38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Alabama'cım, 3 gündür topiğe tam giremiyordum, ama sen tedavideydin bu hafta sonu kontrolün vardı değil mi ? Embriyoların büyümesi ile ilgili mesajından sonra gerek iş gerek se sitedeki problemden takip edemedim, geriye dönüp de bakamadım. Umarım her şey yolundadır.

sabah doktora gittim. benim yumurta tembel çıkmış her zamanki gibi sağdan gelişiyor ve 13 mm gibi. bugün adet 11 (belki de 10 her dr farklı hesaplıyor) günü. pazartesi bir daha bakacak. günde 1,5-2 mm arası büyüyormuş. herhalde 17-19 mm arası birşey olması gerek artık. yani salı-çarş ancak çatlar. bu durumda çatlama günü adet günü eksi 14 diyemeyiz. zaten son 2 senedir 26 günde bir adet olurken 14. gün gibi çatlıyordu. şimdi 28 günde bire çıksa da 15-16. günler falan çatlayacak
gukem özellikle sana yazıyorum hani test ile çatlamayı yakalayamıyordun ya biz yaşlarda teste 8. günden başlayıp 16. güne kadar devam etmek lazım. çünkü mesela ben yumurtam tembel geç gelişiyor desem de hep öyle olmayabilir mesela benim 2. tüpte 1 yumurta önden geliyordu baskılanmasa o ay normal adet olsam belki 10. gün çatlardı. artık genç kız değiliz her ay herşey olabilir.
iyi haber tüp doktoru olmadığı için ilgilenmedi (zaten 43 yaşında tüptense doğal yolla daha çok en azından tüple eşit şansınız varı savunuyor) ama bir sonraki aya solda 3 sağda 2 yani toplam 5 gibi antral folikül var. yani yumurtalar benim 2. tüp doktorunun dediği gibi bitmiyormuş işte bir sonraki ay da en az 5 antral olacak ay tüp mü yaptırsam delikafadulden
kötü haber rahim ince biraz dedi. kaç mm dediğimde konu karıştı ama bugün 11. gün çatlama gününe kadar kalınlaşır dedi. pazartesi bir daha sorarım bakalım kaç mm olmuş. valla ne hayırlıysa o olsun ben halen korkuyorum olmaması hayırlıysa da olmasın.

Son düzenleme:

maşallah maşallah işe yaradı kürler, sayısaldan para çıkarsa hepinize her ay tüp sözüm var unutmadım :)

Deniz, peki bu 5 antralın 5 i de büyüyor mu ? Yani 5 sayıldı 5 toplanacak anlamamı geliyor ?

denizbulutcum
çok sevindim doktora gitmişşin
bir sonraki ay bende senin gibi gitmek istiyorum böyle doktor kontrolünde yumurta takibi yaptırsam
aman ne güzel olur valla şu ilaçları alıp hormonlarımı delirtmeden
kendi kendine ah arkadaşım valla süper
5 antral olacak çok iyi bi sayı
yaptırsan iyi olur aslında umarım kalitesi herşeyi yerinde birbrinden güzel olurlar pırıl pırıl parlarlarolumunekankayizsmile

Ne çok soru soruyorum ama bugün olduğum adeti 1. sayacak mıyım? Öbürü 26. günde mi olur yoksa ne zaman olursa mı ? Yani ilaçlardan sonra siklus aralığı değişir mi ?

:teselli:

karamelcim 1 sayman gerekli adet oldun benim siklusum hiç değişmedi
doktor biraz gecikebilir demişti ama gecikmeden normal aralığına gelmişti
tatlım o yüzden bence 1.gün olarak say

tüp yaptırsam herhalde antralların çoğu (yani 5 taneyse 4 ü mesela) büyür. ben de öğrendim atık. adet 2. günü kaç tane birbirine yakın büyüklükte atral folikül varsa onlar güzel büyüyorlar. immature olanların şansı az onlar zar zor yetişmeye çaışıyorlar abilerine ablalarına delikafadulden

Ne çok soru soruyorum ama bugün olduğum adeti 1. sayacak mıyım? Öbürü 26. günde mi olur yoksa ne zaman olursa mı ? Yani ilaçlardan sonra siklus aralığı değişir mi ?
:teselli:

adet 1. günü sayacaksın. benim 2. adet de gecikmemişti. oldu birkaç gün gecikti dert etme

Son düzenleme:
KK nın site reklamında var Ankalife Tüp Bebek merkezi benim gittiğim merkezin yaptığı gibi risk paylaşım modeli uyguluyoruz demiş.

Başta acaba desemde kabul etmekle iyi yapmış olduğumu düşünüyorum.

Deniz Bulut'çum, maşallah diyeyim, maşallah. Yeni takvim umarım eşinin programına da uyuyordur.

Ben kaçarım arkadaşlar, şimdiden iyi hafta sonları.

canım, bende aynen senin gibi düşünüyorum, hayırlıysa olsun, bu kadar emek, bu kadar kalp çarpıntısı, ama sonu güzel olsun.... Seninde haberlerin güzel bence, emeğinin karşılığı daha da güzel olacak. Tüpe karar verirsen, dualarım seninle........ ben de yarın doktora gidiyorum, adetimin ikinci günü. hemen tüpe başlayalalım derse reddedicem. 1 ay kendim denemek istiyorum. bu ay sadece senin gibi bir baksın bakalım yumurtalara.....

sana özelden sorduğum soruların hepsinin cevabı varmış zaten topiğe girmediğim için okumamışım. ben 12. gün doktora gittim ve 12.5 mm di folükülün büyüklüğü 14. gün gittim ve 18 mm di.zaten benim hep 19 mm de çatlıyor. senin 11. gün değerin 13 mm tembel mi oluyor bana hiç öyle gelmedi. benim bu işten az çok çıakrdığım sonuca göre reglinin ilk günlerinde gelişme yavaş oluyor ovülasyon zamanına doğru büyüme de artıyor. yani 12. gün 12.5mm,14. gün 18 mm düşünürsek yani günde 2.5 mm fark avr demektir.bence senin pazartesi 19. mm olacak ve pazartesi zaten 14. günün çatlayabilir.
bir hemşire arkadaşım rahim duvarım ince dediğim için bana soğan kürü ve coraspirini önermişti işte geçen gün de onun için sordum.

gukem bakalım soğan kürünün veya asprinin rahim kalınlaştırdığını duymadım. bildiğim soğan kürü rahmi temizliyor asprin de kanı incaltiyor pıtılaşma için iyi. neyse bakalım 14. günü benim rahim kaç mm olacak. senin rahim kaç mm di?

benim 12. gün gittiğimde 6.5 mm. 14. gün gittiğim de 8.1 mm idi. ya aslında rahim ovülasyon zamanına kadar kalınlaşıyor eğer döllenme yoksa tekrar incelmeye başlıyormuş. ne kadar ilginç. herşey birbirine bağlı gelişiyor. hani hale hanıma gittiğimde 19. gün 7.6 mm demiştim ya döllenme olmadığı için duvar incelmeye başladı demekki. anladığım bu

denizbulutcum benim rahim kalınlığım 8mm deydi
bu iyimi bilmemki doktor bir şey dememişti sadece ölçtü not aldı valla zaten bunlara sormasan hiç bi şey anlatmıyo işini yapıyo bırakıyor

onca hayvan yanında çiftlikte bir de kene vardı.soğuk ve dar bir yerde bekliyordu,karanlıkta ve sessizce.hiçbir duyum almadan,bilmeden ,bildirmeden,üstelik istemeden,bir kene bekliyordu karanlıkta kendiiğinden;görmeden görülmeden,yemeden içmeden.bu kene aylarca,yıllarca bekleyecek.yaşamı;bir tek kokudan ışıktan ve ısıdan ibaret.yanından geçen uygun bir canlının derisine düşecek,hayatının ilk ve son yemeği için kan emecek,şişecek,yumurtalarını salıp dünyaya ölecekdünyası;tek bir koku,ışık,ısı.ne bir başka bir duyum ne bir sevgili kenenin yaşamı parantez içindeydi,işte böyle.( )
yalnızca bu kene değil,aslında bütün canlılar parantez içinde bir yaşam sürüyor bu dünyada;bizimkinden farklı diye keneninki ilginç geliyor bize.şimdilik bekliyor kene,günü gelsin,düğünü gelsindüğümü çözülsün diye.kenenin iletişimi,belki de en sadesi;o koku o ışık o ısı geldiğinde,bir kerelik tepki verecek sessizce neslini sürdürmek için,sonra ölecek.
bu yazdıklarım okumakta olduğum bir kitaptan alıntı.demiştim daha önce kendimi burada ifade edebiliyorum diye.ilk okuduktan sonraki düşüncelerim şöyle olmuştu
belki bende öleceğim bu uğurda
bir keneden farkım yok öyleyse
neslimi sürdürmek için
bende öleceğim
ama daha sonra düşüncelerim değişti. benim belki de bizim çok farkım vardı keneden.onun hayatı ısı ışık ve karanlıktan oluşan bir parantezdi.oysa biz öylemiyiz?sevgimiz var,sevgilimiz,umutlarımız.......belki kötü ama hüsranlarımız hayal kırıklıklarımız var.OLSUN.OLMALI.farkımız olmalı öyle değil mi?bunlar da BıZıM.sonra ailemiz iyi ya da kötü arkadaşlarımız.kendi adıma söyliyeyim neskafem çikolatam dondurmam var çok sevdiğim.süleymaniyede bıraktığım henüz adını bile bilmediğim varlığımdan habersiz bir de kuşum var.tatlı tatsız anılarımızkader arkadaşlarım sizler varsınızbitmek bilmeyen umudum var.
sanırım döndüm yanınıza...peki sizin neyiniz neleriniz var???...........................
...................................................................................................................................sıkılan olursa bir tık öteki saydadasınız..ne yapayım ben böyleyim.....gelirim yine.sevgilerimi yolluyorum.sarılın gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…