38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Amin canım amin.hepimize güzel yazılar inşallah.evet bende duymuştum AS yi yapan dr un çok tecrübeli işinin ehli biri olması gerektiğini.inşallah doğru ellerdesin ve hayırlısı ile olumlu sonucu alırsın watersçım..

işte buuuuuuuuuuuu süpersin evet ben size pozitif enerjiler yollamıştım demekki işe yaradı harikaaaaaaa evet biz hepimiz hamiş olucaz ve ben ikiz doğuracağımm :))))zemuszemus

sende bendensin galiba.deli dolu.yerinde duramayan.kıpır kıpır.
ben bir istiyorum.bir olsun benim olsun.

Canim cok uzuldum, ne diyecegimi bilmiyorum. Lutfen cok uzulmememeye calis. Insallah en yakin zamanda kendiliginden olur

canım boşuna üzmüşsün kendini.son iki günde artmaya başlıyor diye biliyorum ben.acele etmişsin.11inci gün yapıp çıkmayan fakat 12nci günde pozitifi görenleri okudum ben burada.bugün hem ayın 20 si.dr un söylediği tarihten 5 gün erken yapmışsın.sabırla ve umutla 25ini bekle o zaman yaptır beta hcg ni.dualarım hepimizle.[/QUOTE]

ah keske oyle olsa neler vermezdim((

Krishazel'cim çok üzüldüm, kızsa bile dr unla paylaş istersen en azından 5 günde bir şeyler değişir veya değişmez diye bilir. İdrarda yapsan 10. gün çok erken derdim. Transferden 3 gün sonra beta hcg kanda artmaya başlıyor, 7 gün de bir değere gelmesi lazım. Bu arada bir yerde okumuştum 0-5/10 arası değer hamile olmayanlarda bile kan da çıkabilirmiş başka sebepler de bu değeri aşmayacak şekilde beta hcg salgılatırmış. Kendini hırpalama dr unla konuş derim.

İnşallah Erverdi'cim..dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden her şeyin hayırlısı diyorum hep. Bir arkadaşım bu dr 'a yaptırmıştı ve işinin ehliymiş ,bir hastaneye geliyor Çapa'dan kendisi prof. belirli günlerde sırf bu iş için geliyormuş ondan randevu aldık, kendi dr umda yapıyor ona çok güveniyorum ama o hastane çok pahalı neredeyse tüp bebek parası alıyorlar ve özel sağlık sigortamın indirimi de yok o teste ama bu da çok iyiymiş. Her müdahalede bir komplikasyon olma olasılığı var. Allah güzel yazılar yazmış olsun hepimize.

Gukem'cim, temenilerin için teşekkür ederim. Bir şans tabi bu ve bu şansı hepinizin yakalayacağına inanıyorum ama mücadele zorlu ve zaman zaman dibe vurabiliyor insan. Lütfen sende moralini yüksek tut, iyi bir merkeze gidiyorsun . Fsh aydan aya değişiyor o nedenle takılma, doğal kürlerin haricinde dr una sordun mu fsh'ı düşürmek için ne yapılabilir diye. Ama bugün okuduğum gibi kendini üzme bulunduğun ortamların tadını çıkar yoksa piskolojini iyi tutmazsan, vücuduna stres yaşatırsın ve stres doğurganlığın baş düşmanı biliyorsun.

Krishazel'cim, ben de üzüldüm mesajını okuyunca ama Waterss haklı, doktorunla konuşmalısın. Erken yapmışsın testi çünkü, geç tutunma denen birşey var. Sonuç değişmezse de, kalbim seninle, işte o nokta ne dersen de yetersiz kalacak bir an. Eğer korktuğumuz gibi olursa da, üzüntüyü bir an önce atıp tekrar denemek için motive olmalısın. Benim halime bak, son iki denememde transfere bile gidemedim ama tekrar denemek istiyorum, başka çarem yok çünkü. ınşallah kendiliğinden ya da bir sonraki denemeyle, olması için üzerimize düşeni yapmaktan başka çare yok. Dualarım seninle canım.

Waterss'çım, burada hepimiz inanıyoruz gayet güzel bir sonuç alacağından. Evet, gerginliği var, sonucu alana kadar iki hafta zorlu geçiyor. Burada kalbimiz dualarımız seninle, güzel sonucu almak için bekliyor olacağız. Çok inanıyoruz bu aşamayı da rahatlıkla geçip keyifli bir hamileliğin devamının geleceğine ve güzel bebeğini kucaklayacağına. Dualarımdasın güzel arkadaşım. Eminim, yüreğini kuş gibi hafifletecek iyi bir sonuç çıkacağına.

Kızlar, transfer iptalinden sonraki günlerde bir sürü mesaj yazmıştım, tüp bebek merkezlerine, iki de donasyon merkezine. Bir bahçeci'den cevap geldi, bir de bir donasyon merkezinden. Aradan neredeyse 3 haafta geçti başka temasa geçen, mesaj atan yok. Neyse.

Ben böyle takip görmedim kardeşim, dün akşam donasyon merkezi tekrar aramış, cevapsızlarda gördüm, aramadım ben de. Bugün tekrar aradılar, ne karar verdiniz, istiyorsanız yazdıralım hangi testleri yaptıracağınıza diye. ılgi eksikliği tüp bebek kliniklerinde en çok rahatsız olduğumuz şey ya, tövbe dedim. Gerçi zamanlaması da enteresan oldu. Çok da duygusal bir günüm değil, olmam gerekir gerçi. Saçma biliyorum ama bebeğim yaşasaydı, doktorun ilk muayenede doğumu yaparız dediği gündü bugün. Biraz gözyaşı döktüm sabah; kendimce Allah'a da yalvardım, yardım et ne olur, bebeğimi gönder diye. 10 dakika geçmedi, donasyon merkezi aradı. Ne demek bu şimdi? Neyse, tesadüftür dedim, merkeze ilgisi için teşekkür ettim; biraz daha denemek istiyorum, olmazsa ben sizle temasa geçerim, lütfen aramayın, size bugün ihtiyacı olan insanlar olabilir, ben o değerli vakti çalmayayım şimdilik dedim. Daha ne diyeyim? Bugün de böyle bir gündü işte.

Bir şey söyleyeyim mi Herada, şu yazdıkların, diğer arkadaşların temenileri ve inançları o kadar moral oluyor ki pozitif düşünmene destek oluyor. Burada ki herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerde bu aşamadan geçeceksiniz inşallah, göreceksiniz bu da ayrı bir kaygı. Ama kaygılar hiç bitmez çünkü bildiğim başka şeylerde var işim gereği. İşimin bir parçası İstanbul'daki devlet ve özel hastanelerde yapılan ve benim aplikasyon desteği verdiğim yerlerde yenidoğan taraması yapılıyor. Bu da ne biliyor musun bebek 24-48 saat anne sütü ile beslendikten sonra topuğundan kan alınıyor ve PKU ( fenilketonürü ) taramsı yapılıyor bu testin negatif çıkması lazım. Pozitif olduğunda bebeğin karaciğerinde Tyrosid enzimi PKU'yı parçalayanıyor ve bu PKU beyinde birikerek bebeğin beynine zarar veriyor. Tek tedavisi, önür boyu fenilalanin içermeyen nişastalı besinler tüketmemesi böyle olursa normal bir insan gibi yaşayabiliyor ve üniversiteye gidebiliyor. Ama ömür boyu ( çikolata, un, dondurma, peynir, süt ürünleri, makarna, bisküvi...yüzlerce gıdayı tüketemez özel unları var onlardan yapılan şeyleri yiyebilitler, özel makarnaları..vb var. İHE ( İstanbul Halk Ekmek ) de bu hastalar için özel ekmek çıkarır. Çiğnediğiniz sakız ambalajının üzerine içindekiler kısmında fenilalanin içerir yazar bu ibare görülen gıdaları tüketemezler.

Bunun haricinde yine yenidoğan da olası bir dizi sendrom var. LSD ( Lysosomal Storage Diseas ) var onu da ne siz sorun ne ben yazayım. Yani bebeklerimizi Allah koruyor, ama bu tip sıkıntılarla uğraşan aileler var.

İşim gereği öğrendiğim bu tarz şeyler bana şunu düşündürdü bir bebek yapmaya karar vermek, onun sağlıklı doğması ve doğduktan sonra yapılan testleri geçmesi ve 3 yaşına kadar bir problem çıkmadan gelmesi gibi pek çok süreçten geçiliyor. Hiç bir şeyin garantisi olmadığını hepimiz biliyoruz zaten. O nedenle Allah güzel yazılar yazsın diyorum hep.

Waterss'çım, güzel dileklerine katılıyorum ben de. Ama aralarda yazışıyoruz ya, Allah biliyor, cahil olmanın lüksü yok artık bize bu konularda. Yazdıklarını okudum da, Allah korusun, hiç kimsenin başına vermesin, tahmin bile edemem bununla yaşamak zorunda kalanların ne hissettiklerini. Ne aciz hisseder insan kendini, pamuklara sarsan ne yazar, Allah'ım korusun herkesi.

Herada'cım, güzel kalpli arkadaşım duygusal anlar yaşamışsın bugün bebeğin gelecektir bu sene inşallah. Önümüzdeki aylar , dolayısıyla bu yıl altın aylar kendi yumurtalarınla denemen için donasyonu ertelemekle şimdilik iyi bir karar verdiğini düşünüyorum. Son yaşadığın 2 tüpü unut onu tek tüp olarak düşün daha önce yazışmıştık aynı protokol üst üste iki kere uygulandı.

Önümüze bakalım şimdi..

Krishazel'cim, inşallah o noktaya varmaz. Merkeze öylemesine bir mail atmıştım, onlar aradıktan sonra da biraz bakındım bu neymiş, aşamaları tam olarak neymiş diye. Evet başarı şansı %70'lerde, işin psikolojik boyutunu daha derinlemesine düşünmüş değilim açıkçası. Arada eşimle konuşuyoruz, prensipte iş oraya gelirse, kararı bana bıraktı. Ben de donasyona giderim gerekirse diye düşünüyorum ama bu konuda biraz da psikolojik destek alıp bu yolda yürümeye başlamadan iyice düşünmem gerek diyorum. Ondan sonra da aşamaları olan bir dönem, adam gibi genetik taramaların yapılması lazım, HIV riskinin sıfırlanması için embriyo dondurulması da bir seçenek (genelde önerilmiyor gerçi). O da zorlu bir yol her açıdan. Dedim ya, inşallah bunları hiç düşünmeye, karar vermeye gerek kalmaz.

Amin..ama işim gereği bazen bu konuların içindeyim daha çok kızımdan sonra bu aplikasyonlara girdim şimdi bildiklerim tabi beni üzüyor ama bazı şeyler elimizde değil yani AS de herşeyin çözümü değil. Allah hepimizi korusun, kimseye böyle zorluklar yaşatmasın.

Maalesef yaşadığımız dünya toksik ve doğurganlık dahil tüm sağlığımızı tehdit ettiğini herkes biliyor artık ama çakacak bir yerimiz yok.

Waterss'çım, sağol arkadaşım. Aynı tedavi uygulandı haklısın hatta Memorial'daki doktor transfere gitmediği için bu denemenizi sayamayız demişti. ınan bunlar benim tutunacak tek dalım. Bu protokol, bu ilaç işe yaramadı, yolun sonu değil diyerek teselli buluyorum şimdilik. O yüzden, bu topicteki en umutsuz vaka olmama rağmen yine deneyeceğimden şüphem yok. Çok da beklemek istemiyorum, sanırım iki aya vücudum hazır olur yeni bir denemeye. Hatta o kadar ümitliyim ki, bak bu ay preseed ve ovülasyon testlerimle göreve hazırım, çok müteşekkirim böyle bir seçeneğim olduğuna dair yepyeni bir pencere açtığın için. Yaşayıp göreceğiz, dediğin gibi, Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.

kız waters sen neler yazıyorsun kırk yılda bir bebek yapalım dedik korkutun bizi iyicene yaşlı anne olma sendromuydu dün bugünde bunlar ayyy vazmı geçsek ne:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…