38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

yo sormadım doktorda yat yatma demedi sabah akşam sıkılacak dedi bende yatıyorum ki akmasın , okuyayım ozaman

oku yaaa hatta hemşireyi ara sor. bana memorial dan sıkı sıkı tembihlemişlerdi. neden söylemedi ki dr. hem neden iğne vermedi ki. canın yanıyor ama hepsi daha garanti diye iğne veriyor artık. neyse sen sor şunu. progynex hap var aynı hap hem yutuluyor hem fitil gibi kullanılıyor onu kullanırsan yatıyorsun biraz

Karamel'cim,

Ben de katılıyorum Deniz Bulut'a. Hamilelikte 1 aya yakın kullandım o jeli. Kullanır kullanmaz da kalkıp yürüyordum, gerçekten de süper emiliyordu. Bana doktor dememişti ama internetten araştırdım filan, en doğrusu yürümek diye karar kılmıştım açıkçası.

Deniz Bulut'çum,

Söküldüğü gün birinci gün evet, bu durumda cuma geç olmuyor, içini ferah tut derim. ınşallah emeklerin karşılığını bulur bu ay, yüzün Mart ayında güler umarım.

oh.şimdi içim rahat etti.3üncü gün net olsun da.2 saat gibi bir sürede çıkıyor fsh.sanırım randevudan birkaç saat önce orada olursun hem sonucu da alır gösterirsin.haaa bak bir hatırlatma daha.benden fsh ı bir dahaya e2 ile aynı günde yaptır öyle de göreyim demişti.istersen e 2 yi de yaptır.benimki sadece bir öneri.hadi işin rast gitsin.

Umarım kafanı karıştırmam ama benim doktorum akıntının söküldüğü günü gece 10'da bile sökülse birinci gün sayıyordu. Eh madem bugün akıntı arttı, perşembeye almakla ne iyi etmişsin, hayırlısı olsun, şansın bol olsun canım.

canım ben diyorum ki inşş bu kadar emek ve çalışmayla mucizelerimiz gerçekleşir de ikimiz de hamile kalabilirsek ortak bir internet sitesi falan kuralım bilgilerimimzi paylaşalım zengin olalım :roflol:hani bir kadın vardı anne zayıflıyorum ne diye mi bir kitap yazmıştı. bir arkadaşım sormuş 3,5 haftalık seminerine gitmek 400 lira. ay biz ne seminerler veririz :smiley-cool:

fsh-e2-lh hepsini yaptıracağım zaten. birbirleriyle ilişkileri de önemli bu hormonların ve e2 80 üstü çıkarsa da kötü. içtiğim bitkiseller falan e2 yi de düzenliyor sanırım. e2 geçen sene benim 80 çıkmıştı. bakalım şimdi kaç. inşş çok yüksek çıkmaz

benim popodan iğne fobim var yani çok korkuyorum iğne yazmayın dedim ilaç verirken daha en başta

Üfffffff..yaa Erverdi Üffff yani. Neden böyle oluyor ? Ya aslında gittiğiniz doktorlar araştırsa didiklese bulurlar, ben dr olsaydım bu konu da her parametreyi didklerdim. Valla, Erverdi'cim tabi önce Allah izinverirse olacak ama doktorlara kızmaya başladım, bu konuyu çözmeleri lazım. Tüpe başalayacağın zaman aklına takılan herşeyi sor doktora hiç çekinme lütfen bu sefer olsun, olmuyorsa nedenini söylesinler nedeni bilinmeyen infertilite oldu.. çok iyi bir açıklama bu..ay çok kızgınım şu anda çok..

benim popodan iğne fobim var yani çok korkuyorum iğne yazmayın dedim ilaç verirken daha en başta
kız deli göbekten yaptın ya popodan ne olacak. hem sen yapmıyorsun. azcık yanıyor hepi topu bu. bu kadar emek verip strese giriyorsun altı üstü birkaç iğne. neyse bununla da olur olacaksa inşşş.

kız deli göbekten yaptın ya popodan ne olacak. hem sen yapmıyorsun. azcık yanıyor hepi topu bu. bu kadar emek verip strese giriyorsun altı üstü birkaç iğne. neyse bununla da olur olacaksa inşşş.

valla göbekten yapayım, bacaktan yapayım ama popo değince 3 sokak öteye kaçıyorum sengözlerimebaksanab

Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum doktoruma bu gidişimde unutmazsam soracağım . Ben eskiden yani Kurban Bayramından öncesine kadar, yardımcı üreme tekniklerinin ve özellikle tüp bebeğin başarısını yüksek ve bizim yaşlardaki insanlar için bir çözüm olduğunu biliyordum., 40'lı yaşlara yakın civar yaşlarda tüp bebek başarısı düşük ise nerede yüksek peki. Şurada kaç kişiyiz yeni katılan arkadaşlar da var, farklı merkezlere gidiliyor ama bir yıl içinde yapılan kaç deneme var, bence fr lar ve merkezler sorgulanmalı biraz. Gittiğiniz merkezlerde tüp bebekle hamile kalan kaç kişi var, kalamıyorsa neden bir istatistik , neden-sonuç ilişkilerini irdelemişlerdir herhalde. Ben, kendi dr uma gittiğimde bunu soracağım nedir bu böyle. Kampanya'lardan ödemelerden bahsediyorlar. Ben başarı hikayelerini ve başarısızlık hikayelerini makale şeklinde yazmalarını ve bunları görmek istiyorum. Hep biz elimizden geleni yapıyoruz ama olmadı , bir daha ki sefer diyorlar. Tamam onlarında bilgileri bir yere kadar ama ben yukarıda yazdıklarıma cevap almak isterdim . ( Not: Bu arada belki bu merkezlere giden arkadaşlarla konuşuluyordur ben bilmiyorum tamamen düşüncelerimi yazıyorum ama aylardır takip ediyorum bu tarz bir söz veya nota rastlamadım, valla zamanım olursa gittiğim hastanede de benle görüşürlerse çok şey sormak istiyorum )

canımmm yaa.inan gülerek okudum yazını.kızma yavrucum kızma.watersçığım dr lar Allah mı ki(haşaa)bulamıyorlar işte.belki hiç olmıyacak.belki ben zorluyorum.belki de üstüne üstüne gittikçe olacak.şu anda olmadığında bana söyleyecekleri şeyi çok iyi biliyorum.yaşa bağlı olarak yumurtadan kromozom bozukluğundanbahsedecekler
1- yaş
2-rezerv azlığı
3-sperm sayısı azlığı diyecekler.çünkü ellerindeki veriler bu.görebildikleri yani.
dr lara inan soruyorum.bu yüzden adım özel hastaya çıkmıştı.
nedeni bilinmeyen infertilite=şartlar var ama sonuç yok.belki eşimle ben dünyada asla biraraya gelipte yeni bir birey oluşturması imkansız kimseleriz.bu da benim ürettiğim sebep.bebişten de hiç bahsetmemişsin

yazdıkların çok doğru birtanem, birde derler ya merkezinize sorun başarı oranları grafikleri nedir vs vs.

Ama burada bir söz devreye giriyor "hastalık yok hasta vardır" Yani yaşı, yumurtalık rezervi, eşinin durumu vs benle tamamen aynı biri olsa, o hamile kalabilir ama ben kalamayabilirim yada tam tersi. yani sözün özü biraz (eşime uyarak) teslimiyetçi davranıyorum. Benim bebeğim olacaksa zaten olacaktır olmayacaksa dünyanın en ünlü merkezine gitsem olmayacaktr.

O yüzden bu gittiğim yerin ve diğer yerlerin ünlü ünsüz vs başarı hikayeleri ve istatistikleri beni pek ilgilendirmiyor. Bana ellerinden geleni yapsınlar yeter. Hem nerden bileyim anlattıkları o hikayelerin kurmaca olmadığını. %100 başarılı yerin bile tek başarısız hastası ben olabilirim. Yada hiç bebek tutturamayan yerin tek başarısı bu bence sadece kısmet.

O yüzden ne eski doktorumun önerdiği (Herada'nın gittiği) merkez için, ne de şimdiki yer için hiç böyle birşey sormadım.

• Başarı oranı nedir ve bu sizin özel durumunuz için bu oran nasıldır? Kliniğin rapor ettiği başarı oranı ne anlama geliyor? Bu size izah edildi mi?
buda benim gittiğim yerin sitesinden. Ama valla sormadım bile.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aman ne bileyim Erverdi, canım sıkıldı işte tabi dr'lar aracı Allah izin verirse olacak ama ben mesleğim gereği problemleri çözmek zorundayım ve bunun için çok araştırırım ve içinden çoğu zaman çıkarım da ne bileyim tabi dr'larda öyle yapıyordur ama sanki daha çok kafa yormaları lazım. Bazı arkadaşlar bilirler üniversitede bir deney yapmak için laboratuvarda önüne bazı deney föyleri koyarlar o deneyi yapar ve neden sonuca bakarsın. İşte o föyleri ( burada protokolleri yazarken araştırmacı yönlerini yüreklerini ortaya illa ki koyuyorlardır ben biraz daha acaba araştırmacı mı olmalılar diye irdeledim.) yani protokolleri uyguluyorlar .

Burada yazsam şimdi çok uzun olur şu benim hamile kalamama işime belli bir süreden beri kafa patlattım, tezim şu idi eğer yardımcı üreme tekniklerinden faydalanmayacaksam benim önemli bir problemim yoksa ( varsayım tabi ) ve küçük bir sorunum varsa bu ne olabilirdi. Çıkış noktam bu oldu, yerli yabancı pek çok yayını okudum internetten evde bir defterim var, eşim dalga geçiyordu benle. Ben de ona sorunu eğer dr'luk değilse bulup çözeceğim diyordum. Her ay bir nedeni eledim elimde kala kala vajinal kuruluktan dolayı spermlerin ölmesi veya bizim spermlerin kalitesiz olabileceği kaldı. Vajinal kuruluk , vajinada asidite gibi yazıları okurken preseed ile karşılaştım onu en az 3 ay deneyecektim ve elimde kalan iki nedenden birini de eleyecektim sonra tek kalan neden üzerinde yoğunlaşacaktım. Tabi hiç bir zaman Allah'ın yardımı olmadan olamayacağını biliyordum . Yani demek istediğim şey doktorlar her vaka üzerinde kafayı derinlemesine yorsalar diye düşündüm az sayıda hasta daha çok sonuç mesela.

Bebek iyi Erverdi'cim bir problemim yok çok şükür henüz bir kıpırtısını hissetmiyorum o nedenle ondan haber alma şansım yok ama iyi olduğunu umuyorum.

wetarsçığım,yavrucum hangi hastane sana başarısızlığını anlatır ki.tabii ki hepsi olanı söyliyecek.pazar bu.dur seni güldüreyim.pazardayım.düdüklü tenceye lastik alacağım.ben emin olmak istedim sağlamlığından.adam sağlam abla sağlam diye çekiştirirken lastiği kopmasın mı!ben gülerim:roflol:adam mahcup:kedi:işte bizi de böyle çekiştirip duruyorlar arkadaşım.tüp bebek eşittir bebek değil.tüp bebek eşittir tedavi.tüpbebek bir tedavi yöntemi.yaratma değil ki.dr larda deneyimlerini bizimle birlikte güçlendiriyorlar sonucu bizimle birlikte bekliyorlar.(sanırım çoğunun da umurunda bile değildir ceplerine giren paraya ya da çalıştıkları hastaneye ne kadar müşteri çekebildiklerine bakıyorlardır.)bu düşüncemi şöyle destekliyeyim.süleymaniyedeyken orada çalışan bir dr vardı.şimdilerde tvlerde boy gösteriyor.kendi adına bir yer açmış.tüp üzerine.bir keresinde de ona denk gelmiştim takipte.bir arkadaş o zamanlar muayenehanesine gitti dışardan tedavisini oldu onda.arkadaşa ne demiş sorgulamasında.?ordaki tedaviyi saymayın.orası sayılmaz.insanın ayağa kalkası gelir.(kaldı ki ben çok memnunum hastaneden, diğer drumdan üstelik hamile kalnlar da oluyordu.ister istemez dr lar merkezler hakkında böyle düşünebiliyorum.

Karamel'cim söylediklerin çok doğru ben sadece biraz isyan ettim galiba.. çünkü çabaları emekleri görüyorum ve inanın sizlerle birebir yaşıyorum bu süreci ve hadi diyorum hadi bu sefer olacak..

Karamel'cim söylediklerin çok doğru ben sadece biraz isyan ettim galiba.. çünkü çabaları emekleri görüyorum ve inanın sizlerle birebir yaşıyorum bu süreci ve hadi diyorum hadi bu sefer olacak..

bu senin temiz kalpliliğin ve bizi benimsemen hayatım sırf bu isyanın bile niyetin, sahiplenmen ve dostluğunun göstergesi. Kendi adıma çok ama çok teşekkür ederim

İlahi Erverdi bayılıyorum şu senin olaylara yaklaşımına ve hikayelerine gerçekten güldürdün beni. Benim isyanım senin yukarıda parantez içerisinde yazdığın " .(sanırım çoğunun da umurunda bile değildir ceplerine giren paraya ya da çalıştıkları hastaneye ne kadar müşteri çekebildiklerine bakıyorlardır.) " ve hiç düşünmek bile istemediğim ama beynimin bir yerini kemiren o parantez içerisindeki yazı. Allah hepimizi, insan evladı, doğru doktorlarla karşılaştırsın.

Ah canlar ya, sağolasın Waterss gerçekten. Geçenlerde bizim topiğin başlangıcını okudum biraz güç alayım, bak ne uğraşmışlar ama çoğunun kucağında bebek var diye, arada canımı sıkan okazyonlara da şahit oldum. Hamile kalan topiğe uğramaz oluyordu filan. Bırak uğramayı, sen nefer olmuşsun vallahi. Karamel'e ben de katılıyorum gerçekten, yakınlığını, desteğini, kurduğun empatinin gücünü hissetmemek ne mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…