38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

erverdi nin dünkü umutsuzluğu bugün bana geçti. ben ümidi kestim kabullendim diyorum ama arada vuruyor işte olmuyor. belki 50 yaşında tam kabullenirim. yarın adet olmam lazım. şimdi acaba gecikir mi (yanlış anlamayın hamile kaldım diye değil zira kuruyum) fsh daha da yükselmiştir de şimdi bunun da düzeni bozulur mu diye karaları bağladım oturuyorum :çok üzgünüm:bizim ailede 50 den önce menapoza giren yok ama sanırım ben düşüne düşüne sonunda kendimi menapoza da sokacağım. mafoldumbennerden taktım bu bebek işine ve neden bu kadar geç taktım. 30 larımda silmiştim ne kadar rahattım. keşke o günlerdeki gibi hissedebilsem :1no2:

offff deniz ya harbi kıskandım ne yalan söyleyeyim. 2 dil'i de tazminat alacak kadar bilmek. maşallah sana ya vereliniortak

yok güzelim o kadar bilmiyorum zira unuttum. keşke bilsem. lisede fransızca öğrenmiştim (devlet lisesi değil tabii) ama üstünden 25 sene geçti. konuşmayı geçtim okuyunca bile zor anlıyorum artık. lisemin yüz karasıyım. oturup birkaç ay çalışsam belki de nerdeeeee

Deniz Bulut,

Aynı düşüncelerdeyiz. Hatta şimdi benim kararım bu, böyle hissediyorum dediğim şeylere bile 'acaba' demeye başladım. 3-4 sene sonra tam tersi bir fikri de savunur muyum, ben kimim'e kadar gidiyor bazen. Yıllarca çocuk fikrinden köşe bucak kaç, asla filan de, sonra da olmuyor diye harap et kendini. Hatta 3-4 sene önce soranlara 'hayat boyu istemedim, şimdi de düşünmüyorum. ış işten geçtikten sonra da ister olursam şayet salaklığımı doya doya yerim' filan diyip gülüyordum. En azından son demlerinde bile olsa birşeyler yaptık, oldu ya da olmadı diyebileceğimiz bir olgunluğa erişirim diye umuyorum. Hiçbir şey kesmiyor, çocuksuz yaşama fikri boğuyor. Topla kendini ümit bitmedi henüz, gerçekten. Kızıyorsun ya bana umutsuzlanınca, ben de sana kızıyorum, son yumurtaya kadar uğraşıcaz lafını inanarak söylüyoruz güzel arkadaşım. Haydi toparlan canım ya.

Son düzenleme:
Hiçbir şekilde ders filan çalışamam bu saatten sonra. Deniz Bulut'çum, kolaylıklar diliyorum, takdir ediyorum vallahi.

Karamel'cim,

Evet yahu, mide bulantısı filan olursa kesin mutlu oluruz biz hamilelikte Şimdi daha iyisin umarım, dikkat et kendine.

belki adet öncesi gerginliğidir. inşallah bir de geç kalmaz biran önce olurum. belki adet olunda fsh ölçtüreceğim ya ondan korkuyorum. eğer bu kadar hayır tohumu buğday çimi vitemin de etki etmeyip fsh şimdi bir de 25 çıkarsa diye.
julia indichova nın kitabının 2 bölümünü okudum dün akşam. 41 yaşında (sanırım) anne oluyor. 13 ay sonra (galiba yaklaşık) 2. yi istiyor. ilkinde o yaşta ilk denemede hamile kalmış. 3 ay sonra olmayınca fsh ölçtürüyor ve 42. işte tıp birşey yapamayız diyor. sonunda başarıyor kitabın kapağında da bir kadının istatistikler ve umutsuzluk karşısında zaferi yazıyor. diyorum o bu uğurda uğraşırken kucağında bebeği vardı ve bizim kadar gergin değildi. arkadaşım da 44 yaşında doğal hamile kaldı ama o da takmıyordu 4. bebek. yine bir arkadaşın teyzesi 43 yaşında hamile kalıp günah diye aldırmayıp 44 yaşında 5. i doğurdu. düşünmüyordu bile. ben dün akşam uyuyup uyanıp hiç görmediğim kadar bebekli rüya gördüm. tedavideyim olmuyor şunu yapıyorum olmuyor vs vs. yani ben valla düşüne düşüne düzenli adetimi de keserim başarırım yanikötükedihüsoneyse 1 saate dışarı çıkacağım. artık biraz düşüncelerim dağılır.

Deniz Bulut'çum,

Daha önce Karamel'le de konuştuk bunu. ılkler inşallah tedaviyle olacak, sonra da kardeşleri gelecek hiç ummadığımız zamanlarda diye. Burada konuşup 44-45'te hiç beklemeden ikinciye hamile kalanlardan olmayacağımızı kim iddia edebilir ki.

Sanırım çok düşünmekten. Benzer bir gerginliği ben yaşıyorum şimdi, ovülasyon testleriyle. Hiç yumurtlamama gibi bir durumum olmadı şimdiye dek, herşeyim düzenlidir, gerçi daha erken ama şimdi bir de ya bu ay yumurta olmazsaya kadar getirdim (gerçi olunca ne oluyor o ayrı, ama o temeli bari kaybetmemiş olayım diye dertleniyorum). Seninki de aynı durum işte. Kafayı dağıtmak lazım haklısın, hava da güzel. Ne güzel bebekli rüyalar görmüşsün (tersi çıkar ya), inşallah güzel haberlere gebesindir diyeyim.

Galatasaray mı ? puanım galatasaray'a yetiyordu ama illa maarif koleji olsun dendi ( kadıköy anadolu) tabi çocuğum söz hakkım yok. Açıkta kaldımdı hala çok üzülürüm.

günaydın arkadaşlar...
evet tüp bebeği karşılamıyor hem üç yıllık evli değilim hem de yaş 39 u geçti. ama ilaç için bir limit var ben daha hiç tüp yaptırmadığım için limitim henüz dolmadı. ilaçta yaş ve evlilik sınırı yok sadece limit sınırı var.
maşallah iki dil benim hiç yok yabancı dilim.olanını da unuttum.sen ne mezunusun deniz bulut merak ettim ünv den?

Galatasaray mı ? puanım galatasaray'a yetiyordu ama illa maarif koleji olsun dendi ( kadıköy anadolu) tabi çocuğum söz hakkım yok. Açıkta kaldımdı hala çok üzülürüm.
anacım siz ne kadar şanslısınız valla. ben ilk ortayı köyde okudum malum babam köyde öğretmendi hemde dağ köylerinde. liseyi de kız öğretmen lisesini kazandım öle yatılı okudum çok zor geçti çocuk yaşta evden uzakta biyerde oku.ben de onun hışmıyla üniversteyi memleketimde okudum:)kolej falan özel okul ne bilmiyorduk bile

Kızlar umutsuzluğa kapılmamak elde mi ? Sürekli sizden bir cacık olmaz diyen doktorlar, makaleler, internet sayfalarıyla karşı karşıyayız.

Ama biliyoruz ki olacaksa olacak onlar hikaye :)) Bazen yaşlanıp öldüğümde hiç olmazsa bir cenazemi kaldırsına geliyorum.

ış yerinde bir arkadaş, bebek için fazla uğraşmayan diğer bir (36- 4 kalp duran bebeği var) arkadaşa ne bekliyorsun yaşlandın , tek başına ölüp kokmak mı istiyorsun demiş. Aman allahım ya kabus gibi bu insanlar

Sanırım topic olarak depresyon günümüz

ay görüyor musun densizliği millet bilmeden savuruyor lafı işte
ben de çok ümitsizim rahim filminde kötü bişi çıkmasa bile zaten folüküller iyicene azaldı. buı ay 2 idi. geçen ay reglinin 19. günü baktırmıştım.o yüzden bu ay yumurtam oluşacak diye de bir ümidim yok zaten bir anda herşey değişti ekimde 7 folükül vardı. kafaya taka taka bu hale getirdim kendimi...

kız sen ne zekisin böle.ya zeki insanlar ya da aptallar hata yapar sen zekandan ben aptallığımdan hata yaptığımız için çocuksuzuz işte:)
yok canım estağfurullah
kader diyelim önüne geçilmiyor işte
kendi hayatını mahvetmekte üstüme yoktur

neyse bugün hava kapalı ama sıcak yarın yağmur varmış çıkıp gezelim azcık havamız dağılsınkaydirigubbakcemile2

aman gençlikte naptıysak oldu işte
bak şimdi burada buluştuk :dance:

kızlar herkese merhaba;şimdi dışardan geldim.gördünüzmü hiç.ben ilk olarak az önce gördüm.ağaçlar çiçek açmış.yaa.ayyyyyyyyy..bahar geliyor bahar.. hepimize gönlümüzdekini getirsin.pembe pembe açmışlardı,çıtır çıtır pıtırcık pıtırcık.
okuma işlerine gelince;hayat şartları..zamanında okusaydık gönderselerdi şimdi kimbilir nerede olurdum30 dan sonra çalışmaya başlayınca.içerde kalan ukte çıkıverdi işte.ama ben seviyorum.bir üst hep bir üst..
yabancı dile gelince;iki yarım dilim var ikisini toplasan bir dil etmez.biraz ingilizce az arapça.arapçaya da kuran okurken namaz kılarken ne dediğimi anlamak için merak sardım.ama şimdi o da yarım kaldı birini bitirmeden öbürüne geçmek olmuyor.ingilizcede genelde yazılandan bir anlam çıkarabiliyorum ama cümle kuramıyorum.üstüne gidilse olur ama ..
denizcim adet oldunmu soracaktım ki geçmişi okuyunca gördüm daha gelmemiş.benim dr a mı gideceksin.eğer gideceksen mümkünse bir gün hatta 2 gün önceden randevu al canım.çok dolu oluyor.ümitsizlik yok canım.çok iyiyim.ama geçiveriyor işte bazı bazı böyle düşünceler.yoksa iyiyim
HEPıNıZı SARIYORUM KIZLAR....herkese mutlu hafta sonları

canım senin doktora gideceğim. adet olur olmaz randevu alırım emiştim. artık yarın olursam inşş pazartesi salı gününe verirler. çok hesaplı çünkü fsh e2 lh falan orada yaptırmak istiyorum. hiç sanmam ama mucize olur da 4-5 folikül görürse memorial a geçerim hemen diyorum. bakalım inşş adt olayım da.
ben senin gibi belli yaştn sonra okuyanları çok taktir ediyorum ben yapamazdım. bizim bir komşumuzun oğlu vardı. çocuk okumadı. babsı albay emeklisi dükkan falan açtı buna onu da yapamadı. neyse bunun 15 yaş falan küçük kızkardeşi var. liseyi bitirdi güzel sanatları istedi ilk sene kazanamadı. 2. sene ders falan aldı istanbul olmadı eskişehiri kazandı gitti. derken 35 ine gelen ağabey tutturdu okuyacağım diye. inanmadılar dediler ki sen dışarıdan bitirmede türkçe sosyal derslerini ver biz hoca tutar fen derslerine yardımcı oluruz. derken çocuk sözelleri verdi. sonra ders alıp fen matamatiği de. dışarıdan önce ortayı sonra liseyi bitirdi.
o da güzel sanatlar okuyacağım dedi. ilk girişte marmara güzel sanatları kazandı. derken okurken hem hocalara asistanlık yapmaya başladı hem reklam ajansında iş buldu. 40 ında üniversiteyi bitirdi. okuldan illa kal dediler öğretim üyesi olarak kaldı hem dışarıda iş yapmaya devam etti. evlendi. baba oldu (erkekler 45 yaşında baba olabiliyorlar :1no2:) valla ben isteyince insan herşeyi yapabilirse bunu gösteriyorum. 35 yaşından sonra bunu başarabilmek de hem çok büyük bir isteği hem azmi gerektiriyor
ay çıkacağım ben

şimdi doktordan geldim gerginlik kelimesi az kalıyor sanki üzerimden kamyon geçti.elim ayağım tutmuyor sinirlerim gerildi artık. şu abuk subuk ne duyduysam yaptığım kürler neticesinde adet gecikmesi yaşamıştım. şimdi hiç olmadığı kadar az geliyor. doktor bu normal farlutalle çok gelmez dedi. buda diğer doktor gibi oyalanma hemen tüp bebek bu yaştan sonra bitkisel kürlerle kaybedilecek vaktiniz yok diyor. bu ayı boş geçirmek istemiyorum diyerek ite kaka zorla beni bu ay ilaçla takip edecek. bazı tüb bebek merkezlerinin 40 tan sonra hasta almak istemediklerini söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…