- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Deniz ve Herada, en büyük eksikliğim ve üzerinde durmadığım yada durmadığım konu dil. Kıskandım valla. Kıskanmadım desem yalan olur. Süpersiniz.
Okuyun paylaşın, zır cahil arkadaşınız karamel'de nasiplensin:çok üzgünüm:
Herkese Günaydın...
Karamel'cim, annen nasıl oldu ? umarım hemen kontrol altına alınır, bu arada senin tedavi yani ilaçlar vs ne zaman başlıyorsun ? yazdıklarından anladığım kadarı ile herşey yolunda gözüküyor, zor bir tedavi olmayacak ben çok ümitliyim, dr ların normal yolla bile olabileceğini söylediğine göre, ilk tedavide başarılı olacaksın inşallah.
Herada'cım hoş geldin. Ortam değişikliği iyi gelmiştir. Gerçekten aynı protokol üst üste uygulandı o nedenle demek vücut bu protokole cevap vermiyor ben bunu tek tüp denemesi gibi görüyorum çünkü 2.sinde farklı bir şey denenmedi. Herada geçen seferde sormuştum sana verilen ilaç, ilacın dozu yumurtaları hızlı büyütürken kaliteden ödün vermiş olabilir mi ? başka bir protokolde başka bir ilaç ve dozajı sana iyi gelebilir. Konuyu bilmiyorum ama muhakeme ediyorum. Sonuçta doğal yoldan bir yumurta büyütüyoruz ve dölleniyor. Başka bir protokol ve bakış açısı durumu değiştirecektir. Bir kaç yerle konuşma kararında güzel ,sonuçta tecrübenle soracağın sorular ve alacağın cevaplar doğrultusunda iyi bir karar vereceğine inanıyorum. Herada'cım yine sen bilirsin ama 3 ay sonra son tüp denmesi deyip bırakma en azından bu yıl etkin bir şekilde savaş derim yıl sonu düşünürsün. Bu yıl eğer savaşılacaksa, önümüzdeki yıllara göre en genç olacağın yıl olacak.. tabi sadece bir fikir.
Erverdi'cim nasılsın ? nasıl gidiyor ?
Hülya'cım umarım bu ay güzel haberlerini alırız ?
Patikler'de doğal olarak preseed ile deneyecekti , canım senin de hangi gününü bekliyoruz?
Melilayda, any, gukem ve tedavi öncesinde ve tedavide olan tüm arkadaşlara kolay gelsin, Allah emeklerinizin karşılığını verecektir ..
Deniz Bulut'cum, sen bu ay nasıl bir yol izliyorsun. Olaylar hızlı gelişiyor bazen takipte zorlanabiliyorum.
Esterya'cım sen de AS yaptırmamaya karar vermişsin, çoğu kişi AS den çekiniyor ne yazık ki. Ben de bir şey olmayacağını düşünüyorum , bebeğin büyük olasılıkla sağlıklı sadece test ile bunu netleştirme şansın vardı. Bana da işyerinde hamile olan başka bir arkadaşım var yaptırma diyor. Ama ben 35 yaşımda yaptırmıştım, şimd i40 da kaldığım bir hamilelikte yine yaptıracağım inşallah ama tabi bu Cuma ense pilisi ve 2'li test sonuçlarına bakacağız. Ben biraz da mesleğim gereği olasılık sonuçları beni hiç tatmin etmiyor, o nedenle AS ye sıcak bakıyorum herhalde. İkimiz içinde hayırlısı olsun. AS tüm risklerin sonucunu da veren bir test değil sonuçta. Bu arada nasılsın ? Aman dikkat et trafikte..
Karamel'cim, Hülya'cım canlarım benim hiç takmayın kafaya. ılginç ve güzel bilgileri zaten paylaşıyoruz burada, kitaplarla inşallah bir sürü güzel şey öğreneceğiz. ılginizi çeken bir metin olursa da, lütfen çekinmeyin, gönderin bana, zevkle çeviririm arkadaşım.
Bu arada Deniz Bulut'çum, sen de yazmıştın daha önce kitap yazacam diye, bu benim ciddi ciddi düşündüğüm bir konu. Inconceivable'ın bir Türk gözüyle, tedavileri destekleyen kürleri ve ilaçlarına dair bir kadının serüveninin yazımını, açıkçası senden bekliyorum. Ben de yazmayı düşünüyorum bu konuda, hatta notlar tutuyorum filan, ancak benimki bu işin psikolojisi ile ilgili olacak daha fazla. IVF ya da kısırlık sorununa dair bir kadının gözüyle yazılan tek yerli kitap, şu 'anneeee anne oluyorum', okudum gerçi, bizim yaşadıklarımızın yanında gerçekten hikaye. Hatun genç yaşta, erkek infertilitesi yüzünden IVF deniyor, ilk deneme, hop ikizler gelsin. Maşallah gözümüz yok da, acayip bir dram yaşıyoruz esasında, hem ileri yaş gebelik bu ülkede yeni konu. Yazalım yahu, yazalım birileri bilsin, duysun. Hem bizim gibi biyolojik saati geç çalabilecek hatunları erkenden uyarabilirsek, bir kişi bile olsa bizim yaşadıklarımızı yaşamadan hamile kalabilecek, o bile büyük sevinç di mi?
bugun toplama islemim gerceklesti 4 yumurta aldilar sadece 2 tanesini olgun dediler. Esimde stres yapti sperm veremedi TESE yaptilar mecburen cok kotu bir gin gecirdik cok( Ne olur dua edin bize arkadaslar 2 yumurtamda dollensin ((
evet canım kafa bulandırma. nil i gözünün önüne al. anti müller testi 0,3 çıkmış menapoz demişler 2 kere mi ne 3 kere mi ne tedavisi kistti ameliyattı ertelenmiş ama o bitkisel içip günde 3 saat yürüyüp yapacağım demiş ve yapmış. daha menapozda değilsin. büyüyen yumurtaların var ne o hemen donör falan. 2 sene sonraya bırak onu lütfenKaramel'cim inşallah doktordan güzel bir başlangıç haberiyle geleceksin.
Ben şimdilik kaçarım kızlar, hepinizi öptüm. Donör muhabbetiyle kafaları karıştırmayayım, endişe yaratmayayım. Sadece iki dakika kadar hayal kurdum, ayaklarım yine yere basıyor, henüz çok erken. Sevgiler.
eğer olmazsa son çare. ama bak 2 yumurtan toplanmış. 2 yumurta 1 den iyidir 1 de sıfırdan. inşallah gelir bebeğin hepimize de moral olurDonor u bende uygulayacagim sanirim
erverdi sizinki sebebsiz infertilite o durumda bilemiyorum sormak lazım. ama normalde kadındaysa da sorun erkekdeyse de veya ikisinde birden sağlam yumurta ve spermler verildiği için % 60 deniyor. ilkine olmasa bile 2. de garanti gibi. donor kullanan kişilerden okuduğum başarı oranı çok yüksek. ben normalde hamile kalabiliyorum ya mesela genç bir kadının yumutası konsa ikiz de olur üçüz de diye düşünüyorum. büyük konuşmayayım ama kendi şartlarımda yaptırmayacağım. şartlarım başka türlü olsa ve yumurtalarım tamamen bitse kesin yaptırırdım.yemeğim pişerken kaçtım yine buraya.herada seni okurken düşündüm de.acaba donörle de negatif olan varmı.yani donör eşittir bebek mi ?böyle bir olasılık var mı.donörle % yüz garanti veriyorlarmı acaba.hani erkek donörde % şu kardar şans kadın donörde % bu kadar diye.ben donörü düşünmüyorum ama yine de aklıma takıldı işte.
erverdi tesekkur ederim moralin icin . Saatleri degil resmen dakikalari saniyeleri sayiyorum yarin merkezden gelecek haberi bekliyorum .
Selam kızlar,
Öncelikle annemim rahatsızlığı bana engel değilmiş.
Muayene oldum rahim kalınlığı normalmiş. Tedaviye başladık. Ancak bir ay önce 7-8 yumurtadan bahseden doktor 5-6 gibi dedi L Moralim bozuldu ancak 20 yumurta topladım hiç döllenmedi diye moral vermeye çalıştı.
Neyse, yüksek doz başlayacağız dedi. Önce düşük doz, sonra yüksek doz işe yaramazmış. Önce yüksek, gerekirse düşük olurmuş. Yüksek dozun tek dezavantajı yüksek maliyeti dedi.
İlaçlarım, ilk 5 gün için
Lucrin 0,10 ml
Fostimon 300IU
Merioal 150 IU
Cumartesi kontrol var. Bizde durum böyle, işe geldim ama annem çok halsiz çıkacağım evden girersem yazışırız. Hepinizi öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?