Merhaba hanımlar,ben 41 yaş topiğini açmıştım ama gerek yokmuş,buraya yazmalıymışım meğer.Neyse acemiliğime verin , kısaca kendimle ilgili yazıyım çünkü bende artık burdayım,kovsanızda gitmemm :))) Önceki evliliğimden 2 çocuğum vardı ve tüplerimi bağlatmıştım,şimdiki eşiminde 2 kızı var ve erkek bebek hasretiyle yanıyo ,hiç aklımda yokken şimdi bir bebek doğurmayı nekadar istediğimi bilemezsiniz.Kısmetse martın 2 si gibi Ümir beyde ön tedaviye başlıyacağım ,toplama ve transferi Kıbrıs'ta yaptıracağım İnşaallah.Deniz arkadaşım biraz ümitsiz yazmıştı bana ama neden olmasınki.Allah herkese evlat nasip eder İnşaallah...
Kızlar şimdi ; ( şöyle koyu yapayımda gözden kaçmasın. )
Ben bu tüp'e 3500+1150 verdim = 4650 + 100 transfer sonrası ilaçlar = 4750
Doktorum şöyle bir önerisi var. Bu benim gibi yaşı ileri ancak azda olsa umut olan, ama belki 1. denemede tutmayacak özel hastaları içinmiş.
3500 daha vereceğim 3 deneme hakkım daha olacak. Tabi + ilaçlar
Bunun cevabı için 5 günüm var. Ancak bu denemede tutarsa 3500+3500+ ilaç olmuş oluyor. Ama tutmazsa 3500'e tek denemem değil 3 denemem oluyor.
Onunda dediği şu iki taraf içinde risk ilk denemde tutarsa siz çok para harcıyorsunuz ama 4. denemede tutarsa ben zarar etmiyorum ama parada kazanmıoyrum.
Ne dersiniz. Fikirlerinizi almak isterim.
hoşgelmişsin sende badenur.verdiğin moral için teşekkürlerarkadaşım, 41 yaş topiğini tesadüfen okumuştum, buradaki arkadaşların yazdıklarınıda ortak sorunumuz olduğu için zaman zaman okurum, faydalanırım. Belki beni tanıyanlarda vardır. Özellikle 2. tüp bebek tedavim sırasında aniden annemi kaybetmiştim, herkesin desteğini görmüştüm, o nedenle birbirimizi tanımasakta bazen tutunacak dal olabiliyoruz birbirimize.
Şimdi Sana ve herkese moral olması için şu örneği vermek istiyorum. Komşum 45 yaşında ikiz doğurdu. 20 yıl çocuk özlemiyle çalmadığı kapı kalmamış, sonrada psikolojik nedenlerle vazgeçmiş, belli bir yaştan sonrada ümidi kesmiş, taki 45 yaşında tüp bebek denemesine karar verene kadar. ilk denemesinde 7 yumurtası çıkmış, 2 embriyo transfer edilmiş, ne günlerce yatmış, ne de umursamış, kan tahliline de gününden 2 gün sonra gitmiş. Bana hamileliği 5. aya ulaştığında söylemişti. inanamadım. şimdi topaç gibi yavruları var...... ben bu örneği birebir yaşadıktan sonra şunu çok iyi anladım, birincisi kısmet, ikincisi takıntı yapmamak. allah hepimize kısmet etsin. Ben üç kez denedim, çok yoruldum, her seferinde çok takıyordum, şimdi üzerime bir rahatlık geldi, bakalım 4. deneme de rahatlık işe yarıyormuymuş.
sevgiler
deniz bulut selam
bi dahaki tedavini Memeorial damı yapacaksın
bende merkez arayışındayım arkadaşlar ya
yardım lütfen
KARAMELCİM
SEN HANGİ MERKEZE GİTMİŞTİN?
UMARIM HER ŞEY YOLUNDA GİDER :teselli:
Canım bence sen kesinlikle çok denemeliyi seç. insan öyle rahat öyle rahat oluyor ki anlatamam. bunda olmazsa daha çok hakkım var diyerek psikolojik olarak rahat olduğun için tutma olasılığı da çok oluyor. düşünsene çokluyu seçmişsin ve kafan rahat, rahat olduğun için de ilk denemede tutmuş. fazla vermiş olsan ne olacakki... sonuçta tutmuş eminim o para senin umurunda bile olmayacak. ben aynısını yaşadım. benim gittiğim yerde 1,3 ve 5 denemeli sistem vardı. ben özellikle 5 denemeliyi seçmiştim ki, rahat olayım diye. nasılsa bu tutmazsa diğeri tutat dedim. sonuçta belki de kafama çok takmadığım için sonuç olarak ilk denemede tuttu. ben de fazladan çok para vermiş oldum üstelikte paraya çok ihtiyacım olduğu dönemdi, ama tutmuştu ya, hiçbirşey umurumda değildi... işte böyle arkadaşım benim fikrim bu...
karamelciğim sana bir soru tecrüben var diye soruyorum. ben 30 nisanda kürtaj geçirdim ve en son 28 günde bir döngüm ağustostaydı ve ondan sonra 32 güne çıktı. reglim 8-9 gün sürerdi şimdi 5-6 günde bitiyor ve eskiden şarıl şarıldı şimdi yarı yarıya düştü. ben kendimle ilgili bir araştırma yaptım iki nedeni olabiliyormuş biri yaş diğeri kürtaj.yaş olduğunu sanmıyorum nasıl değişikrki anında. kürtaj sanırım kürtajda eğer hasar oluştuysa yapışıklık oluyormuş ve bu benim yumarıda saydığım sonuçlara neden oluyormuş. şimdi sana sorum şu. senin yapışıklık nedenin neydi? nasıl anladın yapışıklığı?bir de histereskopi yumurtalıklara zarar veriyor mu? sevgiler...sağol canım çok teşekkürler, Jinepol'e gidiyorum
hoşgeldin. her ikinizin de mi çocuğu vardı ben birinizin var sanmıştım. bu durumda cinsiyet seçimi için uğraşabilirsiniz. ileri yaşta cinsiyet seçimi yapmak zor çünkü döllenen embriyolara pgt yapılıyor onun için de 3. güne mi 5. güne mi ne giden kaliteli çok sayıda embriyo olması lazım ki birkaç tanesi elensin ve kalan birkaç tanesi konsun. yani çok yumurta gerekiyor bu iş için ve bizim artık çok yumurtamız yok. ama tabii her bünye farklıdır ve nasılsa çocuksuz değilsiniz. neden denemeyeceksiniz yani.Merhaba hanımlar,ben 41 yaş topiğini açmıştım ama gerek yokmuş,buraya yazmalıymışım meğer.Neyse acemiliğime verin , kısaca kendimle ilgili yazıyım çünkü bende artık burdayım,kovsanızda gitmemm :))) Önceki evliliğimden 2 çocuğum vardı ve tüplerimi bağlatmıştım,şimdiki eşiminde 2 kızı var ve erkek bebek hasretiyle yanıyo ,hiç aklımda yokken şimdi bir bebek doğurmayı nekadar istediğimi bilemezsiniz.Kısmetse martın 2 si gibi Ümir beyde ön tedaviye başlıyacağım ,toplama ve transferi Kıbrıs'ta yaptıracağım İnşaallah.Deniz arkadaşım biraz ümitsiz yazmıştı bana ama neden olmasınki.Allah herkese evlat nasip eder İnşaallah...
seven seas plus omega 3 zaten omega 3 için bahçecinin önerdiği marka cıvasız ürün diye öneriyor o bunu içebilirsin. ayrıca ace selenyum plus var ama bunu içersen içinde a vitamini olan başka vitamin almaman lazım (elevit gibi) ya da sadece selenyum içip yanına elevit gibi bir multivitamin ekleyebilirsin. bir de fsh 10 dan yüksekse hayıt tohumu içmeni öneririm. hormonları düzenliyormuş. hapı da var vitex diye ama ben aktardan alıp çekip sabah akşam kaynar suya 1 tatlı kaşığı koyup 10 dakika bekletip süzüp içiyorum. fsh 6-9 arası ise gerekmez. dhea bir ara kullanmıştım ama her dr başka şey söylüyor etkisi kanıtlanmış değil. yan etkisi de çok. durumun çok ümitsiz değilse boşver derim.Hoşbulduk canımm,İnşaallah hepimizin sağlıklı,hayırlı evlatları olur.Tüpbebek öncesi hangi vitaminleri almam gerekiyor acaba,geçmişe dönük okuduklarımda-omega3 - selenyum - e vitamini - DHEA (ama bunun çok yan etkisi varmış ) - elevit pronatal -seven in omega - diye çeşitli vitaminler alanlar olmuş,hangisi daha iyi,şimdi ben 25 gündür folik asit içiyorum,2 ay öncede soğan kürü yaptım ama yumurtalıklarım çok ağırdı sonrasında.Normalde arada sırada ağrıyolar,tüplerin bağlı olmasındanmıdır bilmiyorum,dr. çok önceden gitmiştim,birşey yok demişti,İnşaallah hemen bebek tedavisine geçerim,çook sabırsızım,zaman kaybetmemeliyim...
deniz bulut selam
bi dahaki tedavini Memeorial damı yapacaksın
bende merkez arayışındayım arkadaşlar ya
yardım lütfen
karamelciğim sana bir soru tecrüben var diye soruyorum. ben 30 nisanda kürtaj geçirdim ve en son 28 günde bir döngüm ağustostaydı ve ondan sonra 32 güne çıktı. reglim 8-9 gün sürerdi şimdi 5-6 günde bitiyor ve eskiden şarıl şarıldı şimdi yarı yarıya düştü. ben kendimle ilgili bir araştırma yaptım iki nedeni olabiliyormuş biri yaş diğeri kürtaj.yaş olduğunu sanmıyorum nasıl değişikrki anında. kürtaj sanırım kürtajda eğer hasar oluştuysa yapışıklık oluyormuş ve bu benim yumarıda saydığım sonuçlara neden oluyormuş. şimdi sana sorum şu. senin yapışıklık nedenin neydi? nasıl anladın yapışıklığı?bir de histereskopi yumurtalıklara zarar veriyor mu? sevgiler...
birtanem, inanırmısın biraz önce aynı konuşmayı telefonda eşimle yaptık bizde senin gibi düşündük. Bu tutarsa 3500 ün lafı bile edilmez dedik. Sanırım kabul edeceğiz 2 gün daha düşünüp pazartesi kararımızı veririz.
ben de öyle düşündüm niye birden reglim azalsın ki başka. salı günü randevum var hsg için.işallah çözümsüz bişi çıkmaz ben tüplerimden de korkuyorum zira.bu benim 1. sorunum.2.si rahim duvarının incelmesi sanırım buda yapışıklık varsa ona bağlı olabiliyormuş. benim rezerv üç ayda birden iyice düştü artık bunun sebebi de çikolata kisti olabilir. bakalım hayırlısı...aynı şeyi ben yaşadım gukem, benim yapışıklıktan olduğu ortaya çıktı. Bu ay yapışıklık temizlendikten sonra gayet güzel adet gördüm. Benim yapışıklığın nedeni kürtajdı.
Bazı doktorlar her rahim içi müdahaleden sonra hsg istiyorlar, problem olup olmadığı belli olsun diye. Hayır hist. yumurtalıklara zarar vermez canım
ben de öyle düşündüm niye birden reglim azalsın ki başka. salı günü randevum var hsg için.işallah çözümsüz bişi çıkmaz ben tüplerimden de korkuyorum zira.bu benim 1. sorunum.2.si rahim duvarının incelmesi sanırım buda yapışıklık varsa ona bağlı olabiliyormuş. benim rezerv üç ayda birden iyice düştü artık bunun sebebi de çikolata kisti olabilir. bakalım hayırlısı...
Karamel'cim,
Yok hayatım ya ben genel konuştum fiyatlara dair konuşmaları, doktorun için söylemedim, ne haddime, genelledim sadece.
Patikler'in dediğinin de mantıklı geldiğini yazdım zaten, bu açıdan biz bu anlaşmaya gireriz derseniz garipsemem açıkçası. Tekrar tekrar diyeyim, inşallah gerek kalmaz ama olursa aynı yerde denerim ben diyorsan ki öyle diyorsun, hayırlı olsun diyeyim ben şimdiden. ınşallah gerek kalmaz bir dahasına ama olursa da çok mantıklı bir karar vermiş oluyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?