrim;dondurtma 2 sonraki yumurtalarınla yaparsın dondurulmuşların şansı daha az taze yumurtalara göre.hem o zaman az yumurtan olursa ertelenirse o zaman ertelenir.sen için ne zaman isterse o zaman yaptır tedavini.şöyle spontan 2 denesen ne kadar sevinirim öylede olsa hamileliğin.neyse.her ne şekilde olursa olsun bir an önce adet ol da kararını ver.çabuk karar ver ama.
merhaba hülyacım;evet,hayatta bazı şeyler bizim isteğimiz dışında gelişebiliyor.seni bebeğine oğluna sahip çıkmandan onu sahiplenmenden dolayı kutluyorum canım.annelik böyle birşey işte.hiç karşılık beklemeden sevgisini vermek.herşeyiyle kabullenmek.zaten karşılığı beklense ticaret olurdu.yok mu?doğur doğur yaşlanınca sana bakar diye sözde birbirlerine akıl verenlerGukem sana bol şans canım.İnşallah güzel haberlerle dönersin arkadaşım.Dün oğlumun durumunu sormuşsun.Üzdüysem falan diyorsun.Hiç üzülmem ben çoktan kabullendim durumu çünkü o benim oğlum.biz onu çok seviyoruz ayrıca çok tatlı yakışıklı bir oğlum var doğrusu.(Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş)
Benim oğlum 2002 yılında 37 haftalık sezeryanla dünyaya geldi.Hamileliğimde hiç sorun yaşamadım.Yalnız oğlumdan önce bir gelişmeyen gebeliğim olduğu için dr bebe aspirini başlatmıştı hemen 5 haftalık hamileyken.Oğlum doğduğunda herşey normaldi.Yalnız 2-3 aylık olduğunda başını tutamadığını farkettim.Çocuk dr'una sordum ama hayır başınını tutuyor gayet sağlıklı dedi bana.6 aylık olduğunda rutin kontrole gittik yine aynı dr'a.Senin çocuğun başını tutamıyor dedi bana.Hemen üniversite hastanesine gidin dedi.Gittik tabi hemen.Araştırmalar 6 yaşına kadar devam etti.Hiçbirşey bulamadılar.Yurtdışına da birçok örnek(kan.kas vs.) gönderildi hepsi temiz çıktı.En son nöroloji hocası sebep aramayın dedi piyango gibi düşünün dedi.Büyük ikramiye bize çıkmıştı.Benim oğlumun dış görüntüsü gayet normal onun için hep hastalık arandı oğlumda.Mutlaka bir hastalık var çocuğu bu şekilde etkiliyor dediler.Ama onlar da pes etti.En son işte oğlum benim karnımdayken herhangi bir ilişim kopukluğu yaşamışsınız oksijen gitmemiş oğlunuz o şekilde etkilenmiştir dediler.Ama ben onu farkedemezmişim.Bir hikayem de yok zaten.
Sonuç olarak benim oğlum çok salık hipoton bir çocuk.Hala baş kontrolümüz tam yok.Oturamıyor yürüyemiyor işitme kaybımızdan dolayı konuşamıyor da.Ama algılaması tam.Herşeyi çok kolay öğreniyor ama kasları zayıf olduğu için istediğini yapamıyor ama yapmaya çalışıyor.Fizik tedavi dışında herhangi bir ilaç tedavimiz de yok.Durum bu arkadaşım.
merhaba hülyacım;evet,hayatta bazı şeyler bizim isteğimiz dışında gelişebiliyor.seni bebeğine oğluna sahip çıkmandan onu sahiplenmenden dolayı kutluyorum canım.annelik böyle birşey işte.hiç karşılık beklemeden sevgisini vermek.herşeyiyle kabullenmek.zaten karşılığı beklense ticaret olurdu.yok mu?doğur doğur yaşlanınca sana bakar diye sözde birbirlerine akıl verenler
çalışıyorsun.yanında kim kalıyor peki gündüz?
hülya o zaman bugün ve yarını değerlendiriyorsun hadi bakalım inşş bu ay olur
Kızlar öğlen ovulasyon testini yaptım.Bugün 11.gün ve kontrol çizgisinden daha koyu bir çizgi oluştu.Çift çizgiyi gördüm yani.
Kızlar öğlen ovulasyon testini yaptım.Bugün 11.gün ve kontrol çizgisinden daha koyu bir çizgi oluştu.Çift çizgiyi gördüm yani.
Denizciğim sen yaptın mı ovulasyon testini?
Çok sevindim, preseed'i dediğim gibi bol kullan. Dün test yapmış mıydın, kontrol çizgisinden daha koyu çıktığına göre dün de çift çizgiyi görmen gerekirdi, yarında tek çizgiye düşecek. Umarım dün akşamı değerlendirmişsinizdir. Test çizgisinin Kontrol çizgisinden koyu çıkması demek yumurta eli kulağında çatlamak üzere demek.
yok ben senden 1 gün sonra adet olmuştum yarın yapayım diyorum. benim yarın 10. günüm. bence boşuna testi tekrarlayıp ziyan etme. nasıl olsa çift çizgiyi gördün. bugün yarın hatta garanti olsın öbür gün preseed ile dene. iyi çalışmalar yerimseniben
Benden bir gün sonra yani 27'sinde olduysan yarın senin de 11.günün değil mi?
Dün yapmamıştım arkadaşım zaten elimde 2 adet kalmıştı bugün birini yaptım bir tane daha kaldı.Dün akşamı değerlendirmedik.Ama benim bu au o mukus akıntı pazartesi gününden beri var.Kasık ağrısı da bugün ara ara oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?