38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

yorumun için çok sağol canımsın... tamam kürlere ilaçlara aynen devam diyorum. benimki merkez değil canım, özel doktora gidiyorum, oda gün aşırı kan aldırıp baktırıyor, ama bana fazla birşey söylemiyor, memorial benimde aklımda var, özellikle sizlerden duyduktan sonra... bu doktora tavsiye ile gittik, şimdilik güveniyorum... ama aklımda karışık biraz... ne yapsam memorial'e en azından bu ay bir gidip görünsenmi? ama adet dönemi kaçtı. gelecek ayda tüp bebek kararı aldık eşimle... neyse bu ay preseed var sırada...... bu arada gitti gidiyordan aldığım preseed leri adam iki gündür kargoya vermedi, oda ayrı konu......

arkadaşlar, ben o kadar çok bitkisel kullanıyorum ki buğday çimini evde çimlendirip yesem diyorum.Bu konuda fikri olan var mı?

arkadaşlar ben BUĞDAY ÇİMİ de yetiştiriyorum. İlk hasatı aldık bile.
Herşeyiyle organik üretim yapmaya çalıştım. a.s
toprağı yıldız parkından aldık, en iyi, en zengin toprak meşe ağacının dibinde olurmuş, meşe aradık bulduk.
buğdaylarda (aşurelik buğgay olmasın sakın, o çimlenmiyor, ama şırası oluyor) organik ürünler satan bir yerden...
küçük bir meyve sandığına ektim, naylon kap kullanmayın sakın.
hergün fısfısla suladım. bir haftada bir karış oldular.
Ekmeden öncede birgün suda beklettim ama. hemen filiz verdiler.
şimdi kesip kesip otluyoruz. :roflol: eşimede veriyorum.

arkadaşlar, ben o kadar çok bitkisel kullanıyorum ki buğday çimini evde çimlendirip yesem diyorum.Bu konuda fikri olan var mı?

valla iyi fikir aslında buğday tarlaları yeşermeye başladı sanırım tarlaların başına geçsek daha iyiolumunekankayizsmile
tatlım bende evde yetiştirmeye niyet ettim ama sanki zor gibiydi ben saksıya dik bekle değilde üstüne bi şey kapatıyodun güneş görmüyodu falan
eğer kolay bi şeyse bende ekeyim bari

:))süpersin badenur teşekkür ederim.a.s.
ben de haftasonu bu işlere koşturacağım.3 yıl önce borcamın içinde kağıt havlu arasında ıslatarak çimlendirmiştim ben.ama sonradan öyle garip bir görüntü vardı ki o kökleri gördükçe yiyemedim valla.:çok üzgünüm:
sen en başından beri bu şekilde mi kullandın buğday çimini?eğer öyleyse illa ki hapa gerek yok o zaman.ayy o kadar şey yedim içtim ki birtek bu kaldı....:bbo:

badenur cum süpersin bende yıldız parkına mı gideyim yoksa buyrunnnnnnnnn

kızlar, buğday çimi çok faydalı onu araştırırken belki biliyorsunuz ruşeym diye birşey buldum bu üründe son zamanlarda moda :)

buğdayın kendisinden üretiliyor

KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor diyor tamam kısır değiliz ama problemliyiz.

Bu ürünüde inceleyin derim.

ruşeym i buradan bir arkadaştan okudum. araştırdım. o da faydalı ama buğday çimi kadar değil. çünkü o toprağın altında kalan kısım. güneş görmüyor ve klorofil içermiyor. içeriklerini karşılaştırın buğday çimi kadar etken madde yok. tabii günlük diyete eklenebilir bir zaraı yok. yanlız detoks yapan kanı temizleyen buğday çimi
ben toprağıyla ısmarladığım buğday çimini yetiştiremedim. doğru dürüst yeşermediler. halbuki aynı yerden aldığım kedimin çimleri orman gibi oldu.
ondan vazgeçtim hapa veya tozuna devam ediyorum. az pahalı ama kolay hem ölçü az mı oldu derdi de yok

ekim işi daha yeni canım, 8-9 gün ancak oldu. ama inanki bir karış boy verdiler, odada güneş gören yere koydum, karanlık olmayacak. toprak kullanman en güzeli, çünkü vitamin mineralleri alıyor topraktan. çok özenerek oluşturdum, çokta güzel oldu.
ben burda deniz bulut arkadaşın önerisiyle hapına başladım, "wheatgrass" .......
hasatı yeni topladık, yeni otlamaya başladık. kökünden 1-2 cm yukarıdan kesip yiyorsun... zaten bir sandık dolusu ye ye bitmiyor.

badenur cum süpersin bende yıldız parkına mı gideyim yoksa buyrunnnnnnnnn

istanbulda bulabileceğim en organik toprağı orada buldum, gitmeden dersimizi çalıştık, meşe ağacının internetten fotolarını bulduk baktık, hani sincapların yediği yabani fındıkları üreten kalın yapraklı ağaç varya onun dibinden alın mutlaka, ama bekçilere dikkat :roflol: taşlarınıda evde bir bir çıkardım, kadife bir toprak oluşturdum.

badenur ekmeden hapını falan kullandın mı yoksa sadece ektiğini mi yiyorsun?

biz de birkaç yıl önce bir arkadaşın annesi için belgrad ormanlığından birkaç çuval toprak toplamıştık

buğdayın aslında olmadığını melez bir bitki olup insanoğlu tarafından oluşturulduğunu biliyorsunuzdur.

Eski dünyada tarımın yaygınlaşması olayının dönüm noktası, iki yeni tür buğdayın doğması ile başlamıştır. ı.Ö. 8.000 yılında, buğday, bugün tanıdığımız verimli bitki değildi. Orta Doğu'da yaygın olan yaban otlardan biriydi. Genetik bir rastlantı sonucu, yaban buğdayı, keçi otuyla aşılanınca, çok verimli melez bir bitki ortaya çıktı. Gelişimi yönelten genetik mekanizma gereğince, yaban buğdayının ondört kromozomu, keçi otunun ondört kromozomu ile birleşip yirmisekiz kromozomlu EMMER'i oluşturmuştur. Emmer’i böylesine tombul yapan olay budur. Bu melez bitki doğal olarak yayılabildi. Çünkü tohumu, başaktaki kabuklara yapışkın olduğundan, rüzgarla kolayca dağılabiliyordu. Bu arada ikinci bir genetik rastlantı daha oldu. Bunun nedeni de, emmer’in artık insan eliyle ekilmeye başlanmış olmasıdır. Emmer başka bir doğal keçi otuyla aşılanmış ve kırkiki kromozomlu daha büyük bir melez bitki oluşturuldu. ışte bu, bugün ekmeğimizi yaptığımız buğdaydır.

şimdi bu buğday özü çimi herneyse fsh ı da düşürüyor çok ilginç geliyor bana orjini olan bir bitki değil de melez bir bitki kadına rezerv sağlıyor. çok acayip ilginç aslında.

badenur ekmeden hapını falan kullandın mı yoksa sadece ektiğini mi yiyorsun?

biz de birkaç yıl önce bir arkadaşın annesi için belgrad ormanlığından birkaç çuval toprak toplamıştık

ekmeden hapını kullandım tabiki canım. ekim daha çok yeni ama bir karış oldular, bir kaç gündür yiyoruz, lezzeti tartışılır.

melev melez etki ediyor ya :dance:yumurtaları düzeltmese sağlığınızı düzeltiyor. internetten bir yazı :

Buğday çiminin faydaları

Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor,
2009-12-28 - 09:06
hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor. Prof. Dr. Erkan Topuz, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor.

İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorsa çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor. Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor. Çimlenmiş buğdayın sağlığa etkilerini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz'a sorduk. Kendisinin de evde buğday çimi üretip sofrasında bulundurduğunu belirten Prof. Dr. Topuz, buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizlediğini belirtiyor. Bununla birlikte, kardiyovasküler sistemde de damarların açılmasını sağlıyor.
Buğday çiminin "Allah'ın verdiği çok büyük bir potansiyel" olduğunu ifade eden Prof. Dr. Topuz'un aktardığı bilgilere göre, buğday çiminin gençlik verici, imnün sistemi (bağışıklık) güçlendirici ve kansere karşı koruyucu etkileri var. Aynı şekilde saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor. Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor. Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor. Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.
Buğday çimi suyunun faydalı olduğunu ilk keşfeden kişinin Boston'da Hipokratlar sağlık kuruluşunun kurucusu Dr. Ann Wigmore olduğunu belirten Prof. Topuz, Wigmore'un hikayesini şöyle anlattı: "Dr. Wigmore, bacaklarındaki kangreni bununla tedavi etmiş. Doktorların bacaklarını kesme kararı üzerine buğday çimi suyunu içmeye başlamış. Çimlerden yaptığı lapayı da bacaklarına uygulamış. Bu şekilde tedavi olmakla kalmamış, iyileştikten sonra Boston maratonuna katılmış. O zamandan beri, tedavisi imkansız denilen hastalar buğday çimi suyu kullanıyor. Bitkisel tedavileri devamlı yapmak gerekir. İmkanı olan, her gün iki bardak içebilir. Bu suyu buğdaya karşı alerjisi olanlar da kullanabilir. Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı. Böylece buğdayın hem çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek embriyo kısmı alınmış olur. Bu filiz bebek gibi büyük bir güçle doğar. Bütün filizlerde, ama özellikle buğdayda büyük potansiyel var. Vitamin, mineral, antioksidan bakımından müthiş zengin. Çünkü çoğalıp yeni bir bitki üretecek. Gençlik sırrıdır. Çimi çok üretebilirseniz suyunu için. Azsa her gün koparıp salatanıza katın."
Buğday nasıl çimlendirilir?
Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın. Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun. Aşurelik buğday çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı.
Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün. Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir.

tamam canım bakayım abri ben Beşiktaş ta çalışıyorum zaten yakın yani öğle arası kızlarla toprak çıkaralım barivereliniortak

Selamlar herkese..
Uzun zamandır siteyi takip ediyor ,yazılanlarda hep kendimden bir şeyler buluyordum..
Ama bugün o kadar doluyum ki oturup PC başına kimseye anlatamadığım duygularımı sizlerle paylaşmak istedim ..Biliyorum ki sizler beni herkesten daha çok anlayacaksınız
21 şubatta aşılama tedavisi olmuştum sabah adet oldum .. öyle yorgunum ve ümitsizim ki anlatamam ..hangi tedavi uygulansa sonuç hep olumsuz ..Her ay kendimi ve karnımı dinlemek öyle yıprattı ki beni..
Tek ümidim tüp bebek ama yaşım 38 ondanda pek umutlu değilim..
Artık evlat mı edinsem diye düşünmeye başladım .
Allah hayırlısını versin hepimize..

Deniz Bulut arkadaşım bu ay mı senin E2 25 çıktı.Ben de internetten araştırdım.Kendi dr'um sonuçları bilmiyor.Belki önümüzdeki ay ona gidip yaptırırım tekrar.Moralini bozmak istemem ama internette okuduğum kadarıyla düşük bir değer.Sen önümüzdeki ay tekrar yaptırıcan herhalde tabi adet olrsan yani hamile değilsen.

tatlım hoşgeldin
bende uzun zaman takip etmiştim sessizce burayı okudum
üzüntünü gerçekten anlıyorum ama bak bizler burada kader arkadaşı gibiyiz hepimiz biri hamile olduğunda kendimizmiş gibi seviniyoruz ve ümitle doluyoruz bidaki sefere bende diye
aşılamadan başlandığına göre durumun o kadar vahim değil
3 tüp denedim hemde aşılamayı pas geçtik 37 yaşındaydım başladığımda o yüzden sakın moralini bozma inşallah anne olucaz
ben hala umutluyum :Saruboceq:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…