arkadaşlar ben 3 kez tüp bebek yaptırdım ama nedense aspirin hiç kullandığımı hatırlamıyorum sadece transfer yapıldıktan sonra kullandım diye hatırlıyorum ama yanlış mı
sabah doktora gittim. benim yumurta tembel çıkmış her zamanki gibi sağdan gelişiyor ve 13 mm gibi. bugün adet 11 (belki de 10 her dr farklı hesaplıyor) günü. pazartesi bir daha bakacak. günde 1,5-2 mm arası büyüyormuş. herhalde 17-19 mm arası birşey olması gerek artık. yani salı-çarş ancak çatlar. bu durumda çatlama günü adet günü eksi 14 diyemeyiz. zaten son 2 senedir 26 günde bir adet olurken 14. gün gibi çatlıyordu. şimdi 28 günde bire çıksa da 15-16. günler falan çatlayacak
gukem özellikle sana yazıyorum hani test ile çatlamayı yakalayamıyordun ya biz yaşlarda teste 8. günden başlayıp 16. güne kadar devam etmek lazım. çünkü mesela ben yumurtam tembel geç gelişiyor desem de hep öyle olmayabilir mesela benim 2. tüpte 1 yumurta önden geliyordu baskılanmasa o ay normal adet olsam belki 10. gün çatlardı. artık genç kız değiliz her ay herşey olabilir.
iyi haber tüp doktoru olmadığı için ilgilenmedi (zaten 43 yaşında tüptense doğal yolla daha çok en azından tüple eşit şansınız varı savunuyor) ama bir sonraki aya solda 3 sağda 2 yani toplam 5 gibi antral folikül var. yani yumurtalar benim 2. tüp doktorunun dediği gibi bitmiyormuş işte bir sonraki ay da en az 5 antral olacakay tüp mü yaptırsam delikafadulden
kötü haber rahim ince biraz dedi. kaç mm dediğimde konu karıştı ama bugün 11. gün çatlama gününe kadar kalınlaşır dedi. pazartesi bir daha sorarım bakalım kaç mm olmuş. valla ne hayırlıysa o olsun ben halen korkuyorum olmaması hayırlıysa da olmasın.
karamelcim 1 sayman gerekli adet oldun benim siklusum hiç değişmedi
doktor biraz gecikebilir demişti ama gecikmeden normal aralığına gelmişti
tatlım o yüzden bence 1.gün olarak say
maşallah maşallah işe yaradı kürler, sayısaldan para çıkarsa hepinize her ay tüp sözüm var unutmadım :)
Deniz, peki bu 5 antralın 5 i de büyüyor mu ? Yani 5 sayıldı 5 toplanacak anlamamı geliyor ?
Ne çok soru soruyorum ama bugün olduğum adeti 1. sayacak mıyım? Öbürü 26. günde mi olur yoksa ne zaman olursa mı ? Yani ilaçlardan sonra siklus aralığı değişir mi ?
:teselli:
sabah doktora gittim. benim yumurta tembel çıkmış her zamanki gibi sağdan gelişiyor ve 13 mm gibi. bugün adet 11 (belki de 10 her dr farklı hesaplıyor) günü. pazartesi bir daha bakacak. günde 1,5-2 mm arası büyüyormuş. herhalde 17-19 mm arası birşey olması gerek artık. yani salı-çarş ancak çatlar. bu durumda çatlama günü adet günü eksi 14 diyemeyiz. zaten son 2 senedir 26 günde bir adet olurken 14. gün gibi çatlıyordu. şimdi 28 günde bire çıksa da 15-16. günler falan çatlayacak
gukem özellikle sana yazıyorum hani test ile çatlamayı yakalayamıyordun ya biz yaşlarda teste 8. günden başlayıp 16. güne kadar devam etmek lazım. çünkü mesela ben yumurtam tembel geç gelişiyor desem de hep öyle olmayabilir mesela benim 2. tüpte 1 yumurta önden geliyordu baskılanmasa o ay normal adet olsam belki 10. gün çatlardı. artık genç kız değiliz her ay herşey olabilir.
iyi haber tüp doktoru olmadığı için ilgilenmedi (zaten 43 yaşında tüptense doğal yolla daha çok en azından tüple eşit şansınız varı savunuyor) ama bir sonraki aya solda 3 sağda 2 yani toplam 5 gibi antral folikül var. yani yumurtalar benim 2. tüp doktorunun dediği gibi bitmiyormuş işte bir sonraki ay da en az 5 antral olacakay tüp mü yaptırsam delikafadulden
kötü haber rahim ince biraz dedi. kaç mm dediğimde konu karıştı ama bugün 11. gün çatlama gününe kadar kalınlaşır dedi. pazartesi bir daha sorarım bakalım kaç mm olmuş. valla ne hayırlıysa o olsun ben halen korkuyorum olmaması hayırlıysa da olmasın.
sana özelden sorduğum soruların hepsinin cevabı varmış zaten topiğe girmediğim için okumamışım. ben 12. gün doktora gittim ve 12.5 mm di folükülün büyüklüğü 14. gün gittim ve 18 mm di.zaten benim hep 19 mm de çatlıyor. senin 11. gün değerin 13 mm tembel mi oluyor bana hiç öyle gelmedi. benim bu işten az çok çıakrdığım sonuca göre reglinin ilk günlerinde gelişme yavaş oluyor ovülasyon zamanına doğru büyüme de artıyor. yani 12. gün 12.5mm,14. gün 18 mm düşünürsek yani günde 2.5 mm fark avr demektir.bence senin pazartesi 19. mm olacak ve pazartesi zaten 14. günün çatlayabilir.sabah doktora gittim. benim yumurta tembel çıkmış her zamanki gibi sağdan gelişiyor ve 13 mm gibi. bugün adet 11 (belki de 10 her dr farklı hesaplıyor) günü. pazartesi bir daha bakacak. günde 1,5-2 mm arası büyüyormuş. herhalde 17-19 mm arası birşey olması gerek artık. yani salı-çarş ancak çatlar. bu durumda çatlama günü adet günü eksi 14 diyemeyiz. zaten son 2 senedir 26 günde bir adet olurken 14. gün gibi çatlıyordu. şimdi 28 günde bire çıksa da 15-16. günler falan çatlayacak
benim 12. gün gittiğimde 6.5 mm. 14. gün gittiğim de 8.1 mm idi. ya aslında rahim ovülasyon zamanına kadar kalınlaşıyor eğer döllenme yoksa tekrar incelmeye başlıyormuş. ne kadar ilginç. herşey birbirine bağlı gelişiyor. hani hale hanıma gittiğimde 19. gün 7.6 mm demiştim ya döllenme olmadığı için duvar incelmeye başladı demekki. anladığım bugukem bakalım soğan kürünün veya asprinin rahim kalınlaştırdığını duymadım. bildiğim soğan kürü rahmi temizliyor asprin de kanı incaltiyor pıtılaşma için iyi. neyse bakalım 14. günü benim rahim kaç mm olacak. senin rahim kaç mm di?
gukem bakalım soğan kürünün veya asprinin rahim kalınlaştırdığını duymadım. bildiğim soğan kürü rahmi temizliyor asprin de kanı incaltiyor pıtılaşma için iyi. neyse bakalım 14. günü benim rahim kaç mm olacak. senin rahim kaç mm di?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?