38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Alabama'cım, bir karar verdin ve yola çıktın ne güzel. Hayırlısı olsun. Hep dediğimiz şey işte, bir tane işe yarar, azimli yumurta bize yetiyor. İnşallah güzel gelişir ve umarım bu son tedavin olur da bebeklerine kavuşursun.

kızlar yarın 15,00 de transfer var eğer bir terslik olsa döllenmeme falan bu saate kadar haber verirlerdi değilmi gelmeyin diye ?
yoksa gidince mi söylerler bir terslik varsa bile

Karamel'cim, negatif düşünce yasak. Normal yollarla da hamile kalabiliyorsun, ne diye döllenmeme olsun. Bu çok nadir olan birşey zaten. Hem microdose protokolü gayet başarılı bir protokol, gebelik oranları gayet yüksek. İçini rahat tut, bence 4'ü de aslanlar gibi bölünüyor şimdi.

canım bendeki durum 3.4 ay pre seedle deniyecegim bende sonra tüpe geçecegim artık beklemek istemiyorum

Herşey gönlünce olsun arkadaşım. İnşallah ilk preseed denemesiyle yüzün güler.

AAAAA Karamel, aslanlar gibi bölünüyorlar demek geldiğine göre içimden, bence minik karamel'ler erkek, hayırlısı olsun

herada canımcım, şimdi dediğin gibi bu 4 ü de iyiyse gayet iyi bölünüyorsa ee birde 4 tane koyup 2 ye indirecekse yazık değil mi ?

doktorla konuştuğumda dedi ki kızlar bir tane de yumurtan olsa ya da üç tane herneyse kaç tane olursa olsun her yumurtanın fifty fifty döllenme şansı var dedi kendi içinde ya döllenir ya döllenmez. dolayısıyla elbette üç tane olursa biri olmassa biri olur diye düşünebilirsin ancak üçü de döllenmeyebilir üçü de döllenebilir . kendi içinde her yumurtanı şansı ayrıdır dedi. bu kez bir yumurtam da olsa hiç moralimi bozmayacağım. yeterki en az birtane iyi yumurtaya ulaşabileyim kızlar.

amin heradacım hepimize inşallah. karamel anlamadım ben sen ne demek istedin dördünü koyacak mı eğer herşey yolunda giderse. dördünü koydu diyelim dördüde tutarsamı diyosun. neye yazık yani anlayamadım ?

4 tanede tutarsa 2 ye indirir , 4 tane izin vermez ki zaten maddi manevi bakamam

herada canımcım, şimdi dediğin gibi bu 4 ü de iyiyse gayet iyi bölünüyorsa ee birde 4 tane koyup 2 ye indirecekse yazık değil mi ?

Karamel'cim, Allah inşallah güzel gönlüne göre versin, umarım böyle bir karar vermek zorunda kalmazsın. En az ve en çok iki tane bebiş olsun o embriyolardan diye mi dua edicem ben şimdi yaaaa, aaaa, şaşırttın ama

bende bilmiyorum allah hayırlısını versin de yeter bana

Gerçekten iyi bir düşünce bu arkadaşım, çokluğuna değil, kalitesine, şansa bakıyor. İnşallah son tedavin olur da daha ötesini düşünmek zorunda kalmazsın canım benim.

canım ben neyi sevmedim biliyor musun bu haber vermeme olaylarını. benim duyup bildiğim tüm merkezler yaklaşık 24 saat sonra arayıp veya senden aramanı isteyip döllenen yumurta sayısını veriyorlar. almanı ben aramıştım 6 taneden 2 tanesi döllendi demişlerdi. medicana kendileri aradılar ve 3 tane döllendi dediler (sonra 4 e çıktı) yani 24 saat sonra kaç yumurtanın döllenmeye başladığı belli oluyor. seni neden merakta bırakıyorlar ki? tabii kendileri beklemiyor kalpleri ağızlarında alsanaalsanasmile
bir de neden illa 2. gün transferi? belki senin 4 yumurtan da çok kaliteli döllenip bölünecek ve 3. güne hatta belki 4. 5. güne ulaşacaklar? nil in 2 yumurtasından 1 tanesi döllenmişti ama o kadar kaliteliymiş ki 4. gün transferi yapılmış.
yani bu kısmını sevmedim senin hastanenin. :umursamaz:
inşallah 4 tanesi de çok kaliteli döllenir ama merak etme bizim yaşımızda 1 tanesinin tutması bile mucize 2 den fazla tutması apayrı bir mucize olur.
bir tek el-muaalimi gördüm 40 yaşında üçüzlere hamile kalan ama ondan da 9 yumurta toplanmış ve en kaliteli 3 tanesi 5. güne ulaşıp blastosist olmuş ve 3 ü de tutmuş. yani çok çok zor.
rabbim hayırlısını versin çoğul demek risk demek 2 den fazla isteme zaten kaydirigubbakcemile5

tamamen haklısın o ayrı. ben savunmak için yazmıyorum

ama bunlar biraz farklı çlışıyorlar onlara göre hasta olarak senin bunları bilmen yada bilmemen birşey değiştirmiyor. Hasta olarak bilmen gerekenleri bilip ilaç kullanman yeterli. Arama demediler, ben sitelerinde yazıyor diye aramadım. 4 tane döllendi dese belki tutmayacak, bir tane döllendi dese moralimi bozacağım ama belki o tutacak. O yüzden bilmen gerekenden fazlasını vermiyorlar.

Bir konuşma esnasında dr. hasta sağdan soldan öyle şeyler duyup söylüyorlar ki sanırsın biz hiç bilmiyoruz, 30 yıldır yaptığımız şey ama hasta bir başka hastaya uygulanan birşeyi kendine olabilecek sanıyor dedi.

Onlar hastanın yaşına, rahmine, yumurta kalitesine vs bir sürü şey saydı ona göre transfer gününe karar veriyorlar. Genelde 3. gün transfer ediyoruz diyor aldığı günü 1 sayıyor onlara göre perş. 3 günü demekki. Ama kağıda baktm yumurta toplama gününe 0 (sıfır) demiş. Transfere 2

Yani bir bildiği vardır 5. günü telaffuz etmemesinin, yoksa oda bekleyelim yumurtanın gelişimine göre çağırırız derdi.

Benimde kafam karıştı sen öyle değince ama bak sitelerinde aşağıdaki yazı var.

Embryo verilmesi
Yumurtalar vucud dışında eşin spermi ile döllenir. Döllenmenin olup olmadığı 2 gün sonra sabah belli olmaktadır. Lütfen daha evvelden bilgi almaya çalışmayınız. Örneğin Çarşamba günü saat 10.00 da yumurta alınmış ise Cuma günü sabah yumurtalar incelenir ve döllenme varsa hangi gün hastaya verileceği (embryo transferi) belirtilir. Bu işlem anestezi (uyuşturma) gerektirmez ve tamamen ağrısızdır. Tüm işlem 10 dak. kadar zaman alır. Embryo sayısı ve kalitesine göre embryo transferi yumurtaların toplanmasından sonraki 2.-5. günlerde yapılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
karamelcim 2. günü transferi yapabilir yaşına ve toplam 4 yumurta sayına göre buna karar verebilir tamam biz dr değiliz ama buna 3. gün transferi diyemez çünkü bu heryerde tüm hastanelerde 2. gün transferi diye geçiyor (benim de ilkinde öyle oldu) ve tüm doktorlar böyle diyor. hatta test de 12. gün değil 13. günü yapılıyor.
bir de sen sitede yazanı boşverip sorsaydın keske çünkü kaliteleri değil ama bugün kaç tanesinin döllendiği belli olmuştur kalitelerini de yarın söylerler nasıl olsa. yani maksat hastayı merakta bırakmasın. beklemek nasıl birşey bilirim. beni 12 de arayacaklardı tırım tırım dolaşmıştım aramıyorlar diye. ben almanı arayacağım zaman daha kolaydı ertesi gün tam dedikleri saatte aramıştım

Bunu demiştin, hatırlıyorum Devrim güzel isim, bence eşini ikna edersin sen.

devrim koyma hayatım ülke kötüye gidiyor ileride çocuk sıkıntı çekmesin başka bişi bul
özgür mesela bak bunu da sevmezler de devrimden daha yumuşak :icecream:

Karamel'cim,

Doktorun çok doğru söylemiş, konudan haberdar olmakla bilmek arasında bayağı bir fark var. Haklı bir serzeniş açıkçası.

En doğrusu o açıkçası, güvenip gözünü kapamak. Sakın içini bulandırma, yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, güzel bir transferle, keyifli bir bekleyiş dönemine gireceksin inşallah.

hava yine kapadı. iş dönüşü artık yürüyüş yapayım diyorum önümüzdeki 5 günü yağışlı vermiş meteoroloji. ne zaman açacak bu hava :1no2:

Cevap yazacaktım, atlamayayım. Geçen akşam haberlerde pazar günü sıcaklık 20'yi bulacak diyorlardı, yine mi değil :-( Rutinimde yürümek var ama kilo vereyim diye kondisyon bisikleti edindim, eğer sağlık içinse yürümek niyetin, tavsiye ederim. Televizyon karşısında haftada 4 akşam 40-50 dakika, mis gibi. Ben kaytarmayı çok severim yürüyüşten, bisiklete binmekten filan ama evde olunca vicdan yapıyor ve biniyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…