38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

alabama en az 3-4 tane kaliteli toplanacak gibi gözüküyor. iş bir de bunlar güzel döllenirse oldu demektir. aman çok takılma şimdi. herşey olacağına varıyor. inşallah hyırlıdır ve olura.s.

Güzel haberlerle dön arkadaşım, maşallah kritik haftaları ha gayret atlatmışsın. Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.

Maşallah, maşallah. Ne umut verici doktorun söyledikleri. Hayırlısıyla gelsin bakalım JR'lar. Rahat olduğunu hissediyorum mesajlarından, harika gidiyorsun canım.

Yılmadan teste ve ödevlere devam canım. Her an koyulaşabilir o çizgi. Kolay gelsin diyeyim

Senden de güzel haberler aldık Badenur, harikasın. Ya olmazsa korkusu hepimizde var arkadaşım, güzel haberlere odaklan bence. Denemek, yılmadan denemekten başka çare var mı?

Vay, tüh gitti benim tüccar olma hevesim Şaka bir yana, iyi demişsin kuzenine.

Herada arkadaşının kafası basmıyor da ondan 40 günde üç kere gittim, ilkinde eşimle tam şu fiyasko tedavi sonrası, aklıma bile gelmedi. 2. ye gittiğimde gittigidiyordan aldığım gelmiş ama kullanmamıştım bile, gördüm yanından geçtim. Geçen hafta nasıl olsa -yine- yeni sipariş verdim diye almadan geçtim. Az az alıyorum, fazla alırsam sanki bu denemeler de bir işe yaramayacak, baştan içime doğuyor işte diye demeyeyim istiyorum - korkuyorum galiba. Bu arada, ebay'deki fiyatı ovulasyon testleriyle çok da farklı değil ve nakliye ücretsiz. Bir gelsin de bakalım.

Neyse, bu gidişlerden birşey edindim. Vitamin de olsa tavsiye etmeye çekiniyorum ama yine de kullanıyoruz artık diye yazayım dedim, belki ilginizi çeker. Pregnacare diye bir markanın (viabiotics isimli bir firmanın), his & her conception vitamin compleksi. Bayanların içtiğinde l'arginine, inositol, betakaroten, vitamin e, c, bilimum b vitamini, folik asit (günlük almamız gereken miktar kadar), demir, çinko, selenyum v.s. var. Erkeğin kullanması gerekende de maca, l'arginine, Co enzim Q10, Vitamin A, D3, E, C, bilumum B ve folic acid, magnezyum, demir, çinko, selenyum v.s. var. Benim eşim hiçbir şey içiremezsin bana diyordu; hepsi bir arada olunca eyvallah dedi. Hepsi bir arada diye benim de hoşuma gitti açıkçası, günde bir tane içmeye başladık. Pregnacare'in burada genelde hamileler için çatlak kremleri satılıyor. Ben boots'tan aldım, hem gebelik öncesi, hem gebelikte hem de emzirirken kullanılabileceği yazıyor. Size yazmadan bakayım dedim sitede satışta mı diye, satışta. Yalnız içerik ve detayları yazmıyor. ılgilenen olursa içinde tam olarak ne var her tablette, oranı ne yazarım...

Son düzenleme:
Gukem, senin kist mi vardı.? temmuzda tüp bebeğe başlayacakken 4,5 cm lik bir kist vardı. olmaz önce bu gitsin dendi. doğum kontrol hapı verildi ama bununla birlikte ben soğan kürü de yaptım, aralarda da bitki çayları içtim. o ay kanama az da olsa her gün oldu 1 ay boyunca. ama esas adette gittim ben de doktor da şaşırdı. hiç kalmamış. bu da ilginçti. hemen ağustos sonunda başladık tüpe ve o ay hamile kalmıştım. sen de düzenli yap bence soğan kürünü.
Herada, çabuk tükeniyor bu ovulasyon testleri. kaçırdım mı kesin 2 çizgiyi diyorum ama o zaman tek çıkması gerekir di değil mi?
Alabama, maşallah durumun çok güzel. inşallah böyle devam eder.opuyorumnanaktan

evet 2.5 cm çikolata kisti çıktı bende iki ay önce.senin de çikolata kisti miydi?

heradacığım merhaba;
sen soğan kürü uygulamışsın sanırım senin kistin çikolata kisti miydi?

Yok Gukem'cim, fonksiyonel kist dedikleri birşeydi benimki. Normalde birkaç aya kendiliğinden kaybolan kistlerdendi ama tedavi o sebeple ertelendiği için, o ay boyunca doğum kontrol hapı vermişlerdi, kist gitsin diye. Ben de birşeyler yapmak istediğim için soğan kürü yapmıştım. Hep iyi şeyler okudum, ben de yaparken herhangi bir rahatsızlık hissetmedim; sen kürü yapıyor musun?

yok bu ay rahim filmi çektirdim ya o yüzden ektra bişi yapmak istemedim ama önümüzdeki ay aklımda. bir an önce kurtulmam lazım bu kistten.senin kist kolay bir kistmiş allahtan geçmiş gitmiş. sorunun olmaması çok güzel.peki arı sütü bal polen falan kullanıyor musun hani kaliteyi artırıcı bişiler ?

Evet arkadaşım, yumurta çatladıktan sonra çizgi teke düşüyor, pes etme derim. Bu arada bize bu testleri yapmamızı öneren Waterss arkadaşımız kaliteli ovulasyon testi kullanılmasını tavsiye etmişti. Bilmiyorum sende ne var. Ben preseed'le gelenleri de kullandım, kaliteli olandan da. Bir gece, yumurtalıklarım ağrımaya başlayınca, vakti olmamasına rağmen bu ucuzlarla bir kere daha deneyeyim dedim, ikinci çizgiyi gördüm. Kaliteli olanla da denedim hemen, onda da tamamdı. Ovülasyon testleri çabuk gidiyor haklısın, o yüzden bu sefer preseed'i alırken çok miktarda da ovulasyon testi aldım ki bitiyor stresi olmasın üzerine diye, kaliteli olandan da var elimde. Birini gece birini sabah yapmayı düşünüyorum gelecek ay.

Valla ek yaptığım tek şey şu az önce yazdığım vitaminleri almak. Buğday çimlerim de 10 santim olmak üzere, bir iki güne de onu tüketmeye başlarım. Doktora gidemedim bu hafta, artık periyod gelince gidicem. Doktor evet derse de beni şu bu paklamaz, kalitesiz yumurtalarım malum, ben dhea kullanmayı düşünüyorum. Çünkü Allah biliyor, gelecek ay filan tedaviye başlayacak ruh yok bende. 2-3 ay sonra bir tedavi daha düşünüyorum, bu da yeterli bir hazırlık dönemi olur inşallah.

Son düzenleme:

Alabama'cım tedavide olan tek arkadaş anladığım kadarı ile şu an sensin hayırlı olsun, iyi gelişmelerle devam etmesini diliyorum, takip ediyorum ve güzel haberlerini bekliyorum..

Bebeksan merhaba bir kaç gün önce bir arkadaşa yazdım, konsantre idrar olması için testten dört saat önce tuvalete git , ondan sonra az sıvı tüket çok az tüketsen olur. 4 saat sonunda idrarını kullanılıp atılmalık plastik beyaz bardaklara al, çok az da çıksa bir parmak kadar çıkar kesin ovülasyon testini buna 20 sn kadar daldır ( ben öyle yaptım ) ilk 5 dk içinde çıkan sonucu değerlendir. Uygulayış tarzını bilmiyorum belki böyle yapıyorsun ama yapmıyorsan bu şekilde uygulamanı tavsiye ederim ben tam tamına bu şekilde yaptım. Konsantre olması idrarın için deki hormonu dedekte etmesi açısında önemli. Sormak istediğin bir şey olursa özele de yazabilirsin son zamanlar çok iyi takip edemiyorum topiği kaçırabilirim.

Deniz Bulut , selam preseed'lere ve ovülasyon testlerinin yardımcı olacağını düşünüyorum serbest denemelerinde en azından bu ikisi tedavi dışı durumlarda bir destek diye düşünüyorum

Karamel'cim, umarım ovülasyon testi ve preseed sana da yardıcı olacak, topikte pek çok arkadaş bu ikiliyi doğal denemelerde kullanıyor, sen zaten doğal yolla hamile kalabiliyordun o nedenle bu ikisi ile daha kolay kalacağını düşünüyorum.

Herada'cım, sen de bu ay doğal yolla ve bu ikili ile yola devam ediyorsun yanlış hatırlamıyorsam tüpe gerek kalmaz da böyle gelir senin Jr.

Hülya'cım merhaba sen ve oğlun iyisiniz sevindim, geçenlerde okudum. Denemeler nasıl gidiyor.

Gukem'cim , sen de bir plan doğrultusunda ilerliyorsun ve bunun faydalı olup sonuç alacağına inanıyorum, karamsarlık yok bunun için çok çok erken.

Erverdi'cim, sen de çok az girmişsin topiğe umarım her şey yolundadır. Bu ay doğal yoldan denemeye devam ediyordun, tüp Nisan'daydı eğer bir değişiklik olmadıysa. Bu ay belki doğal olarak gelir nazlı bebeğimiz.

Esterya'cım sen nasılsın..iyi gidiyordur umarım, tekmelerini hissetmeye başladın mı ? Aman trafikte dikkat..

Roniyam merhaba senin nasıl gidiyor kızın tekmeleri ile buradayım diyordur artık..

Rüzgar Deniz'cim, oğluşun nasıl 20 Kasım'dan bu yana 3.5 ay geçti, şimdi ellerine bakıyordur tanımaya çalışır bu aylarda ve agu diye ses çıkarmaya başlamıştır. Kolaylıklar diliyorum sana..

Deniz Karayurt'cum, senin de oğluşun iyidir umarım sen de tek bakıyordun evde gündüzleri değil mi ? olsun daha iyi oluyor.Bebeğinin huyunu anlıyorsun o da seni daha iyi tanır araya başka seslerin girmemesi daha iyi, tabi zorlukları olur ama o uyuyunca sende uyur toparlarsın.

Yeni katılan pek çok arkadaş var, onları da takip etmeye çalışıyorum ama yenilerin sayısı bir anda artınca konularını birbirine karıştırıyorum ,zamanla netleşir onlarda. Bu topikten çok fayda göreceklerine eminim , çok bilgili arkadaşlar var. Acayip araştırmacılar ve yazdıkları bilgiler yabana atılır cinsten değil sizlere de bir bakış açısı kazandıracağından eminim tekrar hoş geldiniz.

Waterss'çım, selam canım. Sen nasılsın? 10 Mart'ta herşey yolunda gidecek, mükemmel bir sonuç alacağına o kadar eminim ki. Herşey gönlünce olsun canım arkadaşım. Benim ilk ay umutsuz; regli olacağım bugün yarın, gayet net hissediyorum. Neyse, önümüzdeki maçlara bakıcaz artık

Arkadaşlar bugün doktor kontrolüm vardı, bacaklarını kapattığı için dr um cinsiyetini göremedi ama önemli değil sağlığı yerinde olsun da geç öğreneyim problem değil , bu arada tüm ölçümleri ve kilosu normal miş. Bir şey daha öğrendim bugün, mide ve mesanenin tam olarak gelişmiş olması pek çok anomaliyi ekarte ettiğini gösteriyormuş.

Bir de bu down sendromunu sordum. Bundan tamamen yumurta sorumluymuş, istediğimiz kadar sağlıklı beslenmiş olalım, sigara ve alkol kullanmamış olalım yaş faktörü yumurtaların kalitesi üzerinde önemli rol oynuyormuş. Her neyse yumurta döllendiğinde bölünmeye başladığında bir takım kromozomal anormallikler oluşabilirmiş ( bu oran çok yüksek olmamakla birlikte yaşla bu risk artıyormuş ) o bölünme anında olan olaylar daha önceden hiç bir parametreye bağımlı değilmiş, direk yumurtanın kalitesi ile ilgili zaten , down sendromu hariç diğer kromozomal bozuklukları vücut gebeliğin ilk 12 haftasında düşükle sonlandırıyormuş , bir tek bu kromozomal bozukluk düşüğe tek başına neden teşkil etmiyormuş.

Benim, down sendronu riskim ( 40 yaş, yani hamile kaldığım yaş dikkate alınarak yapılan hesaplama da , biyokimyasal değerlerde dikkate alınarak ) 330 da 1. Benim kriterlerime sahip 330 kadından birinde bu çıkabilir demek, bu tabi bir olasılık. Çok iyi olasılığa sahip olup da sonucunda bu tip kromozomal rahatsızlıkla doğanlar var.

Şimdi 10 Mart'ı bekliyorum, işlem akşama doğru olacak. Belki o gün dr cinsiyetini görebilir. Bu arada artık AS raporunda cinsiyet yazılması ve söylenmesi yasaklanmış. Benim durumum en son bu arkadaşlar.

Son düzenleme:
merhaba waters
ay göbişin büyüdü mü merak ediyorum? bir de şu cinsiyeti belli olsaya artık bebeğimizin:))

Cinsiyetini inşallah Çarşamba öğreneceğimizi umut ediyorum..

Demek çok net hissediyorsun.. belli olmaz biliyorsun regli olacakmış gibi belirtiler de olabiliyor gecikme haftasında bekleyelim bakalım olursa tabi önümüze bakacağız.

Gukem benim sanırım kendiliğinden geçen kistlerdendi. çikolata olsa öyle derdi doktor heralde. belki o yüzden çabuk geçmiştir.
Waters, ben acaip kötü uygulamışım testleri. bi kere konsantre olmasına hiç dikkat etmemeişim. 10 sn falan beklettim içinde bu da az bi süre. onun için koyu renk olmuyodu sanırım. bakalım bu gece dikkatli yapayım testi.teşekkürler bilgi için. herkese iyi geceler..

Waterss'çım, sonuçlar harika çıkacak ve güzel bir hamilelikle bebişini kucaklayacaksın inşallah. Yazdıklarını maalesef gayet iyi biliyorum. 8. haftadaki kayıp sebebiyle hem doktoru sorguya çekmiştim; hem de okumadığım kalmamıştı. Maalesef bizim yaşlarda sıkça karşılaşılabiliyor, gerçi kalp atışı duyulduktan sonra düşük riski %3'e düşer diye bir çalışma da okumuştum ama o rakamı da birileri oluşturuyor elbet, ben gibi. Şimdi tek duam var, olup tekrar kaybedeceksem hiç olmasın daha iyi. Bir şekilde insan olmamasına da alışabilir de var diye umut edip kaybetmek zor. Kasvet yapmayayım şimdi, sen boşver bunları, güzel gelişti hamileliğin öyle de sürecek, tüm kalbimle inanıyorum güzel arkadaşım.

Apaydın, yazmayayım dedim ama duramadım. Sen de bebek istediğini ve bunun için bizi anladığını söyleyip gerisinde aynı cümleleri kurup duruyorsun. Tamam belki yardımcı olmak istiyorsun ve çalıştığın merkeze güveniyorsun o zaman burada açıkça belirtebilirsin. Bu yasak değil. Bu topikte insanlarla irtibat kurmak, bilgi alış verişinde bulunmak için değil de bulunduğun hastane de tüp bebek indirimi için yardımcı olabileceğini söyleyip çıkıyorsun. Bu samimi bir davranış değil. ış için ise ve bulunduğun merkeze güveniyorsan bunun açıkça belirtirsen daha samimi olur. ınsanlar o zaman bir cevap verecektir sana.

Nitekim ben bu yazıyı yazana kadar çıkmışsın topikten.

Herada'cım, çok zor bir deneyim yaşamışsın bir daha yaşanmaz umarım . Bu gebelik USG tanısı konduktan sonra düşük riskinin azalarak devam etmesi basamak basamak pek çok kriteri geçerek devam ediyor ama ilk 20 hafta bu risk var, şimdi 20 hafta nereden çıktı diye bilirsin. 12. Hafta'dan sonra yaşanan düşüklere geç düşük deniyor. Şimdi aklımda kalan sebeplerinden bir tanesi servikal yetmezlik. Rahim ağzı yetmezliği tespit edilirse rahim ağzı dikiliyor. Diğer nedenleri hatırlamıyorum. Ama bebeği elimize alana kadar hep bir risk var, ama bu riskler sıfırlanmasa da azalarak devam ediyor.

Allah hepimize güzel yazılar yazmış olsun. Strese girmedim, girmemeye çalışıyorum ama çok önemli bir testin öncesindeyim bunu biliyorum.

Waters canim sagol beni hatirlayip sordugun icin. Ben iyiyim cok sukur. Yalniz cok cabuk yoruluyorum. Gecen caddede yururken birden basim donup gozum karardi. Nerdeyse dusecektim, allahtan yanimda esim vardi. Hemen yandaki magazaya girip oturduk. Sonra arabamiza bindik ve eve geldik. Guya alisverise gitmistik.
Kizim sagolsun cok canavar, habire tekmeleyeip duruyor. Ozellikle ben uyurken, bazen tekmeleri ile uyaniyorum:))
Canim USG de bebegin hareketli olmasini istiyorsano gun cikolata ye. Ben cinsiyetini ogrenecegim zaman cikolata yiyip gittim. Nsil hareketliydi anlatamam.
Amniyosentez icin iyi sanslar. Benim riskim dusuk cikti diye yaptirmadim, simdi ruyalarimda kabus goruyorum. Bazen keske yaptirsaydim diyorum.
Sen simdi kac haftalik oldun?
Ben 2. trimesteri bitirdim bu hafta 3. trimestere basladim. Hayirlisiyla bebeisim zamaninda ve saglikli dogsun, cok rahatlayacagim. Ufacik bir krampta, karin agrisinda cok korkuyorum. Bu benim son sansim cunku. Daha once yasadiklarim cok aciydi. Allah bir daha bana yasatmasin. Hic birimize yasatmasin. Hepimiz saglikli bebek anneleri olalim bir an once.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…