hamile kalaım hepimiz yapalım valla süper olur:))) ayyy hepiniz boylu poslu ben bücür komplekse giriyormuşum bide :))) çocuğuma biziyan olur diye gelmiyomuşum :)))kafamçokkarıştıSorma yahu, çok isterdim iki sene önceki cahilliğime geri dönmek. Tüp yaptıran bir arkadaşıma iki embriyo transfer edilmişti, 'aaa sen ikiz mi istiyordun niye iki embriyo koydular ki' demiştimOy anam oy, ne fsh bilirdim ne e2 değeri, ne opu, ne oosit. Güzel günlermiş, daha neler öğreneceğiz kimbilir? Vardır bir sebebi bütün bunların ne diyelim ki? Dünya küçük gerçekten ne güzel olmuş bu tanışma.. Bizler de yaparız belki birgün, hiç fena olmaz.
Deniz Bulut'un canı sıkkıncaydı bugün, dışarı çıkıcam diyordu, umarım keyfi toparlanmıştır.
Hülya'cım hoşgeldin arkadaşım. Nasılsın, nasılsınız, umarım tamamen toparlanmışsınızdır.
geçmiş olsun hülyacım. acil şifalar diliyorum. bizler bildiğin gibiyiz işte...Sağol arkadaşım.Daha tam iyileşemedik.Bugün yine hastanedeydik.Oğlanın ateşi çıkmıştı dün ve bugün serum verdiler.Ben de çok halsizim.Size bir bakayım dedim.Yazmaya bile halim yok aslında.Sizler iyisiniz herhalde.
Waterss'çım, sağol arkadaşım. Aynı tedavi uygulandı haklısın hatta Memorial'daki doktor transfere gitmediği için bu denemenizi sayamayız demişti. İnan bunlar benim tutunacak tek dalım. Bu protokol, bu ilaç işe yaramadı, yolun sonu değil diyerek teselli buluyorum şimdilik. O yüzden, bu topicteki en umutsuz vaka olmama rağmen yine deneyeceğimden şüphem yok. Çok da beklemek istemiyorum, sanırım iki aya vücudum hazır olur yeni bir denemeye. Hatta o kadar ümitliyim ki, bak bu ay preseed ve ovülasyon testlerimle göreve hazırım, çok müteşekkirim böyle bir seçeneğim olduğuna dair yepyeni bir pencere açtığın için. Yaşayıp göreceğiz, dediğin gibi, Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.
Gukem'cim, ne demek istediğimi tam anlatamadım sanırım sevgili arkadaşım. Normal yollardan olur diyorlar ama tedavi de öneriyor doktorlar. Neticede 40 yaş bitti, gidin altı ay deneyin, olmazsa gelin denecek yaşlar değil ki bunlar. Bu riske hiçbir doktor girmek istemez, girmiyorlar da. Yaş 35 olsaydı, dediğini yapardım belki ama bu saatten sonra bu lüksüm yok maalesef. İnşallah dediğin gibi olsun, normal yollarla gelsin. Ben de tedaviden tedaviye koşmakla ne gereksiz birşey yapmışım diyeyim. İnşallah öyle olsun, ne diyeyim
şimdi doktordan geldim gerginlik kelimesi az kalıyor sanki üzerimden kamyon geçti.elim ayağım tutmuyor sinirlerim gerildi artık. şu abuk subuk ne duyduysam yaptığım kürler neticesinde adet gecikmesi yaşamıştım. şimdi hiç olmadığı kadar az geliyor. doktor bu normal farlutalle çok gelmez dedi. buda diğer doktor gibi oyalanma hemen tüp bebek bu yaştan sonra bitkisel kürlerle kaybedilecek vaktiniz yok diyor. bu ayı boş geçirmek istemiyorum diyerek ite kaka zorla beni bu ay ilaçla takip edecek. bazı tüb bebek merkezlerinin 40 tan sonra hasta almak istemediklerini söylüyor.
sağol canım ama insan düşündükçe kafayı yiyor. en iyisi fazla düşünmemek. amniosentez günün belli olmuş. ben çok iyi geçeceğine ve için rahat devam edeceğine eminimkaydirigubbakcemile3Deniz Bulut'cum, zamanla fikirlerimiz değişiyor 10 yıl önceki düşüncelerim benim de yok. Keşke demek de çözüm değil kendimizi üzmekten başka, moral çok önemli, sen elinden geleni yapıyorsun Allah izin verirse olacak. Şimdi bana içinden söylemesi kolay diyebilirsin ama bu içinde bulunduğumuz yaşları maneviyatta kendimizi üzerek, yıpratarak geçirmemeye çalışalım zaman çabuk geçiyor. Şimdi her günün önümüzdeki baharın tadını alalım. Bir yandan da gerekeni yapalım, karamsarlığı dağıtalım olur mu ?
Kızlar, transfer iptalinden sonraki günlerde bir sürü mesaj yazmıştım, tüp bebek merkezlerine, iki de donasyon merkezine. Bir bahçeci'den cevap geldi, bir de bir donasyon merkezinden. Aradan neredeyse 3 haafta geçti başka temasa geçen, mesaj atan yok. Neyse.
Ben böyle takip görmedim kardeşim, dün akşam donasyon merkezi tekrar aramış, cevapsızlarda gördüm, aramadım ben de. Bugün tekrar aradılar, ne karar verdiniz, istiyorsanız yazdıralım hangi testleri yaptıracağınıza diye. İlgi eksikliği tüp bebek kliniklerinde en çok rahatsız olduğumuz şey ya, tövbe dedim. Gerçi zamanlaması da enteresan oldu. Çok da duygusal bir günüm değil, olmam gerekir gerçi. Saçma biliyorum ama bebeğim yaşasaydı, doktorun ilk muayenede doğumu yaparız dediği gündü bugün. Biraz gözyaşı döktüm sabah; kendimce Allah'a da yalvardım, yardım et ne olur, bebeğimi gönder diye. 10 dakika geçmedi, donasyon merkezi aradı. Ne demek bu şimdi? Neyse, tesadüftür dedim, merkeze ilgisi için teşekkür ettim; biraz daha denemek istiyorum, olmazsa ben sizle temasa geçerim, lütfen aramayın, size bugün ihtiyacı olan insanlar olabilir, ben o değerli vakti çalmayayım şimdilik dedim. Daha ne diyeyim? Bugün de böyle bir gündü işte.
tabii bu 43-44 yaşındadoğal hamile kalan kadınların (benim tanıdığım) daha önceden çocukları var. yani ne olursa olsun stresleri bizden çok daha az bu da önemli bir etken diye düşünüyorum. ama oluyor işte sen de düşün bence a.sYurt dışı sitelere bakıyorum, preseed'le 45 yaşında doğal yollardan hamile kalan bir kadının mesajını okuyorum. İlk gebeliğini tedaviyle 43 yaşında yaşamış. 3 aşılama sonrası 3. tüp denemesiyle doğum yapmış. İkinci doğal yollarla oldu, preseed'le denediğim ilk ay (45 yaşındayken) hamile kaldım diyor, umut olsun hepimize.
tamam canım sopamı geri aldım o zaman opuyorumnanaktansen her donasyon dediğinde ben korkuyorum. daha çok erken canım senin için. bak roniyam da 38 yaşında başka denemeyeceğim dediğinde çok üzülmüştüm. yaş 38 di ve yumurtası vardı. şimdi kızını kucağına almak için gün sayıyor. senin de olacak inanıyorumva.sErverdi'cim, güzel yazmışsın. Denemekten başka çare yok.
Deniz Bulut'çum, kızma arkadaşım ya, Allah Allah, ben donasyona karar verdim diye yazmadım ki, böyle bir şey oldu tesadüfe bakın dedim ve şimdilik düşünmüyorum diye cevapladığımı da yazdım, ne öyle sopalı simgeler filan, kızıcam bak. Daha sonraki yazışmalarıma baktıysan, bir sonraki tedaviye kadar, normal yollardan denemeye hazır ve nazır olduğumu okumuşsundur sanırım. Gukem'e de yazdım uzun uzun dün gece, tedaviden vazgeçmem mümkün değil, son yumurtaya kadar. Donasyon ise uzak ihtimal, B planı bile değil,merak etme. Endişelendirmişim, kusura bakma, beni düşündüğün için de sağolasın, bin teşekkür. Doğru diyorsun elbette, saydığın seçenekleri denedim diyemem ama denemek için hazırlanıyorum işte. Bu arada meyve suyu barı diye biliyorum ben de ama belki de bizimkiler uğraşmamış da olabilirler, kafadan 'juice bar' diye yerler açılmışsa da hiç şaşmam.
Dün gece yazışmalardan sonra vakti değildi ama yumurtalarımda hafif bir ağrı vardı dün öğleden sonra; dellendim yaptım ovulasyon testimi, bir önceki günle karşılaştırdığımda 5 saat kadar erken oldu test ama aaaaaaa bir baktım gülümseyen bir yüz bana bakıyor. Eşime bir koşmam var müjde vereyim diye, sanırsın hamilelik testi pozitif çıktı. Ne yani, yumurtlamayacağını mı sanıyordun sen dedi eşim. Yazmıştım ya dün, paranoya yapmıştım birkaç günlüğüne de olsa yumurtlamazsam diye. İyiyim iyi, donasyon yok daha ortalarda, yumurta bitene kadar.
waters fortel kullanmıştı ben de yumurtladığım günlerde medi smart ovulasyon testi. ikisi de sonuç veriyor. sonucun negatif olursa internetten siparıi verebilirsin.Herada canim yumurtlama testin hangisi ben de alicam canim tavsiye edermisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?