kafam çok karışıyor kızlar.drlar merkezler,hayat.çok iyiyim moral olarak ama insan ister istemez düşünüyor.okul önünden geçiyorum.bir annenin elinde çocuğu .belli yeni başlamış.ilk senesi.kadının göz kapakları şiş.yorgun ,biraz yaş gitmiş yani.şimdi hamile kalsam bunlar hep varsayım.hadi artık yaşı 39 diyelim.alabamacım sana feda olsun.(daha hazirana var ama)40 ta dünyada olacak.kimse üzerine alınmasın bunlar okul önünden geçerken aklıma takılan düşünceler.47 de ilkokulda.çocuğum beni daha genç halimle bilmeyecek tanımayacak görmeyecek.göremeyecek.ancak resimlerde görecek.o da olursa .sonra dr lar sonra merkezler.hangisine %100 güvenebiliriz ki.hayatta neyin %100 garantisi var ki.yarının bile ne getireceğini bilmeden.o kadar denemeler yapılıyor.hangimiz sorduk verilen spermler ya da kalan yumurtalar ne oluyor diye?ya da size hiç açıklama yapıldımı kalan spermler şöyle imha oldu diye.kimimiz henüz takipteyken bile sormadık kaç tane ne var diye.bir sürü tedavide eşlerde kiminin spermi çıkmıyor bir sürü yumurtası toplanan kadının yumurtaları ne oluyor?ya da yumurta boş çıkabiliyor verilen spermler ne oluyor imhamı ediliyor ne oluyor?daha eşim yeni anlattı adamın biri kanser tedavisi görüyormuş spermlerini dondurtmuş daha sonra baba olabilmek için.çünkü tedavisinde zarar görecekmiş üreme organları.spermlerini verdiği bankada yangın çıkmış o hengamede gitmiş spermler.adamda olmuş tedavisini.şimdi spermi yoküreme hücresi yokkime ne hesap soracak bu saaten sonra.ne oldu şimdi ?drlar teknoloji nerde kaldı.hangi hukuk çözer bunu.mikroenjeksiyonda tek sperm bile yeterliyken milyonlarcası diğerleri ne oluyorçöpemi gidiyor.sonra bizler onlar ne deseler inanmak zorundayızkaliteli dese kalitesiz dese yine de onların dediğine göre inanmak zorundayız.bölündü bölünmedi durdu hangimiz gördü?kimden tam olarak emin olunur sadece tek bir yumurta bizim gözümüzde bebek onların gözünde ise hücre.ellerinde oyuncağız.evet bu bir oyunkurallarını onların koyduğu bir oyun..keşke kuralları biz koyabilseydik hiç bu oyunlara bulaşmasaydıkTanrı bize o şansı vermedi ya da biz değerlendiremedik.kafam çok karışık kızlar.bugün fazla ders çalıştım.bir süre uğramasammı ne yapsam.sizide demoralize etmiyeyim.ama buraya da yazmasam rahat edemezdim herhalde.daha önce de söylemiştim kendimi en iyi anlatabildiğim yer burası diye.aslında kötü birşey yapmıyorum sorguluyorum.
sorgulamak kötü mü?
Merhaba güzel anne adayları.Denizciğim verdiğin bilgilere teşekkür ederim.Bugün bir arkadaşıma bebek istediğimden bahsettim,birkaçkişi dışında bilen yok zaten.Bana ' sen bu yaştan sonra neyapacaksın çocuğu,gez toz vs. gibi şeyler söyledi,canımı çok sıktı.-subuo- cuğum,hakkında hayırlısını Allahım versin,ilk gebeliğimi kanamalarla zor geçirmiştim,okadar kanım aktıki dr. bebeğin tutunması mucize demişti,sonra çok şükür sağlıklı olarak kızım doğdu,İnşaallah bebişin sıkıca hayata ve sana tutunur...
canım benim ben hergün yapıyorum bunun muhasebesini hergün okuldayım yeni başlayan çocuklarla inanır mıısın çoğu anneden yaşlıyım. bikaçı benden büyük ama ben okula çocuk gönderdiğimde onlardan daha yaşlı bir anne olmuş olacağım. ve çocuklar için yaşlı anne iyi değildir. herkesin annesi genç neden benim yaşlı diyiveriyorlar çok duydum bu laflarını öyle üzülüyorum ki anlatamam bir de hergün gözümün önünde halimi sen düşün. bir de artık çocuklar çok güzel biliyorsunuz özellikle benim sınıfta allahım bütün çocukların gözleri öyle güzel ki anlatamam bak bak iç çek. en zekilerine imreniyorum benim de buna benzer bir çocuğum olsa diye hergün içimden geçirmeden edemiyorum . kaçarım yok çünkü ben ehrgün onlarla beraberimkafam çok karışıyor kızlar.drlar merkezler,hayat.çok iyiyim moral olarak ama insan ister istemez düşünüyor.okul önünden geçiyorum.bir annenin elinde çocuğu .belli yeni başlamış.ilk senesi.kadının göz kapakları şiş.yorgun ,biraz yaş gitmiş yani.şimdi hamile kalsam bunlar hep varsayım.hadi artık yaşı 39 diyelim.alabamacım sana feda olsun.(daha hazirana var ama)40 ta dünyada olacak.kimse üzerine alınmasın bunlar okul önünden geçerken aklıma takılan düşünceler.47 de ilkokulda.çocuğum beni daha genç halimle bilmeyecek tanımayacak görmeyecek.göremeyecek.ancak resimlerde görecek.o da olursa .sonra dr lar sonra merkezler.hangisine %100 güvenebiliriz ki.hayatta neyin %100 garantisi var ki.yarının bile ne getireceğini bilmeden.o kadar denemeler yapılıyor.hangimiz sorduk verilen spermler ya da kalan yumurtalar ne oluyor diye?ya da size hiç açıklama yapıldımı kalan spermler şöyle imha oldu diye.kimimiz henüz takipteyken bile sormadık kaç tane ne var diye.bir sürü tedavide eşlerde kiminin spermi çıkmıyor bir sürü yumurtası toplanan kadının yumurtaları ne oluyor?ya da yumurta boş çıkabiliyor verilen spermler ne oluyor imhamı ediliyor ne oluyor?daha eşim yeni anlattı adamın biri kanser tedavisi görüyormuş spermlerini dondurtmuş daha sonra baba olabilmek için.çünkü tedavisinde zarar görecekmiş üreme organları.spermlerini verdiği bankada yangın çıkmış o hengamede gitmiş spermler.adamda olmuş tedavisini.şimdi spermi yoküreme hücresi yokkime ne hesap soracak bu saaten sonra.ne oldu şimdi ?drlar teknoloji nerde kaldı.hangi hukuk çözer bunu.mikroenjeksiyonda tek sperm bile yeterliyken milyonlarcası diğerleri ne oluyorçöpemi gidiyor.sonra bizler onlar ne deseler inanmak zorundayızkaliteli dese kalitesiz dese yine de onların dediğine göre inanmak zorundayız.bölündü bölünmedi durdu hangimiz gördü?kimden tam olarak emin olunur sadece tek bir yumurta bizim gözümüzde bebek onların gözünde ise hücre.ellerinde oyuncağız.evet bu bir oyunkurallarını onların koyduğu bir oyun..keşke kuralları biz koyabilseydik hiç bu oyunlara bulaşmasaydıkTanrı bize o şansı vermedi ya da biz değerlendiremedik.kafam çok karışık kızlar.bugün fazla ders çalıştım.bir süre uğramasammı ne yapsam.sizide demoralize etmiyeyim.ama buraya da yazmasam rahat edemezdim herhalde.daha önce de söylemiştim kendimi en iyi anlatabildiğim yer burası diye.aslında kötü birşey yapmıyorum sorguluyorum.
sorgulamak kötü mü?
Deniz Bulut'çum,
Doktora gitmeye bir 10 günüm filan var ama bugün buğday çimi için ilk adımımı attım; umuyorum haftaya çimlerim çıkmış olacak, ot yemekten zarar gelmez. Bayağı bir bakındım, dediğin gibi yazıyor gerçekten. Hatta bir yerde uçmuşlar beyazlayan saçların yok olduğuna, eski renklerin geri geldiğine kadar yazmadıkları olumlu şey kalmamıştı. Tamam dedim yahu, alt tarafı ot yiyicem yaniProje bu şekilde. Önerin için teşekkür ederim gerçekten.
Bu arada bu kitaplar için yavaş bir ulaşım opsiyonu seçmişim. Daha bekliyorum, en az 2 hafta daha bekleyeceğim galiba. Seninkilerden haber var mı?
canım benim ben hergün yapıyorum bunun muhasebesini hergün okuldayım yeni başlayan çocuklarla inanır mıısın çoğu anneden yaşlıyım. bikaçı benden büyük ama ben okula çocuk gönderdiğimde onlardan daha yaşlı bir anne olmuş olacağım. ve çocuklar için yaşlı anne iyi değildir. herkesin annesi genç neden benim yaşlı diyiveriyorlar çok duydum bu laflarını öyle üzülüyorum ki anlatamam bir de hergün gözümün önünde halimi sen düşün. bir de artık çocuklar çok güzel biliyorsunuz özellikle benim sınıfta allahım bütün çocukların gözleri öyle güzel ki anlatamam bak bak iç çek. en zekilerine imreniyorum benim de buna benzer bir çocuğum olsa diye hergün içimden geçirmeden edemiyorum . kaçarım yok çünkü ben ehrgün onlarla beraberim((
sorma valla:) bazen içime sokasım geliyor ben çocukları bir de normal sevemiyorum ısırıyorum yanaklarını koparıyorum şiddete karşıyım ama bir nevi şiddet oluyor :)))saat oldu yanağında diyorum onlar da mutlu oluyor öğretmenleri ısırmış oluyor sonuçta...senin işin de zor bugün işten genç bir arkadaş 3 aylık kızıyla ziyarete geldi içim gitti valla öyle şirindi ki. ne yapalım olursa olur olmazsa da hıyırlısı buymuş diyeceğiz
Deniz Bulut'çum,
Kalp kalbe karşı diyelim
Kitabı aynı yerden sipariş etmişiz ve ben de orta hızlı ulaşımı seçtim; ayın 2'sinde sipariş etmiştim, belki benimki de sürpriz yapar bilmiyorum kiBeyaz kapaklı bir kitaptı benim seçtiğim de, şu yurt dışı sitelerde öve öve bitirilemeyen tek kitap oydu, sanırım aynı kitabı sipariş ettik.
Buğday çimi için toza bakmadım; bugün Ambar'a uğradım istiklal'de. Aklında olsun diye yazayım o zaman, Sky wheat diye bir markanın hapı vardı, 17 liraydı 200 tanelik bir kutu. Bakalım otu yetiştirebilirsem otla devam ederim. Uğraşmaktan sıkılırsam da hapa geçerim ben de ama arada şu toza da bakayım o zaman. Yan etkilerde ben de okumadım ishal konusunu, dediğin gibi olabilir tabii. Bir farklılık olursa ben de haberdar ederim.
Deniz Karayurt'çum, hoşgeldin güzel anne. Alp bebiş uykuda mı, nasılsınız?
Gukem'cim, zor gerçekten özürlü bir bebek. Allah anne babasına kolaylıklar versin. Gerçekten hep hayırlısını istiyoruz, olmaması fikri çok ürkütüyor ama olmamasında da vardır bir hayır demeyi öğrenmek lazım galiba. Gerçekten o çocuğun annesi babası neler yaşıyorlardır, tahmin bile edemiyorum. Gerçekten çok ama çok zor.
Benim küçük yeğenim de birinci sınıfta bu sene. Okula başladığının ikinci haftası, abim bırakıyormuş o pazartesi sabahı okula 'Harika baba, konsere yetiştik bu sefer' demiş. Konser dediği de istiklal marşıÇok güldürüyor beni, farklı bakıyor hayata.
Bu arada çok enteresan yahu şu yeni okuma sistemi, acayip hoşuma gidiyor, sese göre okumak filan. Neydi öyle bizim zamanımızda fasulyeler filan. Bu şekilde çok daha doğal, doğru ve çabuk okumaya başlıyorlar galiba.
Deniz Karayurt'çum, hoşgeldin güzel anne. Alp bebiş uykuda mı, nasılsınız?
Gukem'cim, zor gerçekten özürlü bir bebek. Allah anne babasına kolaylıklar versin. Gerçekten hep hayırlısını istiyoruz, olmaması fikri çok ürkütüyor ama olmamasında da vardır bir hayır demeyi öğrenmek lazım galiba. Gerçekten o çocuğun annesi babası neler yaşıyorlardır, tahmin bile edemiyorum. Gerçekten çok ama çok zor.
Benim küçük yeğenim de birinci sınıfta bu sene. Okula başladığının ikinci haftası, abim bırakıyormuş o pazartesi sabahı okula 'Harika baba, konsere yetiştik bu sefer' demiş. Konser dediği de istiklal marşıÇok güldürüyor beni, farklı bakıyor hayata.
Bu arada çok enteresan yahu şu yeni okuma sistemi, acayip hoşuma gidiyor, sese göre okumak filan. Neydi öyle bizim zamanımızda fasulyeler filan. Bu şekilde çok daha doğal, doğru ve çabuk okumaya başlıyorlar galiba.
ah keşke öyle olsa .sesten okuma öğrenmek çok kısa zamanda hemen gerçekleşiyor ancak hızlı hecelemeden anlamlı doğru ve anlayarak okuma baya bir zaman alabiliyor.hatta zeki çocuklar bunu gerçekleştiriyor ama orta ve düşük düzeydekiler için çok zor anlamlı ve düzgün seri okumak... harf sisteminin öğretimi kolay tabi . iş öğretmen için kolaylaştı veliye yük daha çok bindi.desteksiz bu sistem zor cidden.çok keyfli cidden konser ha:)))) bir tane dünya tatlısı bir öğrencim var bütün okul onu tanıyor artık öğretmen arkadaşlar sorar hep onu okulun ilk günleri bana yaşımı sordu 39 dedim anında "benim anneannem 40 yaşında siz ondan sadece bir yaş küçüksünüz demez mi" dumur oldum tabi ama gülmekten kendimi alamadım hangi ara hesapladın ve hangi ara 39-ile 40 arasında ki farkın 1 olduğunu çözdün şok tabii. her çocuk yapamaz tabi bunu hele de 1. sınıfta...kızlar anenesi kaç yaşında biliyor musunuz 87 doğumlu yani henüz 22(( ay kız oğluyla beraber büyüyo valla:)))içimden dedim anenn erkenden fingirderse elbette annenenle yaş farkım bir olur ben düşünemedim bunu :)))
öğretmenlik yıpratıcı aslında kaşların arasında bi çatık izi beliriveriyor zamanla:) ben gerçekten çok severek yapıyorum sınıfta olmaktan çok mutluyum bugün hava güzeldi çocukları bahçeye aldım ip atladık ben de atladım tabi:)) bir de uçtu uçtu kuş uçtu oynadık:))) zamanla çocuklaşıyorsun bazen eşimle tartışınca bile küstüm diyorum ciddi ciddi de küsüyorum falan :))heh bir de benim ailemde öğretmen çok herkes bir araya gelince bağıra bağıra konuşuyor mesela sınıf ortamından alışkanlık yoldan geçen kavga ediyor falan sanacak:)Vay anam vay diyorum gerçekten yahu. Anne kız, senin veli ve annesi bayağı erken yola koyulmuşlar. Bir ara düşünmüştüm okudukları kadar hızlı anlayabiliyorlar mı acaba çocuklar diye de, demek böyle de bir sorun gerçekten varmış. Ben eğitmen değilim ama yıllar önce Etiler'deki british international school'da idari kadrodaydım. Okul ortamını bilirim ve severim hele şimdiki ofis hayatımı ve sıkıcı toplantıları düşündükçe, gerçekten yaşam dolu bir yer okul. Geçenlerde arkadaşlarla konuşuyorduk, şimdiki aklım olsaydı elbette erken anne olurdum, ne bileyim 30 yaşında filan yani, bir de meslek olarak öğretmenliği seçerdim, doğru bir iş yapmışsın diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?