38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

hamile kalaım hepimiz yapalım valla süper olur:))) ayyy hepiniz boylu poslu ben bücür komplekse giriyormuşum bide :))) çocuğuma biziyan olur diye gelmiyomuşum :)))kafamçokkarıştı

Hülya'cım hoşgeldin arkadaşım. Nasılsın, nasılsınız, umarım tamamen toparlanmışsınızdır.

Sağol arkadaşım.Daha tam iyileşemedik.Bugün yine hastanedeydik.Oğlanın ateşi çıkmıştı dün ve bugün serum verdiler.Ben de çok halsizim.Size bir bakayım dedim.Yazmaya bile halim yok aslında.Sizler iyisiniz herhalde.

geçmiş olsun hülyacım. acil şifalar diliyorum. bizler bildiğin gibiyiz işte...

Ah Hülya'cım ya, acil şifalar diliyorum. Ateşi düşmüştür umarım oğlunun. Ah canım ya, haydi sen de dinlen, Allah güç kuvvet versin sana, bebişine. Ne virüsmüş yahu, bir an önce geçsin gitsin umarım.

Yurt dışı sitelere bakıyorum, preseed'le 45 yaşında doğal yollardan hamile kalan bir kadının mesajını okuyorum. ılk gebeliğini tedaviyle 43 yaşında yaşamış. 3 aşılama sonrası 3. tüp denemesiyle doğum yapmış. ıkinci doğal yollarla oldu, preseed'le denediğim ilk ay (45 yaşındayken) hamile kaldım diyor, umut olsun hepimize.

Sevgili herada;zaman zaman hepimiz kırılıyoruz düşüyoruz.ben dahil.yalnız olmadığımı şimdi daha iyi anlıyorum.insanoğlu nasıl bir varlık?bir yandan üzülürken aynı anda planlar yapabiliyor yani acı ile umudu aynı anda taşıyabiliyoruz.şu son günlerde sen olsun ben olayım yada diğer arkadaşlarımız.bir tarafımız çöküntü ya da tam kelimeyi bulamıyorum.çöküntü olmamalı bu.öte yandan içimzideki o annelik isteği alevlendiriyor bizi.bazen sözün bittiği yer olabiliyor.hiçbir tesellinin kar etmediği..ama biz yine de inatla elimizden geleni yapalım.yapmak denemek görmek.başka da yapabileceğimiz bir şey yok.umarım bu güzel pazar sabahında şimdi herkes tatlı talı uyurkenAllahım yüreğimden geçenleri , sesimi duyar.sırasıyla güleriz inşallah.hepimize tüm kalbimle diliyorum.

gukem;heradanın sözlerine burada bende katılıyorum.banada normal yola kalabileceğimi söylüyorlar.ben bu sene 18 yıllık evli oacağım arkadaş.hani?ben bir kere doğal yolla da kaldım sonu gelmedi.yıllardan beri nedeni bilinmeyen infertilite.tıbbın çözüm bulamadığı vakalardanım belki de.yaşa da çok inanmıyorum.eğer tek kriter yaş olsaydı bizde sebep yok şimdi yaş 39 eeeeeee hani daha erken yaşlarım.yumurtaların daha genç daha sağlıklı daha fazla oluğu günler.daha tüp bebek fazla yaygınlaşmamışken bakırköy ssk ya infertilite bölümüne gittim ben senelerce.her gidişimde diğer hastalardan ayrı tutup farklı bir dr bekliyordum.prof. doç.işte herneyse.heyete bile çıkartmışlardı.her ay takip gün aşırı ilişki idi bu yıllarca sürdü.taaaki bu kadar strese karşı eşimin sperm sayısı normal standartların altına düşene dek.şimdi de takipteyim.başa dönmüş durumdayım.bu sefer tabii ki doğal olarak daha az rezervle daha az spermle.ama halaa yumurta ve sperm üretebiliyoruz4ncü. ay olacak görüyorum ki bu spontan denemeler yine sonuç vermiyor.bu yüzden tıbbi desteğe ihtiyacımız var istemesemde.tıbbın çözemediğini bizde çözemiyoruz ev de maalesef.bu yüzden denemye devam.gücüm yettiği sürece devam edeceğim.etmeliyiz başka yolu yok çünkü.

Hülya, arkadaşım;halaa toparlanamamışsınız ya. epeyi zamanda oldu.bir an önce iyileşirsiniz umarım.evet uzun zamandır da girmiyordun.sağlığınıza kavuşun da yine paylaşırız burada.Allah şifa versin.

sevgili waterss;yazdıklarının hepsinin farkındayım. biliyordum da.her türlü risk hepimiz için geçerli.ama insan sevdimi istedimi gözü hiçbirşey görmüyor.herşeye rağmen isteyebiliyor.Allah hepimize hayırlısından sağlıklı evlatlar versin sorunlu yavruları olanlarda bizim insanlarımız.piyangodan farkı yok bizlerde olabiliriz.garanti yok.Allah onlara da kolaylıklar versin.eğer birgün bizim başımıza da gelirse veren Allah eminim sabrını da verecektir.hakkımızda hayırlısı...

günaydın çıtırlar opuyorumnanaktan

canım üzülme ama adet geç kaldığına göre fsh falan yükselmiş olabilir. doktorlara inan ama çok da takma. onlar genele bakıyorlar ve 38 üstü hamilelik zor 40 üstü daha zor 43-44 neredeyse olanaksız. ama istatistikleri yenip hamile kalan birçok arkadaş var. yalnız dr kontrolu ve takibi de şart artık bu yaşlarda.

sağol canım ama insan düşündükçe kafayı yiyor. en iyisi fazla düşünmemek. amniosentez günün belli olmuş. ben çok iyi geçeceğine ve için rahat devam edeceğine eminimkaydirigubbakcemile3

yaa sen her donasyon dediğinde ben deliriyorum bak yaşın kırk. 5-6 folikülün var. daha ne ayol klava:tamam son 2 denemede olamamış olabilir ama 2 denemede de protokol ilaçlar aynıydı. memorial bu döllenmeyen ilk denemeni saymayalım demişti ben o zaman 2. denemeyi hiç saymam diyorum. bak şu kitap gelecek. kadın 42 yaşında fsh 42! doktorlar olmaz diyorlar. hepsi donasyon diyorlar. birkaç ay takip ettiriyor fsh 30-35 arası hep. arada aku otlar deniyir vazgeçiyor. donasyon kliniklerine gidip görüşüyorlar. sonunda yaşam şeklini değiştiriyor. bahçecinin diyetisyeni murat beyin dediği gibi eti ve sütü kesiyor. şekeri ve beyazı da. yeşil sebzeleri meyveleri tahılları ve tatlı olarak da en hafif tatlıları pudigleri vs hayatına alıyor. et olarak sadece balığa devam ediyor. eve yakın meyve suyu barında (ne diyoruz biz bunlara türkiyede) her gün 1 bardak taze buğday çimi suyu içiyor (dün bunu okuyup tekrar denedim yine ishal yaptı ay ben içemiyecek miyim bu kadınlar nasıl içti mafoldumben) yogaya başlıyor. tam o bölümdeyim ama devamına göz attım. fsh 42 den 25 lere sonra 21 e düşüyor. onu kabul etmeyen dr artık 43 yaşındasınız ve bu en düşük fsh birdaha olmayabilir ilaçla deneyebiliriz artık diyor ama o kabul etmiyor bu sefer. dr çok hızlı gidiyor ama vücudum yavaşlamak istiyor diyor. biri günlere dikkat etmeyi bırakın sevişmek için sevişin diyor. öyle yapıyor veee doğal hamile kalıyor.
sen bunları denedin mi hayır. başka güvendiğin bir klinikte 1-2 deneme yaptın mı. hayır. birkaç tüp üstüne doğal hamile kalan birçok kadın var. sen bu yolda çaba harcadın mı hayır.
e o zaman? ay kızıyorum bakklava:
bekle güzelim. 2 yıl bence. olmadı 50 yaşına kadar donasyon ile doğurabilirsin. ay acelen ne :umursamaz:
tabii bu 43-44 yaşındadoğal hamile kalan kadınların (benim tanıdığım) daha önceden çocukları var. yani ne olursa olsun stresleri bizden çok daha az bu da önemli bir etken diye düşünüyorum. ama oluyor işte sen de düşün bence a.s

krishazel inşallah değerin yükselir ama zor bir olasılık. ama inşallah yumurtalaın var. bu denemede olmadıysa da diğerlerinde olmayacak diye birşey yok. hadi topla kendini. her durumda yola devam. bir de sen kaç yaşındaydın? bn genç diye biliyorum. eğer 38 hele 35 altıysan sağlıklı 1 yumurta bulma şartın ne olursa olsun çok daha yüksek.değilse de yumurta olduğu sürece ümit var. :teselli:

Erverdi'cim, güzel yazmışsın. Denemekten başka çare yok.

Deniz Bulut'çum, kızma arkadaşım ya, Allah Allah, ben donasyona karar verdim diye yazmadım ki, böyle bir şey oldu tesadüfe bakın dedim ve şimdilik düşünmüyorum diye cevapladığımı da yazdım, ne öyle sopalı simgeler filan, kızıcam bak. Daha sonraki yazışmalarıma baktıysan, bir sonraki tedaviye kadar, normal yollardan denemeye hazır ve nazır olduğumu okumuşsundur sanırım. Gukem'e de yazdım uzun uzun dün gece, tedaviden vazgeçmem mümkün değil, son yumurtaya kadar. Donasyon ise uzak ihtimal, B planı bile değil,merak etme. Endişelendirmişim, kusura bakma, beni düşündüğün için de sağolasın, bin teşekkür. Doğru diyorsun elbette, saydığın seçenekleri denedim diyemem ama denemek için hazırlanıyorum işte. Bu arada meyve suyu barı diye biliyorum ben de ama belki de bizimkiler uğraşmamış da olabilirler, kafadan 'juice bar' diye yerler açılmışsa da hiç şaşmam.

Dün gece yazışmalardan sonra vakti değildi ama yumurtalarımda hafif bir ağrı vardı dün öğleden sonra; dellendim yaptım ovulasyon testimi, bir önceki günle karşılaştırdığımda 5 saat kadar erken oldu test ama aaaaaaa bir baktım gülümseyen bir yüz bana bakıyor. Eşime bir koşmam var müjde vereyim diye, sanırsın hamilelik testi pozitif çıktı. Ne yani, yumurtlamayacağını mı sanıyordun sen dedi eşim. Yazmıştım ya dün, paranoya yapmıştım birkaç günlüğüne de olsa yumurtlamazsam diye. ıyiyim iyi, donasyon yok daha ortalarda, yumurta bitene kadar.

Son düzenleme:
kızlar az önce bir belgesel izledim.ah kızlar ah .kahroldum izlerken.kamboçya da yaşanmış yakın zamanda.insanın bunların olduğunu hem de yakın zamanda olduğunu bilmemesi ne kadar büyük bir insanlık ayıbı.kendi adıma hem utandım.hem gözyaşlarına boğuldum.buradaki baştaki kimse teknolojiyi reddediyor.ülkede ne kadar gözlüklü ve saat kullanan varsa ilk önce kıyıma onlardan başlıyor.toplu mezarlar anıtı o yüzlerce kafatası müzeleri.tam bir vahşet.okullar kapatılmışöğretmenler öğrenciler köylerine gönderilmiş.para kullanımı yasak.tüm halk sadece pirinç ekiminde kullanılacak herşey takas usulü halledilecek.ilk öldürülenler öğretmenler.kaçabilen zor da olsa kaçmış.anneler babaları öldürülen çocuklar ileride intikam almasınlar ya da ayak bağı olmasın diye bir ağaç varmış adı ölüm ağacı.yaşı ne olursa olsun küçücük yavruların beyinleri kafatasları bu ağaçlara çarpıla çarpıla katledilmişler hemen karşılarındaki şimdilerde adı ölüm havuzu olan yere istiflenmişler.utanıyorum bunu yazarken ama kelimenin tam anlamıyla böyle.sadece bir bölgede10bin kişilik ölüm havuzları varmış.birde bu havuzları kurbanlara kazdırmışlar.işkence odaları.kahroldum izlerken.burada küçüldüm,ufaldım.yok oldum.bazen çok şey mi istiyorum diyorum.bir tane sadece bir yavru istiyorum ama hayatta bilmediğimiz daha neler ne kötülükler var.ve de insanlıkta bunu izlemiş.günümüzde de olmuyormu benzerleri.oluyor.hangimiz ne yapabiliyoruz...soykırımlar.çok etkilendim.birşey yapamamak.,yapmamak.sıradan bir kişi ne yapabilir ki.ne yapabiliyoruz.onlar da hayattı candı.hayatı çok fazla kaale almamak mı lazımkimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan.hoş yaptığım da o.ama bu gibi durumnlarda da vicdanım devreye giriyor.birşey yapamamak sadece seyirci olmak..ya da sonradan olanları bir film gibi izlemek.ya da gerçek hayatta duymak.off of.karıştım yine.sabah sabah sizi de karıştırdım.

Krishazel'cim, bende clearblue'nun dijital testi var ama dışarıdan aldım çok ucuza geldi, burada bayağı pahalı, tavsiye etmem. Waterss Fortel almış tavsiye ediyordu. Sabah sırf meraktan, şu preseed'le gelen basit ovülasyon testine de baktım o da gayet bariz çift çizgi verdi. ıçini rahat ettirmek istersen kaliteli birşey al derim yine de. Ben toplam dört test kullandım, 8. 10. 11 ve 12. günler.

Son düzenleme:
Erverdi'cim offffff okurken kötü oldum, senin seyrederken kötü olmana şaşmamalı arkadaşım ya. Şimdi o seyrettiğinden sonra bizim çocuk özlemine odaklanmış sayılabilecek hayatlarımız ne tuhaf geliyor değil mi? Yazacak kelime bulamadım inan.

tamam canım sopamı geri aldım o zaman opuyorumnanaktansen her donasyon dediğinde ben korkuyorum. daha çok erken canım senin için. bak roniyam da 38 yaşında başka denemeyeceğim dediğinde çok üzülmüştüm. yaş 38 di ve yumurtası vardı. şimdi kızını kucağına almak için gün sayıyor. senin de olacak inanıyorumva.s

Herada canim yumurtlama testin hangisi ben de alicam canim tavsiye edermisin?
waters fortel kullanmıştı ben de yumurtladığım günlerde medi smart ovulasyon testi. ikisi de sonuç veriyor. sonucun negatif olursa internetten siparıi verebilirsin.

erverdi ben seyretmiyorum öyle belgeselleri. hatta türkiyedeki haberleri. dayanamıyorum. sinirlenip üzülüyorum. tabii başını toprağa gömmek ne kadar doğru ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…