38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Karamel arkadaşım annene çok geçmişler olsun.Benim eşimde bekarken bir kez zona olmuş doğuda görev yaparken sıkıntıdan olmuş öyle anlatıyor.ılaç tedavisiyle geçiyormuş.
Sen adeti olmuşsun hadi gözün aydın.Bugün gidiyorsun değil mi dr'a?

Hülyacığım, sağol canım inşallah geçecek erken farkedip dr. a gidip tedavisine başladık. (annemin)

Evet oldu hatta biraz ağrı var ama bilsen ne kadar çok hoşuma gitti. Uzun zamandır hep az, hep sıkıntısızdı ya :) (benim)

Doktor bugün 16,30 da

Günaydın iyi haftalar kızlar geçmişi okuyum geliyorum. Karamel geçmiş olsun annen rahatsızmış galiba tam okuyamadım sadece bu sayfada gördüğüm kadarıyla umarım ciddi birdurum yoktur

Selam Kızlar,

Karamel'cim ben de seni özledim güzel arkadaşım. Anneciğine çok geçmiş olsun canım ya. Hem annenin doktoru hem de IVF doktorun seni doğru olarak yönlendireceklerdir eminim. Bildiğim bir rahatsızlık değil, ne desem boş. Görüştükten sonra lütfen beni de haberdar et arkadaşım. Doktor randevunu bugüne alacaktın değil mi, ne durumdasın?

Waterss'çım, sağol arkadaşım. Biliyorum iki kere oldu, Erverdi de yazdı ve yazıyor bu protokol ve ilaç bende yaramamış olabilir gerçekten. Memorial o yüzden mantıklı gelmişti; daha az dozu önermişlerdi, çok doz, en pahalı ilaç en güzel sonuç gibi bir denklem yok, biliyorum.

Deniz Bulut sen de söylüyorsun canım aynı şeyi, haklısınız. ılkinde 6 yumurtadan 2si döllendi diye harap etmiştim kendimi, meğer bayramımmış o gün gibi geliyor. Negatif sonuç yıkmıştı beni, iki kere üst üste 45 gün arayla onu bile görememek sıkı vurdu diyeyim. Şu anki ruh halimle gerçekten son bir deneme yapacakmışım gibi geliyor. Ha, o denemede döllenme olur ama negatif olur, o zaman devam diyebilirim elbette. Bilmiyorum ki. Şu an içimden gelen bir deneme daha yapmak. Deniz Bulut'çum kızma lütfen, bir kereden sonra kararım ne yönde değişir bilmiyorum, şu an hissettiğim bu. Umut depolamaya ihtiyacım var. O konuda da sizlere güveniyorum, güzel haberlerinizi alıp mutlu olup, tekrar umutlanmak için.

Topic'te yeni bir tartışma konusu açılmış, kullanılan destek kürleri ve ilaç benzerleri için. Birden fazla kürü bir arada yapmanın ya da doktora danışmadan kullanılan ilaçların zararlı olabileceğini ben de okuyorum hep. ınsan yapmadan da duramıyor ama doktora danışmak şart.

Kitaplarımı bekliyorum inşallah yakında gelecekler, bakalım onlarda ne bulucam. Arada baktığım yurtdışı sitelerde en çok royal jelly (arı sütü). L'carnitine, Dong Quai ve dhea'nın adı geçiyor. Doktorlara soracağım bakalım.

Son düzenleme:
Karamel'cim, şimdi okudum. Harika 4.30'da doktordasın demek. Akşam muhakkak girer bakarım. Herşey güzel gidecek ve topiğimizin bayağıdır beklediği güzel haberi senden alacağız inşallah.

Karamel'cim, şimdi okudum. Harika 4.30'da doktordasın demek. Akşam muhakkak girer bakarım. Herşey güzel gidecek ve topiğimizin bayağıdır beklediği güzel haberi senden alacağız inşallah.

Birtanem böyle büyük bir beklentiye ne ben gireyim ne siz :)

Ben büyük ihtimal annemden dolayı bir ay ertelenir diye düşünüyorum ama bilemiyorum.

L'carnitine bunu benim gittiğim yerim embriyolog'u erkek hastalara sperm kalitesi ve sayısı için öneriyor. Kadın kullanımını bilmiyorum.

bence hiç korkma erteleneceğini sanmıyorum ben ne varmış ki o kadarcık şeyde:))
tek çocuk olmak nasıl bir şey benim babam da tek çocuk çok zor olduğunu söylüyor ve bu açığı kapatmak için tam beş tane yapmış valla:)
hani bizim çocuklarımız da muhtemelen tek olkacaklar ilki için bi çok çabadan sonra kimse 2.ye sanırım cesaret edemez( bazı arkadaşların var tabi 1.leri onlar hariç)
karamelciğim sanıyorum senin de yok başka bebek?işallah bu ay sen olumlu sonuç alınca bana cesaret vereceksin...

Karamel'cim, o ne demek ki şimdi? Allah, Allah. Ben senden yana umutluyum kardeşim, o kadar

Deniz Bulut'çum, atlamışım, Nil'i takip ediyordum, son denemesinde hamile kaldığını da okumuştum, kopyaladığın bölümü ise atlamışım. Sağolasın. Azim diyorsun, peki bakalım, öyle olsun.

herada canım hoşgeldin iyi olmana sevindim. karamelcim annene tekrar geçmiş olsun. ben öğleden sonra dışarda olucam erken gelebilirsem size katılırım. bu arada doktorumu da aradım. eğer gel derse yarın yada öbürsü gün gideceğim. yine de kontrol yaptırayım doğru diyorsunuz. hayırlısı. herkesi öptüm. esterya canım hakkında hayırlısı sen iyi ol gerisi iyi olacaktır zaten herşey güzel olacak. benim de kuzenim amerikada doğum yaptı ömer bebek aramıza geldi çok şükür. darısı hepimizin başına.

canım yurt dışı sitelerde royal jelly yi ben de okudum. sanırım bizde çok yapılan arısütü-bal-polen onun yerini tutuyor. omega 3 ü araştır ben de rastladım. wheat grass ı es geçme bak. hayır tohumu sanırım akdeniz bitkisi olduğu için amerikan sitelerinde pek yok. l'carnitine i ben de daha çok erkek için gibi okudum. kitap mı ısmarlamıştın ben de inconceivable ı ısmarladım. bir de infertility üstüne bir yoga cd si. nasıl buğday çimi fsh düşürmezse kanserden korur diyorum yoga da fayda sağlamazsa en azından vücudu forma sokar daha sağlıklı yaşarım diyorum yerimseniben
valla ben günde 2 kez hayıt tohumu ve 4000-5000 mg arasi wheat grass içiyorum. 1 tane multivitamin alıyordum bir de omega 3 e başladım. vitamin ve omega 3 ün pek birşey ile karışacağını sanmıyorum sadece hayıt tohumu ve wheat grass fsh düşürmek için aynı anda yapmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama fsh ım yeterince yüksek. ben ilk adete kadar kullanıp sonra hem fsh-e2-lh ölçtürüp hem de doktora soracağım. bir de e2 düşürmek için calcium d glucarate var ki ona da adete kadar devam edeceğim. onu da doktora sorarım. aslında tabii bu hayıt tohumu - buğday çimi-calcium d glucarate hemen 1-1,5 ayda etki edecek değiller ama ümit dünyası işte.
eşime de günde 2 çinko ve 1 multi vitamin veriyordum. şimdi multivitamin yerine günde 2 ace selenyum plus a başladım. erkek infertilitesi kısmında evicap 400 mg deniyor ama selenyum günde 2 tane alınınca zaten 400 mg e vitamini almış oluyor. doktorlar zaten hem çinko hem e vitamini hatta üstüne l'argenine verdikleri için ikisini bir arada içebilir. zaten ilaçlarını bıraktı 1 aydır vitaminlerini de içiyor herhalde onun değerler biraz toplamıştır da bakalım bende önümüzdeki ay yumurta bulunacak mı:1no2:

Deniz Bulut'çum, inconceivable ha? ıyi topic'te iki tane olsun, iyidir ıki kitap daha ısmarladım; conquering infertility ve six steps to increased fertility diye. Bakalım. Enteresan şeyleri okur paylaşırız buradan zaten. L'carnitine'i yumurta kalitesi için okudum birkaç forumda, bir doktorun sayfasında da vardı. Elbette ki kesin işe yaradığına dair birşey yok. Ancak daha önce dediğim gibi, okuduğum, duyduğum destek ürünlerinin hepsinin listesini yapıyorum şimdilik, seninkileri de ekledim, doktorların fikrini almadan kullanmamak niyetindeyim, hele bir arada kullanıldığında ne ne yapar, emin olmak istiyorum. Ben şimdilik sadece folic acid'e devam ediyorum, şu kaçamakta iyice saçmaladım, deliler gibi yedim filan. Biraz dengeli beslenip, spor yaparsam moralime de faydası olur zaten.

Çok umuyorum ki bütün bu çabalarına değecek ve o altın madeninde saklanan kaliteli yumurtalar birbiri ardına sökün edecek, inşallah.

Deniz ve Herada, en büyük eksikliğim ve üzerinde durmadığım yada durmadığım konu dil. Kıskandım valla. Kıskanmadım desem yalan olur. Süpersiniz.

Okuyun paylaşın, zır cahil arkadaşınız karamel'de nasiplensin :çok üzgünüm:

Aynen ben de arkadaşım.Gıbta ediyorum bu dil konusunu aşanlara.Bizleri de bilgilendirin arkadaşlar.

Karamel'cim, Hülya'cım canlarım benim hiç takmayın kafaya. ılginç ve güzel bilgileri zaten paylaşıyoruz burada, kitaplarla inşallah bir sürü güzel şey öğreneceğiz. ılginizi çeken bir metin olursa da, lütfen çekinmeyin, gönderin bana, zevkle çeviririm arkadaşım.

Bu arada Deniz Bulut'çum, sen de yazmıştın daha önce kitap yazacam diye, bu benim ciddi ciddi düşündüğüm bir konu. Inconceivable'ın bir Türk gözüyle, tedavileri destekleyen kürleri ve ilaçlarına dair bir kadının serüveninin yazımını, açıkçası senden bekliyorum. Ben de yazmayı düşünüyorum bu konuda, hatta notlar tutuyorum filan, ancak benimki bu işin psikolojisi ile ilgili olacak daha fazla. IVF ya da kısırlık sorununa dair bir kadının gözüyle yazılan tek yerli kitap, şu 'anneeee anne oluyorum', okudum gerçi, bizim yaşadıklarımızın yanında gerçekten hikaye. Hatun genç yaşta, erkek infertilitesi yüzünden IVF deniyor, ilk deneme, hop ikizler gelsin. Maşallah gözümüz yok da, acayip bir dram yaşıyoruz esasında, hem ileri yaş gebelik bu ülkede yeni konu. Yazalım yahu, yazalım birileri bilsin, duysun. Hem bizim gibi biyolojik saati geç çalabilecek hatunları erkenden uyarabilirsek, bir kişi bile olsa bizim yaşadıklarımızı yaşamadan hamile kalabilecek, o bile büyük sevinç di mi?

Herada'cım, bu fertility ile ilgili yabancı web sitelerinde Amerika ve Avrupa'da satılan fertility frendly vitaminler vardı, benim gözüme bir ara çarptı , ısmarladığın kitaplarda veya girdiğin sitelerde bulabilirsin. Tabi içerikleri de yazıyor dr 'a da danışmakta fayda var.

Bu yazılan gıda takviyelerini ben uzun yıllardır kullanıyorum. Mesela buğday çimi 1.5 yıldır içiyordum çok güçlü bir antioksidan, Co- Enzyme Q-10, Omega 3, Multivitamine , L-Carnitine ( belli aralıklarla sürekli değil ) bunları yıllarca kullandım. Balık yağına ve gebelikle ilgili verilen ( Elevit Pronatal ) multivitamine halen devam ediyorum. Bu arada 30'lu yaşların başında sağlık beslenme adına sağlıklı pişirme tekniklerine merak sarmıştım o teknikleri de uygularım. Bu arada katı meyve sıkacağımda bol bol sebze suları sıkar içerim kızıma da içiririm, yıllar içerisinde bunların yararı gerçekten ortaya çıkıyor. Yazdığınız vitaminlerin hepsi genel sağlık açısından faydalı ancak vitaminler de öyle alalım deyince alınacak şeylerde değil aslında bir doktor kontrolü gerektiriyor, ben vitaminlerimi geçen sene metabolizma ve iç hastalıkları genel check-up 'ı yaptırarak dr kontrolünde düzenletmiştim ama şimdi hiç birini almıyorum.

Beslenme düzenimizi eğer değiştirisek ve takviye vitaminler almaya başlarsak ve bu işi sistematik yaparsak tüm vücut 6 ay içinde yeni beslenme alışkanlığımızdan nasibini almaya başlarmış..

Son düzenleme:
Arkadaşlar ,

Google'dan fertility friendly vitamins diye aratırsanız hem erkekler hem de bayanlar için fertiliteyi arttıran vitaminler içeren ürünleri bulursunuz, vitaminlerin alt yapısında hücre yenileyici ve hücre güçlendirici vitaminler oluşturuyor, genel sağlık açısından da faydalı.

Nasıl bizim için ovülasyon testleri varsa, evde denemelik sperm miktarı testleri de var sitelerde, ben de hamnile kalmadan önce çok bakmıştım o sitelere tavsiye ederim. Herada'cım senin sipariş ettiğin kitaplarda da çok güzel bilgiler vardır. Mesela ben fortelin kendi orjinal sitesine girip tüm detay ve teoriyi öğrenip zamanlamamı ona göre ayarlamıştım. Bizim sitelerdeki bilgilerde gayet iyi ama , yabancı dış kaynaklı sitelerde daha detaylı anlatımlar var.

Herada'cım bu yazdığın şey ile ilgili bir yazı okumuştum bir yerde 30 yaşından önce ve otuz yaşından sonra doğurganlık durumunuzu gösteren testler yaptırılmalı, geç çocuk sahibi oluancaksa bunu ne kadar erteleyebileceğinizi öğrenmelisiniz gibi bir yazıydı, ben dahil çevremde kimse böyle bir şey yapmadı yani bu bilinçte değildik, ben de 34 yaşında evlendim ama doğurganlığım konsunda en ufak bir bilgiye sahip değildim. Pek çok şeyi bu ikinci hamileliğe hazırlanırken öğrendim maalesef. Söylediğin kitabı duydum ama okumadım konusu söylediğin gibiyse çok hafif kalmış bence yaşanmamış, sadece olabileceği kurgulanmış yüzeysel bir hikaye o zaman.

Merhaba Hülya'cım, evet canım işe döndüm. Patronum bir hafta daha dinlen demişti ama bir hafta daha işten uzak kalırsam, bir daha canım hiç dönmek istemez diye korktum açıkçası.

Waterss, güzel bilgiler sağolasın, yine uzun uzun üşenmeden anlatmışsın, sağolasın güzel kalpli anne. ıyi fikir, gelecek ay sağlık sigortam yenilenmeden bir check-up'tan geçmem gerek, onu öne alırım, listemi bir de check-up yaptırırken sorarım. Umuyorum her biri ayrı birşey söylemez artık. Yoksa şimdiden oy oy diyorum, benim listede ha gayret yok yok çünkü

Çok doğru söylüyorsun Waterss'çım. Hatırlıyorum 2.5 sene kadar önce, etrafım yap artık bir çocuk diyecek diye milletten köşe bucak kaçarken hala, bir yazı okuduğumu hatırlıyorum, 40 yaşından sonra gebe kalmanın ne kadar zor olduğuna dair birşeydi. O zaman 40 yaşına yaklaşan bir arkadaşım vardı, onu aradım aceleyle 'bak kızım sen çocuk istiyordun, 40'tan sonra bu iş zormuş, acele et, bilgine' diye. Kendimi hiç düşünmemiştim, yani okumak da bir işe yaramıyor istemedikten sonra. Geçenlerde aklıma geldi, 'nasıl yani, bir çocuğun insanın boynuna deli gibi dolanması nedir, yaşamadan mı ölücem' filan oldum. Gerçekten hissetmedikten sonra ne okunursa okunsun, klasik 'benim durumum farklı' durumları devreye giriyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…