Karamel'cim, şimdi okudum. Harika 4.30'da doktordasın demek. Akşam muhakkak girer bakarım. Herşey güzel gidecek ve topiğimizin bayağıdır beklediği güzel haberi senden alacağız inşallah.
Birtanem böyle büyük bir beklentiye ne ben gireyim ne siz :)
Ben büyük ihtimal annemden dolayı bir ay ertelenir diye düşünüyorum ama bilemiyorum.
L'carnitine bunu benim gittiğim yerim embriyolog'u erkek hastalara sperm kalitesi ve sayısı için öneriyor. Kadın kullanımını bilmiyorum.
Selam Kızlar,
Karamel'cim ben de seni özledim güzel arkadaşım. Anneciğine çok geçmiş olsun canım ya. Hem annenin doktoru hem de IVF doktorun seni doğru olarak yönlendireceklerdir eminim. Bildiğim bir rahatsızlık değil, ne desem boş. Görüştükten sonra lütfen beni de haberdar et arkadaşım. Doktor randevunu bugüne alacaktın değil mi, ne durumdasın?
Waterss'çım, sağol arkadaşım. Biliyorum iki kere oldu, Erverdi de yazdı ve yazıyor bu protokol ve ilaç bende yaramamış olabilir gerçekten. Memorial o yüzden mantıklı gelmişti; daha az dozu önermişlerdi, çok doz, en pahalı ilaç en güzel sonuç gibi bir denklem yok, biliyorum.
Deniz Bulut sen de söylüyorsun canım aynı şeyi, haklısınız. İlkinde 6 yumurtadan 2si döllendi diye harap etmiştim kendimi, meğer bayramımmış o gün gibi geliyor. Negatif sonuç yıkmıştı beni, iki kere üst üste 45 gün arayla onu bile görememek sıkı vurdu diyeyim. Şu anki ruh halimle gerçekten son bir deneme yapacakmışım gibi geliyor. Ha, o denemede döllenme olur ama negatif olur, o zaman devam diyebilirim elbette. Bilmiyorum ki. Şu an içimden gelen bir deneme daha yapmak. Deniz Bulut'çum kızma lütfen, bir kereden sonra kararım ne yönde değişir bilmiyorum, şu an hissettiğim bu. Umut depolamaya ihtiyacım var. O konuda da sizlere güveniyorum, güzel haberlerinizi alıp mutlu olup, tekrar umutlanmak için.
Topic'te yeni bir tartışma konusu açılmış, kullanılan destek kürleri ve ilaç benzerleri için. Birden fazla kürü bir arada yapmanın ya da doktora danışmadan kullanılan ilaçların zararlı olabileceğini ben de okuyorum hep. İnsan yapmadan da duramıyor ama doktora danışmak şart.
Kitaplarımı bekliyorum inşallah yakında gelecekler, bakalım onlarda ne bulucam. Arada baktığım yurtdışı sitelerde en çok royal jelly (arı sütü). L'carnitine, Dong Quai ve dhea'nın adı geçiyor. Doktorlara soracağım bakalım.
Deniz ve Herada, en büyük eksikliğim ve üzerinde durmadığım yada durmadığım konu dil. Kıskandım valla. Kıskanmadım desem yalan olur. Süpersiniz.
Okuyun paylaşın, zır cahil arkadaşınız karamel'de nasiplensin:çok üzgünüm:
Deniz Bulut'çum, inconceivable ha? ıyi topic'te iki tane olsun, iyidirıki kitap daha ısmarladım; conquering infertility ve six steps to increased fertility diye. Bakalım. Enteresan şeyleri okur paylaşırız buradan zaten. L'carnitine'i yumurta kalitesi için okudum birkaç forumda, bir doktorun sayfasında da vardı. Elbette ki kesin işe yaradığına dair birşey yok. Ancak daha önce dediğim gibi, okuduğum, duyduğum destek ürünlerinin hepsinin listesini yapıyorum şimdilik, seninkileri de ekledim, doktorların fikrini almadan kullanmamak niyetindeyim, hele bir arada kullanıldığında ne ne yapar, emin olmak istiyorum. Ben şimdilik sadece folic acid'e devam ediyorum, şu kaçamakta iyice saçmaladım, deliler gibi yedim filan. Biraz dengeli beslenip, spor yaparsam moralime de faydası olur zaten.
Çok umuyorum ki bütün bu çabalarına değecek ve o altın madeninde saklanan kaliteli yumurtalar birbiri ardına sökün edecek, inşallah.
Karamel'cim, Hülya'cım canlarım benim hiç takmayın kafaya. ılginç ve güzel bilgileri zaten paylaşıyoruz burada, kitaplarla inşallah bir sürü güzel şey öğreneceğiz. ılginizi çeken bir metin olursa da, lütfen çekinmeyin, gönderin bana, zevkle çeviririm arkadaşım.
Bu arada Deniz Bulut'çum, sen de yazmıştın daha önce kitap yazacam diye, bu benim ciddi ciddi düşündüğüm bir konu. Inconceivable'ın bir Türk gözüyle, tedavileri destekleyen kürleri ve ilaçlarına dair bir kadının serüveninin yazımını, açıkçası senden bekliyorum. Ben de yazmayı düşünüyorum bu konuda, hatta notlar tutuyorum filan, ancak benimki bu işin psikolojisi ile ilgili olacak daha fazla. IVF ya da kısırlık sorununa dair bir kadının gözüyle yazılan tek yerli kitap, şu 'anneeee anne oluyorum', okudum gerçi, bizim yaşadıklarımızın yanında gerçekten hikaye. Hatun genç yaşta, erkek infertilitesi yüzünden IVF deniyor, ilk deneme, hop ikizler gelsin. Maşallah gözümüz yok da, acayip bir dram yaşıyoruz esasında, hem ileri yaş gebelik bu ülkede yeni konu. Yazalım yahu, yazalım birileri bilsin, duysun. Hem bizim gibi biyolojik saati geç çalabilecek hatunları erkenden uyarabilirsek, bir kişi bile olsa bizim yaşadıklarımızı yaşamadan hamile kalabilecek, o bile büyük sevinç di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?