38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kız waters sen neler yazıyorsun kırk yılda bir bebek yapalım dedik korkutun bizi iyicene yaşlı anne olma sendromuydu dün bugünde bunlar ayyy vazmı geçsek ne:))

Korkma arkadaşım bunlar çok sıklıkla olan şeyler değil yüzdelerini bilmiyorum ama hayatın içinde olan şeyler ben de ilk öğrenmek zorunda kaldığım zamanlarda içim daralmıştı, bazen bazı şeylerin farkında olmamak daha güzel ama işim gereği öğrendim. Sen yoluna devam et korkma bak ben bildiğim halde yaptım, Allah'a sığınıyorum.

evet heradacığım ben de sana onu soracaktım sen çok üstüste denedin bence yumurtan heray mutlaka oluyordur biraz neden doğal denemiyorsun? folükül sayın fsh falan ne alemde canım benim?

Gukem'cim, sanırım 1.5 senedir ilk defa bu ay kendi kendimize deniyor olacağız. Çok matah değil, idare eder durum, 5-6 folikül görülüyor genelde, biraz da immature olanlar var ama onlar genelde 5-6 mm'den fazla büyümediler tedavilerde. Fsh bilmiyorum kaç, en son çok iyi demişti doktorum ama antral folikül sayısına bakarak çok da matah olduğunu düşünmüyorum açıkçası, test sonucum doktorda kaldı, almadım bir kopya ben de. Waterss'ın önerisine kulak verdim, preseed ve ovülasyon testleriyle bu ay göreve hazırım Yumurtlarım inşallah diyorum, bu ay da bu korku çıktı, neyse ışe yarar mı bilmiyorum ama hiçbir ayı boş geçirmek istemiyorum. Memorial'da Hale hanım normal yolla denemekten vazgeçmeyin demişti, benim doktorum hala normal yollardan da olabilir, bu hala ciddi bir olasılık diyor. Çok inanmıyorum ama çıkmadık candan ümit kesilmez, deneyeceğim.

Herada nerede deneyeceksin peki merkeze karar verdin mi?

Krishazel'cim, ben üç kere tüp denedim ama ilk defa merkez seçeceğim. İlk denemeyi bahçecide, diğer iki denemeyi de yıllardır gittiğim jinekoloğumun gözetiminde ferticenter'da yaptım, şimdi seçim zamanı. Arada Memorial'a gittim bir kere, onu beğendim ama birkaç yere daha gitmek istiyorum. Neticede en az 1.5 ayım var hangi merkezle devam edeceğime karar vermek için. Görüştükçe yazarım zaten nasıl geçtiğini, nasıl bir izlenim bıraktıklarını, buradaki arkadaşlara belki bir faydası olur. Memorial hoşuma gitti çünkü daha az dozajla daha kaliteli yumurta elde edebilme olasılığından bahsettiler. Aklıma yattı ama birkaç yere daha danışmam gerek.

ay ne diyeyim ben sana bilmiyorum valla.5-6 folikül oldukça iyi hemde yani sana sadece bi yumurta yetiyorken neden denemedin doğal anlamış değilim cidden. benim bu ay 2 folükülüm var gene de deneyeceğim normal yoldan:))))fsh değerinde çok iyiyse şaşırttın beni sen hiç tüp deneme bence git normal dene:)))

Eşime okusam bu mesajını, 'ben de sana bunu demiyor muyum' diyecek Herşey normal, eşinizin değerleri çok iyi, sizin normal yollardan olurdan başka birşey duymuyorum. Rahim filmine bile gerek yok dediler hep. Buraya kadar aman ne iyi maşallah. Sonuç yok ama. Neticede yumurtalar kalitesiz, kim ne yapsın? Yaş itibariyle durum her an değişebilir o yüzden bu tedavilerdeyim ve yerlerde sürünüyor sonuçlar. Tedaviler arası normal denerim artık, hiçbir doktor beni tedavi aralarında doğum kontrol hapı almaya ikna edemez bundan böyle Ancak sadece normal yollardan deneyemem, bunlar kıymetli aylar, zamanlar. Olma ihtimalini %5 bile arttırıyor olsa, gücüm yettiği müddetçe tedavide olurum. Farklı bir tedaviyle bir sonraki tüpten de aynı sonucu alırsam, embriyo elde edilemezse bir daha tüp dener miyim bilmiyorum, o zaman en kötü ihtimale aşılama denerim. Aşılama benim en sevdiğim ve güvendiğim tedavi açıkçası, yaşadığım tek hamilelik aşılama ile olmuştu. Ne bileyim, sadece normal yollarla denersem hata ederim gibi geliyor. Doktorlar da zaten yaş itibariyle bu tedavileri yapalım diye öneriyor. Çok bunalıyorum, şu birbuçuk senede herhalde muayene masasına en az 30 kere yatmışımdır, zorlu yollar ama denemekten başka çare yok.

bence sen sopalıksın valla. normal yollardan olur diyorlarsa doktorlar bence bir yıl bi dene. fsh iyi folükül iyi. önümüzdeki epey bi yıl menapoza girme ihtimalin bile yok. beni her gören doktor tüp diyor sana normal diyor bu adamlar boşuna mı okudu bişi biliyorlar demkki. şaştım kaldım sayende eşine de selamımı söyle bu arada:)) arkasındayım:))

Gukem'cim, ne demek istediğimi tam anlatamadım sanırım sevgili arkadaşım. Normal yollardan olur diyorlar ama tedavi de öneriyor doktorlar. Neticede 40 yaş bitti, gidin altı ay deneyin, olmazsa gelin denecek yaşlar değil ki bunlar. Bu riske hiçbir doktor girmek istemez, girmiyorlar da. Yaş 35 olsaydı, dediğini yapardım belki ama bu saatten sonra bu lüksüm yok maalesef. ınşallah dediğin gibi olsun, normal yollarla gelsin. Ben de tedaviden tedaviye koşmakla ne gereksiz birşey yapmışım diyeyim. ınşallah öyle olsun, ne diyeyim

canım arkadaşım elbette yaş 40 bak waters önümüzde güzel bir örnek .ben senin durumunda olsam yeminle en az bi bi sene denerdim. dediğim gibi yaş değil sağlıklı olmak daha önemli bana göre .elbette sen de endişelerinde haklısın. ne diyeyimm valla .şu preseedle bir süpriz yaparsın işallah valla.

Ben atladım bu arada kusura bakma Gukem'cim, senin periyodun kaçıncı günü? Göreve hazır mıyız )

yok yok daha ne ettin bugün 5. gün. hem bende bu ay yumurta bilem yoktur 2 folikülle rahim filmine odaklandım zaten işallah bişi çıkmaz da ( kanamanın azalmasına bakarsan var tabii) hakkımızda hayırlısı olsun umamrım herkes muradına erecek...

Gukem'cim,

ınşallah dediğin gibi olur, elbette Waterss en güzel örneğimiz ama benim şimdiye kadar hiç normal yollardan hamileliğim yok, aşılamayla oldu. Ona bakarsan senin yakın tarihte doğal yollardan da bir hamileliğin var ama aynı şeye geliyoruz, bu yaşlarda şansa bırakmamak lazım. ınşallah diyeyim hepimiz için, doğal yollarla gelsin nazlı sıpalar. ınşallar rahim filminden güzel sonuç çıkar; yakında gideceksin o zaman değil mi? Hayırlısıyla güzel haberler alıp verelim birbirimize artık, inşallah.

Krishazel'cim, yaşını yazdın mı, yazdıysan hatırlamıyorum kusura bakma, biz yaşlardaysan şayet, gerçekten zaman çok önemli. O açıdan beklememekle iyi etmişsin diyeyim, doğru ellerde olduktan sonra tavsiyeleri dinlememek olmaz. 2010'dan çok umutluyuz, hepimiz için güzel bir yıl olsun diliyorum gerçekten.

evet heredacığım salı gününe randevum var reglim tam bitmezse çarşambaya ertelenecek.1.5 yıldır normal denemedim diyorsun nebilim denense belki olurdu diye düşündüm. ay kızma bana işime karışıyor diye nolur. sadece nebilim hiçte ümitsiz vakka gelmedin bana :)) sevindim cidden

Gukem'cim, aşkolsun arkadaşım, niye kızayım, rahat ol allahaşkına. Neticede fikir alışverişi yapmak için buradayız, dediklerinizi elbette kaale alıyorum; beni düşünmüş iyi niyetle fikir beyan etmişsin. Kızmak ne kelime, mutlu olurum ancak.

Dua ediyor olacağım senin için de, inşallah bu hafta ortasından endişelerinin aksine tertemiz bir rahim filmi çıkar umarım. Aralarda konuşuyoruz ya, bu azimle inşallah birbirimizin peşi sıra hamile kalırsak, gerçekten bu grup dağılmasın. Bir araya gelir hem dostluğumuzu devam ettiririz, hem de bizim nazlı sıpalar birbirlerinin oyun arkadaşı olur inşallah.

Son düzenleme:
ay teşekkür ederim düşüncen ve iyi temennilerin için cidden.:) tanışmakta çok hoş oluyor cidden preseedciler sayfasından bir arkadaşla meğer aynı sitede oturuyormuşuz:) tanıştık kahve içtik çok tatlı bir kız gidip geliyoruz. yarın gene görüşeceğiz. ben hepinizi de görmek isterim cidden. deniz bulut döver beni gerçi eline geçirmişken neme lazım:)))) deniz bulut yok ortada bu akşam bu arada:)) valla gerçekten kısa zamnda çok şeyler öğrendik öğrenmek iyi de bazen bizi korkutan şeyler bizi bulur ya o anlamda bilmesemiydim falan diyorum. bilmeseydim çok mu şey kaybederdim o da bir bilinmez elbette.hayırlısıyla işallah bebeklerimiz gelir artık...

Sorma yahu, çok isterdim iki sene önceki cahilliğime geri dönmek. Tüp yaptıran bir arkadaşıma iki embriyo transfer edilmişti, 'aaa sen ikiz mi istiyordun niye iki embriyo koydular ki' demiştim Oy anam oy, ne fsh bilirdim ne e2 değeri, ne opu, ne oosit. Güzel günlermiş, daha neler öğreneceğiz kimbilir? Vardır bir sebebi bütün bunların ne diyelim ki? Dünya küçük gerçekten ne güzel olmuş bu tanışma.. Bizler de yaparız belki birgün, hiç fena olmaz.

Deniz Bulut'un canı sıkkıncaydı bugün, dışarı çıkıcam diyordu, umarım keyfi toparlanmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…