ben buğday çimi diyorum. bende de 17 den 12 ye düştü. tabii 2. ay bir daha test yaptırıp göreceğim. bence yumurtalıklardaki toksinleri falan da temizlediğinden kaliteye de faydası vardır. dhea yı 2. tüp bebekten önce kullanmıştım 2-2,5 ay gibi ama arada 20 gün ara vermiştim. fsh ölçtürmedim ama bu kadar fark edeceğini sanmam hatta 2. tüpte folikül sayısı daha azdı ama toplamada aynıydı (6 şar toplandı ama çok kaliteli döllenen 1 er tane). yani fsh 6 yaşına göre olabilir (benim 40 yaşında fsh 7 idi e2 de 40dı) ama herşey kötüyken bu kadar toplamasıdoktorunun bu ay başlayalım demesine şaşmamalı. neyse sen kürlerine ilaçlarına aynen devam et neden onlarsa yumurtalar bir sonraki aya daha da kaliteli olurlar inşallah. bir sonraki denemede olacak gibi yerimseniben yumurta erken çatlama ile ilgili deneyimim yok. senin yaptırdığın merkezde her seferinde e2 kontrolu yapılıyor mu? memorial da çatlatma iğnesinin ertesi günü bile e2 ye bakıp erken çatlama durumu varsa 36 saati beklemeden çağırıp alıyorlar hastayı ama bu durumda yumurtalar çok kaliteli olmuyormuş yine de tamamen kaybetmekten iyidir. sana bu tarz bir merkez lazım. ilaveten merak ediyorsan veya merkez değiştirirsen tüm testlerini alma hakkın var.
hülya inşş şu buğday çimini aldırıp 1 ay kullan. sonra fsh a bakalım düşmüş mü. senin de düşerse burada bayram yapıp buğday çimi ile fsh ı düşenler diye başlık açarız. başlığı boşver de inşallah ondandır ve düşer ve devam eder.
benim e2 1 sene önce 80 çıkmıştı. sonraki tedavilerde hiç sormadım. bu ay 1,5 aylık buğday çimi ilave olarak calcium d glucarate kullandım 25 çıktı. calcium d glucarate i bıraktım. buğday çimine devam. yapay düşme olabilir bu bir daha baktıracağım bu ay. 25 değeri nasıl ki biliyor musun çok mu düşük?
Deniz bulutcum ben en son e2 değerim 18 deydi hatta çok telaşlandım Murat beye sordum yok sen o değerin yorumunu bize bırak gayet iyi dedi tatlım aynen benimde çok düşmüştü o sırada verdiği vitaminleri kullanıyordum spor yapıyordum ama FSH da yüksekti yalnız onu düşürmek istiyorduk biraz
bende buğday çimine başlayacağım senin gibi yavaş yavaş arttırayım diyorum
:bbo:
arkadaşlar, ben o kadar çok bitkisel kullanıyorum ki buğday çimini evde çimlendirip yesem diyorum.Bu konuda fikri olan var mı?
arkadaşlar, ben o kadar çok bitkisel kullanıyorum ki buğday çimini evde çimlendirip yesem diyorum.Bu konuda fikri olan var mı?
arkadaşlar ben BUĞDAY ÇİMİ de yetiştiriyorum. İlk hasatı aldık bile.
Herşeyiyle organik üretim yapmaya çalıştım. a.s
toprağı yıldız parkından aldık, en iyi, en zengin toprak meşe ağacının dibinde olurmuş, meşe aradık bulduk.
buğdaylarda (aşurelik buğgay olmasın sakın, o çimlenmiyor, ama şırası oluyor) organik ürünler satan bir yerden...
küçük bir meyve sandığına ektim, naylon kap kullanmayın sakın.
hergün fısfısla suladım. bir haftada bir karış oldular.
Ekmeden öncede birgün suda beklettim ama. hemen filiz verdiler.
şimdi kesip kesip otluyoruz. :roflol: eşimede veriyorum.
kızlar, buğday çimi çok faydalı onu araştırırken belki biliyorsunuz ruşeym diye birşey buldum bu üründe son zamanlarda moda :)
buğdayın kendisinden üretiliyor
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor diyor tamam kısır değiliz ama problemliyiz.
Bu ürünüde inceleyin derim.
:))süpersin badenur teşekkür ederim.a.s.
ben de haftasonu bu işlere koşturacağım.3 yıl önce borcamın içinde kağıt havlu arasında ıslatarak çimlendirmiştim ben.ama sonradan öyle garip bir görüntü vardı ki o kökleri gördükçe yiyemedim valla.:çok üzgünüm:
sen en başından beri bu şekilde mi kullandın buğday çimini?eğer öyleyse illa ki hapa gerek yok o zaman.ayy o kadar şey yedim içtim ki birtek bu kaldı....:bbo:
badenur cum süpersin bende yıldız parkına mı gideyim yoksa buyrunnnnnnnnn
badenur ekmeden hapını falan kullandın mı yoksa sadece ektiğini mi yiyorsun?
biz de birkaç yıl önce bir arkadaşın annesi için belgrad ormanlığından birkaç çuval toprak toplamıştık
buğdayın aslında olmadığını melez bir bitki olup insanoğlu tarafından oluşturulduğunu biliyorsunuzdur.
Eski dünyada tarımın yaygınlaşması olayının dönüm noktası, iki yeni tür buğdayın doğması ile başlamıştır. İ.Ö. 8.000 yılında, buğday, bugün tanıdığımız verimli bitki değildi. Orta Doğu'da yaygın olan yaban otlardan biriydi. Genetik bir rastlantı sonucu, yaban buğdayı, keçi otuyla aşılanınca, çok verimli melez bir bitki ortaya çıktı. Gelişimi yönelten genetik mekanizma gereğince, yaban buğdayının ondört kromozomu, keçi otunun ondört kromozomu ile birleşip yirmisekiz kromozomlu EMMER'i oluşturmuştur. Emmer’i böylesine tombul yapan olay budur. Bu melez bitki doğal olarak yayılabildi. Çünkü tohumu, başaktaki kabuklara yapışkın olduğundan, rüzgarla kolayca dağılabiliyordu. Bu arada ikinci bir genetik rastlantı daha oldu. Bunun nedeni de, emmer’in artık insan eliyle ekilmeye başlanmış olmasıdır. Emmer başka bir doğal keçi otuyla aşılanmış ve kırkiki kromozomlu daha büyük bir melez bitki oluşturuldu. İşte bu, bugün ekmeğimizi yaptığımız buğdaydır.
şimdi bu buğday özü çimi herneyse fsh ı da düşürüyor çok ilginç geliyor bana orjini olan bir bitki değil de melez bir bitki kadına rezerv sağlıyor. çok acayip ilginç aslında.
istanbulda bulabileceğim en organik toprağı orada buldum, gitmeden dersimizi çalıştık, meşe ağacının internetten fotolarını bulduk baktık, hani sincapların yediği yabani fındıkları üreten kalın yapraklı ağaç varya onun dibinden alın mutlaka, ama bekçilere dikkat :roflol: taşlarınıda evde bir bir çıkardım, kadife bir toprak oluşturdum.
Selamlar herkese..
Uzun zamandır siteyi takip ediyor ,yazılanlarda hep kendimden bir şeyler buluyordum..
Ama bugün o kadar doluyum ki oturup PC başına kimseye anlatamadığım duygularımı sizlerle paylaşmak istedim ..Biliyorum ki sizler beni herkesten daha çok anlayacaksınız
21 şubatta aşılama tedavisi olmuştum sabah adet oldum .. öyle yorgunum ve ümitsizim ki anlatamam ..hangi tedavi uygulansa sonuç hep olumsuz ..Her ay kendimi ve karnımı dinlemek öyle yıprattı ki beni..
Tek ümidim tüp bebek ama yaşım 38 ondanda pek umutlu değilim..
Artık evlat mı edinsem diye düşünmeye başladım .
Allah hayırlısını versin hepimize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?